Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתחיל בזה שתמיד רציתי לנהוג בAmilfy cost, הבעיה? לפני שנתיים-שלוש שחיפשתי טיסות לאיזור לא היה טיסות ישירות, למזלי באחד משיטוטי האינטרנט שלי מצאתי כרטיסי טיסה לנאפולי ב70 יורו הלוך חזור דרוך איזיג'ט, האמנם ינואר אבל נו, הזדמנות טובה לחוות את אמליפי גם מחוץ לעונת התיירות(עדיף, פחות עומס) - הלכתי על זה, מזג האוויר האיר לי פנים והיה שמשי ונעים לאורך כל התקופה(תאלכס,עניין של מזל בעונה הזאת).

הרכב

שכרתי דרך אלדן "רנו קפצ'ור או דומה עם GPS דיזל", קיבלתי וואוצ'ר לחברה מקומית נציגת SIXT באיטליה בשם "Winrent".

הגעתי לתחנת ההשכרה בשדה תעופה(אחרי נהג מונית שכבר ניסה לתת לי קצת מחווית השירות האיטלקית וניסה לרמות אותי עם העודף - תיזהרו מהם), בדוכן חיכתה לי נציגה מנומנמת שהוואטסאפ שלה הרבה יותר מעניין מלתת שירות(פשוט מדברת איתי ומסתכלת על הטלפון כל השיחה).

הנציגה נותנת לי מפתחות לסיטרואן קקטוס דיזל דיי חדש עם 37 אלף קילומטר, מהדורה מיוחדת בשיתוף חברת "Rip Curl" שכוללת:

- גג פנורמי ענקי

- צביעה שחור-לבן מיוחדת עם סימנים של המותג Rip Curl על גבי כל הרכב

- מערכת Grip Control

- חגורות בצבע כתום בוהק

- גגון ענקי שנועד לקשירת גלשן לפי הפרסומות

- אין מערכת סטופ-סטארט(יתרון ענק שלא בהכרח קשור לרמת גימור)

רק באתי לצאת מהחניון וראיתי שאין נוזל שמשות ברכב, פניה לנציגה שוב והיא הפנתה אותי לנציג שעובד איתה שאמר לי "מה, זהו?? זה הבעיה היחידה? מים?" בטון של "בשביל זה אתה מטריד אותי!?" - שוב, חווית שירות איטלקית נעימה.

יוצא לדרך וקולט לי פתאום שאחרי נסיעה של 10-20 קילומטר מד הדלק צונח במהירות לרבע מיכל, עוצר ומתקשר שוב! לנציגת ההשכרה המנומנמת שאומרת לי "אהה, כן כן אנחנו יודעים - המד דלק מקוקלקל והרבע מיכל תמיד יורד מהר, זה בסדר אל תדאג זה רשום לך בחוזה השכרה!" - מוציא את החוזה השכרה ובאמת בתיעוד בעיות ברכב רשום שהמד דלק מקולקל, למה לא לתת לי לדעת את זה במעמד מסירת הרכב? למה לא להסביר לי שיש בעיה שכזאת עם הרכב?.

בסדר, בשעה טובה אפשר לצאת לדרך.

קצת על הקקטוס:

