Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר טוב שלי נקלע למצב קצת בעייתי, אין לו ממש כסף לעורכי דין אז חשבתי לשאול פה. הבחור עבד במשך שנתיים בערך אולי קצת יותר 4 פעמים בשבוע , ולפעמים 5. 4-5-4-5. לאחרונה הוא מצא עוד עבודה וכעת הוא יכול לתת להם רק משמרת אחת. הבוס שלו אמר לו שבינתיים אין בעיה והוא יבדוק מה ניתן לעשות. לאחר בערך חודש התקשר אליו הבוס שלו וביקש ממנו שירשום מכתב שהוא מבקש לסיים העסקה מכיון שהם לא יכולים להעסיק אותו רק יום בשבוע.

האם מגיע לו פיצויי פיטורין ?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

כנראה שיש בעיה בהבנת הנקרא. הוא עבד עד עכשיו 4-5 משמרות ונכון לכרגע עובד כבר חודש פעם אחת בשבוע. מן הצדק שאם למעסיק לא מתאים הסידור הזה הוא צריך לפטר את החבר ולתת לו פיצויים . לא ?

תקרא את ההודעה השניה של במבי את שתי הפסקאות האחרונות.

בדק הבוס וחזר עם תשובה . לא מתאים!!

חבר חצוף הייתי אומר יש לך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בוא אני אציג לך נקודה אחרת. למעסיק יש דרישות תפקיד מסויימות והחבר שלך לא יכול, לא רוצה, לא מסוגל למלא את דרישות התפקיד.

מן הדין ומן הצדק שמעסיק יפטר אותו עקב אי התאמת לדרישות התפקיד ללא פיצויים כי העובד מפר תנאים ודרישות מערכת.

פורסם
כנראה שיש בעיה בהבנת הנקרא. הוא עבד עד עכשיו 4-5 משמרות ונכון לכרגע עובד כבר חודש פעם אחת בשבוע. מן הצדק שאם למעסיק לא מתאים הסידור הזה הוא צריך לפטר את החבר ולתת לו פיצויים . לא ?

לפי המשפט הזה אתה אכן צודק, זה על אותו עקרון שחבר שלך יגיע לעבודה וישבור את כל מסכי המחשב בכל בוקר ,דרך מלוכלכת אבל אני חושב שדי חוקית ,בהתחשב בזה שהבוס נתן לו חודש במתכונת הזאת ואז החליט שזה לא טוב לו.

Miata ND2

פורסם

לחבר לא מגיע כלום פרט למה שכבר נמצא בקרן הפנסיה שלו.

גם אם יחליט ללכת לתביעה וגם אם יזכה (ובבית דין לעבודה מספיק שהעובד נושם כדי לזכות) הוא יקבל פיצויים לפי השכר האחרון שהוא לפי משמרת בשבוע.

שהחבר עיהיה הגון ויוותר על כל התהליך. לואני הייתי המעסיק שלו והיה תובע או מתעקש הייתי מרים טלפון למעסיק החדש ומזהיר אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפי המשפט הזה אתה אכן צודק, זה על אותו עקרון שחבר שלך יגיע לעבודה וישבור את כל מסכי המחשב בכל בוקר ,דרך מלוכלכת אבל אני חושב שדי חוקית ,בהתחשב בזה שהבוס נתן לו חודש במתכונת הזאת ואז החליט שזה לא טוב לו.

אתה לא מבין את המצב

תקרא בהודעה 16 את השורה המואדמת ואת מה שבא אחריה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ממש לא. אתה לא מחליט כעובד כמה משמרות אתה עושה בשבוע.

אתה לא מקזז פתאום 80% מהנוכחות שלך ומודיע שאם זה לא מתאים להם אז שיפטרו אותך.

יש תנאי העסקה ואתה לא משנה אותם חד צדדית אלא אתה מגיש בקשה לשינוי ואם הבקשה מסורבת, פתוחה בפניך הדרך להמשיך לעבוד כמו שעבדת עד עכשיו או להתפטר.

מה שכן, עפ"י חוק, לאחר מספר חודשי עבודה (3?), על המעביד לפתוח קרן פנסיה הכוללת סעיף פיצויים לכל עובד, הכספים שכבר הופרשו לעובד שם הם שלו ולא ניתן למשוך אותם חזרה (בהתניה שהעובד חותם מול חברת הבטיטוח על כך שהכספים ימשיכו להחסך ולא ימשכו ככספי פיטורין בסיום ההעסקה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

^^^

מה שכתבת דומה מאוד מאוד למשפט שבחתימה שלך.:shock:

סעיף 14 הוא סעיף 14 בחוק פיצויי פיטורים לכן הוא חוק. אבל הוא לא חל אלא אם הצדדיים החליטו שיחול על פי הסכם עבודה קיבוצי או על פי אישור של שר הכלכלה.

היום כאשר יש פנסיה חובה, הסעיף הופך לפחות רלבנטי.

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר,

האם עובד שעוזב מיוזמתו את מקום העבודה אחרי 8 שנים, האם הוא ייקבל את הפיצויים שהופקדו עבורו בקרן הפנסיה?.

ומה ההבדל בין זה לבין הפיצויים שמחשבים בדרך כלל לפי ממוצע משכורות אחרונות כפול השנים שהוא עבד.

התבלבלתי לגמרי.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

בעצם לפי מה שאתה אומר גם עובד שעוזב מיוזמתו יקבל את ה6% מינימום שהופרשו? האם אפשר למשוך את הכספים הללו ללא בעיה, או שיש על זה מס? האם מעסיק יכול למנוע את משיכת הכספים?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

למיטב ידיעתי כן, אבל צריך לדעת להתנהל. אם המעסיק לא נחמד ולא משחרר את הכספים, ניתן לשמר אותם על ידי הצהרה שהם מיועדים לקצבה. כך הם נשמרים אצלך אך לא תוכל למשוך אותם.

• תוכן חדש...