Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מום מה חשבתי שמחירי ביטוח דירה זה כמה מאות לשנה, אבל וובי מתחיל את הצעות מ1150... וזה אפילו בלי לדעת איפה אנחנו גרים.

פורסם

יקר

אני משלם מעט יותר על סכום כפול +מגיע שמאי כל שנתיים-שלוש +ביטוח עסק בתוך הדירה.

אם תרצה אשמח להמליץ על סוכן ביטוח שאני מכיר והוא ממש אחלה.

פורסם

זה לא שמאי, זה "מעריך". לדירות מגורים מגיעים בתדירות יותר נמוכה.

פות"ש - בניגוד למכוניות, דירות אינן מוצר סטנדרטי. כל דירה ורמת הגימור שלה, כלדייר והמיטלטלין שלו. וגם הכיסויים הנוספים.

יש איזה מפתח שנותר אומדן למחיר הביטוח לפי שטח הדירה, אבל זה משתנה לפי רמת הגימור.

התכולה שלך כנראה שווה הרבה יותר מכפי שאתה מעריך. רק הבגדים יכולים להגיע לעשרו אלפי ש"ח. המעריכים אפילו לא ורחים להעריך אותם אלא כותבים איזה סכום גלובלי לבגדי גבר\אשה\ילד.

יש כיסויים שאולי מופיעים בפוליסה אחת ולא אחרת. למשל "ערך קרקע" (אם לא שינו זאת לאחרונה) - שלפיו במקרה שכל הבניין ניזוק ולא כל בעלי הדירות מבטחים\מסוגלים לממן שיקום הבניין חברת הביטוח "קונה" ממך את זכויותיך בדירה (בניגוד לביטוח מבנה, שמכסה רק את ערך המבנה, בלי הקרקע). או סעיף כיסוי לרעידת אדמה, שיכול להוסיף כמה מאות ש"ח. או כל מיני כיסויים נוספים, כמחו חבות מעבידים, צד ג', אינסטלטור לפי בחירתך (ולא רק שחר או פמי פרימיום) ועוד כהנה וכהנה. אתה מנסה להשוות תפוחים פירות, אבל לא מציין איזה פירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למיטב ידיעתי 1200 שח לביטוח 100K תכולה + מבנה זה הגיוני.

החל מהחודש יש שינויים בפוליסות.

לפי הודעה שקיבלתי לפני כמה ימים מהסוכן שלי -

ע"פי הוראות המפקחת על הביטוח, החל מ 3/9/2017 ייתנו שירותי שרברבות בהרחבה דרך *שרברב חברה שבהסדר* (ולא דרך "שחר" ושות' כמו שהיה נהוג עד היום).

הלקוח יכול לבחור שרברב שהוא רוצה לעבוד איתו מהרשימה, והחברת ביטוח תשלם לאותו שרברב\עסק\חברה את התשלום - הכל "פר תביעה".

"שחר" היו עובדים בקבלנות עם החברות ביטוח: מקבלים סכום X לשנה ומשם והלאה ישברו את הראש לבד... וככה זה גם היה נראה, זוועה.

יש שינוי משמעותי בהשתתפות עצמית (משהו כמו 700 ש"ח במקום 400 ש"ח ועל קריאת סרק תשלום סימלי יותר של 200 שח).

בנוסף קיבלתי הודעה גם בנושא ערך הקרקע המבוטח:

עפ"י תקנון המפקחת על הביטוח אין יותר כיסוי ל"ערך קרקע" כפי שניתן בעבר( הסעיף היה בחינם וללא תוספת תשלום ) – ניתן לקנות סעיף זה בתשלום נוסף ורק כנגד רעידת אדמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

באמת התכוונתי לשאול, בביטוח מבנה, לקחת הגנה מפני נזקי מים? הרי זו שנת בדק של הקבלן, יש אחריות שלו להכל.

וגם כך ממה שקראתי פה בפורום שרברבי הביטוח הם לא העילית שבעיילת, אפילו לא סתם טובים, אלא ממוצעים מינוס במקרה הטוב וחאפרים עם רישיון במקרה הגרוע.

נדמה אפילו שקראתי פעם שאתה, ספריאל, הבאת בסוף שרברב פרטי מטעמך.

אגב, הורדה של ביטוח מנזקי מים מוזילה מאוד את המחיר - ל כ 400 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

ההגנה מנזקי מים היא, מבחינתי, אולי הכיסוי החשוב ביותר. הסיבה לכך היא, מצד אחד, שנזקים אלה נפוצים מאד, ומצד שני - שהנזקים המשניים עצומים.

