Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה קצרה: אחיה של אשתי נהרג בתאונת דרכים לפני כשנה וקצת, הרכב המדובר היה הרכב הראשון שלו שהועבר להוריו לאחר מכן, כעת אבא של אשתי קנה רכב חדש ורוצה להעביר לנו את הבלנו המדוברת.

נעבור בקצרה על מצב הרכב ממה שאני התרשמתי ברבע שעה על הכביש:

ק''מ עדכני 201 אלף.

לחיוב: מניע בנגיעה אחרי שעמד מעט זמן, מזגן מקפיא, מנוע לא גמגם והגיב כמו שצריך, מאיץ בסדר, רועד בצורה סבירה סה''כ, טסט עד חודש 10.

לשלילה: כל הצמיגים יבשים ונראים כמו סכנת נפשות, בולמים וכריות בולם כנראה גמורים, אולי עוד חלקים בפרונט גמורים, כנראה הוחזק החזקת שבר (למרות שהאבא חושב שהוא מתוקתק), הפנים דיי מתפורר, כל מה שנפל או התפרק גם בפנים וגם בחוץ חובר עם ברגים קודחים (מראה, דיפון דלת, מראה בפנים הרכב ועוד).

מטרה? שיפוץ בטוח לא כי בכל זאת הוא שווה בשוק אולי 3 אלף ש''ח. שימור בצורתו הנוכחית ורק שיסע זאת בהחלט מחלוקת האם זה בור ללא תחתית או שניתן להשתמש בו כמה שנים, עד כמה אמינות? עד כמה זולות להחזקה?

או אולי בכלל להשאיר אותה אצלו ושישבור את הראש מה לעשות איתה, חייב לציין שאם אקח אותה אין דרך חזרה!

בצד השימושי? לא יזיק לנו הרכב לשימוש עירוני בלבד (עיר קטנה אריאל) במיוחד שיש ביטוח עד חודש 8 וטסט עד חודש 10.

מה דעתכם?

אציין שהיה לי עד היום כ 10 רכבים, מישנים ועד חדשים, ישן לא מבהיל אותי אבל לא בכל מחיר.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תחזור למשפט הראשון שלך: לא הייתי נוגע עם מקל. אח אחד זה די והותר. קנה c4 בפחות מ-10,000₪ אם אתה מחפש רכב זול.

הבאלנו הזו, מעבר לכל התחזוקה האפשרית שלה, מאוד לא בטוחה. זה לא שווה את זה כרכב אמיתי. אספנות זה כמובן עניין אחר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לא מחפש עוד רכב כרגע, מסתדרים עם אחד למרות שלפעמים הנוחיות הזאת של להניע ולנסוע אחרי עבודה 2 דק' עד הבית דיי קורצת לי (הרבה אצלינו מחזיקים גרוטאות לעיר).

אני גר באריאל והכוונה היא בטח לא לנסוע עם הרכב לאילת וכו' אלא להתנייד איתה בעיר, בטח ובטח לא עם הילדים! נטו נסיעות של 10 דק' בעיר.

אני גם מתחיל לחשוב על לרדת מזה כי אם ניקח אותה העיניים יהיו עלינו לגבי מה עשינו עם הרכב ואני לא בטוח שאני רוצה בזה בהתחשב בהוצאה הכספית שידרוש.

אגב עד היום נסע ללא בעיות אבל ברור שיום אחד זה נוסע ויום אחר העסק מתחיל להתפגר ולא ידוע איפה זה יגמר, כהתחלה 4 צמיגים כבר 1000 ש''ח (פאלקן).

בלי קשר סיטרואן סי4 היה אחד הרכבים הכי בעיתיים שהיו לי, והיא עוד הייתה ידנית!

לגבי ערס אספני, לא רואה כזה בבלנו ואם הייתי רוטה כזה הייתי רוכש אחת חיצונית ופנימית במצב טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה תעשה עם הרכב כשכבר לא יהיה לך בו צורך/ יגיע תיקון יקר? תמכור למישהו/ברזל/פירוק?

אל תיכנס לזה רק בגלל שזה נושא רגיש, תן לאבא להחליט מה לעשות עם הרכב בטענה שאין לך צורך בו.

פורסם

תודה, זה הכיוון כנראה, תכלס אני כנראה היחיד במשפחה שבכלל יהיה לו כוח להתעסק בזה אבל להלחם בזקנה של רכב שלא נשמר טוב זה בעייתי.

אם היה מתוקתק מכאנית לפחות ברמה שאני מוכן אליה מילא, רק הצמיגים זה כבר 1000 ש''ח וזה כנראה מעט פחות מחצי מערך הרכב, עוד שנה זה כבר יהיה גם שני טסטים אם אני לא טועה?

נראה איך יגיב כשנגיד לו שויתרנו עליו, אולי ירוץ להחליף צמיגים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מה המידה של הצמיגים? לדעתי תוכל לרכוש רביעיה בפחות מ-1000 ש"ח של פאלקן.

מצב מכני נשמע די טוב, אפשר להעזר בכנופיה במה שהם יכולים לעזור בשביל להוריד עלויות.

הבעיה הגדולה היא קוסמטיקה: התיאורים שלך מתארים קומבינות לא מעולם הזה. מזה כן הייתי חושש. אם יש לך תמונות של הרכב שנוכל לשפוט יחד איתך?

פורסם

נו אז נגיד תקנה צמיגים ב800 שקל.

עוד מעט 2 טסטים, לא ידוע מה מצב הפרונט וזיהום האוויר(גומיות שסתומים שדורשות החלפה בבלאנו בשנים האלה) אם יכשל בטסט והוצאות נוספות.

פורסם

נראה אם אספיק לצלם, אני דיי פריק, אולי לא של נקיון אבל כן שכל דבר יהיה מורכב במקומו בצורה נורמלית, יש לי בעיה עם תיקון של הכל בעזרת ברגים קודחים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הבאלנו איך שאתה מתאר אותה צריכה השקעה קרוב ל5 חמש אלף כדאי לעבור טסטים בצורה סבירה.

לא אמרת אם האח שלה נהרג בזמן שנהג ברכב או לא,לכן אני מתאר שלא.

מבחינת חלקיים טיפול קטן מדובר פה בסביבות 160 ש"ח עלות חלפים לטיפול קטן פילטר שמן +שמן.

וטיפול עם פלאגים יוסיף עוד 80 ש"ח פילטר אוויר סיני עוד 50ש"ח.

שים לב לרכב הזה אין פילטר מזגן.

פורסם

תשאיר אצלו. גם מדובר בערך רגשי וגם ברכב שלאור מצבו ה"מתוקתק" עדיף שישאר אצל מי שמעריך אותו כ"מתוקתק".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואני אומר; דווקא בגלל שמעורב פה סנטימנט משפחתי, תתרחק.גם היה מתוחזק כראוי. מילא זה היה רכב מיוחד או נדיר. אבל בשביל באלנו שבור?

פורסם

האמת זו סיבה שאמרתי לאשתי מראש שאני לא רוצה לקחת את הרכב כי יצפו מאתנו יותר ממה שהם עצמם היו עושים.

המוות של אחיה לא קשור בשום צורה לרכב, נהרג כשהיה בשוליים בעבודה ונהג משאית שירד לשול מסיבה לא ברורה...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא להתקרב. סיטואציה לא ברורה ולא נעימה מכל כיוון אפשרי.

מה שתעשה או לא תעשה יצפו ממך כנראה ליותר.

לא להתקרב.

• תוכן חדש...