Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צרפת באוקטובר - המלצות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן.

אחרי תערוכת הרכב בפרנקפורט שנה שעברה, אני מחפש לעצמי איזה יעד נחמד לספטמבר או אוקטובר.

חשבתי על פריז, בתחילת אוקטובר מתקיימת תערוכת הרכב, שבטח תעביר לי יום או יומיים. (השאלה אם זה לא יהיה משעמם אחרי שהייתי שנה שעברה בפרנקפורט)

אמנם הייתי בפריז, אך זה היה לפני 9 שנים ולא ראיתי כמעט כלום (טיול מאורגן).

בזמן הנותר, 3-4 ימים, חשבתי לטייל בפריז, השאלה אם זה מספיק ולא יותר מדי (או אולי מעט מדי וכדאי להוסיף איזה יום)?

בלובר לא ביקרתי, לאייפל אני אעלה שוב, אני מאמין שיש עוד אתרים מעניינים, ואם יש אתרים הקשורים לתחום הרכב או התעופה זה יהיה נחמד. כמובן שספוטינג זה מבורך, ואני מאמין שב-CDG יש עמדות צילום נורמליות.

השכרת רכב גם יכולה לבוא בחשבון כדי לצאת מהעיר. ממה שראיתי המחירים סבירים למדי, ובהתחשב בעובדה שאני בן 25, כנראה שאני לא אצטרך לשלם יותר את ה"קנס" של נהג צעיר.

השאלה כמה נסבלת הנהיגה בפריז ובצרפת בכלל?

בנוסף אשמח לדעת לגביי עלויות. טיסות ומלונות ראיתי שאפשר לסגור במחירים סבירים למדי. אני אשמח לשמוע מהם המחירים בתחום המזון והאם עלויות הכניסה לאתרים מסוימים חריגות ביחס למדינות אירופה האחרות?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יכול לענות לך לגבי הנהיגה,

הנהיגה בפריז ובצרפת נסבלת, אין כמובן איפה לחנות אלא בתשלום בתוך פריז,אבל העיר עצמה לא כזאת פקוקה כמו שאומרים, והנהיגה מחוצה לה מדהימה (בכבישי ה B למיניהם).

Miata ND2

פורסם

לא יודע ספציפית על פריז, אתה יכול לקרוא את השרשור שלי משנה שעברה על איזור ליון:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?638018-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%94-%D7%91%D7%A6%D7%A8%D7%A4%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D

אוכל בסופר בצרפת זול מבארץ, בעיקר במוצרי חלב ובשר.

לגבי מסעדות, המחירים הכי נמוכים שתמצא הם במקדונלדס וכו', בערך חצי מבארץ.

לאחר מכן, יש מסעדות עממיות שמציעות menu de jour, כלומר עסקית שכוללת בדרך כלל ראשונה, עיקרית, קינוח ולפעמים שתיה. העלות קצת פחות מ 20 אירו בדרך כלל.

כמובן שמדובר בצרפת ואם תיכנס למסעדת גורמה תוכל להגיע בקלות גם ל 100 אירו לארוחה.

דבר חשוב לגבי המסעדות, הם פתוחות בצהריים ופתוחות בערב. זה משתנה ממסעדה למסעדה אבל בדרך כלל מדובר בשעות 11:30 עד 14:00 ולאחר מכן מ 19:00 עד 22:00. אם תבוא בשעות אחרות - המסעדה סגורה!

יש גם הרבה בולנג'רי'ז ופטיסרי'ז, שתוכל לקנות בהם המון מאפים מעולים ביורו-שניים בשביל לסגור רעב קל.

לגבי כניסות לאטרקציות, בהשוואה לארץ זה זול. 20 אירו למבוגר נחשב כרטיס יקר. יש גם יותר, אבל לרוב זה פחות. תקרא בלינק.

מה שאני אהבתי מאוד בצרפת, זה שבכל עיר בינונית ומעלה, יש לפחות פארק עירוני אחד. מדובר בפארקים נקיים ומתוחזקים, שיש בהם אגמים או נהר, לפעמים גן חיות, המון ספסלים ופינות חמד פסטורליות, אפשר להשכיר שם אופניים או לצאת לריצה, ופשוט להירגע.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

בפריז הייתי לפני קרוב ל-20 שנה, עם 3 ילדים, הבוגר היה כבן 9, הצעיר היה כבן 3.5 עם חום 39.

ההתניידות בפריז בתחתית וברכבת הפרברית מצויינת, אין שום סיבה לשכור בה רכב, והעיר הזו היא אחת הערים העשירות ביותר תרבותית בעולם, לדעתי נופלת רק בלונדון וניו יורק, וגם זה בהפרש זעיר. תוכל לשהות בה כמה שבועות עמוסים בלי לצאת ממנה.

בתחומי העניין שלך למרות שחלפו קרוב ל-20 שנה דומני שמומלץ מאד מוזיאון המדע ב-Parc de la Villette. היה ענק כבר כאשר ביקרתי בו ב-1999, 4 קומות ענקיות (חלקן כפולות, למשל מקום בו מוצב דגם 1:1 של משגר לווינים), עשוי בטוב טעם, ובצמוד לו גם iMAX שבו מוקרנים סרטי מדע, טבע בהיסטוריה.

