Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחברה שבה אני עובד אנו רוצים להוזיל משמעותית את עלויות הרכב החודשיות.

כיום חלק מהרכבים בבעלות החברה (רכישה של רכב חדש) וחלק בעסקת שורט ליס (רכבים משומשים בתשלום חודשי - פורד פוקוס / אופל אסטרה).

מבדיקה של העלויות, רכבי השורט ליס, אומנם זולים בתשלום החודשי אך עלות הדלק גבוהה שכן הרכבים לא חסכוניים.

המטרה שלי להוזיל את המרכיב של העלות החודשית + דלק לכן חשבנו לקנות רכבי יד2 חסכוניים כמו הפלואנס או המגאן דיזל או היברידי בעסקת מימון כזו או אחרת ולהנות מדלק זול יותר ובכך להוזיל צד אחד במשוואה.

לנו בחברה פחות חשוב שהרכב יהיה חדש או נראות של הרכבים בתור חברה (רק רכבים מאותו הסוג או צבע או שנה) חשוב לנו השורה התחתונה חסכון חודשי.

הרכבים צפויים לעבור כ 40 אלף ק"מ בשנה ואנו נרצה להשתמש בהם לפחות 3 שנים כאשר כל שנה מעבר ל-3 שנים תיחשב כבר רווח תפעולי (לפחות על הנייר ואם הרכב יחזיק את ה3 שנים בהתחשב בנסועה הגבוהה + הק"מ שכבר עבר)

אשמח לדעת מה המקדמים שאני צריך לקחת בחשבון ברכישה של רכב עבור הבאים- עלות טיפולים שנתית, רישוי, ביטוח וכמו כן אשמח לדעת האם מישהו עשה את ההשוואה הזו ויכול להאיר על הנושא.

תודה לעוזרים.

משה.

פורסם

האם יש דרישה לגודל מינימלי של רכב? כלומר האם אתם מכוונים לא לרדת מסגמנט המשפחתיות?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

משה,

יש לי הרגשה שנדמה לכם שאתם חוסכים. אתם כנראה מבזבזים הרבה יותר ממה שנדמה לכם. על החברה שלכם להתעסק בעסקים מהם היא מרוויחה כסף.

סביר להניח שבשקלול ביטול הזמן שנגרם עקב טיפול בכלי הרכב, עדיף פשוט לקחת ליסינג תפעולי ולהוריד מהראש שלכם את כל ההתעסקות בכלי הרכב ובתחזוקתם.

גם אם בטווח הקצר ידמה לך שאתה משלם יותר, בטווח הארוך תגלה שהיקר הוא זול, והזול הוא יקר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים עם ZVIT - כדאי ליסינג תפעולי, לרכבים קצת משומשים.

אפשר להשיג, גם רכבים משומשים בני 3 עם צריכת דלק ותחזוקה סבירה.

(גם לליסינג הנ"ל יש מספר מסלולים, עם תחזוקה ורכב חליפי, וללא )

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קיים בליסינג תפעולי הונדה גאז היברידית ב1950 שקל ל40,000 ק"מ שנתי לרכב בעסקה לרכב לא חדש

קנייה במקרה שלכם כמו שצבי כתב כנראה לא יביא בשורה תחתונה לחיסכון כלכלי ובטח התוספת בזבוז לא מעט זמן

פורסם

עיסקאות לרכב משומש בד"כ אינן זולות משמעותית. יש לוודא שכל התקלות כלולות בעסקה במיוחד אם הרכב מחוץ לאחריות יצרן. אישית בשביל כמה מאות שקלים לחודש - לא בטוח שהייתי נכנס להרפתקה כזאת.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה חברים, אנחנו בוחנים כל אופציה, כמה מאות שקלים בחודש על רכב כפול 12 רכבים זה כבר הרבה כסף חיסכון חודשי בחישוב שנתי זה כבר מאות אלפים.

העלות של הפוקוס / אסטרה בחודש היא 1800 ש"ח (לפני מע"מ) כולל כמובן ביטוח, שירות טיפולים וכו' על זה יש להוסיף עלות דלק של רכבים שאוכלים 1:10.

