Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראיתי כבר כמה חבר'ה שהתעניינו ברכב הזה, בC1 או בAYGO כולם מהדור הקודם כמובן.

אז החלטתי לספר קצת על הרכב הזה.

הכל התחיל מזה שבשנת 2015 אבי ירד לחצי משרה במקום לפרוש לפנסיה והפסיק לקחת רכב ליסינג מהעבודה והתחיל לסוע ברכב היחיד שהיה להורי בבית.

אימי החליטה שהיא רוצה לקנות רכב קטן וחסכוני לנסוע של 5000-7000 קילוטמר בשנה.

למישהי שעובדת איתה הייתה פג'ו 107 ואימי נדלקה עליה ושום דבר שאני אמרתי על הגיר הרובוטי החד מצמדי ועל זה שעדיף שתקנה סוזוקי אלטו פלנטרית לא עזר. אחרי נסיעת מבחן על ה107 אימי אמרה שהגיר הרובוטי הוא נהדר ושהיא רוצה את הרכב הזה ושאפסיק להתווכח איתה :roll:.

כמו כן למישהו במשפחתינו יש פג'ו 107 רובוטית שהוא קנה כחדשה והיא היא בכל 6 שנותיה עשתה לו 0 תקלות.

העניין הוא שהוא נסע איתה כ40,000 קילומטר בלבד ובמשך כל 6 שנותיה היא עומדת בחנייה תת קרקעית ועושה נסיעות מינימליות.

אחרי חיפוש לא ארוך נמצאה פג'ו 107 שנת 2012, יד ראשונה פרטית, 50,000 קילומטר ונמכרה ב32,000 ש"ח.

הרכב עבר בדיקה במכון וותיק שבדקתי בו כבר המון רכבים ונמצא במצב מצויין.

עלות ביטוח חובה + מקיף להורי 2400 ש"ח.

אז כעבור 3 שנים ו14,000 קילומטר:

יתרונות:

הרכב היה זול, קל לטיפול עצמי, כל הרכב כמו לגו ולכל טיפול יש סרטון ביוטיוב, חסכוני מאוד בדלק, המזגן בסדר, מביא את אימי מנקודה א' לנקודה ב', וישר אחד בלבד :lol: וזהו, בזה נגמרים היתרונות.

חסרונות:

הכל זול, המינימום של המינימום, הפלסטיקה הכי זולה שיכולה להיות, המערכת המקורית מזעזעת, אפילו אין אפשרות לשמוע דיסקים צרובים, אי אפשר לפתוח את החלון של הנוסע מצד הנהג, תא דלק שנפתח בעזרת המפתח של הרכב, אין מד טמפרטורת חוץ ברכב, מחלות ידועות לרכב שממש מעצבנות שאליהם אפרט בהמשך.

התיבה הרובוטית מעצבנן ויש שיגידו נוראית. גם כשהיא תקינה סדר העבר ההילוכים שלה לא ברור לאף אחד, לפעמים ההעברות מהירות מידי, לפעמים היא מושכת הילוכים בקטע לא נעים וכשאני נוהג ברכב אני מעדיף להעביר הילוכים ידנית.

וכמובן הרעש, המון רעש. לסוע על הרכב מרגיש קצת כמו לסוע על מכסחת דשא אבל זה די רגיל לרכבים בסגמנט.

תיקונים ותקלות:

1. הראשון ללכת היה כמובן המצמד, הרכב רעד והעברות ההילוכים הרגישו כמו לונה פארק. במוסך מורשה (לא יבואן) נאלצנו להפרד מ2200 ש"ח על החלפת המצמד + לימוד מחדש של התיבה. מחלה ידוע של הגיר הרובוטי ברכבים האלה, כל 50-60 אלף יש להחליף מצמד.

זאת הייתה התקלה היחידה שהיא "בלאי" בשנתיים הראשונות של הרכב אצל אימי, שמחנו על אמינות הרכב אבל כנראה שהיה מוקדם מידי לשמוח:

2. כפתור ה4 וינקרים של הרכב נדפק, מחלה ידוע, החלפתי לבדי ב3 דקות בעלות של 100 ש"ח.