• הרכב חסכוני ממש - עשה באיזור ה1,300 קילומטר על מיכל דלק אחד וקצת בעלות כוללת של 66 יורו דלק בסך הכל.
  • הקקטוס הוא שותף מעולה לדרך שכזאת – המושב הנוח, המתלים הלא רעים(כן, הגלגלים הגדולים של הרמת גימור המאובזרת לוקחים לו נקודות בסעיף הנוחות – וכבישי דרום איטליה הם ה-מקום לבחון אותו בזה)
  • המנוע לא מהיר אבל יש לו מומנט, בהאצות ביינים לא הרגשתי מחסור בכוח בשום צורה - שייט ברוגע גם ב130 קמ"ש באוטוסטרדות
  • ידית ההילוכים ארוכה וקצת מרגיזה אבל הקלאצ' שלו מדוייק ונוח מאוד לתפעול
  • מתרגלים לתפעול של המזגן מהמסך – אידיאלי זה לא, עדיף כפתורים
  • המערכת GPS המקורית שהגיעה עם הרכב פשוט מסורבלת לתפעול ובאופן כללי על הפנים(לדוגמא אפשר רק לבחור כתובות או מרכז העיר, ולא נקודות עניין – בנוסף כתובות רבות פשוט היו חסרות) – בסוף מצאתי את עצמי משתמש בגוגל מאפס בטלפון ושמתי את המפה על המסך.
  • העובדה שמידע על הרכב מופיע לרוב על המסך הגדול ולא על הלוח מחוגים המינימלי(אך הסופר מגניב) מפריע לי, אני רוצה לראות את המידע מולי ולא להסיט את הראש בשביל לדעת שהמצב האוטומטי של המגבים הופעל

IMG_20180128_130050.jpgIMG_20180128_130138.jpgIMG_20180130_100808.jpg

הנהג הדרום איטלקי:

נהגים מטורללים! כל הקונספט של חוקי תנועה הוא המלצה בלבד:

• רמזור אדום הוא לא קיר

• קו הפרדה רצוף ושלטי איסור עקיפה הם אומנות מודרנית ולא חוק

• מהירות היא חובה - כמה שיותר יותר טוב ולא משנה מה תנאי הדרך – ואם מישהו בטעות נוסע קצת לאט ממך? תיצמד אליו באלימות ותעקוף בקו לבן רציף בסוף

• אין כניסה תקף רק לסופר-מיני ומעלה – אם יש לך רכב קטן יותר(שלא לדבר על קטנוע) התמרור הוא הכניסה מומלצת.

• הכביש הוא חניה - תחסום את התנועה לחלוטין(לא רק נתיב) כדי ללכת למכולת לקנות משהו - שיחכו

• הצופר הוא חברך הטוב ביותר - אתה צופר משמע אתה קיים

• מראות הן אבזור רשות, מלא רכבים על הכביש ללא מראות בכלל(עקורות פיזית) ומלא אנשים שנוהגים עם מראות מקופלות גם בנסיעה

• תן זכות קדימה משמע "להיכס לתוך הצומת\הכיכר במהירות הכי גבוהה שאפשר" - צריך להיות עירניים מאוד לתנועה נכנסת בצמתים וכיכרות, ולתת להשתלב, לאלנסות להיצמד לחוק.
  • להיזהר מתמרורי הLTZ המפורסמים(Limited Traffic Zone - כניסה מוגבלת לדיירי הרחוב בלבד), הם לא תמיד ברורים וכדאי לבדוק טוב כדי להימנע מקנסות מיותרים.

• מצב האספלט בכבישים פשוט מזעזע – הכבישים בארץ הם אוטובנים גרמניים ביחס לכבישים הצדדים\עירוניים של דרום איטליה, כבישים שבורים ומלאים בבורות יש לנתיבי ישראל עוד מה ללמוד בכבישים באיכות נמוכה.

חטפתי דו"ח ע"י רשות האוטוסטרדות, באחת הנסיעות שלי באוטוסטרדה המכונה לקבלת הכרטיס בכניסה לא עבדה - ניסיתי לעשות רוורס כדי לקחת כרטיס ממכונה אחת אבל השער היה פתוח והצטברו רכבים מאחורי לא הייתה לי ברירה אלא להמשיך לשער הפתוח, ביציאה הראשונה מהכביש ניסיתי לצאת כדי לסדר את הנושא עם האיש בבוטקה ביציאה מהחניון – האיש החביב שעה ביקש את הכרטיס(כמובן, לא יודע מילה באנגלית) ובסוף עשה לי תנועה של "אל תדאג, אני אעזור לך" אחרי שהבין שאין לי כרטיס – לקח את המספר רכב שלי והגיש לי דוח על "נסיעה ללא תשלום באוטוסטרדה" – דוח סטייל אובדן כרטיס בחניון בארץ – 96 יורו וסימן לי עם היד שאטפל בזה אחר כך(במקביל רשום על הדוח באנגלית שאם אני מסרב לנסוע מיידית זה עבירה פדרלית של חסימת כביש ואני מחוייב להמשיך) – אני לא אופטימי אבל אני ניסיתי ליצור קשר עם רשות האוטוסטרדות תוך כדי שאני מסביר את המקרה - אעדכן.

