Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאי לעבור למקבוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב ואני מחפש מחשב ללימודים.

מעולם לא התנסיתי במוצרי אפל ולכן אני לא יודע האם שווה לי לעבור למקבוק. אני שואל את זה מכיוון שרוב משפחה הציע לי לקנות במחיר ממש נמוך את המקבוק אייר שלו. הגרסא של המחשב היא משנת 2014 (המפרט בסוף) ועל פניו נראה שהמפרט מספיק לי (לימודי רפואה- המקסימום שאני אשתמש זה אולי Matlab ו SPSS).

המחיר והניידות של המחשב הם בעיקר מה שקוסם לי בהצעה.

לעומת זאת, הפחד הגדול שלי הוא שתהיה לי בעית תאימות ושימושיות במחשב. הטלפון שלי כיום הוא פיקסל של גוגל וכל חיי חייתי בסביבת MS.

יש כאן מישהו שיוכל לאשש או להפריך את הפחדים שלי?

אגב, יש מה לבדוק במחשב משנת 2014 ? הוא כמעט ולא השתמש במחשב מאז שקנה אותו.

תודה!

Display

13.3-inch (diagonal) LED-backlit glossy widescreen display with support for millions of colors

Supported resolutions: 1440 by 900 (native), 1280 by 800, 1152 by 720, and 1024 by 640 pixels at 16:10 aspect ratio and 1024 by 768 and 800 by 600 pixels at 4:3 aspect ratio

Storage1

128GB

128GB PCIe-based flash storage

Processor

1.4GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost up to 2.7GHz) with 3MB shared L3 cache

Memory

4GB of 1600MHz LPDDR3 onboard memory

Battery and Power2

Up to 12 hours wireless web

Up to 12 hours iTunes movie playback

Up to 30 days standby time

Built‑in 54‑watt‑hour lithium‑polymer battery

45W MagSafe 2 Power Adapter with cable management; MagSafe 2 power port

Size and Weight

Height: 0.11-0.68 inch (0.3-1.7 cm)

Width: 12.8 inches (32.5 cm)

Depth: 8.94 inches (22.7 cm)

Weight: 2.96 pounds (1.35 kg)3

Graphics and Video Support

Intel HD Graphics 5000

Dual display and video mirroring: Simultaneously supports full native resolution on the built-in display and up to 2560 by 1600 pixels on an external display, both at millions of colors

Thunderbolt digital video output

Native Mini DisplayPort output

DVI output using Mini DisplayPort to DVI Adapter (sold separately)

VGA output using Mini DisplayPort to VGA Adapter (sold separately)

Dual-link DVI output using Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter (sold separately)

HDMI audio and video output using third-party Mini DisplayPort to HDMI Adapter (sold separately)

Camera

720p FaceTime HD camera

Connections and Expansions

Headphone

Dual mics

Two USB 3 ports (up to 5 Gbps)

Thunderbolt port (up to 10 Gbps)

MagSafe 2 power port

SDXC card slot

Wireless

Wi-Fi

802.11ac Wi-Fi networking;4 IEEE 802.11a/b/g/n compatible

Bluetooth

Bluetooth 4.0 wireless technology

Audio

Stereo speakers

Dual microphones

Headphone port

Support for Apple iPhone headset with remote and microphone

Keyboard and Trackpad

Full-size backlit keyboard with 78 (U.S.) or 79 (ISO) keys, including 12 function keys and 4 arrow keys (inverted “T” arrangement) with ambient light sensor

Multi-Touch trackpad for precise cursor control; supports inertial scrolling, pinch, rotate, swipe, three‑finger swipe, four-finger swipe, tap, double-tap, and drag capabilities

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

פורסם

מבלי להכנס לפרטי קישוריות ותאימות עם מכשירים אחרים ותוכנות נפוצות בסביבת ווינדוס:

כמוך, כל חיי השתמשתי בMS.

לחברה שלי יש מקבוק אייר, בו אני משתמש באופן כמעט יומיומי למשימות פשוטות, ואני לא מרגיש בנוח כמו בווינדוס.

מה שכן - איכות החומרים וההרכבה ברמה מאוד גבוהה. הרגשה של מוצר איכותי ומהודק.

