Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא חושב שהצלחתי להבין אותך...

בוקי רשם שהוא לא חושב שאפשר למצוא שמן בדרגה נמוכה מ API SG אז אני רשמתי שכן אפשר אבל הדבר מצריך מאמץ. מנועים ישנים צריכים שמן של "פעם". מי שרוצה לשים שמן שמיוצר בטכנולוגיה של 2018 למנוע משנת 1980 ומטה שיהיה בריא. אני לא עושה זאת. עובדה, מנועים של פעם צריכים דלק של "פעם" קרי עם עופרת. לכן שמים תוסף לדלק למנועים ישנים. מכאן נובע שמנוע של פעם צריך שמן של "פעם" או אם משתמשים בשמן חדיש ומודרני צריך להוסיף עצמאית לשמן את אותם תוספים הנחוצים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני הבנתי למה אתה מתכוון.

הרכב המדובר בשירשור לא צריך שמן של פעם, הוא צריך שמן בדרגה SG ומעלה. סיכוי שבמוסך מלאו לו שמן בדרגה מתחת ל SG הוא אפסי כי כמו שאמרת צריך להתאמץ בשביל להשיג אותו.

פורסם

אם שמו לו שמן מתחת לתקן SG הוא יגלה את זה מאוד מאוד מהר. הממיר הקטליטי שלו יידפק כי השמן בדרגה נמוכה מכיל כמויות אדירות של עופרת שהיא כידוע האויב המר של הממיר הקטליטי. כמו כן הרכב שלו ייכשל בבדיקת הזיהום אוויר כי המנוע יפלוט כמויות גבוהות של עופרת. אני עשיתי טעות. שמתי ברכב משנת 1966 שמן בדרגת API SF רק בכדי לעשות הרצה קטנה לאחר שיפוץ ראש מנוע. הלכתי ככה לטסט והרכב נכשל על זיהום אויר. אחר כך נפל לי האסימון מדוע. בקיצור החלפתי את השמן לדרגה הנכונה ואחרי כמה שבועות של נסיעה כנראה שכל המערכת התנקתה מהעופרת.

במידה והיצרן מבקש כל דרגת שמן שהיא ושמים דרגה פחותה יותר יגרם נזק בלתי הפיך או בלאי מואץ למנוע בוודאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אם שמו לו שמן מתחת לתקן SG הוא יגלה את זה מאוד מאוד מהר. הממיר הקטליטי שלו יידפק כי השמן בדרגה נמוכה מכיל כמויות אדירות של עופרת שהיא כידוע האויב המר של הממיר הקטליטי. כמו כן הרכב שלו ייכשל בבדיקת הזיהום אוויר כי המנוע יפלוט כמויות גבוהות של עופרת. אני עשיתי טעות. שמתי ברכב משנת 1966 שמן בדרגת API SF רק בכדי לעשות הרצה קטנה לאחר שיפוץ ראש מנוע. הלכתי ככה לטסט והרכב נכשל על זיהום אויר. אחר כך נפל לי האסימון מדוע. בקיצור החלפתי את השמן לדרגה הנכונה ואחרי כמה שבועות של נסיעה כנראה שכל המערכת התנקתה מהעופרת.

במידה והיצרן מבקש כל דרגת שמן שהיא ושמים דרגה פחותה יותר יגרם נזק בלתי הפיך או בלאי מואץ למנוע בוודאות.

התכוונתי לרכב שנת 1996 ולא 1966.

פורסם
אין שום בעיה למלא שמן בדרגת צמיגות 5W40 בתקן הנוכחי לרכב בנזין משנת 1996.

התכוונת לצמיגות 15W-40 נכון?

פורסם

לא, הוא התכוון ל5W40. אני מעריך ששמני 10-15-20 יעלמו מהעולם בעשור הקרוב וטוב שכך, הם מיותרים לחלוטין.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...