3. הממיר הקטליטי נסדק, הסדק היה פנימי ולא נגרם כתצואה ממכה. נדלקה מנורת מנוע, היה ריח רע ברכב והסדק בבמיר התגלה בטסט למחרת. ההמיר ברכב הזה יושב על ברגים, אחרי חיפוש בכל רכבי הארץ לא הייתה ברירה אלה להחליף במקורי. לא מצאתי תחליפי בשום מקום. קראתי ברשת וכאן בפורום שזאת מחלה ידוע של הרכבים האלה. כמו כמה חבר'ה בארץ וכמה אנשים בחו"ל בהתחלה שיפצתי את הממיר הקיים בחינם אצל חבר, השיפוץ כלל ריתוך.

הרכב נסע כחצי יום ומנורת המנוע נדלקה שוב והרכב נכנס למצב "מצוקה". המנורה באה והלכה כל כמה זמן עד שבליל ברירה אחרי שבוע הוחלף לממיר חדש ומקורי בעלות של 3000 ש"ח. עלות משומשים אגב הייתה לא משמעותית אטרקטיבית יותר. ולקנות ממיר קטליטי משומש לא נשמע לי רעיון טוב כ"כ בלי קשר למחיר.

4. נזילות בתא המטען. יום אחד אחרי הגשמים בחורף השלישי של הרכב אצלנו לראשונה אימי גלתה שלולית מים בתא המטען. בהמלצת חברי הפורום חקרתי את המקרא. ונחשו מה? מחלה ידוע של הרכב כמובן!

נאלצתי לפרק את הפנסים האחוריים של הרכב, את פנס הברקס העליון ואת הפגוש האחורי. כל האטמים של תעלות הניקוז והפנסים היו גמורים ואי אפשר לקנות אותם בנפרד אלה רק פנס שלם. אחרי המון סיליקון והעזרות בסרטוני יוטיוב נראה שגם אחרי הגשמים האחרונים התא מטען יבש. עלות העניין הייתה כמה שקלים לסיליקון והרבה כאב ראש ועצבים שלי. אני ממש מקווה שאני סגרתי את הפינה הזאת כי ממש אין לי סבלנות להתעסק בשלוליות בתא המטען בארצנו הלא גשומה.

עלויות נוספות:

כמה שבועות אחרי קניית הרכב הבנתי שהמערכת המקורית בלתי נסבלת ולכן הותקנה מערכת פשוטה הכוללת מסך מגע, דיבורית, מצלמת רוורס וחיישני רוורס ב1200 ש"ח.

3 טסטים ואגרות רישוי בכ1000 ש"ח כל אחד משמע 3000 ש"ח.

3 טיפולים קטנים בעלות של כ400 ש"ח לאחד. 1200 ש"ח.

יש המון אנשים שמתלננים על בעיות מזגן ברכב. אצלנו למזלנו הרב המזגן עובד נהדר בלי עין רעה. למרות שעם כמה שהוצאנו על הרכב אני לא אתפלא עם מדחס מזגן זאת ההוצאה הבאה :roll:.

ירידת ערך ב3 שנים כ14,000 ש"ח.

סיכום:

סה"כ לא כולל דלק, כולל ירידת ערך הרכב עלה 30700 ש"ח ב3 שנים או 12333 ש"ח לשנה או 1030 ש"ח לחודש.

סה"כ לא כולל דלק ולא כ"כ יריד ערך הרכב עלה 16700 ש"ח ל3 שנים או 5500 ש"ח לשנה או 450 ש"ח לחודש.

התקלות היו יקרות ומעצבנות. במיוחד לאור העובדה שמדובר בכ"כ הרבה תקלות ברכב צעיר יחסית שנסע 64,000 קילומטר וב3 שנים האחרונות כ4500 לשנה בלבד. יכול להיות שנפלנו על רכב לימון, אבל מקריאה באינטרנט אלה לא תקלות נקודתיות אלה תקלות מאוד נפוצות לדגם הזה.