מבחינת נהיגה - כנראה שיש הבדלים בין אזורים. ב-2010, בטיול ליער השחור, נסעתי יום אחד ל-Colmar, עיירה מדהימה די קרובה לשטראסבורג. מבחינת נהיגה הכבישים היו ברמה ישראלית מינוס מינוס, הרבה מצלמות מהירות. פעם נוספת היתה לפני כ-3 שנים בפרובנס, אחד הטיולים שנהניתי מהם במיוחד. קרא כאן. אם אתה מגיע לאזור אל תפספס את מוזיאון סיטרואן (הפרטי) ב-Castellane. אבל לא לפני שטיפסת ל-Notre Dam du Roc.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

3-4 ימים בפריז זה כלום, יהיה לך במה למלא את הלו"ז בלי בעיה. אם תרצה שלח לי ה"פ עם ג'ימייל, יש לי מפת גוגל מפס עם אתרים ומסעדות מומלצות.

עריכה: אשתדל להרחיב יותר כשיהיה לי זמן...

פורסם
בפריז הייתי לפני קרוב ל-20 שנה, עם 3 ילדים, הבוגר היה כבן 9, הצעיר היה כבן 3.5 עם חום 39.

ההתניידות בפריז בתחתית וברכבת הפרברית מצויינת, אין שום סיבה לשכור בה רכב, והעיר הזו היא אחת הערים העשירות ביותר תרבותית בעולם, לדעתי נופלת רק בלונדון וניו יורק, וגם זה בהפרש זעיר. תוכל לשהות בה כמה שבועות עמוסים בלי לצאת ממנה.

בתחומי העניין שלך למרות שחלפו קרוב ל-20 שנה דומני שמומלץ מאד מוזיאון המדע ב-Parc de la Villette. היה ענק כבר כאשר ביקרתי בו ב-1999, 4 קומות ענקיות (חלקן כפולות, למשל מקום בו מוצב דגם 1:1 של משגר לווינים), עשוי בטוב טעם, ובצמוד לו גם iMAX שבו מוקרנים סרטי מדע, טבע בהיסטוריה.

מבחינת נהיגה - כנראה שיש הבדלים בין אזורים. ב-2010, בטיול ליער השחור, נסעתי יום אחד ל-Colmar, עיירה מדהימה די קרובה לשטראסבורג. מבחינת נהיגה הכבישים היו ברמה ישראלית מינוס מינוס, הרבה מצלמות מהירות. פעם נוספת היתה לפני כ-3 שנים בפרובנס, אחד הטיולים שנהניתי מהם במיוחד. קרא כאן. אם אתה מגיע לאזור אל תפספס את מוזיאון סיטרואן (הפרטי) ב-Castellane. אבל לא לפני שטיפסת ל-Notre Dam du Roc.

בשטרסבורג אין לי ממש מה לחפש, ואם אני אחליט בכל זאת לטוס לאיזור, אקח טיסה לבאדן באדן או לפרנקפורט (די כבר?) ואמשיך

משם ברכב.

בכל מקרה, אני פחות מתלהב מהרעיון לשכור רכב, בעיקר עקב העלויות, העלתי זאת כאפשרות במידה ואין מה לעשות בתוך פריז, אך אני מבין שיש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

התיחסתי לקולמאר המקסימה ששווה בערך יום טיול (יצאתי מהיער השחור). הזכרתי את שטרסבורג רק כנקודת יחוס גיאוגרפית יותר מוכרת - אישית לא ביקרתי בה מעולם.

ואני חוזר - פריז היא אחת מבירות התרבות של העולם. שניה רק לניו יורק ולונדון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גרתי בשטרסבורג שנה, שני היורוסנט שלי:

״פריז הקטנה״ וכל איזור הקתדרלה - נחמד בקיץ

הפרלמנט האירופאי (מבנה מרשים, לא זוכר אם ניתן להיכנס..) יש לא מעט מבנים אלזסיים ומסעדות לא רעות באיזור, שיט בקנאלים - לדעתי פחות אטרקציה.

״דרך היין״ - בקיץ בלבד, בחורף הכל מת. קולמאר נחמדה לעצירה אבל חצי יום נשמע לי הרבה. יש עוד עיירות קטנות באיזור עם יקבים ומסעדות.

להגיע משם ליער השחור (איזור באדן באדן והספא המפורסם), לוקסמבורג או שטוטגארט (מוזיאון פורשה) - לא מאוד רחוק.

פורסם

את היער השחור עשיתי. בשטוטגרט הייתי כבר פעמיים.

חרשתי את גרמניה מספיק בשנים האחרונות. מחפש יעד חדש.

פריז עלתה בעיקר בגלל התערוכה שמתקיימת, אני עדיין תוהה עד כמה זה יהיה מעניין אחרי שהייתי בפרנקפורט שנה שעברה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן שוב.

האשכול נהיה רלוונטי.

ראיתי שגם במוסקבה מתקיימת תערוכת רכב בסוף אוגוסט. מישהו יודע איך הרמה שלה? האתר שלהם בגרסה האנגלית לא ממש מפורט ולא ברור מי מהיצרנים יציג שם את הרכבים שלו. מחירי הכניסה מגוחכים (בערך 23₪ ביום רגיל), וממה שאני יודע רוסיה זולה יחסית לצרפת. גם מחירי טיסות סבירים לגמרי.

השאלה איך שם, מעבר לתערוכה, מניח שיש מה לעשות שם עוד 3-4 ימים. שמעתי כל מיני סיפורים על פרוטקשנים ברחוב וכו', מישהו היה לאחרונה ויכול לאושש/להפריך?

• תוכן חדש...