נהיגה בתוך העיר נאפולי

לא להחנות את הרכב על המדרכה בתוך העיר - בשום פנים ואופן לא, הרחובות בנאפולי צרים באופן לא הגיוני ומאופיינים בתנועה חונה ב2 צידי הכביש(ואני נוהג ביפו העתיקה ודרום תל אביב המון המון, חשבתי שזה לא רציני - יפו היא "משחק ילדים" ביחס לתנועה בתוך נאפולי) כמו שכתבתי לא רק שהרחובות הם צרים ברמה שהקטטוס בקושי נכנס שמה, אלא אנשים פשוט חוסמים פיזית את הכביש ומעמידים את הרכבים שלהם באמצע הכביש(יוצאים לרגע למכולת) – הנוהל זה לצפור כמה שיותר חזק וכמה שיותר בעצבים ואז באים ועושים לך תנועה של "אני מצטער" ורצים לאוטו שלהם.

כמה שהקקטוס הרגיש גדול בתוך הרחובות האלו בפועל נכנסים לשמה Van-ים משלוחים של אייווקו גדולים- הם פשוט עוברים ברחוב ו"מגלחים" את המראות ופוגעות ברכבים ברחוב בנונשלאנט - בדרום איטליה הרכבים פשוט חבולים בצורה בלתי רגילה(יותר גרוע מבארץ משמעותית), לא נדיר לראות רכבים בלי פגושים או עם פגושים מודבקים או קשורים, עם כנפיים מעוכות,דלתות חבולות,בלי מראות ובמצב פיזי רעוע.

בדרום איטליה בניגוד לצפון 90% מהרכבים הם רכבים פשוטים מאוד ולרוב רכבי מיני(לדוגמא גירסאות חמות של רכבים נדירות על הכביש מאוד) - פנדה ולנצ'יה אפסיליון בכל מקום.

מכיוון שרציתי להסתובב בעיר בחרתי במלון שנמצא במרכז העיר שעובד עם חניון לידו, כשהגעתי לחניון בעל החניון שעה רב איתי על זה שהוא מחנה את האוטו ומשאירים את המפתחות אצלו(הוא אוגר רכבים בתוך האנגרים ישנים ומחנה בשורה – לכן הוא צריך מפתחות להזיז את הרכבים) – כמובן שאני לא מוכן להשאיר ללילה לאדם זר מפתחות של הרכב השכור(שאני מחוייב שישארו צמודים אלי ושרק אני אנהג אליו לפי חוזה), לאחר שיחה עם הנציגה במלון ביני לבין המנהל חניון בסוף בגלל שאני עוזב מוקדם בבוקר למחרת הגעתי להסכמה שאני אוכל להחנות בעצמי ולהשאיר את המפתח אצלי(היה מטיש – כמובן שהוא לא מדבר מילה באנגלית ואני לא מילה באיטלקית).

IMG_20180130_153731.jpgIMG_20180130_153737.jpgIMG_20180130_153826.jpg

הכי חשוב כמובן - הכבישים -

היו לי יומיים נהיגה בנטו, אחד באיזור אמילפי והשני באיזור "Gargano National Park" איזור כפרי יפייפה 180 קילומטר צפונית לעיר "בארי"(מרחק 360 קילומטר מנאפולי).