בדיעבד הייתי לוחץ יותר חזק ללכת על האלטו. אם מישהו מעוניין ברכב כזה כיום אני ממליץ להוסיף עוד כמה גרושים וללכת על הדגמים החדשים, ה108 או הC1 (האייגו סתם יקרה כי בארץ סוגדים לסמל של טויוטה).

אם אתם מחפשים רכב יחסית חדש בתקציב נמוך. תקחו את ה107 או הC1 בתנאי שהיא ידנית.

אם בכל זאת נורא לא בא לכם ללחוץ על הקלאץ' תקחו בחשבון את הקלאץ' ואת העלות היחסית יקרה של החלפתו.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

תודה על השיתוף. מעניין.

נראה לי עלויות אחזקה קצת גבוהות והרבה "מחלות מוכרות" של הדגם (מה שיכול להחשב כ...דגם לא מוצלח).

אמא עדיין מרוצה ?

alfa 156 2.5.

פורסם

כן, אימא שלי די מרוצה. היא אוהבת את המראה של הרכב ואת זה שהוא נוסע. זה בעיקרון שני הפרמטרים שחשובים לה ברכב.

אני הזה שפחות מרוצה כשהיא מתקשרת אלי עם תקלות.

פורסם

זה תמיד מה שאני אומר למי שרוצה רכב רובוטי ולא אוטומט בטענה של חיסכון בדלק.

החלפת קלאץ הופכת את זה כבר למשמעותית פחות משתלם.

מלבד זה, נשמע כמו האלטו האוטומטית, פחון על גלגלים.

לא ניסית לשכנע אותה שאולי עקב נסועה סופר קצרה אולי רכב סוס עבודה לא חסכוני במיוחד יהיה אופציה טובה יותר כמו גטס, לנסר וחברותיהן?

פורסם

גטס זה רכב עתיק ולא בטיחותי. לגבי לנסר וחברותיה אני לא רואה סיבה להחזיק ספינה משפחתית לאישה מבוגרת שנוסעת לעיר ובחזרה. וזה גם לרדת המון בשנתון.

פורסם

לאבא שלי הייתה כזאת חדשה למשל 3.5 שנים עם 35 אלף ללא בעיות.

אישית לא אהבתי את הגיר החד מצמדי אבל כך גם בכול רכב עם חד מצמדי שנסעתי.

הרעשים אכן הפריעו לאבא שלי וזה היה הנוסע העיקרי שהפריע לו.

מנגד הרכב מאוד מאוד חיסכוני בקטגוריה.

לגבי מערכת השמע הוא התקין במגש האחורי רמקולים וזה שיפר משמעותית את השמע.

הטיפולים במורשה יבואן עלו כ 500 שקל זול מאשר בפנדה שהייתה לי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יחסית יצאתם "בזול", אותי המזגן האכיל מרור.

כנראה שאי אפשר לבנות על חסכון בדלק ברכב עם מצמד רובוטי - מה שלא ילך על דלק, ילך על החלפת המצמד.

פורסם

זה חוסך למי שנוסע לרוב בבין עירוני שכן זה מאריך את חיי המצמד.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
האם בדיעבד לא היה כדאי יותר לקנות מאזדה 2 , לשלם מעט יותר על דלק בנסועה כזו נמוכה אבל להנות משקט תחזוקתי ?

ומניין ההבטחה והבטחון שלמאזדה 2 לא היו או לא יהיו תקלות?

הרכב הזה (ה-107) דווקא ידוע כאמין מאוד.

פורסם

אין הבטחה ב100% לשום דבר. מאזדה 2 נחשבת לרכב מאוד אמין ונתון זה מגובה בסטטיסטיקות

במקרה הזה יותר היו יותר מדי תקלות לרכב יחסית חדש ומבחינת איכות נסיעה מאזדה 2 טובה יותר

פורסם
האם בדיעבד לא היה כדאי יותר לקנות מאזדה 2 , לשלם מעט יותר על דלק בנסועה כזו נמוכה אבל להנות משקט תחזוקתי ?

