Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול מוטורי בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי טיול דומה באוגוסט, רק שנחתנו בברלין, השכרנו רכב ונסיעה של יום למינכן.

בגדול ימים של נסיעות שלא מתוכננים כמו שצריך זה ימים מבוזבזים-היינו מודעים למרחקים ולזמן ודחפנו עצירות ואתרים בדרך.

המוזאון של מרצדס הכי מרשים, BMW קצת מעורבב אבל נחמד בסך הכל

פורשה נצמדנו למדריך שעשה סיור ויש שם רכבים מעניינים-אני לא מומחה לרכבי פורשה והיו כמה סיפורים מעניינים.

להסתובב בו לבד....אתה רואה בעיקר רכבים מכל מיני מירוצי סיבולת ומלא 911.

באאודי במזל התפנו 2 מקומות והלכנו לסיור במפעל-אם זה מעניין אותך זה נחמד.

המוזאון עצמו גם נחמד והכניסה עולה 2 יורו(ואתה מתקף שם את הכרטיס חניה)!

המפעלים בפורשה ובימר היו סגורים לביקורים בתקופה ההיא-כדאי לבדוק ולהזמין מראש ו

רכב השכרתי בסיקסט, מהארץ c class

הגענו לסוכנות וביקשנו דיזל- היה סדרה 4 קופה בתוספת של 8 יורו ליום.

החזיר את עצמו בדלק(שילמנו 800 שקל על 2600 קמ שעברנו).

בלי קשר לזה שזה רכב הרבה יותר חזק ומגניב-ומגיע עם gps(מקל את החיים וחוסך שעות), חסכנו מלא בדלק.

יומיים העברנו בנסיעה דרך האלפים(בדרום) לכיוון היער השחור-כבישים מדהימים נופים מטורפים-היומיים

שזכורים לנו הכי לטובה מהטיול.

הטיול הבא שמתוכנן הוא לצפון איטליה/אלפים בשוויץ רק מהסיבה הזו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ לך לנסות משהו אחר, לא אלפיים - תרענן קצת את הנוף, האלפים דומים בין המדינות(הייתי באלפים האיטלקים,הצרפתים והשוויצרים - השווצרים היו הכי טובים, נופים מעולים והכל קרוב אחד לשני).

אני לדוגמא שברתי עם צפון סקוטלנד והשינוי בנוף היה מהנה ומרענן מאוד, גם נורווגיה ודרום איטליה נחשבות מדהימות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

הלפרין - לא ברור לי על איזה איזור של האלפים אתה מדבר, אלא אם עשית סיבוב עמוק לתוך שויצריה.

מכל מקום, אתה צודק בכך שקטעי הקישור הארוכים צורכים הרבה זמן נהיגה על חשבון ביקור באתרים וצפיה בנופים, וצריך להביא זאת בחשבון.

נוקנוק - אני חולק עליך בעניים שויצריה מול אוסטריה, אני ביקרתי בשתיהן בטיול אחד ומבחינתי דווקא היה מדור בנופים שוניןם לחלוטין. אבל אולי זה כיון שחיפשתי דברים אחרים, אולי בגלל העונה ואולי כיון שהייתי באזורים אחרים בתוך אותן מדינות. ובכל מקרה - היה מדובר בטיול משפחתי שנהנה ככוכבים על 3 מוקדים (זלצבורג, אינסברוק ובאזל), לא בטיול שהוגדש לנהיגה - אם כי "שרפתי" בו כ-3000 ק"מ בשבועיים. וד"א - דווקא סקטוטלנד אכזבה אותי קשות, את האזורים שבהם ביקרתי (בטיול מאורגן, חששתי מהנהיגה בשמאל) מצאתי משעממת להפליא. נורווגיה נמצאת גבוה ב-wish list לטיול ארוך, אבל ארבעה ביקורים בארצות נורדיות לא אכזבו (פינלנד הדרומית בעיקר בגלל האוירה הנינוחה, לפלנד בגלל החורף, דנמרק בגלל התרבות ואיסלנד בגלל הטבע העוצמתי).

המשפט האחרון מביא אותי לתובנה נוספת שיש לי - כדאי לתכנן טיולים עם נהיגה של עד 200 ק"מ ביום, במקרים קיצוניים 300 ק"מ (בעקר אם חלקם בכבישים מהירים). אפשר גם להכפיל ל-500-600 ק"מ ביום, אבל אז מדובר בימים שבהם כמעט לא רואים דבר חוץ מהכביש, וכמובן שמדובר בנהיגה בעיקר בכבישים מהירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מדובר ב-500-600 ק"מ ביום, רצוי שיהיו שני נהגים שיתחלקו.