חוף אמילפי וסורנטו:

העליות להרים באיזור סורנטו פשוט מהנות, כבישים קטנים עם נוף מדהים של רכסי הרים ובתים קטנים וכפריים זרועים מסביב(ממליץ פשוט "לאבד" את הדרך קצת, בסוף לחזור לסורנטו זה לא בעיה).

משמה המשכתי לעיירה Positano ובדרך מתחילים להסתובב על כביש SS163 - הכביש הרכסי והצר הנקרא Amilfy Cost הכביש עצמו הוא כביש צר מאוד ומשובש(מישהו אמר מזל שיש רכב צרפתי נוח סטייל קקטוס?), בנוסף הוא כולל רכבים חונים בצידי הכביש ותנועה מ2 הצדדים(כולל אוטובוסים), זה כביש ממלכד באופי שלו מצד אחד צריך לנהוג בו מאוד בעירנות ומהצד השני הנוף שנשקף בדרך הוא פשוט עוצר נשימה.

חוויה שממליץ לכל אחד לעשות - כביש מדהים.

"Gargano National Park":

איזור "Gargano National Park" זה בצד השני ביחס לנאפולי וקרוב לעיר בארי(נסיעה של שעתיים בערך באוטוסטרדה), מדובר פשוט באיזור כפרי כמו בסרטים, בשילוב של כביש שנמצא בתוך יער(שהיה קצת במצב חורף, בלי עלים על העצים) - בניגוד לאמילפי הגדושה מדובר בכבישים מרוחקים ושקטים הרבה יותר.

מתחילים בעיירה Manfredonia, מסביב פשוט שדות פרוסים - והרים ירוקים שעליהם נתחיל לטפס בקרוב.

יש עכשיו 2 דרכים - אחת זה כביש SS89, שרובו זה מנהרות שחפרו בתוך ההרים והדרך ה"ישנה" בשם SS 89dir B שהרבה יותר מהנה, משתלבים בסוף לאותו המשך כביש ונוסעים עד לעיירה Viesta, העיר הנומנמנת בעונה יפה ממש, ממליץ לעצור ולהסתובב בקטנה באיזור הנמל.

לאחר מכן בחרתי לרדת דרך כביש הנקרא SP52bis שמשתלב בSP52b - דרך מעויירת ושקטה, סיימתי בהשתלבות לכביש SS272, ונוסעים לעיירה בשם San Giovanni Rotondo.

לסיכום –דרום איטליה לא קלה לנהג המטייל,אבל למרות הכל בסוף מדובר בחוויה מעניינת, עם נופים מדהימים – חרף כל הקשיים וההתמודדות עם הדרום-איטלקי הממוצע.

IMG_20180129_131158.jpg

IMG_20180129_131202.jpg

IMG_20180129_134630.jpg

IMG_20180129_143446.jpg

IMG_20180129_143449.jpg

IMG_20180129_144722.jpg

IMG_20180128_104014.jpg

IMG_20180128_104018.jpg

IMG_20180128_105700.jpg

IMG_20180128_105704.jpg

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מעניין! דרום איטליה היא באופן כללי מקום עם הרבה יותר "אופי" מאשר הצפון המתוייר יותר. לטעמי, גם הנופים יותר מעניינים.

שאלה שמרתקת אותי: האם הנהיגה בדרום איטליה לדעתך שיפרה אותך כנהג? יש משהו שעשית שם בכביש בצורה שונה? אם כן, האם אתה הולך "לייבא" את זה לנהיגה בארץ?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעניין מאד, והמידע חשוב למי שמתכנן טיול באיזור כולל נהיגה.