אפילו בלי חישוב לפרטי פרטים ברגע שנחליף לרכב שאוכל 1:17 וצפונה כבר נרגיש חיסכון של כמה מאות שקלים על רכב מה שיוריד את העלות הכוללת של הוצאות רכב לחברה (עלות חודשית + דלק).

בגלל שאנחנו חברה קטנה בעלי הרכבים יהיו אחראים על תחזוקת הרכב שלהם (יכניסו למוסך, טסט ושאר ירקות) ולכן גם פה נוכל לחסוך בעוד כמה שקלים את התשלום שמשלמים לחברת הליסינג.

כמו כן גם בביטוח, מעבר לביטוח חובה + צד ג' יוזיל בעוד כמה שקלים את העלות החודשית.

בינתיים לא הצלחתי לאתר חברת ליסינג שמציעה רכבים חסכוניים במסגרת ליסיניג על רכב משומש מה שמוביל אותי לאופציה של רכישה של רכבים בעסקת מימון כך שאם אצליח למצוא רכבים משומשים חסכוניים בעלות חודשית של פחות או שווה ל 1800 ש"ח בחודש והצלחתי להוזיל את המשוואה בדלק ארגיש חיסכון מיידי.

מה שחסר לי כדי לקבל פרופרציות זה עלות טיפולים שיגרתיים.

אם לדוגמא אמצא פלואנס דיזל משנת 2014 שעל פי יד 2 נמכרת ב 50K ואחלק ל- 36 תשלומים אני מגיע לעלות של 1400 ש"ח בחודש ללא טיפולים, טסט, ביטוח.

מהצעות מחיר שקיבלתי רכב חדש מסוג רנו גראנד קופה עולה באזור ה 2800 ש"ח בחודש כולל הכל (למעט דלק כמובן) ולכן רכב חדש לא יעזור לנו לחסוך כסף אלא יעלה את התשלום החודשי.

האם אני מפספס משהו?

פורסם

כן - אתה מפספס הרבה.

1. אף גוף לא יתן לך 100% מימון על רכב בן 4. וסביר שלא יסכים לקחת אותו כבטחון בכלל.

אין לי מושג מה ההתחייבויות הפיננסיות של החברה בה אתה עובד, אבל תצטרך להביא ביטחונות ממקום אחר.

2. 2014 ב-50K יקנה לך פלואנס עם 150K ק"מ.

אם לא תהיינה תקלות כלשהן יעלו לך טיפולים + ברקסים + צמיגים כ-400 ש"ח לחודש בערך.

ביטוח יעלה לך בהערכה גסה עוד כ-400 ש"ח לחודש, ואם אתה לוקח אשראי לרכישת המכוניות תשכח מלוותר על ביטוח מקיף.

טסט זה עוד 150 ש"ח בחודש. הגענו ל-2350 ש"ח לפני תקלות בלי צפויות (שתהיינה) ביטול זמן של אנשים במוסכים, ושכירת רכב במקרה של תקלות מתמשכות.

3. חיסכון (לכאורה) של 200-300 ש"ח בחודש לא שווה את הבאלגן והסיכון הכרוך באחזקה עצמית של כלי הרכב. מה גם שרכישה של כלי הרכב תכביד על תיק האשראי של העסק (בניגוד לליסינג)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

על 12 רכבים לכו על ליסינג תפעולי.

עובד תקוע (יום עבודה שהולך), מוסכים, בלת"מים, רכב חלופי וכו' יעלו לכם יותר. אני לא יודע מה הסף אבל מעל כמות רכבים מסויימת אתם צריכים גם קצין רכב. אל תשכח שאתה מדבר על רכבים שב 3 שנים יעשו 120K ק"מ ואם תקנה משומש כבר תגמור את החיים השקטים של האוטו.

כשרכב הוא כלי עבודה לא מנסים לחסוך שקל על חשבון פגיעה בעבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו שאתה רואה הקליברים חוזרים ומפנים אותך לכיוון היעיל יותר. העיסוק שלכם ברכבים והתחזוקה בשוטף כפי הנראה תעלה לכם יותר ממה שאתם חושבים. בחברה שאני עובד פנינו למספר חברות גדולות ומצאנו שלנו ספציפית עם אלבר יצא הכי משתלם. מן הסתם יש עוד אופציות בשוק אבל אם אתה תנסה לעשות את העבודה של חברות הליסינג במקומן צפויה לך הרבה עבודה. המרכיב של הטיפולים + הלא נודע (שיגיע עם רכבים משומשים) לא יהיה לכם שווה את החסכון שאולי תראה למנכ"ל אחרי הרכישה.

