Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה, אני לגמרי מבין את ההמלצות אך אני לא מצליח להבין איך ליסינג תפעולי מלא חוסך לי כסף אם העלות החודשית גבוהה יותר.. בלי עוד תוספות על חריגה בק"מ, מכות פח, השתתפות עצמית וכו'.

אין לנו בעיה עם ליסינג תפעולי על רכבים משומשים אך לא על פוקוסים או אסטרות בזבזניות, ולצערי כל החברות שפניתי אליהן נותנות או פוקוס או אסטרה או יונדאי אין לאף אחת רכבי דיזל או היברידי.

אם יש למישהו אקסל פשוט שאפשר להזין נתונים אשמח לשיתוף.

תודה לעוזרים.

פורסם (נערך)

ל 40,000 ק"מ בשנה הייתי הולך רק על רכב חדש, בקנייה או בליסינג ומוכר אחרי שלוש שנים.

אופל אסטרה דיזל עולה בשלמה סיקסט 100,000 ש"ח ואוכלת בבין עירוני 1 ליטר ל 19-20 ק"מ.

מניח שאפשר למכור אחת כזאת אחרי 3 שנים ב 30,000 - 40,000 ש"ח.

כל שאר העלויות ידועות לך. תעשה את החשבון ותשווה מול הצעות מליסינג.

בחישוב גס מאוד יוצא 3500 ש"ח לחודש כולל דלק.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אליהו - אני מכיר את התוכניות לא רע, ומכיר גם יותר מכמה חוכרים שנפלו בפח הזה של "אחריות מוגבלת" בליסינג תפעולי לרכב משומש.

רוב כלי הרכב שמוצאים דרכם למסלול, הם אלה שלא הצליחו להמכר בגלל קילומטראז' גבוה, תאונות וכל מיני מרעין בישין אחרים, מכיוון שהמכוניות הללו כבר לא באחריות יצרן לעיתים אתה מוצא את עצמך מתלונן שוב ושוב על תקלות שמנסים לתקן בזול ולא מצליחים. אני לא אומר שאין מכוניות ללא תקלות, אבל מדובר בהימור.

לחוכר פרטי שצריך פתרון וחוכר מכונית אחת - נגיד שזה פתרון. סביר לחברה שצריכה כמות יכולה להיות בעיה של חוסר אחידות בין כלי הרכב הנחכרים, וכן לעיתים חוסר יכולת של החברה למצוא רכב אחד במקום רכב שכמות התקלות בו גבוהה, זו כבר בעיה. זאת מעבר לעובדה שהפרש המחירים בין ליסינג משומש לליסינג חדש פשוט לא שווה את זה.

פריג'י - מי שנוסע 40000 ק"מ בשנה עושה את רוב הנסיעה במהירות שיוט - כך שהייתי לוקח את התובנה שלך בערבון מוגבל.

צבי לא מתאים לך לכתוב דברים לא מבוססים, מדובר על עסקת ליסינג תפעולי לרכב משומש, "ליסינג תפעולי" משמעותי שהאוטו של החברה ואתה חוכר את הרכב במחיר X כשכל העלויות כולל הכל על החברה למעט דלק בלבד, מנורת דרך כולל בלמים ועד צמיגים אם חפצה נפשך להחליף פעם בשנה, במידה ונמאס לך מהאוטו פשוט תחזיר אותו לחברה, בעסקה זאת כיון שזה רכב משומש אין התחייבות כלל למעט חודש אחרון שמשולם מראש.

ספציפית לרכב שרשמתי יש סך הכל 35,000 ק"מ, חוץ מטיפולים שוטפים לא עבר עליו כלום, לפות"ש זאת עסקה לא רעה, לדעתי מדהימה אפילו, באותו מחיר שהוא שילם (1800 שקל) על פוקוס שתיינית הוא מקבל גאז היברידית יותר חדשה וחסכונית משמעותית.

לקנות רכב לכזה ק"מ ייצא משמעותית הרבה יותר יקר.