לגבי הקקטוס - כתבתי את דעתי עליו באמצע 2015 כאשר הופיע בארץ, אחרי שנהגתי בו כמה ימים בדמנרק. בקצרה, מאד לא אהבתי את הרכב, ופרט לעציוב וחסכונות בדלק מצאתי אותו מא מוצלח. קשור לשילוב מנוע\תיבת הילוכים (ידנית) בעייתי עם "בורות" בדיוק במהירויות הקריניות של 60 ו-80 קמ"ד) המהירות המותרת בקטעים ארוכים בדמנרק) וממשק נהג זוועתי. במיוחד לוח הבקרה עם התפריטים היותר מסובכים מאקסל ולוח המחוונים הראשי הבלתי קריא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סקירה מרתקת ומעניינת ! תודה.

כידוע, האמת היא בעיני המתבונן. לפני שנה הייתי בטיול מאוד דומה באזורים האלו. החווייות והרשמים שלי מההיבטים המוטוריים/תחבורתיים דווקא שונים משמעותית ממה שציינת. די מוזר. כאילו היינו בארץ שונה...

1. אני שכרתי רכב מקטגוריה מינימלית בחברה מקומית דרך RENTALCARS באינטרנט עוד בארץ. קיבלתי בלי לבקש שדרוג לפיאט 500 XL מוארכת טורבו דיזל ידנית. רכב בהחלט מוצלח. בחברת ההשכרה היו אדיבים ושרותיים מאוד.

2. נכון שהנהגים באזור אינם שוויצריים ברמת שמירת החוק אבל אני התרשמתי שבאופן כללי הנהגים לא רק שנוהגים ממש טוב אלא מתחשבים, בטיחותיים בנהיגה וכלל אינם מסכנים את משתמשי הדרך. בוודאות הרבה פחות מסוכן מאשר בכבישי הארץ.

ודרך אגב, נהגתי 1,600 ק"מ - כולל בכבישי אמלפי, נאפולי וכו'.

3. נכון שהכבישים בחלקם צרים ומאתגרים אבל רמת הסלילה טובה מאוד, עדיפה בהרבה מבארץ.

4. האיטלקים באזורים אלו באופן גורף סימפטיים, שמחים לסייע , תרבותיים ואדיבים פי כמה שמהמקובל בארץ. גם פניתי מידי פעם לאנשי POLIZIA או CARABINIERI והם תמיד עזרו בלבביות בהכוונה ומידע.

5. נכון שרוב המכוניות פשוטות אבל מידי פעם רואים דברים מעניינים. באופן כללי כלי הרכב שמורים דווקא יפה והרבה פחות חבוטים ושרוטים מבארץ. לא ראיתי, גם בחניונים צפופים פתיחת דלתות סטייל ישראל.

IMG_20160913_133615.jpgIMG_20160914_140829.jpgIMG_20160914_134733.jpgIMG_20160914_140055.jpgIMG_20160914_164046.jpgIMG_20160914_172107.jpgIMG_20160914_174316.jpgIMG_20160914_174640.jpgIMG_20160915_171224.jpgIMG_20160915_181020.jpgIMG_20160917_170504.jpgIMG_20160914_154007.jpg

פורסם

אם אמשיך את הפוסט הקודם שלי, הרי שמספר שבועות אחרי הנסיעה לדנמרק ביליתי שבוע בפרובאנס. הזמנתי רכב בקטגוריה דומה להזמנה בדנמרק (רכב מייצג גולף)

קיבלתי פיאט 500L (איני מכיר 500XL - אלא X או L) עם מנוע דיזל צנום של 85 כ"ס אם כי מומנט מספק, ואהבתי אותה יותר מאשר את הקקטוס. אולי בגלל הכבישים היותר מאתגרים בפרובאנס ההררית (בהשואה לדנמרק השטוחה, שלעומתה הולנד היא האלפים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יפה.