פורסם
עיסקאות לרכב משומש בד"כ אינן זולות משמעותית. יש לוודא שכל התקלות כלולות בעסקה במיוחד אם הרכב מחוץ לאחריות יצרן. אישית בשביל כמה מאות שקלים לחודש - לא בטוח שהייתי נכנס להרפתקה כזאת.

המחיר שנקבתי זה לליסינג תפעולי מלא (כולל צמיגים)

פורסם

אליהו, בכלל לא ברור אם הליסינג הזה כולל תקלות, ויש לי הרגרשה שהאחריות מוגבלת לשנה הראשונה, כמו כן הוא חוזר ומדגיש שהם מעוניינים במכוניות משפחתיות, והג'אז היא לא כזאת - כך שלא בטוח שזה רלוונטי.

את העסקה של הג'אז צריך להשוות לעסקה של יאריס הברידית חדשה למשל, או קקטוס/208 דיזל (אם ידני בא בחשבון) ואז תגלה שההפרש במחיר זניח עד לא קיים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
אליהו, בכלל לא ברור אם הליסינג הזה כולל תקלות, ויש לי הרגרשה שהאחריות מוגבלת לשנה הראשונה, כמו כן הוא חוזר ומדגיש שהם מעוניינים במכוניות משפחתיות, והג'אז היא לא כזאת - כך שלא בטוח שזה רלוונטי.

את העסקה של הג'אז צריך להשוות לעסקה של יאריס הברידית חדשה למשל, או קקטוס/208 דיזל (אם ידני בא בחשבון) ואז תגלה שההפרש במחיר זניח עד לא קיים.

צבי אולי לא הבנתי אותי, לא מדובר על קניית רכב עם אחריות ,מדובר על ליסינג תפעולי מלא לאורך כל התקופה, בדיוק כמו לרכב חדש רק משומש ולכן המחיר משמעותית יותר זול וללא קנסות ותשלומים נוספים.

לעניין ההשוואה היא אכן נכונה לסגמנט אך הרכבים שרשמת עולים בליסינג תפעולי מלא לנסיעה של 40,000 ק"מ בשנה הרבה יותר

פורסם

1:17 העובדים שלך יעשו אולי, וגם זה לא בטוח, ברכב האישי שלהם.

ברכב חברה גם עם קקטוס דיזל תראה אולי 1:15 במקרה הטוב ביותר. זה כבר משהו פסיכולוגי.

פורסם

אליהו - אני מכיר את התוכניות לא רע, ומכיר גם יותר מכמה חוכרים שנפלו בפח הזה של "אחריות מוגבלת" בליסינג תפעולי לרכב משומש.

רוב כלי הרכב שמוצאים דרכם למסלול, הם אלה שלא הצליחו להמכר בגלל קילומטראז' גבוה, תאונות וכל מיני מרעין בישין אחרים, מכיוון שהמכוניות הללו כבר לא באחריות יצרן לעיתים אתה מוצא את עצמך מתלונן שוב ושוב על תקלות שמנסים לתקן בזול ולא מצליחים. אני לא אומר שאין מכוניות ללא תקלות, אבל מדובר בהימור.

לחוכר פרטי שצריך פתרון וחוכר מכונית אחת - נגיד שזה פתרון. סביר לחברה שצריכה כמות יכולה להיות בעיה של חוסר אחידות בין כלי הרכב הנחכרים, וכן לעיתים חוסר יכולת של החברה למצוא רכב אחד במקום רכב שכמות התקלות בו גבוהה, זו כבר בעיה. זאת מעבר לעובדה שהפרש המחירים בין ליסינג משומש לליסינג חדש פשוט לא שווה את זה.

פריג'י - מי שנוסע 40000 ק"מ בשנה עושה את רוב הנסיעה במהירות שיוט - כך שהייתי לוקח את התובנה שלך בערבון מוגבל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...