Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי נורא מצחיקים הנסיונות הללו לתת קונטקסט חיובי לאופן שבו נוהגים באיטליה, ובעיקר בדרום. כאילו יש באופן הנהיגה האיטלקי משהו מחושב או אפילו חיובי, או שהוא לפחות יותר טוב מאיך שנוהגים בישראל. שזה, איך לומר בעדינות, גללי שוורים, והסטטיסטיקה היא הראיה המוחצת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חטפתי דו"ח ע"י רשות האוטוסטרדות, באחת הנסיעות שלי באוטוסטרדה המכונה לקבלת הכרטיס בכניסה לא עבדה - ניסיתי לעשות רוורס כדי לקחת כרטיס ממכונה אחת אבל השער היה פתוח והצטברו רכבים מאחורי לא הייתה לי ברירה אלא להמשיך לשער הפתוח, ביציאה הראשונה מהכביש ניסיתי לצאת כדי לסדר את הנושא עם האיש בבוטקה ביציאה מהחניון – האיש החביב שעה ביקש את הכרטיס(כמובן, לא יודע מילה באנגלית) ובסוף עשה לי תנועה של "אל תדאג, אני אעזור לך" אחרי שהבין שאין לי כרטיס – לקח את המספר רכב שלי והגיש לי דוח על "נסיעה ללא תשלום באוטוסטרדה" – דוח סטייל אובדן כרטיס בחניון בארץ – 96 יורו וסימן לי עם היד שאטפל בזה אחר כך(במקביל רשום על הדוח באנגלית שאם אני מסרב לנסוע מיידית זה עבירה פדרלית של חסימת כביש ואני מחוייב להמשיך) – אני לא אופטימי אבל אני ניסיתי ליצור קשר עם רשות האוטוסטרדות תוך כדי שאני מסביר את המקרה - אעדכן.

אני רוצה לעדכן שחזרו אלי רשות האוטוסטרדות - הדו"ח על סך 96 יורו הוסב לעלות הנסיעה שלי בקטע הכביש, שזה 90...סנט!.

אשכרה במייל אחד נחסכו לי 95.10 יורו בקלות רבה כ"כ, אני בשמיים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הנה לך קונטרה לשירות האיטלקי שחווית.

באשר לרכבים שראית. בכלל באירופה יש פחות מסורת של קניית רכבים חדשים כמו בארץ. השכר הממוצע (כמו גם יוקר המחיה כמובן) נמוך משלנו ובהרבה מדינות (בעיקר אלה שאין נוטות לקפיטליזם כמו פולין) קונים רק מכסף שיש. מה שמאפשר לך לראות הרבה מכוניות ישנות יותר, בהקשר ישיר אגב לכמה העיר/מדינה "ענייה" או "עשירה".

בברלין למשל ניתן לראות המון רכבים ישנים. באמסטרדם הם חדשים יותר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כמה נקודות:

• אסור להזמין רכב משלמה סיקסט כאשר נוסעים לאיטליה. מסיבה כלשהי הם לא עובדים עם סיקסט איטליה אלא עם חברות מקומיות. במקרה שלי התוצאה הייתה תור של שעתיים לקבלת רכב בעוד ביתר הדוכנים היה כח אדם מספק ואנשים באו ויצאו מיד עם רכבים.
  • הדרום באיטליה עני משמעותית מהצפון ומהמרכז. זו הסיבה לרכבים הישנים והמוזנחים. במילאנו למשל רוב הרכבים הם חדשים או חדישים ובלי שריטה, למרות שגם בה ישנם רחובות צפופים ותנועה מטורפת. ויעיד כל מי שניהל קרבות רמזורים צמודים מול קשישות בפונטו 60.
  • גם הבנה של איטלקית בסיסית לא הייתה עוזרת לך בדרום איטליה. המבטא וההגייה של כל מי שגר דרומית לרומא הוא פשוט בלתי מובן, לרבות לאיטלקים עצמם.
  • קשה לי לדבר על חוף אמלפי מבלי להזכר בסרטון הזה:

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

נוקנוק,

כמה זמן היית באיזור אמאלפי? יומייים?

תכננתי, לבלות שם סופ"ש ארוך בעוד כחודשיים ,כשמזג- האוויר יתחמם (עמדתי לסגור טיסות ומלונות) וההודעה שלך קצת הורידה לי את החשק (החלופה היא טיול חוזר בפיראניים הקטלונים, בהם כבר הייתי).

יש לך המלצה למלונות באיזור החוף?

באיזה עיירות מומלץ לעצור ועל איזה לוותר?

אם אבחר לא להיכנס לנאפולי בכלל, הייתי שמח לבקר גם בפומפיי, הר וזוב וקפרי (הבנתי שכדאי להקדיש לאי יום שלם) ורצועת החוף עצמה על עיירותיה הציוריות- יותר מדיי ל-4-5 ימים?

שי,

אבדוק את הטענה שלך על סיקסט באיטליה מול המוקד הטלפוני שלהם בארץ- אעדכן (חבר מהעבודה עבר חוויה דומה בחגים האחרונים- שכר דרך סיקסט אבל קיבל מכונית מחברה מקומית, במילאנו).

תודה.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אני השכרתי דרך נציגות sixt, חברת winrent היא הנציג המקומי, כן הביאו לי רכב עם מד דלק מקולקל ולא טרחו לעדכן אותי עד שגיליתי בעצמי(כן רשמו בתוך אחת הטבלאות של חוזה ההשכרה, אבל ראבק - תרימי את הראש מהטלפון ותקחי שניה להסביר לי על זה) - שחררו את הדיפוזט על הכרטיס אשראי רק הרבה זמן אחרי.

הייתי עקרונית בזמן מאוד צפוף(3 ימים נטו), הספקתי את אמילפי קוסט ביום אחד אבל ללא ספק הוא היה אחד צפוף - המשכתי לבארי באותו הערב ולא ישנתי על החוף מסיבה מרכזית אחת, בינואר רוב המלונות על החוף פשוט סגורים - ומי שלא סגור דורש תעריף פי 3 גבוהה יותר מבעונה(כנראה יפתח במיוחד בשבילך), אותו אישיו היה לי בלטוס מחוץ לעונה בסקוטלנד - דווקא למרות התאריך של סוף ינואר היה מזג אוויר מדהים באיזור.

לדעתי יומיים באמילפי מספיק - העיירה עצמה יפה מאוד.

בנאפולי לקחתי לי את החצי יום האחרון, ללכת לפיציריה אחת באיזור לפחות זה מאסט(אחר כך, איך אגיד שהייתי בנאפולי?).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...