Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש המלצה לרמקולים פשוטים אך כמה שיותר טובים בתקציב, לא מעוניין להשקיע הרבה.

קודם כל הרכב הוא פיאט פונטו 01, הרמקולים שאני צריך הם 6.5" נכון?

מה שיש לי עכשיו הם mb quart dwc 160 והרמקול השמאלי עצמו נדפק, והם מגיעים עם אלה:

20131105_093929_1.jpg

אני ממש לא מבין במערכות אז כשאני קונה רמקולים שונים (רק רמקולים עצמם ולחבר למה שקיים) אין בעיה פשוט לחבר את ה+ ל+ ו- ל - ונגמר הסיפור נכון?

בתקציב של 100-200 שקל אני יכול להביא משהו לפחות ברמה של הקודמים?

(אין בעיה גם עם הזמנה מחו"ל אם כדאי)

ראיתי שיש כמה של JVC ופיוניר.

תודה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אל תתקרב לא לjvc ולא לפיוניר בכל מה שקשור לרמקולים, בטח שלא בוס גם.

בכל מקרה כן, רק לחבר פלוס לפלוס ומינוס למינוס אחרת אתה תהפוך פאזה והממברנה של הרמקול תנוע פנימה במקום החוצה.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם
אל תתקרב לא לjvc ולא לפיוניר בכל מה שקשור לרמקולים, בטח שלא בוס גם.

בכל מקרה כן, רק לחבר פלוס לפלוס ומינוס למינוס אחרת אתה תהפוך פאזה והממברנה של הרמקול תנוע פנימה במקום החוצה.

מה עוד יש בטווח של 200+-? חוץ מפיוניר וJVC לא ראיתי כלום

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם (נערך)

עשה דפדוף באמזון, המחירים שם נוחים מאוד ואם לא תהיה מרוצה, תמיד ניתן להחזיר (כשנרכש מאמזון ישירות).

לדוגמה מה שרכשתי לפרוייקט שלי,

210₪ עד הבית.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00BF6HWCM/ref=ox_sc_act_image_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

**אני לא יודע מה טיבם ועוד לא קיבלתי אותם.

עריכה אחרונה על ידי Alex Not-Exist
פורסם

עשה דפדוף באמזון, המחירים שם נוחים מאוד ואם לא תהיה מרוצה, תמיד ניתן להחזיר (כשנרכש מאמזון ישירות).

לדוגמה מה שרכשתי לפרוייקט שלי,

210₪ עד הבית.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00BF6HWCM/ref=ox_sc_act_image_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

**אני לא יודע מה טיבם ועוד לא קיבלתי אותם.

תודה, אני אזמין אותם, רק ברגע שאני אצליח להתחבר לאתר הזה, שיחזרתי סיסמה 5 פעמים וזה פשוט לא נותן לי להתחבר. :brickwall::brickwall::brickwall:

שוב להיות בטוח - אין בעיה לחבר אותם לטוויטרים ולקרוסאוברים (אם אני לא טועה בשמות) הקיימים פשוט במקום הרמקולים הנוכחיים נכון?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

ההבנה שלי בכל הקשור לסאונד היא בדיוק כמו שלך, כך שאין באפשרותי לענות לך.

רק נתתי כיוון לחפש.

אני לא אומר לרכוש דווקא את הרמקולים שבקישור שנתתי.

בצע חיפוש של חברות ידועות.

למשל,

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0000WS0NC/ref=psdcmw_10980771_t2_B006JA7C4M

נמכרים בארץ בלא פחות מ400₪, (מחיפוש בגוגל)

כמובן שיכול להיות בארץ סתם בחרו לעשות על הרמקולים האלו קופה.

פורסם
תודה, אני אזמין אותם, רק ברגע שאני אצליח להתחבר לאתר הזה, שיחזרתי סיסמה 5 פעמים וזה פשוט לא נותן לי להתחבר. :brickwall::brickwall::brickwall:

שוב להיות בטוח - אין בעיה לחבר אותם לטוויטרים ולקרוסאוברים (אם אני לא טועה בשמות) הקיימים פשוט במקום הרמקולים הנוכחיים נכון?

קרוסאובר תפקידו לחלק תדרים בין אלמנטים, טוויטר תפקידו להפיק תדרים בדרך כלל מ3.5K ומעלה, וופר מיועד להפיק את התדרים הנמוכים יותר, בדרך כלל מ3.5K עד 80. מתחת ל80 מומלץ להוסיף סאב.

בכל אופן אם קיימים קרוסאוברים שכרגע הרמקולים הנוכחיים מחוברים אליהם, אז רק להחליף ולחבר פלוס ומינוס.

