Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נכון - ברוב המכונית (אממיות) קירור השמן מתבצע ע"י האוויר שזורם מתחת האגן שמן.

(אין תרמוסטת כמו שיש במערכת סיחרור של נוזל קירור).

לכן טמפרטורה השמן משתנה מאד בהתאם מהירות נסיעה של הרכב וטמפרטורה האוויר החיצוני.

כמובן שגם תלוי בתנאי עבודה של המנוע (אספק/סל"ד) ובכמות השמן במערכת.

בחלק גדול מהרכבים קיים מחליף חום לקירור שמן המנוע.

איזה כייף לי :)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מכיוון שאתה לא מגיע מתחום ההנדסה המכנית ולא מכיר לעומק את התחום כול 'פיפס' שייצרן הרכב כותב בנושא עיבוד שבבי או סגסוגת אלומיניום או פלדה בעלת שם מפוצץ אז כול דבר באמת נראה לך פריצת דרך.

בכול מקרה אני תמיד פתוח לשמוע על חידושים לכן אשמח לשמוע ממך על שימוש בסגסוגות חדשות שלא השתמשו בהם לפני עשור שנים או תהליך בעיבוד שבבי שלא היה קיים לפני 10 שנים.

היי, אני לא טוען שיש לי תואר בהנדסת מכונות או חומרים.

יכול להיות מאוד שאני טועה וזה אפשרי ואם כך אני אשמח לשמוע ושיעמידו אותי על טעותי.

אם אנחנו כבר כאן אז בוא וניקח את קונצרן טיוטה לדוגמה.

תסביר לי בבקשה מה הניע את קונצרן טיוטה להצהיר קבל עם ועדה בספרים של שהחל משנת 2006 הצמיגות הרישמית המומלצת על ידי למנועי הקורולה היא 5W-30 ואילו החל משנת 2012 הצמיגות המומלצת לתיפעול אופטימלי של המנוע ירדה ל 5W-20 ואפילו בספר יש גם המלצה לשמן בצמיגות 0W-20.

אני אשמח לדעת.

תודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

השינוי האמיתי קרה בשמנים. השמנים החדשים הסינטטים יציבים ועמידים בטמפרטורות גבוהות ללא שום השוואה לשמנים הישנים המינרלים. בעבר בשמנים מינראלים בסיס השמן היה בצמיגות הנמוכה והתוספים הין מעלים את הצמיגות, לאחר זמן וגם בתלות הטמפרטורה ולחות צמיגות השמן היתה נפגעת. מפה היה הששח של ליצרנים להמליץ על שמנים עם צמיגות נמוכה. שמן רב צמיגי היה מוגבל.

בשנים האחרונות השמנים הסינטטים הישתפרו ומחירם הוזל.

אלפא המליצו למנוע הנורד שתוכנן בשנות החמישים על שמן בצמיגות 20W50 בארץ זאת הייתה ההמלצה עד לשנות ה 80 המאחרות ( לספיידר עם אותו מנוע ) לעומת זאת באמריקה המליצו על שמן 10W50 סיננטטי מלא שהיה נגיש שם כבר בתחילת שנות ה80.

היום האלפא שלי עם שמן 5W50 VR1 של Valvoline כבר שנה. בעבר השתמשתי ב Redline 15w50 ובאגיפ 10W60 ב15 השנים האחרונות מאז שיפצתי את המנוע. (אבל עדיין אני רואה את הבורות של האנשים שממשיכים להשתמש בשמן מינראלי 20W50 )

יש לי עוד כמה מכוניות ישנות. אחת מהם מאזדה לנטיס 2.0 מ2002 שקניתי חדשה. בזמן האחריות היבואן השתמש בשמן 10W40 חצי סינטטי. זאת היתה ההמלצה בארץ , טיפשי לחלוטין ההמלצות הטיפשיות האלו ממשיכות גם היום. שנגמרה האחריות עברתי לשמן 5W30 סינטטי מלא. האוטו הזה היום אצל הבת שלי על הקו באר שבע ירושלים , המנוע בריא(200K )ואין אכילת שמן בין ההחלפות.

פורסם (נערך)
היי, אני לא טוען שיש לי תואר בהנדסת מכונות או חומרים.

יכול להיות מאוד שאני טועה וזה אפשרי ואם כך אני אשמח לשמוע ושיעמידו אותי על טעותי.