פורסם
חבר שהיה לו מאקבוק בזמן הלימודים והשתמש ב MATLAB די סבל מהחוסר התאמה שלהם למערכת ההפעלה של אפל. אם תרצה אני אברר את זה יותר לעומק.
מעניין מה שאתה כותב. המרצה שלי למטלאב בתואר הקודם היה צוחק עלינו שלא עברנו למקבוק עדיין. בנוסף, המעבדה בה עבדתי השתמשה במקים ועבדה בעיקר עם מטלאב כשפת תכנות (אישית אני נמנע מתכנות אז לא יצא לי להתנסות).

Step זה בדיוק מה שמדאיג אותי. חוסר הנוחות הזה או ההרגשה שמשהו חסר לי. מצד שני הרבה אומרים לי שמתגברים על ההרגשה מהר מאוד ואז הופכים למעריצי אפל.

פורסם (נערך)

לא חוזר בחיים ל MS. בחיים.

ואני לא פאןבוי מצוי. הטלפון הבא שלי יהיה כנראה אנדרואיד ואני ממזמן לא מחזיק ניירות ערך של אפל כי אני באמת לא מאמין שהם חדשנים כמו פעם.

אבל המקבוק אייר שלי זה כלי העבודה הכי יקר לי בעולם.

עריכה לשאלתך לגבי השנה: שלי זה MacBook Air (13-inch, Early 2014) והוא עובד מעולה. :)

עריכה 2: נקנה בספטמבר 2014, פגה האחריות המורחבת בתחילת החודש הנוכחי. סוללה עדיין מחזיקה מעמד יפה מאוד ואני עובד איתו הרבה על הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

אני כותב את ההודעה הזאת במחשב Macbook Pro, כמו כן יש לי ניסיון רב במחשבי PC.

לדעתי המפרט של המחשב, הגיל שלו וזמן החיים של הבטריה הופכים אותו לעגלה.

תשקיע קצת יותר בנייד PC חדש ותקבל משהו שיתן ביצועים הרבה יותר טובים ויחזיק יותר זמן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

לימודי רפואה? יש כאן סטודנט לרפואה, כדאי להמתין שיענה לך.

אבל תאמין לי - לא צריך מאטלאב ולא SPSS. תזקק לאינטרנט ו-Word. זה הכל. אולי פה ושם משהו בסיסי באקסל.

לגבי רכישת מחשב בן 3 - זה גיל שבו צריך להביא בחשבון עלות סוללה חדשה. אם הסוללה אינה פריקה גם עלות החלפתה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקבוקים מחזיקים מעמד יפה מאוד עם הסוללה הרבה מעבר ל3 שנים , במיוחד אם כמות הCycleים שלה נמוכים.

בנוסף - אם ״לא תסתדר״ עם OSX - אתה יכול להתקין עליו חלונות. זה נתמך מהקופסא כולל עוזר התקנה + דרייברים של אפל לחלונות. אז גם זה לא ממש רלוונטי.

That said - הדגם הזה דיי בסיסי (מעט זיכרון , SSD נמוך ומסך מיושן). ועניין ה128 ג׳יגה בלבד עלול להיות מגבלה (בהתאם לשימוש)

אני לא יודע כמה זול זה זול - אבל הייתי בודק שזה באמת המצב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתכם, הסוללה תוכל להחזיק מעמד לפחות בשלוש שנים הקרובות?

מבחינת המפרט, עברתי תואר שלם עם מחשב פנטיום מבחינתי i5 ו SSD זה פסגת המהירות.

מבחינה תוכנתית הבנתי שאפל דואגים לעדכונים שוטפים של מערכת ההפעלה. עקרונית המחשב הזה ואחד שנקנה חדש היום יהיו בעלי אותם פיצ׳רים תוכנתיים לא?

ספריאל, אם אנחנו מדברים על אותו אחד אז יצא לי להכיר אותו קצת... תוכניות הלימוד שלנו שונות לחלוטין בשנים הפרה קליניות. כבר בסמסטר הקרוב אני אלמד תכנות במטלאב ויישומי מחשב סטטיסטיים (בדרכ זה spss אבל יכול להיות גם סטטיסטיקה). מלבד זה יש שאיפה להשתלב במעבדה בשנים הקרובות ואם יהיו לי את התוכנות האלה אוכל לקחת עבודה הביתה.