איך היה לטייל בנאפולי? זה יעד מעניין גם מבחינתי, ולצערי העיר כל פעם מככבת בכל מיני רשימות של ערים הכי לא מומלצות לטייל בהן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מעניין! דרום איטליה היא באופן כללי מקום עם הרבה יותר "אופי" מאשר הצפון המתוייר יותר. לטעמי, גם הנופים יותר מעניינים.

שאלה שמרתקת אותי: האם הנהיגה בדרום איטליה לדעתך שיפרה אותך כנהג? יש משהו שעשית שם בכביש בצורה שונה? אם כן, האם אתה הולך "לייבא" את זה לנהיגה בארץ?

מה שמצחיק זה שבגלל האופי האינטנסיבי של הנהיגה שמה - חזרתי לארץ פעם ראשונה אחרי טיול נהיגה באירופה ועליתי לרכב בתחושת נינוחות משהו(כאילו עברתי ירידת לחץ).

אני מאמין שיהיה קשה יותר להפתיע אותי לכביש אחרי הנהיגה באיזור - נהייתי קצת יותר דרוך, לא יודע אם זה יתפוס את מבחן הזמן(ולא אתרגל - כמו שבסקוטלנד התרגלתי להפך המוחלט).

סקירה מרתקת ומעניינת ! תודה.

כידוע, האמת היא בעיני המתבונן. לפני שנה הייתי בטיול מאוד דומה באזורים האלו. החווייות והרשמים שלי מההיבטים המוטוריים/תחבורתיים דווקא שונים משמעותית ממה שציינת. די מוזר. כאילו היינו בארץ שונה...

1. אני שכרתי רכב מקטגוריה מינימלית בחברה מקומית דרך RENTALCARS באינטרנט עוד בארץ. קיבלתי בלי לבקש שדרוג לפיאט 500 XL מוארכת טורבו דיזל ידנית. רכב בהחלט מוצלח. בחברת ההשכרה היו אדיבים ושרותיים מאוד.

2. נכון שהנהגים באזור אינם שוויצריים ברמת שמירת החוק אבל אני התרשמתי שבאופן כללי הנהגים לא רק שנוהגים ממש טוב אלא מתחשבים, בטיחותיים בנהיגה וכלל אינם מסכנים את משתמשי הדרך. בוודאות הרבה פחות מסוכן מאשר בכבישי הארץ.

ודרך אגב, נהגתי 1,600 ק"מ - כולל בכבישי אמלפי, נאפולי וכו'.

3. נכון שהכבישים בחלקם צרים ומאתגרים אבל רמת הסלילה טובה מאוד, עדיפה בהרבה מבארץ.

4. האיטלקים באזורים אלו באופן גורף סימפטיים, שמחים לסייע , תרבותיים ואדיבים פי כמה שמהמקובל בארץ. גם פניתי מידי פעם לאנשי POLIZIA או CARABINIERI והם תמיד עזרו בלבביות בהכוונה ומידע.

5. נכון שרוב המכוניות פשוטות אבל מידי פעם רואים דברים מעניינים. באופן כללי כלי הרכב שמורים דווקא יפה והרבה פחות חבוטים ושרוטים מבארץ. לא ראיתי, גם בחניונים צפופים פתיחת דלתות סטייל ישראל.

ללא ספק מפתיע, פשוט כמות הפעמים שהתפרצו לי לצמתים(ברמה של כמעט תאונה - למרות השלט ״תן זכות קדימה״ הבולט לצד השני), חתכו אותי בקו רציף במהירות כפולה מהמותרת למרות שלטי האיסור עקיפה בכל פינה והעובדה שבאמילפי היחסית רגועה באחת הפניות ללא שדה הראייה זקנה בc3 ישנה פשוט זינקה מעבר לפניה במהירות פסיכית וכמעט העיפה אותי מהכביש וכמובן העובדה שאנשים לא מסתכלים במראות(גם באוטוסטרדות פשוט המכוניות נוסעות בלי מראות או עם מראות מקופלות) - לא, בארץ זה פחות קורה - הנהיגה חסרת סבלנות אבל לא מופרעת בצורה כזאת - ממש כאילו היינו במדינה אחרת.

