Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וינה בכריסמס - מה לא לפספס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני קורא יש המון המון המון דברים לראות שם במיוחד בכריסמס

השאלה שלי מתחלקת ל2 :

מה בגדר הכי מיוחד שכדאי לעשות שם, בין אם זה מקום לראות או מסעדה מיוחדת/טעימה במיוחד או מנה יוצאת דופן. מה השאיר אצלכם חותם ?

מה בגדר חובה לראות/לעשות ?

תודה.

פורסם

אולי אוסטריה ספציפית שונה אבל ההתרשמות שלי שכריסמס באירופה זה הכי קרוב ליום כיפור בארץ: הכל סגור כולל מקומות בילוי, תח"צ חלקית עד לא קיימת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לי יצא לבלות כריסמס אחד בלונדון. התחבורה הציבורית אכן מושבתת, החל מאחה״צ-ערב של ערב החג ולאורך כל יום החג. אבל מסעדות וכו׳ כן היו פתוחות (אם כי מאוד עמוסות - מומלץ מאוד להזמין מקום), כנ״ל לגבי אטרקציות תיירותיות, והיו גם כמה פעילויות מיוחדות לרגל החג. אני אפילו זוכר שהציעו לנו לא מעט ״סיורי כריסמס״ כאלה בהם אתה עושה את ה-landmarks של לונדון באווירת הכריסמס ומסיים ב״ארוחת כריסמס מסורתית של 3 מנות״.

אבל כאמור, מדובר בלונדון. לא יודע לגבי וינה...

פורסם

ידוע לי שהיומיים הראשונים הם אלו שנצטרך לנצל הכי הרבה, אך גם היום השלישי והרביעי הם ימים שבהם המקומות פתוחים חצי יום.

ידוע לי שנצטרך לתכנן את הזמן כראוי ולכן אני רוצה לדעת אם יש דברים שאני חייב לא לפספס / מיוחד שאני חייב לנסות.

לכן, אם נתעלם מהכריסמס עצמו כאישיו, יש משהו בגדר חובה / מיוחד ?

ואם נדבר על הכריסמס עצמו, ה 26, יש המלצה למה אפשר לעשות דווקא ביום הזה כשרוב המקומות יהיו סגורים ? (אגב, זה היום שבו אנחנו חוזרים, אז מדובר סה"כ על חצי יום בערך)

פורסם (נערך)

הייתי מנסה לבקר באיזו כנסיה בזמן תפילת הבוקר. עשיתי זאת לפני כשנה בכנסיית נבסקי בסופיה ביום השני של כריסטמס (שם מדובר בכנסיה מזרחית, כך שהטכס שונה). פשוט תענוג לאזניים. העניין הוא שבולגריה היא מדינה קומוניסטית לשעבר, כמעט כולם חילונים, כך שחוץ הכמרים והמקהלה היו מעט מאד אנשים. איני יודע מה יהיה המצב בוינה, ועד כמה יהיה אפר להכנס ולצאת בזמן התפילה אם זה מתחיל לשעמם אותך.

חוץ מזה תהנה מהעוגות הוינאיות. אין כמו שטרודל חם. אישית התאכזבתי מהזאכר טורט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הייתי מנסה לבקר באיזו כנסיה בזמן תפילת הבוקר. עשיתי זאת לפני כשנה בכנסיית נבסקי בסופיה ביום השני של כריסטמס (שם מדובר בכנסיה מזרחית, כך שהטכס שונה). פשוט תענוג לאזניים.

לא יודע, אבל בכנסיה הגותית שלהם יש אורגן צינורות שלא הייתי מתנגד לשמוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עוגב בעברית, אורגן בשפות אירופיות.

אני קורא לצינורות האלה חלילים, אבל איני יודע מה שמם הרשמי בעברית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לשניכם.