מאזדה 2 שנת 2007 (2008 שקרי) כבר הייתה בבית הורי. אבי היה נוסע איתה.

ב30,000 ש"ח בשנת 2015 היה אפשר לקנות לכל היותר מאזדה 2 בת 8 שנסע הרבה יותר ובכלל הייתה כבר די זקנה.

להנות משקט תחזוקתי זה עניין יחסי. אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יקרה. גם רכבים יפניים בגיל 8 כבר מתחילים הלראות סימני זקנה גם אם לא נסעו הרבה. למשל במאזדה 2 בת ה8 של אבי שנסע כ80,000 קילומטר עד אז כבר הוחלפו תושבות המנוע, תושבת הגיר, טופלה נזילה מהגיר, בולמים הוחלפו ועוד כל מיני דברים שאני לא זוכר. אני נהגתי עליה עוד כשנה לאחר שאבי קיבל רכב חברה שוב ולבסוף כשהמדחס של המזגן שווק חיים הוחלט למכור אותה "AS IS" לבן אדם שהיה מודע לזה שצריך להחליף מדחס.

והמאזדה ננהגה בעדינות וטופלה כראוי לפי הוראות יצרן במוסך מורשה.

לקנות עוד מאזדה ישנה זה לא היה רעיון טוב. לקנות סוזוקי אלטו פלנטרית או להוסיף קצה לפיקנטו 1.0 דווקא כן היה הצעד החכם לעשות.

פורסם

תודה רבה על הסקירה.

אני אולי אקה רכב בעוד מספר חודשים וחשבתי על 107 או c1 גיר ידני .

העניין שאני "רגיל" לנהוג על רכב משפחתי 1600. האם מורגש חוסר כח ברמה בלתי נסבלת? פשוט אם אני לא טועה ראיתי שהנתון יצרן שלוקח לו 16 שניות להגיע ל100 קמש וזה יחסית רחוק מרוב הרכבים שנוסעים על הכביש שלרוב הם בין 10 ל13 שניות. אני לא מחפש להשתולל פשוט לא רוצה להתבאס אחר כך שקשה לרכב לתת גז ולהשתלב במהירות גבוהות (נניח להאיץ בין 90 ל105). יתכן וכי אני אקנה אלטו מכיוון שהוא מעט זריז יותר

מסרב לחתום:evil:

פורסם

אתה תרגיש את המחסור בכוח, בעיקר בעליות.

פורסם

"מחלה ידועה" של כפתור ארבע וינקרים?

כנראה שכל מה שקרה לך חיפשת בגוגל ו.....הפתעה!! ראית שיש עוד אנשים עם בעיה כזו. אבל אם תחפש כל בעיה על כל ברכב בגוגל תמצא שיש אנשים עם בעיה כזו והמוסכניק שלך יגיד לך "כן זו המחלה של הרכב הזה".

הבעיה היחידה המשמעותית שיש לרכב היא הקלצ' ברובוטית וגם זה נתון ידוע:2400 ש"ח בערך כל 60K-50K קילומטר או קצת יותר אם אתה לא הרבה בפקקים.

זהו.

נזילות אכן יש פה ושם אבל זו לא מחלה וגם הממיר : שמעתי תכלס רק על המקרה שלך ועוד אחד בפורום (אולי זה אתה?).

אני עם הידנית כבר שש שנים ולמעט עניין הנזילות שקרה פעם וחצי בגשם כבד מאד (ולדעתי בגלל התקנה מקומית) לא שמעתי על שאר ה"מחלות".

בקיצור, רכב מעולה לקטגוריה, סופר חסכוני, הכי כיף לנהיגה בסגמנט הזה (בידני).

ספרטני (יענו בלי אביזרים וריפודים)? בהחלט. מאד ספרטני. מנוע חלש בעליות ובעקיפות? כן (אבל לא יותר משאר הקטנות עם מנוע 1000) ועדיין מאד מומלץ לדעתי אם מישהו מחפש חיסכון אמינות וכיף (יחסי) בנהיגה.

• תוכן חדש...