Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך משיגים רכב משוריין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישנם רכבים דיפלומטים (של שגרירויות וכו׳) שהם משוריינים.

לפני כמ שנים (נראה לי 2009) בוצע פיגוע דריסה עם ב.מ.וו משוריינת. כשביררו איך הוא היה משוריין גילו שהיה שייך בעבר לשגרירות

Sent from my iPhone using Tapatalk

אפשר להתווכח .אני מביא עובדות שאמרתי כוחות הביטחון התכוונתי גם לנציגויות מסוימות מאחר ואני טיפה מכיר .אז לא ארחיב בנושא .

החוק מזמן מאוד ברור . והמשטרה האמת באופן מפתיע אוכפת באופן יעיל ביותר.

מי שקצת מבין את נושא הממוגנים יודע.

מעבר לכך....ישנם אינספור סיפורים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם (נערך)
אפשר להתווכח .אני מביא עובדות שאמרתי כוחות הביטחון התכוונתי גם לנציגויות מסוימות מאחר ואני טיפה מכיר .אז לא ארחיב בנושא .

החוק מזמן מאוד ברור . והמשטרה האמת באופן מפתיע אוכפת באופן יעיל ביותר.

מי שקצת מבין את נושא הממוגנים יודע.

מעבר לכך....ישנם אינספור סיפורים.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

לא שללתי אותך, רציתי לציין את העובדה שרכבים משוריינים שנמצאים בשרות כוחות ביטחון/שגרירויות וכו׳ ומוגנו ע״פ חוק, כשמסיימים את שרותם חלקם נמכרים לשוק ״האזרחי״ במכרזים למיניהם - ולא תמיד ״זוכרים״ להוריד מהם את המיגון, ואז מתגלגלים לארגוני פשע למיניהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי mp_phonix
פורסם

יש לנו בעבודה בחור עם מרצדס ישנה משוריינת.

אסור לנו לצלם בעבודה אז אני לא יכול להראות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לפני כמה שבועות הייתי תקוע בפקק ולצידי היה תקוע לנד קרוזר אמריקאי חדש משוריין מסדנת TROJAN.

נראה שישבו בו דיפלומטים אפריקאיים. הלוחית ישראלית.

פורסם

כפי שאמרו, בצעו ככל הנראה שריון חלקי כלשהו (זגגות ולוחות פלדה בדלתות) בארץ, זה לא מדע טילים בכל אופן להתקין שמשות כאלו או מיגון בדלתות הרכב.

מי יודע איזה מיגון יש לך בדלתות הרכב מאחוריי כל הפאנלים ללא הסרה שלהם? בדיוק כמו שמתקינים איטום, כך יש גם סדנאות ומקומות אשר מבצעים התקנה של לוחות כאלו ואחרים בדלתות והחלפת השמשות והחלונות, קל ופשוט.

זה שיש חוק, מה מותר ומה אסור, לא אומר שאנשים עם כסף לא יכול לרכוש זכוכית משוריינת כפולה ולבצע התקנות או לפעול בנושא.

לא חסר יצירתיות ולכתוב דברים "רק לכוחות הביטחון מותר ולאף אחד אחר אין" ובכן, גם אם חושבים שלפעמים מכירים ורואים הכל? לא תמיד מכירים ורואים הכל.

פורסם

לפני הרבה שנים, היה לי חבר שגר בהתנחלות והיה לו ברלינגו ממוגנת ירי חוקית ברישיון, ללא שום הגבלה.

אני זוכר שנסעתי ברכב יום אחד ואיזה שוטר התעצבן עלי, וכשדפק לי על החלון הלכה לו היד.

פורסם
לפני הרבה שנים, היה לי חבר שגר בהתנחלות והיה לו ברלינגו ממוגנת ירי חוקית ברישיון, ללא שום הגבלה.

אני זוכר שנסעתי ברכב יום אחד ואיזה שוטר התעצבן עלי, וכשדפק לי על החלון הלכה לו היד.

היכן שאני גר, הרשויות מעודדות את התושבים לבצע מיגון של החלונות.

פורסם

התאור שלך גם לגבי הברלינגו וגם לגבי היד של השוטר כנראה מנותק מהמציאות.

בתור אדם שחי מאחורי הקו הירוק וב 7 שנים האחרונות עובד מאחורי הקו הירוק (מלבד הצבא).

רכבים משוריינים בפני ירי אכן מאושרים רק לגורמים מסויימים כמו גורמי בטחון ורכבי שירות כאלה או אחרים אשר מגיעים למקומות בעיתיים. לא מדבר ברכבים של אנשים פרטיים.

ברכבים פרטיים סה''כ מותקנים חלונות נגד אבנים, חלונות מפלסטיק שלא נשברים בפגיעת אבן וממומנים על ידי הממשלה.

אני מאמין וגם יצא לי להתקל ברכבים משוריינים אך הם רחוקים מלהיות שייכים לאדם מן המניין.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אני חשבתי שרכבים משוריינים מצריכים אישור בטחוני בארץ, ושהם נמצאים רק ברשות כוחות הביטחון ומושמדים/מיוצאים בתום שירותם - מסתבר שלעבריינים שתקפו את המאבטחים בבית החולים היתה סופרב משוריינת ולא לגמרי ברור לי איך.

קשה לי להאמין שהיא הייתה משוריינת כמו, נניח, השריון שיש על רכב משוריין שמשמש את משרד הביטחון להגנה על אח״מים. התכונה הבסיסית שנדרשת לרכב משוריין היא מנוע ענק שיכול לסחוב את המשקל של השיריון. לא ידוע לי על סקודה שמצויידת במנוע כזה.

