Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה א:

כחלק משיפוץ האופנוע, אני רוצה ליצר blanking plates לחיבור סעפות היניקה והפליטה, כך שכשאני מפרק את הסעפות (וכשאפרק את המנוע לניקוי וצביעה) פתחי היניקה והפליטה יהיו אטומים ולא יכנס אליהם לכלוך. עשיתי איזשהו template של מה שאני צריך, אבל שתי מסגריות שעברתי פשוט לא רצו להתעסק עם "שטויות כאלו" כהגדרתם. בנוסף, אני כנראה אצטרך גם עוד כל מיני עבודות קטנות (לדוגמה: תושבת עם גלגלים למנוע כשאפרק אותו מהאופנוע, כדי שהוא לא ישב על הרצפה וכדי שאוכל להזיז אותו בנוחות ממקום למקום), ואני מחפש מסגר יצירתי שיסכים לעשות עבודות כאלו ולא יגבה תמורתן מחיר של אופנוע חדש.

שאלה ב:

איך מודדים ברגים/אומים? כלומר מה הפרמטרים שאותם צריך למדוד (ואיך מודדים את זה) על מנת שברגים שאני מזמין יתאימו בוודאות. כחלק מהשיפוץ יש ברגים/אומים שכבר התעגלו, שנראים רע, או שסתם שווה לי להחליף כי הם במיקום אסטרטגי שכשהאופנוע מפורק קל להגיע אליהם, ואני רוצה להשקיע בברגים חדשים. את הברגים אני כנראה אזמין מחו"ל (מקריאת שרשורים בנושא הבנתי שלחנויות בארץ אין סבלנות להתעסק עם נודניקים שצריכים "אום אחד מזה, בורג אחד מההוא, ושתי שייבות"), ואני מעדיף להזמין פעם אחת ולא להתעסק עם זה מאה פעמים.

קיטור:

שמתי לב שבהשוואה לחו"ל בארץ אין עסקים קטנים שמתמחים בדברים שצריכים לשיפוץ אופנוע (או רכב) - אין סדנאות קטנות למדיה בלאסטינג שיעשו חלקים קטנים במחיר סביר, יש אחד (אולי) שעושה powder coating לדברים קטנים, וכן הלאה. אני תוהה מה עושים המשפצים הותיקים - האם מתפשרים על רמת הגימור? שולחים חלקים לחו"ל? מוצאים איזשהו סידור אחר?

פורסם

לגבי אטימה של פתחי יניקה ופליטה - אתה יכול פשוט לדחוף לשם שקית ניילון או בד שימנע מלכלוך\צבע להיכנס.

"עגלה למנוע" - אין פה יותר מדי בלאגן....לוקחים כמה חתיכות ברזל ובונים עגלה לפי המידה שלך + 4 גלגלים, כל מישהו עם ידע הכי בסיסי בריתוך יוכל לבצע את העבודה ועלות חומרים לא תעלה על 200 ש"ח כולל הכל, תוכל להכין באיזה גודל וגובה שאתה רוצה.

לגבי הברגים, ברוב המקומות שגם תוכל למצוא אומים\ברגים\שייבות אתה תמצא כאלה שעשויים ברזל שיחליד עם הזמן, המלצה שלי זה להזמין "מקורי", הם מגיעים מחומר שונה שלא מחליד [בדרך כלל ברזל שחור לעומת ברזל כסוף שמוכרים בכל מקום], איזה ברגים אתה מחפש ולאיזה כלי?

לגבי צביעה לצערי אין לי איך לעזור לך, מהיכן אתה?

פורסם (נערך)

לברגים צריך כמה פרמטרים:

1. בורג מילמטרי או אינצ'י

2. "צורת" הבורג, אם זה בורג מילמטרי אז יש תקן DIN שמגדיר אותו. לדוגמא ראש אלן או משושה וכו'

3. חוזק הבורג - אם בורג מילמטרי אז תראה מס' על ראש הבורג לדוגמא 8.8. אם בורג אינצ' תראה קווים בולטים על הראש.

4. פסיעה - המרחק בין כריכה לכריכה.

5. הברגה מלאה או חלקית

6. קוטר הבורג - מדידה עם קליבר, מתקבל קוטר קטן יותר ממס' עגול. לדוגמא ל M8 תקבל קוטר של 7.7 בערך.

7. אורך הבורג - לרוב אורך הבורג נמדד מהחלק התחתון של הראש ועד לקצה הבורג

8. החומר ממנו עשוי הבור - פלדה, נירוסטה וכו'

באומים יש רק את צורת האום (DINׂ), חוזק, פסיעה, חומר.

בדיסקיות יש את צורת הדיסקית (DIN) וחומר

עריכה אחרונה על ידי שגיא 601
  • תוכן חדש...