אם אנחנו כבר כאן אז בוא וניקח את קונצרן טיוטה לדוגמה.

תסביר לי בבקשה מה הניע את קונצרן טיוטה להצהיר קבל עם ועדה בספרים של שהחל משנת 2006 הצמיגות הרישמית המומלצת על ידי למנועי הקורולה היא 5W-30. - ראה תשובתי בהמשך.

ואילו החל משנת 2012 הצמיגות המומלצת לתיפעול אופטימלי של המנוע ירדה ל 5W-20 ואפילו בספר יש גם המלצה לשמן בצמיגות 0W-20.

אני אשמח לדעת. -בהחלט אשמח להתייחס אבל קודם תציג לי מסמך רישמי של הייצרן לגבי איזה מנועים ההמלצה תופסת בכדי שאוכל להתייחס ברצינות.

תודה.

ראשית כול טעות בידך לגבי המלצות הייצרן לשמן מנוע 5W30 החל משנת 2006. לצערינו המוסכים ורוב יועצי השירות בעבר הכירו צמיגות אחת והיא 20W50 וזה הייתה המלצה גורפת לרוב הרכבים בעבר ולאט לאט עברו ל-10W40 כאשר בפועל הייצרן המליץ גם על שמן 5W30 כבר משנת 1998.

לי אישית הייתה לנד קרוזר שנת 1999 מהעבודה והשמן שמילאתי היה 5W30 שזו הייתה המלצת הייצרן שחור על גבי לבן בלי כול ההקדמה להמלצות שמן המנוע הקשורות לחיסכון בדלק והפחתת פליטת מזהמים לסביבה.

גם בגולף דור 4 שנת 2000 מילאתי שמן סינטטי בדרגת צמיגות 5W40 למרות שהמלצות הייצרן מתחילת 1998 הייתה אפשרות לבחור גם בשמן 5W30 ואפילו 0W40 בהתייחס לטמפ' הסביבתיית.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
ראשית כול טעות בידך לגבי המלצות הייצרן לשמן מנוע 5W30 החל משנת 2006. לצערינו המוסכים ורוב יועצי השירות בעבר הכירו צמיגות אחת והיא 20W50 וזה הייתה המלצה גורפת לרוב הרכבים בעבר ולאט לאט עברו ל-10W40 כאשר בפועל הייצרן המליץ גם על שמן 5W30 כבר משנת 1998.

לי אישית הייתה לנד קרוזר שנת 1999 מהעבודה והשמן שמילאתי היה 5W30 שזו הייתה המלצת הייצרן שחור על גבי לבן בלי כול ההקדמה להמלצות שמן המנוע הקשורות לחיסכון בדלק והפחתת פליטת מזהמים לסביבה.

גם בגולף דור 4 שנת 2000 מילאתי שמן סינטטי בדרגת צמיגות 5W40 למרות שהמלצות הייצרן מתחילת 1998 הייתה אפשרות לבחור גם בשמן 5W30 ואפילו 0W40 בהתייחס לטמפ' הסביבתיית.

עד 2006 ההמלצה של טיוטה הייתה על צמיגות 10W-30 למנועי הקורולה ואולי אף מנועים אחרים. אני מדבר על מה שידוע לי בוודאות מספרי היצרן.

מ 2006 ואילך ההמלצה שונתה לצמיגות 5W-30 כצמיגות המומלצת על ידי טיוטה לפעולה אופטימלית של המנוע.

מ 2012 הצמיגות המומלצת שונתה ל 5W-20 ואפילו היצרן רושם בפירוש בספר שחור על גבי לבן באנגלית "הרכב שלך הגיע מהמפעל עם שמן מנוע בצמיגות 5W-20. באם שמן בצמיגות כזאת לא בנמצא אפשר להשתמש בשמן עם צמיגות הרשומה כאן בטבלה אך יש לחזור בהקדם האפשרי לצמיגות 5W-20". זה מה שהיצרן רשם באנגלית בספר. ואיך אני יודע כל כך לגבי הצמיגויות כי היה לנו ניסיון עם טיוטה 2005 ושם רשום בפירוש 10W-30, יש לנו טיוטה 2006 וגם 2012.