זה מה שקרה אצלנו בחו"ל, בערך חצי מהנסיעה אני ביצעתי ואת החצי השני ביצע מישהו אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
- דווקא סקטוטלנד אכזבה אותי קשות, את האזורים שבהם ביקרתי (בטיול מאורגן, חששתי מהנהיגה בשמאל) מצאתי משעממת להפליא.

.

סקוטלנד יפיפיה. כבישים כיפיים ונופים עוצרי נשימה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני רואה שתי סיבות אפשריות לאכזבה:

1. ביקור באזורים הפחות מעניינים

2. שובע מנופים אירופיים שבאיזה שלב, אחרי איקס אפסילון טיולים, הופכים שגרתיים.

אני מניח שאילו הייתי מארגן את הטיול בעצמי הייתי נהנה יותר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. מאוד יכול להיות

2. נוף אירופאי אחד דינו אינו כמו נוף אירופאי אחר, אבל יש נופים וארצות שאני לעולם לא מתעייף, ומקווה שלעולם לא אתעייף מהם. איטליה זו דוגמא טובה.

וכן, כשהטיול מאורגן אתה בהחלט מוגבל יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

נכון שהנופים אינם זהים, אבל לפעמים מעייפים. איכשהו התחושה שלי בסקוטלנד, וגם באירלנד (המשך אותו טיול) היתה של נופים די מונוטוניים. זה בניגוד ליבשת עצמה, שנראית יותר מגוונת (שוב, תלוי איפה. יש מדינות עם נוף מונוטוני אבל הרבה עניין אחר)

פורסם

הזנה כפולה. בבקשה למחוק

פורסם
נכון שהנופים אינם זהים, אבל לפעמים מעייפים. איכשהו התחושה שלי בסקוטלנד, וגם באירלנד (המשך אותו טיול) היתה של נופים די מונוטוניים.

ג׳ון טול עשוי לחלוק עליך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין לי מושג על מי אתה מדבר.

מכל מקום, מדובר בדברים כל כך סובייקטיביים עד שאין משמעות גם לדבריהם של גדולי העולם. אותי זה שעמם.

פורסם

האתר היחיד שממש הרשים אותי באירלנד היה מסילת הענקים The Giants' Causway. והביקור במבשלה של Guiness שבו אפילו אשתי השתכנעה לשתות בירה, וזהו פחות או יותר מה שאני זוכר מהשבוע באי. כל השאר זה עוד גבעה ירוקה ועוד מפרץ כחול, שמאוד חזרו על עצמם. והשירותים הציבוריים ברמה של בה"ד 3 ב-1976, יותר גרועים מסין. אולי אם אוציא את הצילומים אזכר בעוד משהו, אבל בקו התחתון התחושה שלי היתה שהיה מדובר בטיול די סתמי. אבל אולי זו היתה אשמת החברה המארגנת, שכן היתה לנו תחושה חזקה שחוץ מכמה אתרי חובה לקחו אותנו רק למקומות שהכניסה אליהם לא עולה כסף, ואם בסמוך היה אתר בתשלום היו פוטרים אותנו בכך שהוא אינו מעניין.

פורסם
הלפרין - לא ברור לי על איזה איזור של האלפים אתה מדבר, אלא אם עשית סיבוב עמוק לתוך שויצריה.

הייתי על הגבול של גרמניה ואוסטריה.

יכול מאוד שאתר אינטרנט כלשהו הטעה אותי ואין קשר לאלפים.

גרמניה מדינה ענקית אבל הכבישים לא מעייפים בכלל,

אפשר לעבור המון ק"מ כל יום.

אבל, "מותר לסוע כמה שאני רוצה אז אני אסע על 200 ואגיע מברלין למינכן תוך 3 שעות" לא יעבוד.

יש מקטעים שנסעתי על 220, והיו קטעים עם עבודות בכביש שכולם "זוחלים" 60 קמ"ש.

ככה שכולל עצירות פיפי וארוחת צהריים יילך קרוב ל6-7 שעות נסיעה על 500 ק"מ.

היה יום ראשון שלא תוכנן בו הרבה ויצאנו ממש מוקדם ונסענו דרומה ממינכן.

בשלב מסוים ירדנו מהכביש המהיר ונסענו דרך עיירות וכפרים-

ראינו שלטים מכווינים שלא הבנו כלום ממה שרשום בהם ובכל מקרה החלטנו לעקוב,

הגענו לעיירה שהיה בה פסטיבל מקומי-אחלה בירה ונקניקיות (ואנשים לבושים מסורתי ומוזיקה וריקודים...).

וכמובן כמה כבישים מעניינים-שווה לרדת מהאוטובאן.

כל זה היה תכלס "תרווחו את היום עם הנסיעות כדי לא לראות כביש מהיר כל הזמן"

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...