יש נותני שירות נחמדים, אבל 65% מהאלה שנתקלתי בהם או היו חסרי סבלנות או ניסו לרמות אותי בצורה מגעילה.

יש קסם ברכבים באיזור - זרועות בכל מקום פנדות ופיאט 500 מכל הדורות מכל הצבעים וכל הצורות(ואני כמישהו שחולה על פיאט פנדה בכללי התלהבתי כמו ילד קטן) - אבל לרוב בביקורים שלי באירופה אני נתקל בהרבה יותר רכבים חדשים/מאובזרים.

שלא לדבר על האספלט! יש קטעי כבישים שלמים שפשוט שבורים לחלוטין(כולל באמליפי קוסט עצמו).

אולי העונה השונה נתנה את הטון.

לגבי הקקטוס, הגלגלים הגדולים בהחלט גרמו לרכב להרגיש פחות נינוח בשיבושים - לא נהגתי ב500 לתת עליה דעה.

לגבי נאפולי, העיר מרגישה קצת סלאמס - יש אחלה פיצות אבל העיר עצמה יחסית מוזנחת(גרפיטי, זבל מפוזר ברחובות ומלא דוכני רוכלות של מהגרים - לא מרגיש נינוח כל כך להסתובב בעיר), לא מצאתי המון מה לעשות בה(אני מצד שני לא חובב מוזיאונים ואתרים ארכיאולוגים) - הקדשתי לה קצת יותר מחצי יום והספיק לי.

פורסם

כידוע, האמת היא בעיני המתבונן. לפני שנה הייתי בטיול מאוד דומה באזורים האלו. החווייות והרשמים שלי מההיבטים המוטוריים/תחבורתיים דווקא שונים משמעותית ממה שציינת. די מוזר. כאילו היינו בארץ שונה...[...]נכון שהנהגים באזור אינם שוויצריים ברמת שמירת החוק אבל אני התרשמתי שבאופן כללי הנהגים לא רק שנוהגים ממש טוב אלא מתחשבים, בטיחותיים בנהיגה וכלל אינם מסכנים את משתמשי הדרך. בוודאות הרבה פחות מסוכן מאשר בכבישי הארץ.

הסטטיסטיקה מראה תמונה הפוכה לחלוטין, ודומה יותר לזו שעולה מנסיונו של פותח השרשור (ושלי).

פורסם

ממה שאני ראיתי בדרום איטליה בתור נוסע ולא נהג זה שצריך פשוט לבוא בראש פתוח ולהכיר את ה"כללים" שלהם. שזה אומר לא לסמוך על תמרורים אלא רק על מה שאתה רואה. אתה לא יכול לבוא לשם ולנסוע רציף בצומת וממש לא משנה איזה תמרור או אור ירוק יש. מי שמגיע קודם נוסע קודם. ואם עוקפים בקו רצוף מולך אז תיצמד לקצה הימני, בשביל זה יש פיאטים קטנות.

באופן כללי בארץ עושה רושם שאנשים פשוט מפגרים ורוצים להרוג אותך בגלל חוסר צומת לב, בעוד שבדרום איטליה הם מאוד שמים לב ופשוט ככה הנהיגה שמה - פרועה אבל מדוייקת.

אל תגלו לאף אחד אבל אני דיי מתחבר לסגנון הזה. מקווה לוודא בפועל שאני מסתדר שמה בקרוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

באופן כללי בארץ עושה רושם שאנשים פשוט מפגרים ורוצים להרוג אותך בגלל חוסר צומת לב, בעוד שבדרום איטליה הם מאוד שמים לב ופשוט ככה הנהיגה שמה - פרועה אבל מדוייקת.