פורסם (נערך)

בדקתי לפני 4-5 שנים את הנושא לעומק עבור החברה בה אני עובד.

סה"כ אנחנו מחזיקים כ-120 רכבים.

בדקתי רכב זהים וחדשים בשתי האופציות,

3 שנים לליסינג ואילו 3, 4 או 5 שנות החזקה במבנה של בעלות.

כל פעולות התחזוקה נעשות על ידי גורם מרכז (קצין רכב או חברת ליסינג - לא ע"י העובד).

בדקנו רק רכבים חדשים מתוצר מסויים ולא משומשים או באחריות מוגבלת וכיו"ב.

בסיכומו של עניין יצא שהליסינג משתלם יותר עבור כ"א מהתרחישים עוד לפני שמשקללים אלמנטים של שקט, זמינות, גמישות ונוחות תפעול.

שתי הערות -

1. מובן שזה פחות רלוונטי עבורך שכן בחירה של רכבים שונים ומבנה טיפול שונה עלול להטות את התוצאות .

2. יש חברות ליסינג אשר יתנו לך הצעה אטרקטיבית מאוד לליסינג תפעולי מלא עבור רכבים בני שנתיים-שלוש שסיימו תקופת ליסינג אחת ועומדים מיותמים במגרש. מבלי לנקוב במספרים ראיתי פורד פוקוס ממשיכות לתקופת ליסינג שנייה במחירים נמוכים משמעותית מאלו שנקבת בהם.

עריכה אחרונה על ידי hissi
פורסם

אין פוקוס ליסינג פעם שניה (או שלישית ורביעית...) בליסינג תפעולי מלא במחירים נמוכים יותר ממה שפות"ש משלם כעת (1750-1800 שקל בחודש) בשום חברה.

יש לאחת החברות שירות שאתה תתן לחברה שירות ליסינג במקום שהיא תתן לך, ואז המחיר כאילו נמוך יותר אך בפועל זה הפוך בדיוק.

פורסם
אין פוקוס ליסינג פעם שניה (או שלישית ורביעית...) בליסינג תפעולי מלא במחירים נמוכים יותר ממה שפות"ש משלם כעת (1750-1800 שקל בחודש) בשום חברה.

יש לאחת החברות שירות שאתה תתן לחברה שירות ליסינג במקום שהיא תתן לך, ואז המחיר כאילו נמוך יותר אך בפועל זה הפוך בדיוק.

אני לא מומחה בנושא שכן הידע שלי מוגבל לנסיון בחברה אחת עם מחכיר אחד.

יכול להיות שמדובר במקרה נקודתי ועם זאת Never Say Never שכן איני מסתמך על שמועה או עדות שמיעה.

פורסם

עם אתה בעניין של פלואנס כבר יש לך את ליס 4 יו. יש המון פלואנסים הם עובדים עם קרסו. יצא לי על פלואנס 14.

850 רכב

400 ביטוחים ושאר ירקות

טסט 1

ומקדמה של 5000.

אתה יכל לצאת עם תשלום של 1500 שקל בחודש בלי לדאוג לטיפולים רק דלק ולנסוע.

מגיע עם אחריות וטיפול חינם

הכי זולים שמצאתי בסוף

פורסם
עם אתה בעניין של פלואנס כבר יש לך את ליס 4 יו. יש המון פלואנסים הם עובדים עם קרסו. יצא לי על פלואנס 14.

850 רכב

400 ביטוחים ושאר ירקות

טסט 1

ומקדמה של 5000.

אתה יכל לצאת עם תשלום של 1500 שקל בחודש בלי לדאוג לטיפולים רק דלק ולנסוע.