אז אני שואל אותך אדוני, בהנחה שאני דובר אמת ולא משקר ולא טועה תסביר לי בבקשה במילים פשוטות בכדי שאדם פשוט כמוני יבין מה גרם ליצרן לרדת בצמיגויות שמן מנוע החל משנת 2006?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
השינוי האמיתי קרה בשמנים. השמנים החדשים הסינטטים יציבים ועמידים בטמפרטורות גבוהות ללא שום השוואה לשמנים הישנים המינרלים. בעבר בשמנים מינראלים בסיס השמן היה בצמיגות הנמוכה והתוספים הין מעלים את הצמיגות, לאחר זמן וגם בתלות הטמפרטורה ולחות צמיגות השמן היתה נפגעת. מפה היה הששח של ליצרנים להמליץ על שמנים עם צמיגות נמוכה. שמן רב צמיגי היה מוגבל.

בשנים האחרונות השמנים הסינטטים הישתפרו ומחירם הוזל.

אלפא המליצו למנוע הנורד שתוכנן בשנות החמישים על שמן בצמיגות 20W50 בארץ זאת הייתה ההמלצה עד לשנות ה 80 המאחרות ( לספיידר עם אותו מנוע ) לעומת זאת באמריקה המליצו על שמן 10W50 סיננטטי מלא שהיה נגיש שם כבר בתחילת שנות ה80.

היום האלפא שלי עם שמן 5W50 VR1 של Valvoline כבר שנה. בעבר השתמשתי ב Redline 15w50 ובאגיפ 10W60 ב15 השנים האחרונות מאז שיפצתי את המנוע. (אבל עדיין אני רואה את הבורות של האנשים שממשיכים להשתמש בשמן מינראלי 20W50 )

יש לי עוד כמה מכוניות ישנות. אחת מהם מאזדה לנטיס 2.0 מ2002 שקניתי חדשה. בזמן האחריות היבואן השתמש בשמן 10W40 חצי סינטטי. זאת היתה ההמלצה בארץ , טיפשי לחלוטין ההמלצות הטיפשיות האלו ממשיכות גם היום. שנגמרה האחריות עברתי לשמן 5W30 סינטטי מלא. האוטו הזה היום אצל הבת שלי על הקו באר שבע ירושלים , המנוע בריא(200K )ואין אכילת שמן בין ההחלפות.

רק כדרך אגב, ככל שטווח הצמיגויות הוא גדול יותר ככה השמן לוקה בהפסדים.

למשל, קח שמן סינטטי מלא 20W50 וקח שמן סינטטי מלא 10W50 האחרון יספק הגנה פחותה מאשר הראשון.

פורסם (נערך)
עד 2006 ההמלצה של טיוטה הייתה על צמיגות 10W-30 למנועי הקורולה ואולי אף מנועים אחרים. אני מדבר על מה שידוע לי בוודאות מספרי היצרן.

מ 2006 ואילך ההמלצה שונתה לצמיגות 5W-30 כצמיגות המומלצת על ידי טיוטה לפעולה אופטימלית של המנוע.

אז אני שואל אותך אדוני, בהנחה שאני דובר אמת ולא משקר ולא טועה תסביר לי בבקשה במילים פשוטות בכדי שאדם פשוט כמוני יבין מה גרם ליצרן לרדת בצמיגויות שמן מנוע החל משנת 2006?

סלח לי אבל בשאלה שלך יש טעות. :?

טויוטה לא ירדו החל משנת 2006 לצמיגות 5W30 במנועי טויוטה קורולה השונים אלא הצמיגות הזו הייתה בחירה מומלצת או בחירה בהתאם לטמפ' החיצונית ניתן היה לבחור מספר צמיגויות של שמן מנוע מתאים. אם אתה שולף את המידע שלך מספרות הרכב בשפה העברית אז בהחלט יש שם המלצות חורגות מהמלצות הייצרן הרשמיות.

מנועי 3ZZ-FE וגם ב-4ZZ-FE אשר יצאו לשוק בשנת 2003-2002 ושודכו לטויוטה קורולה ראנקס ועוד קורולות שונות ההמלצה הייתה על שמן בדרגת צמיגות 5W30.

מצורף מסמך רשמי מספרות אחזקה של הייצרן עבור קורולה משנת 2004 וגם משנת 2003.

לגבי שנתונים אחרים נדון יותר מאוחר.