הייתי מנסה לבקר באיזו כנסיה בזמן תפילת הבוקר. עשיתי זאת לפני כשנה בכנסיית נבסקי בסופיה ביום השני של כריסטמס (שם מדובר בכנסיה מזרחית, כך שהטכס שונה). פשוט תענוג לאזניים. העניין הוא שבולגריה היא מדינה קומוניסטית לשעבר, כמעט כולם חילונים, כך שחוץ הכמרים והמקהלה היו מעט מאד אנשים. איני יודע מה יהיה המצב בוינה, ועד כמה יהיה אפר להכנס ולצאת בזמן התפילה אם זה מתחיל לשעמם אותך.

חוץ מזה תהנה מהעוגות הוינאיות. אין כמו שטרודל חם. אישית התאכזבתי מהזאכר טורט.

גם לי זה עבר בראש, הבעיה היא שאשתי לא ממש בעניין (אבל אעבוד על זה), ולא ידעתי מתי זה סתם תפילה ומתי זה המנגינות/שירה.

מישהו יודע אם זה משנה איזה מהבקרים ? בוקר ערב כריסמס /כריסמס עצמו יהיו שונים? איזה שעה זה בדר"כ ?

עכשיו קראתי קצת על זה - את הזאכר טורט אכלת במלון במקורי ? :)

לא יודע, אבל בכנסיה הגותית שלהם יש אורגן צינורות שלא הייתי מתנגד לשמוע.

ממה שאני קורא אתה מדבר על st stephens cathedral ?

פורסם
פשוט אף פעם לא שמעתי מישהו קורא לעוגב ״אורגן צינורות״ (שזה התרגום המילולי מאנגלית)...

כן, המלה עוגב פרחה מזכרוני לרגע. בכל אופן, המינוח "צינורות" נועד להבדיל את העוגב מאורגן מפוחים (הרמוניום) או מאורגן חשמלי.

על כל פנים, עוגב בגודל כזה דורש כמעט יום לכוון אז זו סתם פנטזיה.

וכן, הכוונה לסנט שטפן.

פורסם

היינו שנה שעברה כמה ימים לפני הכריסמס עצמו (14-17 בדצמבר) - חוויה מאוד מיוחדת.

במרכז העיר ישנם כל ה Christmas Markets והרחובות מקושטים בצורה מאוד יפה וחגיגית.

חביב עליהם מאוד הליקרים החמים שמוגשים ברחוב, יחד עם כוסות שאתה יכול לשמור ל Re-Fill.

עוד משהו שמאוד אהבנו זה ב Rathauspark שהפך להיות מקום להחלקה על הקרח - מתחם גדול שתוכל להשכיר בו ציוד ולהחליק כשברקע מוזיקה ואורות העיר.

כמובן, לא לשכוח את השניצל הווינאי המפורסם, שעדיף לקבל אותו במסעדת Figlmuller.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

1. שטפנסדום - מומלץ לעלות בשני המגדלים. אחד רגלי, האחר במעלית.

2. לצאת מחוץ לעיר למגדל הטלויזיה. ממה שאני זוכר (מ-2011) נוסעים ברכבת ואז הולכים ברגל 1-2 ק"מ (דומני שיש גם אוטובוס, אבל עשינו זאת רגלית, עוברים דרך איזה שיכונים שקצת הזכירו לי את רח' ליאון בלום בחיפה).

3. זאכרטורט יש או במלון או בנמה"ת. אנחנו אכלנו בנמה"ת, קנינו פרוסה אחת לשנינו. כאמור, לא התלהבתי. נדמה לי שיש גם יזו מסעדה המסונפת למלון, אבל צרך לחפש במרשתת.