אם היא היתה כל כך מדויקת, מצב הקטל בדרכים שם היה טוב יותר משהוא כאן - והוא לא. למעשה, הכביש האיטלקי מסוכן פי כמה וכמה מהכביש הישראלי.

פורסם
יפה.

איך היה לטייל בנאפולי? זה יעד מעניין גם מבחינתי, ולצערי העיר כל פעם מככבת בכל מיני רשימות של ערים הכי לא מומלצות לטייל בהן.

טיילתי בנאפולי וברצועת החוף סורנטו - אמלפי - פוזיטנו - רוולו לפני שלוש שנים. ללא ספק הטיול הכי טוב שהיה לי אי פעם. נופים מרהיבים, אוכל מעולה, מזג אוויר נפלא באמצע ספטמבר קצת פחות חם בהשוואה לישראל וללא לחות. לא נהגתי דקה באזור כי זה פשוט מטורף וגם לא רציתי את הכאב ראש של לדאוג לרכב. בנאפולי הסתדרתי מעולה עם מוניות ותחבורה ציבורית. בין העיירות נוסעים אוטובוסים (ידניים!) ונהגים קיבלו ממני את התואר נהגי האוטובוס הטובים בעולם כי לאורך רצועת החוף יש קטעים שאני הייתי מפחד לעבור פרייבט לא לדבר בכלל על אוטובוס.

נאפולי עצמה היא הכלאה בין דרום תל אביב לירושלים. כלומר הרבה לכלוך וצפיפות לצד בניינים היסטוריים. אישית לא הייתי רוצה לגור שם (בעיירות בהחלט כן), אבל מנקודת מבט של תייר זה מוסיף המון אופי. ממש הרגשתי שאני נמצא באיטליה האמיתית.

מה שכן האבטלה באזור מטורפת בעיקר בקרב צעירים. פעמיים ניסו לכייס ממני את הגלקסי S6 שבאותה תקופה רק יצא לחנויות. פעם אחת שוטר הבריח את הכייס (בהתחלה אפילו לא הבנתי מה קרה) ופעם שנייה הטלפון שלי כמעט נחטף לי מהיד וניצל כי החזקתי אותו מספיק חזק.

פורסם
אם היא היתה כל כך מדויקת, מצב הקטל בדרכים שם היה טוב יותר משהוא כאן - והוא לא. למעשה, הכביש האיטלקי מסוכן פי כמה וכמה מהכביש הישראלי.

קשה לעשות תאונה כשרק עומדים בפקק

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

גם באיטליה יש פקקים, בעיר בארי עמדתי 45 דקות בפקק מהגיהנום, גם בתוך נאפולי ההתנהלות היא בתוך תנועה גדושה מאוד במהירות של 20-30 קמ"ש במקרה הטוב וזה לא בעונה מתויירת ולא בראש האוור.

נאפולי עצמה היא הכלאה בין דרום תל אביב לירושלים. כלומר הרבה לכלוך וצפיפות לצד בניינים היסטוריים. אישית לא הייתי רוצה לגור שם (בעיירות בהחלט כן), אבל מנקודת מבט של תייר זה מוסיף המון אופי. ממש הרגשתי שאני נמצא באיטליה האמיתית.

מה שכן האבטלה באזור מטורפת בעיקר בקרב צעירים. פעמיים ניסו לכייס ממני את הגלקסי S6 שבאותה תקופה רק יצא לחנויות. פעם אחת שוטר הבריח את הכייס (בהתחלה אפילו לא הבנתי מה קרה) ופעם שנייה הטלפון שלי כמעט נחטף לי מהיד וניצל כי החזקתי אותו מספיק חזק.

מה שלא פחות מבדר שיש איזורים בנאפולי שנראים ממש כמו הבורסה ברמת-גן ומאופיינים בגורדי שחקים ענקיים, לא משהו שאתה מצפה מעיר כמו נאפולי.

עריכה אחרונה על ידי noknok

• תוכן חדש...