מגיע עם אחריות וטיפול חינם

הכי זולים שמצאתי בסוף

שלא תעז, זה לא כולל טיפולים מלאים ועם אחריות חלקית ולא לכל התקופה, התכנית הכי גרועה בכל הזמנים, בספק אם יש תוכנית יותר גרועה מזו

פורסם
שלא תעז, זה לא כולל טיפולים מלאים ועם אחריות חלקית ולא לכל התקופה, התכנית הכי גרועה בכל הזמנים, בספק אם יש תוכנית יותר גרועה מזו

אשמח אם תאיר על הנושא... על פניו נשמע כמו ליסינג "תפעולי" על רכב משומש בדיוק מה שאני מחפש ולקבל רכב חסכוני מאוד (אם זה הפלואנס דיזל).

המשוואה שאני מחפש זה עלות רכב חודשית + דלק = X

כל עוד ה X יקטן לא באמת משנה לי איזה רכב, מבחינתי חיפושית שנת 69 אם היה אפשר.

בוא נוריד את נושא הכאב ראש, אני מוכן שיהיה לי את הכאב ראש כדי שה X יקטן בכל חודש, מספיק חיסכון של 400 שקל לרכב זה חיסכון של 4800 ש"ח בחודש ו- 57K בשנה, ככל שאני מסתכל על זה מבחינת הרכב עצמו באמת אנו משלמים סכום נמוך אבל אוכלים אותה בדלק.

לעסק קטן / בינוני זה הרבה מאוד כסף.

פורסם

ליסינג לרכב משומש קיים רק לדגמים שהיבואן לא מצליח למכור כמשומשים ( למשל אסטרה ופוקוס ) לחברת ליסינג לא כדאי לעשות ליסינג לרכב משומש מאותה סיבה בדיוק שלך לא כדאי להחזיק רכב משומש בנסועה המדוברת.

מכיוון שבמקרה של האסטרה/פוקוס אין לחברת הליסינג אופציה למכור במחיר טוב, שווה להם לקחת את הסיכון ולעשות ליסינג לרכב שאין לו אחריות יצרן.

ולכן - חבל על הזמן שלך. יש סיכוי קלוש שתמצא ליסינג זול לרכב חסכוני במצב טוב, מהסיבה שיותר כלכלי לחברת הליסינג למכור את הרכב הזה בתום תקופת הליסינג הראשונה.

בנוסף גם אם התוכנית היא ליסינג תפעולי מלא ובמקרה תקלה עובד שלך מושבת שעתיים שלוש וממתין לחילוץ - ממש לא שווה את ה"חיסכון" שאתה מדבר עליו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
א

המשוואה שאני מחפש זה עלות רכב חודשית + דלק = X

כל עוד ה X יקטן לא באמת משנה לי איזה רכב, מבחינתי חיפושית שנת 69 אם היה אפשר.

בזמנו מכרו ספארק ידנית ב 50,000 ש"ח, בשיטת ה 0 ק"מ. זה היה בסוף שנה.

מניח שאפשר לקבל גם היום מחיר לא גבוה בהרבה. יש גם את הפג'ו 107 והסיטרואן C1.

מניח שצריכת הדלק טובה. אחרי 3 שנים אפשר למכור אולי ב 10-15K ש"ח.

מצד שני, לא הייתי רוצה לסוע 40K ק"מ בשנה ב פיג'ו 107.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בזמנו מכרו ספארק ידנית ב 50,000 ש"ח, בשיטת ה 0 ק"מ. זה היה בסוף שנה.

מניח שאפשר לקבל גם היום מחיר לא גבוה בהרבה. יש גם את הפג'ו 107 והסיטרואן C1.

מניח שצריכת הדלק טובה. אחרי 3 שנים אפשר למכור אולי ב 10-15K ש"ח.

מצד שני, לא הייתי רוצה לסוע 40K ק"מ בשנה ב פיג'ו 107.

סליחה אך לא ציינתי שאני מחפש רכבים משפחתיים ולא מיני.

פורסם
חפשת חיפושית 69, ספארק עדיפה עליה בכל פרמטר.

לא תצליח לחסוך כסף מעבר למה שאתם משלמים היום בשום צורה כנראה

תודה, מסתמן באמת שאין עסקה כרגע שתוזיל לי עלויות כנראה שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...