4. התפילות מתנהלות בשירה ונגינה. כדי להבין נסה לחפש ביוטיוב קצת מוזיקה כנסייתית. מה שהיה מיוחד בסופיה היה שירה "א-קפלה", כלומר ללא ליווי כלי. מצד אחד 4 כמרים, מצד שני מקהלה, אלה שרים ואלה עונים בשירה. אפילו אדם כמוני, עם שמיעה אבסולוט-נישט, נהנה. יש יהודים שנמנעים מכניסה לכנסיות, אנחנו לא ביניהם, ולכן נהנים מאוצרות התרבות. אני מניח שיהיה קשה להכס לשטפנסדום בזמן התפילות - בודאי ב-25.12 - אבל מן הסם יש עוד כמה כנסיות בוינה, וכידוע, לאוסטריה היסטוריה מוזיקלית מכובדת.

5. סיור בארמון הקיסר - חובה!! רק המרתף של הסרוויסים שווה ביקור של איזה שעתיים.

6. יש באופרה מופעים לתיירים. קטעים קצרים, הכל קליל ומלא הומור. מומלץ לאיזה שעתיים בערב. כאשר תסתובבו במרכז העיר יפנו אליכם הרבה צעירים שמוכרים כרטיסים.

7. יש עוד ארמון, יותר מרוחק מהמרכז, שאיני זוכר את שמו - עם גנים כיד המלך ומוזיאון אמנות ידוע.

8. מבחינת מזג האויר - תתכוננו לטמפרטורות שמרחפות סביב 0 מעלות וקצת שלג וגשם. כמובן להתלבש ולארוז לפי תחזית מזג אויר עדכנית.

9. שדה התעופה זכור לי לטובה - בהגעה לקח בערך 10 דקות מדלת המטוס עד תחנת האוטובוס, בחזרה ישבנו ב"כלוב" של אל-על, והיה מי שדאג להדלקת נרות חנוכה חביבה. אתם נוסעים באחור של שבוע. שים לב לתחבורה - אאל"ט יש רכבת למזרח העיר, למערב צריך לנסוע באוטובוס. יש בוינה שתי תחנות רכבת מרכזיות - מזרחית ומערבית - אבל הן אינן מקושרות רכבתית אלא בתחבורה העירונית, וכיון שהמלון שלנו היה ליד התחנה המערבית נסענו באוטובוס.

10. סים מקומי אינו יקר, בהחלט שימושי.

11. יש "כרטיס וינה" - בדוק אם מתאים לצרכיכם.

פורסם

התפילות מתנהלות בשירה ונגינה. כדי להבין נסה לחפש ביוטיוב קצת מוזיקה כנסייתית. מה שהיה מיוחד בסופיה היה שירה "א-קפלה", כלומר ללא ליווי כלי. מצד אחד 4 כמרים, מצד שני מקהלה, אלה שרים ואלה עונים בשירה. אפילו אדם כמוני, עם שמיעה אבסולוט-נישט, נהנה.

מזמורים נוצריים יש הרבה, כך שחיפוש באינטרנט עשוי להיות מטעה. יש שירה יחסית מודרנית ויש מזמורים גרגוריאניים, לרבות בבס סופר עמוק (טעם נרכש). לא יודע מה הולך בוינה.

יש באופרה מופעים לתיירים. קטעים קצרים, הכל קליל ומלא הומור. מומלץ לאיזה שעתיים בערב. כאשר תסתובבו במרכז העיר יפנו אליכם הרבה צעירים שמוכרים כרטיסים.

אולם האופרה מעולה ושווה לראות בו משהו יותר רציני כמו השמינית של מהלר, מחזור ה-Ring או אחד ממופעי ה-Live to Projection, אך לדאבוני כל הללו אינם מבוצעים באופן תדיר במיוחד, בשל גודל ההפקה.

פורסם

את האופרה הלכנו לבקר בבודפשט, לא התחברנו.

אבל, נפל לנו המזל וגרגוריאן עם שרה בריטמן מופיעים בתאריכים והכרטיסים כבר הוזמנו :)

תודה רבה על כל העצות, אעבור עליהם לעומק עם אשתי.

• תוכן חדש...