פורסם

זול זה בסביבות 1000-1500 שקל. מה שאומר שכדי לקנות pc חדש (!) עם מפרט דומה (מלבד המסך שעל פניו נראה באמת לא ברזולוציה טובה) אני אצטרך להשקיע פי שתיים או אפילו פי שלוש.

128 ג'יגה לא מפחידים אותי כי ממילא הכל בענן היום. ואין לי עניין לשמור עליו מדיה. מקסימום מסמכים, מצגות ואת שתי התוכנות שציינתי.

פורסם

איפה אתה הולך ללמוד שדורשים מאטלאב?

בדוק גם את עניין גרסאות סטודנטים למק, כיוון שיש תוכנות שלא מאפשרות גראות כאלה. וכמובן עלות התקנת חלונות על המק, כולל תוכנות אפל הנדרשות לצורך זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

128 ג'יגה לא מספיק לכלום.

הרזולוציה של המסך הזה, במיוחד על 13 אינץ', היא מעליבה.

המפרט של המחשב הזה פחות טוב משל טלפון ביניים.

אולי לא ב-1000-1500 שקל, אבל ב-2000 שקל פחות או יותר אתה קונה PC שייתן לך כל מה שאתה צריך, יחזיק מעמד טוב לשנות התואר ויוכל לשמש אותך גם לדברים אחרים שעושים עם מחשב.

מאק (ושאר מוצרי אפל באופן כללי) מתומחרים גבוה בצורה מחרידה, גם כחדשים וגם כמשומשים. והביצועים שלהם מחוץ לתוכנות ייעודיות (של אפל) לא טובים יותר משל PC עם חומרה דומה, שלא לדבר על PC במחיר דומה.

השימוש במאק עושה שכל כשיש לאפל נגיעה בכל שלבי ה-Workflow שלך - כלומר חומרה, קושחה, מ"ה ותוכנה. שתי הסיבות היחידות שאני רואה לשימוש במאק הן פיתוח ל-OS/iOS או עריכת וידאו באמצעות פיינל קאט. שום דבר אחר.

ואני אומר את זה כמישהו שבין היתר נמצא באחד התחומים הכי עמוסי מאקים בעולם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפני מספר שנים עברתי מMS למק, המעבר היה חלק, לקח לי כשבוע להתרגל לממשק/קיצורים, האיכות והנוחות הם ללא תחרות בהשוואה למחשבי וינדוס.

תאימות של רוב התוכנות עוברת חלק למעט יוצאות דופן (תצטרך לבדוק פרטנית), יצא לי גם להתקין וינדוס וubuntu במקביל לmac os בשביל תוכנות ספציפיות בלימודים (עובד חלק ובמקביל, אבל לא הייתי עובד ככה באופן קבוע), כמובן שלכל אחד יש גרף הסתגלות שונה. הגוגל פיקסל שלי מתממשק יפה ובלי בעיות עם מק.

לגבי המחשב - מדובר במקבוק אייר 13 עם המפרט הנמוך ביותר, אתה צריך לקחת בחשבון שיש סיכוי שהוא יהיה קצת איטי במצבים מסוימים (לא בטוח שאתה צריך יותר לצרכים שלך), וגם הסטורג׳ קצת בעייתי.

תבדוק את מספר הcycles של הבטריה (about this mac -> system report -> power), באייר הקודם שלי (2014) כשהגעתי ל600 cycles זמן הסוללה עמד על ממוצע של 5-6 שעות (במקום 10-12).

לפני מספר חודשים מכרתי את האייר שלי וקניתי פרו, שלח לי הודעה עם המחיר ואגיד לך את דעתי.

פורסם

אפל היום הוציאו עדכון של המערכת הפעלה - תומך בלפטופים מ2010 קדימה.

הם שומרים על תאימות לאחורה ארוכה מאוד למחשבים.

לגבי מחשב ללימודים החשיבות (מניסיון) היא:

1. משקל

2. אמינות

3.

4.

5.

6. ביצועים :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...