כנראה הייתה ממוגנת באופן כזה או אחר, והעיתונאים במיטב מסורת הפייק ניוז קופצים וקוראים לזה ״משוריינת״.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מספיק שלקחו סופרב 2.0 או דיזל ויש להם מספיק כוח לסחוב כמה מ"מ של מיגון בדלתות מאחוריי הדיפונים היכן שבכלל לא רואים... שום ביג דיל.

אולי, אולי התקינו חלונות ממוגנים כאלו ואחרים ולמעשה? זה הכל.

ייתכן כי מן הסתם, הורכבו פלטות בתחתית הרכב מתחת לריפוד, נפוץ נגד מטענים.

לא משהו שסופרב 2.0 או דיזל לא יצליחו לסחוב אבל המיגון הבסיסי הזה? בהחלט לא ייתן לכדורי 9 מ"מ לחדור ויספק הגנה לא רעה כלל.

פורסם
התאור שלך גם לגבי הברלינגו וגם לגבי היד של השוטר כנראה מנותק מהמציאות.

בתור אדם שחי מאחורי הקו הירוק וב 7 שנים האחרונות עובד מאחורי הקו הירוק (מלבד הצבא).

רכבים משוריינים בפני ירי אכן מאושרים רק לגורמים מסויימים כמו גורמי בטחון ורכבי שירות כאלה או אחרים אשר מגיעים למקומות בעיתיים. לא מדבר ברכבים של אנשים פרטיים.

ברכבים פרטיים סה''כ מותקנים חלונות נגד אבנים, חלונות מפלסטיק שלא נשברים בפגיעת אבן וממומנים על ידי הממשלה.

אני מאמין וגם יצא לי להתקל ברכבים משוריינים אך הם רחוקים מלהיות שייכים לאדם מן המניין.

האמת שגם לי זכור מקרה דומה... לפני כמה שנים טובות תפסתי טרמפ ביציאה מקרני שומרון, ועצרה לי סקודה אוקטביה דיזל (דור ראשון) ממוגנת ירי, אני רק זוכר שהתחושה הייתה נוראית, הרכב הרגיש כבד, צפוף בגלל המיגון בדלתות וממש לא נעים לנסיעה.

הנהג סיפר לי שהרכב משמש קבלן בניה בנסיעות שלו ביש"ע.

פורסם (נערך)

ישנם כלי רכב ממוגנים שלא תריכים לסחוב משקל רב.

השמשות - אכן שוקלות, כאן אין תחליף

לוחות פלדה בדלתות - OUT, יש יריעות קבלר וחומרים אחרים קלות משקל שעוצרות כדורים (עד קליבר מסויים כמובן) וגם מוכרים באיבי

וכך אין משקל רב אפילו בדלתות.-

https://www.google.co.il/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2F4PbIf5HaJJk%2Fhqdefault.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D4PbIf5HaJJk&docid=QwC6Kxo7SUSrVM&tbnid=CrHBCVfcP6eiwM%3A&vet=10ahUKEwjI9_jo9pfXAhWE2hoKHVy8D7QQMwhJKA0wDQ..i&w=480&h=360&safe=active&bih=1049&biw=1279&q=anti%20bullet%20kevlar%20sheet%20for%20cars%20youtube&ved=0ahUKEwjI9_jo9pfXAhWE2hoKHVy8D7QQMwhJKA0wDQ&iact=mrc&uact=8

חומר זה ממגן היום מיכלי דלק במסוקי קרב והתחיל להכנס לרכבים גם בתור תחליף קל משקל.

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiQ4fTO9pfXAhXQyRoKHXeTD6wQtwIIJjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DjfF4OGa79iQ&usg=AOvVaw30RR6M00jxeEHCEWoTWYhv

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
האמת שגם לי זכור מקרה דומה... לפני כמה שנים טובות תפסתי טרמפ ביציאה מקרני שומרון, ועצרה לי סקודה אוקטביה דיזל (דור ראשון) ממוגנת ירי, אני רק זוכר שהתחושה הייתה נוראית, הרכב הרגיש כבד, צפוף בגלל המיגון בדלתות וממש לא נעים לנסיעה.

הנהג סיפר לי שהרכב משמש קבלן בניה בנסיעות שלו ביש"ע.

אם הוא קבלן בניה ואולי מעט מקושר גם לפרוייקטים בטחוניים יכול להיות שהשיג אישור אבל כנראה שזה דיי חריג ולא יצא לי להתקל בתושב מן המניין שגר בשומרון וברשותו רכב ממוגן ירי פרטי.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בתור אחד שגר באיזור חברון אני יודע שפעם היתה אופציה לקנות / למגן רכב במיגון נגד ירי.

היה לי שכן שהיתה לו עד לא מזמן GMC וונדורה ממוגנת שעשתה בעיות אז הוא החליף אותה ברכב רגיל.

עוד חבר שלאמא שלו היתה ברלינגו ממוגנת ירי ועוד חבר שלאמא שלו עדיין יש ניסאן ווינר ממוגנת ירי.

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

פורסם

הרכב היה ממוגן ירי ממש, וגם ספג כדורים שלא חדרו לתא נוסעים, ולגמרי לא מנותק מהמציאות, אני אישית נהגתי בו הרבה, ומי שמיגן אותו היה מישהו מעופרה שהתעסק עם מיגונים, כמובן שהכל ברישיון, החיסרון היחיד שהרכב היה עגלה, הרכב היה שנת 99 עם מנוע 1.9 ללא טורבו, כמדומני 65 כ"ס.

• תוכן חדש...