Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לא מזמן מכרתי את הפאסאט דיזל שלי - שנת 2008 ואני מתעניין ברכישת סופרב דיזל / בנזין שנים 2010-2011.

אני מעוניין לדעת האם דיזל מצדיקה את ההפרש במחיר - בין 5,000 - 10,000 ש"ח לעומת הבנזין.

אני רוצה להבין מי מהם תהיה יותר אמינה / עלות טיפולים / ביטוחים / טסט / עלות אחזקה כללית ..

אני נוסע בין 30,000 - 40,000 ק"מ בשנה.

כמו כן, שמתי לב שאין הרבה דיזלים בשוק וזה אותו מנוע של הפאסאט אולם מפיק 170 כ"ס לעומת 140 כ"ס.

האם שווה לי לחזור לפאסאט שנת 2010 נגיד ????

אשמח לתשובות.

תודה

פורסם

בכמות הנסיעות שלך דיזל עדיף ללא שום ספק, בגלל צריכת סולר יותר טובה. בנוסף, מנועי TDI אמינים יותר ממנועי TSI, במיוחד כאשר מדובר במנוע בנזין 1.8 שצורך שמן יתר על המידה. נכון, קשה יותר למצוא סופרב / פאסאט דיזל במצב שמור, אבל שווה להמתין ( אם אין עכשיו שום דבר ראוי בלוח יד 2 ולחפש בסבלנות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בכמות הנסיעות שלך דיזל עדיף ללא שום ספק, בגלל צריכת סולר יותר טובה. בנוסף, מנועי TDI אמינים יותר ממנועי TSI, במיוחד כאשר מדובר במנוע בנזין 1.8 שצורך שמן יתר על המידה. נכון, קשה יותר למצוא סופרב / פאסאט דיזל במצב שמור, אבל שווה להמתין ( אם אין עכשיו שום דבר ראוי בלוח יד 2 ולחפש בסבלנות.

תודה רבה ..

האמת כן .. על זה חשבתי אבל אם מנוע TSI שהחליפו לו את הרינגים ופתרו את בעיית צריכת השמן והחליפו לו את הקלצ'ים של הגיר אשר פתרו את בעיית הרעידות בהילוכים נמוכים, יהיה אמין ??? או לוותר מראש ולחפש דיזל ???

או בכלל לחזור לפאסאט שהייתה די אמינה למען האמת ..

פורסם (נערך)

ל 30-40 אלף קילומטרים בשנה - דיזל.

אפשר סופרב, אפשר פאסאט - מה שתמצא במצב טוב ועם קילומטראז' שפוי.

בכמות הנסיעות הזאת ההפרש במחיר הרכב של 10 אלפים ₪ חוזר תוך שנה בזכות צריכת דלק הרבה- הרבה יותר טובה עם מנועי TDI.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סוס מנצח לא מחליפים. בשנים הללו tsi+dsg7 לא היו להיט. תתמיד עם הדיזל

האמת אתה צודק ...

במחשבה שנייה אני מצטער שמכרתי את הפאסאט אבל .. רציתי להתקדם בשנתון והסופרב קרצה לי ..

אגב, האם ההפרש בצריכת הדלק בין הסופרב דיזל לסופרב בנזין משמעותית ??? ומה לגבי אמינות ועלות אחזקה ??

פורסם

אז בהמשך לחיפושיי אחרי סופרב במצב טוב מאוד.. ולאחר בדיקה של מס' מכוניות בין השנים 2010-2011, הגעתי למס' מסקנות :

1. רכב מתוחזק במוסך מורשה מרגיש מוצק, שקט, בעל מנוע חזק, החלפת ההילוכים חלקה DSG7 (בכל הרכבים שבדקתי הוחלפו קלאצ'ים במסגרת האחריות בשנים 2012-2013) פלסטיקה שלמה, ריפודים במצב סביר עד טוב מאוד (בחלק מהרכבים שראיתי היו קרעים / שפשופים בריפודי המושבים, ריפודי הדלתות / הצבע התקלף בחלק מכפתורי החלונות).

2. נכחתי להרגיש שמושב הנהג והנוסע קשה / נוקשה לא רך לישיבה בהשוואה לפאסאט שהייתה לי (בחלק מהרכבים גם נהגתי וגם נסעתי ליד הנהג / הבעלים) .. האם זה באמת שהמושב לא רך או שזה קשור לבלאי ??

3. בעניין המנועים - בדקתי גם דיזל וגם בנזין. יודגש כבר עתה שההיצע של הדיזל נמוך מאוד ביחסית לבנזין. הדיזל אינו מרעיש כמו הפאסאט למרות שזה אותו מנוע ועם אותם מכלולים כפי שראיתי שפתחתי מכסה מנוע, לדיזל פעולה חלקה מאוד למרות שאותה סופרב דיזל שבדקתי, קירקשה המון והרכב לא נראה לי מלכתחילה, חלונות שחורים, הרבה ידיים למרות הק"מ הנמוך יחסית, בודי לא יפה בכלל, עבודות תיקוני הצבע שבוצעו ברמה נמוכה מאוד ..

מנועי הבנזין שנתקלתי בהם עד עכשיו - אני אחלק אותם לשני סוגים : -

א. הסוג הראשון זה מנועים שהוחלפו במסגרת האחריות בעקבות צריכת שמן מוגברת למרות שאותם רכבים לא עברו את 110-130 אלף ק"מ - מנועים שקטים מאוד, הסחיבה מצויינת ולא חסר לאוטו כוח בכלל. בעלי הרכבים דרשו מחיר מחירון לאותם רכבים ללא שום התפשרות בשים לב שאנחנו לקראת סוף השנה והמחירון בטח יירד בעוד כמה אלפים.

ב. הסוג השני זה מנועים שעברו את ה - 140 אלף ק"מ, טופלו במסגרת מוסך מורשה מורשה צ'מפיון אולם ללא צריכה מופרזת של שמן ועל כן, טרם הוחלפו להם מנועים / או בוצעו החלפת רינגים. אין ספק שהמנועים מרגישים חזקים והסחיבה היא בהתאם.

ומכאן, השאלה שלי היא כזאת :

האם שווה לי לקנות מכונית מהסוג השני ולהמשיך לטפל בה במוסך מורשה ולחכות לאותו יום שהמנוע יילך ואז להתחיל את כל הבירוקרטיה מול צ'מפיון ולהחליף מנוע ???

תודה לעונים.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הוצאת ממעמקי הארכיב שרשור מלפני 6 שנים....

שאלת בהודעה הראשונה שאלה מאוד כללית ולא מגובשת. נראה היה בקריאה ראשונה שאתה שוקל לרכוש סופרב 2011 ושאתה נותן מעט מידע בהודעתך. 

שעה לאחר מכן פרצת עם שתי שאלות תפעוליות מהן משתמע שרכשת את הרכב. אז לא כל כך ברור למה העלת את השרשור הנושן שעוסק בייעוץ ברכישת הרכב.

תתחדש.

מניח שיהיה כאן מישהו שידע לענות. בינתיים שווה כמובן לבדוק ביוטיוב ובאתר היצרן לספר רכב.

והצעה כללית לעתיד: להשקיע מעט יותר בכתיבת ההודעה וניסוחה.

א. להסביר מה המצב (קניתי רכב וכו....) ומה הקושי. בקיצור, קצת עובדות לפני השאלה.

ב. לנסח בצורה מזמינה יותר מאשר "משהו יגיד לי איך...."  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...