Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם היה לך זמזם מתכוונן להתרעה על עליית טמפ' מנוע היית מגלה את הבעיה מוקדם יותר.

עוד משהו: לא רוצה להיות נביא זעם, אבל אל תתפלא אם תגלה עוד חודש את ההשלכות האמיתיות של האירוע המצער. זה שהחיישן היה במים חמים והראה 3/4 סקלה לא מעיד על המקומות שבהם לא היה מים.

חוץ מזה שאני מחליף בצורה יזומה את צנרת הקירור כל שנתיים, וחוסך מעצמי את הצרות האלה.

מסכים עם כל מילה, אבל כדי שלא יהיה משעמם, אנסה לחדד להדגיש משהו שניתן להבינו מדבריך, אבל רק במשתמע.

החלפה יזומה של הצנרת הגמישה אכן חשובה, אבל ברכב יש הרבה צנרת כזו ובקטרים שונים, וברכב מודרני זה יקר כי יש צורך בצינורות ספציפיים, ולא ניתן לקנות משומשים (גם הם ישנים). הניסיון מראה שלא ניתן לצפות מתי צינור יחליט להתבקע, ולכן אמינות ההחלפות היזומות מוגבלת.

הזמזם אכן מועיל, כי הוא גם יתריע גם על תנאי תפעול חריגים הגורמים לרכב להתחמם, למשל הווצרות סתימה חלקית ברדייאטור, ניילון שנדבק וסתם את הגריל וכיוצא בזה.

ציינת בעצמך שהחישן אצל שחף עדיין טבל במים חמים - וזו בדיוק חולשת הפתרון המוצע. יוניט רטוב לא יקרא נכון את הטמפרטורה במקרה של אובדן מים חמור ופתאומי. גם זיוף של היוניט (ולך תדע מה אופי הזיוף, האם הוא לינארי וכדומה) ישבש את הפעולה של המנגנון המוצע.

לכן כדאי לשלב בהתרעת חום יתר כמה אלמנטי מדידה:

1 - מעגל כפי שמלצת, המיועד להתריע על שינוי בנקודת העבודה האופיינית.

2 - מד מפלס של נוזל הקירור. קודם כל, האביזר יסייע בתחזוקה כי תתקבל התרעה על מחסור בנוזל גם עקב תנאי פעולה רגילים, עוד בטרם תיווצר בעייה כלשהי ושנית, אובדן פתאומי וחמור יגרום להתרעה מיידית, לפני שמחסור בנוזל יגרום לנקודות לוהטות בתוך המנוע.

3 - שילוב מד טמפרטורה יבש. ניתן לקנות יוניט המוצמד חיצונית לראש המנוע ומודד את טמפרטורת המתכת ללא קשר למפלס הנוזל. ניתן גם לבנות כזו בעזרת צמד טרמי מתאים ומעגל מדידה, ואז היחידה תשמש גם כמד חום רציף ולא רק להתרעת on/off. בכל מקרה אביזר נוסף כזה מאפשר יתירות ומגדיל את אמינות וטווח ההגנה המתקבלים.

יוסי

פורסם

מסכים עם כל מילה, אבל כדי שלא יהיה משעמם :wink: נספר עוד משהו:

נסעתי בשבת לנחל פארן עם חבר, בג'יפ שלו, ואצלו מותקן שעון חום עם יוניט שמחובר חיצונית לראש המנוע.

בעוד שאצלי, חמש דקות לאחר התנעה, המחט של השעון נראית כאילו היא מצוירת באותו מקום, בתנאי שלג, חמסין, גרירה, אצלו המחט נעה חופשי בין 60 מעלות ל100 מעלות, בהתאם לתנאי הסביבה ולאוו דווקא בגלל השתנות טמפ' נוזל הצינון. (יש לו טרמוסטט תקין וכו' , אין טעם לחפש סיבות של תקלה כלשהי, אין תקלה) .

למשל: נסיעה מהירה לילית קרה גורמת למחט לרדת ל60 מעלות, ונסיעה ביום חם, בתוך נחל, בראשון LOW , ב500 סל"ד שלא נותנים למאוורר המכני הרבה מהירות, והאוויר כמעט עומד בתא המנוע גורמים למחט לעלות ל100 מעלות. העסק הזה פשוט מושפע מתנאי סביבה ולא רק בצורה ישירה מטמפ' נוזל הצינון. מההסבר הזה ניתן להבין שדי קשה לצפות מה יקרה אם המנוע יתחמם באמת לאזור ה100 מעלות והטמפ' החיצונית תהיה קרה מאוד . האם המחט תראה את מה שהיא צריכה להראות? אני מניח שלא.

זה גם יוצר בעיה בקריאה של חום המנוע, אם הוא מגיע לרמות מסוכנות, ובטח שלא ניתן לחבר במערכת כזו זמזם כמו שלי, כי היוניט לא עובד בטמפ' קבועה שניתן להתריע על כל חריגה קטנטנה.

ואם תבדוק את גובה הנוזל במיכל העיבוי. אז אני אצייר לך מצב שהצינור בין מיכל העיבוי למקרן נפרץ, ואז יש לך נוזל במיכל העיבוי, החיישן מדווח לך שיש מים, אתה מאושר, ובעצם המנוע שלך מתבשל באותו זמן, או יותר נכון לומר נאפה, ללא נוזל. ניתן גם, עם אלתור רציני, לבדוק גובה נוזל צינון במצנן, כמו ב205 .

ואז אנחנו חוזרים לפתרון האולטימטיבי שלי. לא להגיע לפינות האלה. לוודא שהמערכת תקינה, עם מכלולים טריים. זה עולה הרבה ברכבים מסוימים, אבל זה שווה.

פורסם

ראשית, ודאי שכדאי להתקין את מד המפלס ברדיאטור עצמו ולא במקום בו תקלה עלולה לגרום לחיווי לא נכון (כפי שהצעת כדוגמא שלילית, במיכל העיבוי). הייתי גם חושב שגובה מד המפלס צריך להיות קרוב לשיא הרום ברדיאטור כך שעוד בטרם יתרוקן תתקבל התרעה.

שנית, התופעות שאתה מתאר לגבי יוניט יבש המותקן על ראש המנוע אופיניות לתיכנון לקוי של הרכבת היחידה. כמובן שהיוניט חייב שלא להיות מושפע מתנאי הסביבה. כבר הרכבתי בחיי צמדים טרמיים , ותמיד הקפדתי לבודד את נקודת המדידה מתנאי הסביבה. למשל, כשהצמדתי צמד כזה לליפופי מנוע חשמלי בתהליך פיתוח, הקפדתי לצקת עליו שכבה עבה של דבק אפוקסי כדי לבודדו מהסביבה. אולי אצל החבר שלך מיקום היוניט הוא באזור החשוף מאד לרוח ויחסית מרוחק ממוקד חום. לו אני צריך הייתי להציע מיקום, הייתי ממליץ על הצמדה לבית הטרמוסטט בחלק האחורי שלו, ועטיפה בכמה שכבות של יריעה חסינת חום.

אם נעשה שימוש בצמד טרמי בעל חוטים קצרים וקיימים חוטי הארכה, חשוב מאד ששתי נקודות החיבור של חוטי ההארכה תהינה בדיוק באותה טמפרטורה בינהן (שוב ע"י עטיפה בשכבת בידוד).

יוסי

• תוכן חדש...