Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציריה דופקת ב205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה לי (בהתחשב בחלק מהגולשים) שחסר כאן הסבר מדוע קריעת גומית מגן של פעמון הציריה כה קריטית , אז ננסה להרחיב.

פעמון הציריה הוא פטנט כמעט בלתי אפשרי מבחינה טכנית - חלקי פלדה הנעים זה על זה בלחץ נקודתי גבוה מאד במהירות נמוכה עד אפסית (תלוי בזוית שהציריה נמצאת בה ברגע נתון). כדי להקטין את הבלאי העצום שסידור כזה גורם, משתמשים בגריז סמיך ומיוחד בעל הצמדה גבוהה מאד לפני השטח של המתכת. היות והפעמון מסתובב עם סיבוב הגלגל, הגומיה העוטפת את כל המנגנון מבחוץ היא כל מה שאוצר (מלשון אוצר, כלומר צובר) את הגריז ומונע ממנו להזרק החוצה ולחשוף את משטחי המתכת המאומצים למגע מתכתי יבש ולשחיקה עקב חדירת זוהמה ואבק.

מכאן החשיבות של הגומיה. כשהיא נקרעת, הנזק לפעמון הוא כמעט מיידי, כתלות באופי הנסיעה, אבל יש לצפות לבלאי תוך ימים ספורים.

המלצה אופרטיבית - לא ללחוץ בחוזקה על הגז ולא להזניק את הרכב כשההגה מסובב, וכמו כן להקפיד, ככל שניתן, שמשחקי שינוי גובה בקפיצי הרכב לא יגרמו לציריות לפעול בזויות חריגות.

יוסי

פורסם
אגב' date=' זה מוקדש לכל המטפלים במוסכים: לא יספרו לכם שהגומי יבש. אז תשלמו. או על החלפת גומיה, או על החלפת ציריה-מה שיבוא קודם.[/quote']ללא ספק.

הזנחה עולה ביוקר רב...

לצורך העניין, בבדיקה שגרתית (מדי פעם אני מפרק גלגל קדמי ובודק מה מצב הגומיות )

ראיתי שגומיה אחת מתחילה להקרע מלמעלה והשניה עוד לא קרועה, אבל בדרך,

החלפתי את שתיהן בעלות של 30 ש"ח לגומיה מקורית....

(פלוס עבודה 200 ש"ח, והיה שם חתיכת סיפור עד שהצליחו לפרק את הציריה מהמקום.)

נ.ב. אתם לא רוצים לדעת כמה עולה ציריית ABS...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מצטער שהטעיתי אותך....אז כנראה שהטעו אותי במוסך...שם אמרו לי שאחרי כל שינוי במכלולים המכאניים של מערכת ההיגוי מומלץ ורצוי מאוד לבצע כיוון פרונט.

מזל שעוד לא הלכתי לעשות כיוון פרונט למרות שאני מרגיש שצריך ...הגה סוחב ימינה במעט.

אחי עם עשיתה שינוים אתה באמת חייב לעשות כיון פרונט!!!

דבר שני תיבדוק את לחצי האויר בגלגלים, ובקשר לציריה צריך לקנות חדשה אלא עם כן תימצא

משהו כמו חדש בפרוקיות!

בהצלחה

fiat Uno s70 ise 96

פורסם

אגב שאלה כללית מה התוחלת חיים בערך של ציריה בתנאי דרך רגילים ובשימוש סביר ?ולמה בעצם ציריה הולכת?.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
380 שח + מעמ לציריה משופצת ?? י-ק-ר.

איציק

לאיציק ערב טוב.

זה אמנם מחיר יקר. אלא חזרתי הבוקר למוסך ובדקתי בחשבוניות שלש שנים אחורה

והתמקדתי בלקוחות ה-205 לעומת לקוחות דיגמי הסובארו ליאונה למשל.

ואני מדבר על לקוחות שנוהגים בממוצע שנתי של 15000 ק"מ.

שוב למרות ה"מחיר היקר" לקוחות ה-205 מחליפים ציריה מחודשת בממוצע

בין שנתיים וחצי לשלוש שנים.לעומת הסובארו שבין שנה לשנה וחצי.

כך שיש בעיר להשיג ציריות זולות יותר אבל במבחן הזמן תשלם יקר יותר.

אגב גם במוסכי הרשת תמצא את אותם הציריות .:-)

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

ניתוח מעניין ו"מעמיק" על הוצאת אחזקת רכב רק לפי תצרוכת הציריות...

עם הניתוח ה"מעמיק" שלך אני בהחלט לא מסכים (בתור אחד שיודע והחזיק כמה מודלים של לאונה) - ובטח שלא להשוואה הדבילית משהו על אחזקת רכב כתלות בציריות.

במבחן הזמן אתה בטוח תבקר יותר במוסכים עם 205 מאשר לאונה. אתה לא חייב להסכים איתי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם מחיר הצריה השמאלית ב 205 זהה למחיר הצריה הימנית?

מרוב עצים לא רואים את היער....

מה הוא מחיר טוב לצריה משופצת כולל מע"מ ועבודה??

ומה המחיר השפוי לצריה חדשה כולל מע"מ ועבודה??

אם מזניחים צריה דופקת מה עלול להגרם למכלולים האחרים??....ולכיס

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...