LUBRICATION SYSTEM (3ZZ-FE-4ZZ-FE).pdf

toyota corolla - 2004.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

משחק לסוף השבוע - לידיעה, ולשתות הרבה מים - חם בסופ-השבוע הקרוב.

שרב באמצע מרץ: "סיכוי ליותר מ-35 מעלות בסופ"ש" - Ynet

בעלי רכבים היוצאים לנסיעות ארוכות, או פקקים כבדים לשם לב לחום המנוע.

במיוחד רכבים המשתמשים בשמנים דקים.

שמנים טובים ובצמיגות כגון 5W-30 אמורים לעמוד בכך, אבל כל גל-חום כזה מחליש את עמידות השמן.

ואם בנוסף מאמצים את המנוע בפקקים ארוכים, או נסיעות בסיבובי מנוע גבוהים.

השמן יכול להגיע לגבול ההפרדות, הן באחיזה והיצמדות והן בגזירה.

לא להילחץ ולהיכנס לסרטים.

בזהירות עם בדיקות נוזל הקירור, עדיף לא בצד-הדרך כאשר הרכב חם מאוד.

ולפתוח בזהירות את פקק נוזל הקירור.

ויהיה נחמד - אם אנשים היודעים, איזה שמן יש אצלם במנוע - צמיגות ויצרן.

במידה ונסעו נסיעות ארוכות - ירשמו איך עבר סופ-השבוע, מבחינת חום מנוע רעשים מפלס-שמן.

אם יש שעוני לחץ שמן, לבדוק גם את הלחץ.

כך נרוויח עוד מידע, לטובת כולם.

אבל - זה מידע , מאחר וכל דגם רכב הוא אחר, עם מנוע שונה מערכות קירור ומאמצים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בחלק גדול מהרכבים קיים מחליף חום לקירור שמן המנוע.

אני כתבתי ברכבים "אממיות" (קורולה-סיוויק-מזדא 3 - .....)

אתה יכול לתת לי דוגמאות

תירוא שמדי טמפרטורה שמן לרכבים מגיעים ל-150 צלסיוס (ויש כאלה ל-170) כאשר מדי טמפרטורה נוזל קירור

מוגבלים ל-120 צלסיוס

קח את הסיוויק של פותח השירשור נוסע ב-60 קמ"ש וקבכביש פתוח אם טמפרטורה אוויר חיצוני של מינוס 20-צלסיוס (אספק נמוך של המנוע וקירור השמן יעיל)

קח אותו רכב שנמצא בפקק (אספק מנוע גם נמוך וקירור שמן גרוע), טמפרטורה אוויר חיצוני של פלוס 40 צלסיוס

אני משער שטמפרטורה השמן יהיה די שונה בשני המיקרים.

בצד שני טמפרטוה הנוזל קירור יהיה מנימום מה שקובע התרמוסטט (כ- 80 צלסיוס) ומקסימום משקובע שסתום ביטחון של מערכת קירור (כ-110 צלסיוס) (אבל ברכב עם קירור תקין -בלי הצטברות אבנית ברדיאטור- לא יגיע לזה כיופעל המאוורר)

oiltemp.pngwatertemp.png

פורסם

לישראל, בד"כ גם רכבים עממיים/משפחתיים ורגילים, מגיעים עם מערכת קירור קוד T, או קוד דומה.

האומר - מחליפי חום / רדיאטורים לשמן המנוע והממסרה, ולמנוע.

מאווררים עם ספיקה גבוהה, להעברת הרבה אויר דרך הרדיאטורים.

לפעמים גם ניהול מנוע שונה - עם פתיחת טרמוסטט ומאווררים בטמפרטורה יותר נמוכה.

בחלק מהרכבים יש גם חשיבות למגן הפלסטיק מתחת למנוע, לשמור על מעבר אוויר מהחלק הקידמי

של הרכב אזורי הגריל הקדמי עם החורים והמאווררים, מגן הפלסטיק שומר על זרימת האוויר

צמודה לאגן השמן, וגם משמש הגנה מפני אבנים ולכלוך היכול להיכנס מתחת לרכב ולמנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני כתבתי ברכבים "אממיות" (קורולה-סיוויק-מזדא 3 - .....) - אין שום קשר בין רכב עממי לבין העובדה שקיים מחליף חום לשמן מנוע.