פורסם (נערך)

דווקא נראה לי ממש סבבה הרוקפורד האלה, אני אלך עליהם, רק שמישהו בבקשה יענה על מה ששאלתי - רוצה לחבר לוויטרים והקרוסאוברים הקיימים (לא להוריד אותם ולא להחליף אותם), פשוט להחליף את רק את הרמקולים הקיימים בחדשים, אפשרי?

עריכה:

עכשיו ראיתי את התגובה שלך עומר, מעולה אז אני מזמין ורק מחליף את הרמקולים עצמם, תודה.

ויש לי גם מגברים וסאב ועוד רמקולים אחוריים (6X9) ברכב.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

דווקא נראה לי ממש סבבה הרוקפורד האלה, אני אלך עליהם, רק שמישהו בבקשה יענה על מה ששאלתי - רוצה לחבר לוויטרים והקרוסאוברים הקיימים (לא להוריד אותם ולא להחליף אותם), פשוט להחליף את רק את הרמקולים הקיימים בחדשים, אפשרי?

עריכה:

עכשיו ראיתי את התגובה שלך עומר, מעולה אז אני מזמין ורק מחליף את הרמקולים עצמם, תודה.

ויש לי גם מגברים וסאב ועוד רמקולים אחוריים (6X9) ברכב.

לפני שאתה מזמין תוודא שאתה מזמין וופר או מידריינג. ובאנגלית woofer / midrange.

אל תזמן רמקולים קואקסיאליים מאחר והם מכילים גם וופר וגם טוויטר, הטוויטר לא ינגן שום דבר מאחר ועליו קיים קבל שמונע מהטוויטר לנגן תדרים נמוכים ולשרוף אותו.

פורסם
פורסם

אתה צריך להבין שחיבור של רמקול אחר שאיננו חלק מהסט המקורי (DSD216 מסדרת ה-Discus הבסיסית אגב), עשוי להניב תוצאה שונה מזו המתוכננת. זה תלוי בתכונות השונות שיש לכל רמקול באשר הוא.

זה יכול להיות בסדר, טוב או רע (מצד שני, זה נכון עם כל רמקול גם בפני עצמו).

אין בעיה טכנית עם קיומו של טוויטרים על הרמקולים אותם תחבר לקרוס הקיים, אבל כמו שעומר הסביר, הם פשוט לא יהיו פעילים בשיא אונם, מאחר ומצד אחד הקרוס של הקומפוננטים שלך יחתוך אותם, ומצד שני קרוס מובנה (בדר"כ קבל פשוט) באותם רמקולים. כך שיתכן ואולי יהיה תחום תדרים פעיל בהם, אבל בוודאי לא כולו.

וגם זה ישפיע על הסאונד.

סט שלם בסיסי מאותה סדרה, רק דגם עדכני (DC1-216), אפשר למצוא סביב 50$ בחו"ל.

אבל באותה מידה אפשר לנסות רמקול בסיסי של פיוניר שנמכר בארץ ב-85 ש"ח, Pioneer TS-G1615R (גם הוא אגב Full Range), ולחבר אותו בפשטות במקום המידבאס הקיים. כאשר מזכיר שוב, שהתוצאה לא בהכרח תהיה זו הרצויה.

חשוב לדעת גם איזה מגבר מחובר אליהם ואם הוא מכוון נכון (במילים אחרות, האם הרמקול נדפק בגלל גילו או בגלל הדרך בה הופעל).

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה.

לפי מה שזה נראה, אתה צריך לחפש משהו בכיוון הזה:

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B0007LCLPE/ref=sxbs_sxwds-stvp_2?ie=UTF8&qid=1514560989&sr=2&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=2972398022&pd_rd_wg=NvuYg&pf_rd_r=Y5END8Y95ZHARYW8DTHY&pf_rd_s=mobile-sx-bottom-slot&pf_rd_t=9701&pd_rd_i=B0007LCLPE&pd_rd_w=7yuk3&pf_rd_i=mid+bass&pd_rd_r=345fb9f8-0a8c-47f7-be03-b5139b9bce25&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65

רמקולים בנפרד וטויטרים בנפרד.

מזכיר, אני לא מבין במערכות שמע, רק נותן כיוון חיפוש באמזון.

פורסם

רק שפותה"ש מעונין/חושב להחליף רק את המיד-באס עצמו ולא את כל הסט.

כן, אפשר לקנות סט שלם זול (ואישית לא הייתי שש ל-Pyle) ולקחת רק את המיד-באס, אבל מה שכתבתי קודם עדין בתוקף גם במקרה זה.

אגב, עוד נקודה למחשבה - עומק התקנה של הרמקול, במידה ויש מגבלות.

• תוכן חדש...