אתה יכול לתת לי דוגמאות

גולף דור 4 החל משנת 1998 מנוע 1.6,1.8,2.0 ליטר.

סיאט איביזה 2002 מנוע 1.6L.

מאזדה 5.

פורסם
סלח לי אבל בשאלה שלך יש טעות. :?

טויוטה לא ירדו החל משנת 2006 לצמיגות 5W30 במנועי טויוטה קורולה השונים אלא הצמיגות הזו הייתה בחירה מומלצת או בחירה בהתאם לטמפ' החיצונית ניתן היה לבחור מספר צמיגויות של שמן מנוע מתאים. אם אתה שולף את המידע שלך מספרות הרכב בשפה העברית אז בהחלט יש שם המלצות חורגות מהמלצות הייצרן הרשמיות.

מנועי 3ZZ-FE וגם ב-4ZZ-FE אשר יצאו לשוק בשנת 2003-2002 ושודכו לטויוטה קורולה ראנקס ועוד קורולות שונות ההמלצה הייתה על שמן בדרגת צמיגות 5W30.

מצורף מסמך רשמי מספרות אחזקה של הייצרן עבור קורולה משנת 2004 וגם משנת 2003.

לגבי שנתונים אחרים נדון יותר מאוחר.

מוזר מאוד, זכור לי שראיתי ספר רכב של טיוטה 2005 ושם היה רשום 10W-30 אבל יכול להיות שאני טועה. בן אדם סה"כ.

אז אני זורם איתך. עד שאני לא אתוודה שאני צודק אז אני יוצא מנקודת הנחה שאני טועה ואתה צודק בעניין הצמיגות. אני אבדוק את העניין.

אבל תענה לי בבקשה על זה. איך אתה מסביר שעד שנת 2012 הצמיגות בקורולות הייתה 5W-30 ואילו ב 2012 ואילך היצרן מבקש צמיגות 5W-20 כבחירה המועדפת עליו לתיפקוד אופטימלי של הרכב ומדגיש שבמידה ומשתמשים בצמיגות אחרת יש לחזור לצמיגות 5W-20 בהקדם האפשרי?

מה השתנה?

אם אתה ממש אבל ממש רוצה אני יכול לסרוק לך את הספר של 2012. זה הדבר הראשון שאני עושה כאשר מישהו אצלנו קונה במשפחה רכב זה לבדוק את הצמיגויות.

פורסם
מוזר מאוד, זכור לי שראיתי ספר רכב של טיוטה 2005 ושם היה רשום 10W-30 אבל יכול להיות שאני טועה. בן אדם סה"כ.

אז אני זורם איתך. עד שאני לא אתוודה שאני צודק אז אני יוצא מנקודת הנחה שאני טועה ואתה צודק בעניין הצמיגות. אני אבדוק את העניין.

אבל תענה לי בבקשה על זה. איך אתה מסביר שעד שנת 2012 הצמיגות בקורולות הייתה 5W-30 ואילו ב 2012 ואילך היצרן מבקש צמיגות 5W-20 כבחירה המועדפת עליו לתיפקוד אופטימלי של הרכב ומדגיש שבמידה ומשתמשים בצמיגות אחרת יש לחזור לצמיגות 5W-20 בהקדם האפשרי?

מה השתנה?

אם אתה ממש אבל ממש רוצה אני יכול לסרוק לך את הספר של 2012. זה הדבר הראשון שאני עושה כאשר מישהו אצלנו קונה במשפחה רכב זה לבדוק את הצמיגויות.

אל תתפוס אותי במילה אבל המנועים והשמנים השתדרגו ומה שהיה פעם לא בהכרח זהה להיום הקירור יותר טוב והשמנים יותר איכותיים.

ובנוסף יש לחץ על יצרני הרכב לשפר צריכת דלק וזיהום אוויר וזה יותר קל עם צמיגות נמוכה.

פורסם
בלי להיכנס לעוד הרבה הבדלים שיכולים להיות, כמה שטווח הצמיגויות קטן יותר ככה השמן ישמר ליותר זמן, כלומר ל 5W30 יתרון.

זה היה נכון בעבר. זה כבר לא הכון להיום בשמנים הסינטטיים המודרניים.

שווה להציץ

• תוכן חדש...