זכרת שהיה לי סיפור גדול עם שרברבים (למעשה יותר מאחד, אבל זה היה הגדול ביותר) - זה היה לפני למעלה מ-5 שנים, תקלה שלקח מספר חודשים לאתר (חלקית בזכות שרברבי חברות ההסדר וחלקית כיון שהיה באמת קשה לאתר דליפה מצינור ביוב שאף אחד לא ידע על קיומו במקום בו הוא עבר). תיקון הצינור עצמו (כולל פתיחת הקיר וסגירתו) עלו משהו כמו 10 אש"ח, אבל הנזקים לדירה שלי למעלה מ-100 אש"ח ולשכנים משהו כמו 300-400 אש"ח. במקרה זה היה מדובר בצנור משותף והנזק כוסה על ידי ביטוח הבית המשותף, אבל תחשוב על כך שיכולתי להגיע לנזק של קרוב לחצי מיליון ש"ח.

בתקופת הבדק והאחריות הקבלן אחראי ישירות על תקלות בצנרת, אבל אני מסופק אם ישלם תמורת נזקים משניים כמו אלה שתארתי.

כמובן שגם כיסויים אחרים חשובים - החל מנזקי אחרים, כגון נזקי אש, וכלה בכיסוי צד ג', חבות מעבידים (נניח, העוזרת או חשמלאי שהזמנת החליקו ושברו רגל), ביטוח חלקת ברכוש המשותף ועוד ועוד.

אם הזכרתי רכוש משותף - חשוב מאד שעם הקמת "נציגות בית משותף" תרכש פוליסה שלו, שתכסה את כל מה שקשור לרכוש המשותף. הפוליסה אינה יקרה אולםחשובה מאד, בלעדיה כל דיירי הבניין חשופים לכל מיני תביעות, למשל אורח שהחליק במדרגות המשותפות או ילד ששיחק בחצר הבית ונפצע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חד משמעית, כן. דווקא בשנים הראשונות יתכנו נזקים משניים כתוצאה מהתקנה גרועה של אינסטלציה.

דוגמא שהיתה לי, באותה דירה מקוללת שהזכרתי קודם: בערך 3-4 שנים אחרי שנכנסנו לגור בה החלה רטיבות בקירות. אחרי חצי תריסר אינסטלטורים שעשו הוקוס פוקוס ולא פתרו את הבעיה הגיע אותו שרברב שכעבור 10-15 שנה פתר לי את הבעיה הגדולה, ומצא שהאמבטיה שלי, במקום להיות מותקנת על מסגרת בלוקים, הונחה על כמה בלוקים מעץ - וכאשר הילדים שיחקו באמבטיה היא זזה, האיטום סביבה (רובה) נפרץ והמים מצאו דרכם לרצפה ומשם לקירות החדרים השכנים.

פורסם

וואו, מטורף.

האמת שאצלנו בבניין היו הרבה בעיות אינסטלציה במהלך הבנייה, ולך תסמוך על הקבלן שהכל סודר כמו שצריך.

נראה לי שסגרת לי את הפינה בנוגע לנזקי מים.

תודה.

פורסם

התלונות שמגיעות משרברבי חברת הביטוח הם של "שחר" וחברות הבנות שלה.

כאן המצב הולך להשתנות לטובה כי תהיה אפשרות בחירה, כבר לא כבולים לחברה אחת (תחרות זה טוב).

בנוגע לביטוח נזקי מים וכד':

אני בהתחלה עשיתי פוליסה דרך סוכנות הביטוח של מזרחי טפחות וחודשיים לאחר מכן הפעלתי פוליסה דרך הסוכן שלי הכוללת ביטוח צד ג' כנגד נזקי מים ושריפה וסעיף חבות מעבידים (כל אלו לא היו בפוליסה של הבנק).

הבנק קיבל את הפוליסה החדשה, שלח אליי אישור שהיא התקבלה וגם התקשרו מהסוכנות של מזרחי ושאלו למה אני מבטל - ואמרתי "בגלל ביטוחי צד ג' שאין אצלכם".

זהו.

מחיר זול זה לא הכל ודווקא כאן יש יתרונות מסויימים לסוכני הביטוח המקצועיים (לא אלו שמחפשים רק למכור פוליסות בזול תוך השמטת כיסויים):

הם מכירים את השטח, יודעים מה חשוב ומה לא - וזו סיבה מספיק טובה לשבת, להתייעץ ולעשות דרכם את הביטוח הכי מתאים לך (הם גם יותר נגישים בתכל'ס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שכתב איציק הוא די טריויאלי מבחינתי - כאשר לקחתי משכנתא לפני 4 שנים הבנק בכלל לא ניסה למכור לי ביטוח, אלא שלח אותי למצוא לעצמי הן ביטוח רכוש והן ביטוח חיים. ביטוח המשכנתא דרך הבנק הוא ביטוח חסר שכולל רק ביטוח מבנה עד גובה המשכנתא, בעוד שביטוח דירה כללי מבטח את המבנה וגם התכולה לפי ערכו וכמובן כולל את כל ההרחבות, מצד ג' וחבות מעבידים ועד אופניים וכלבים. מבחינת הבנק כל מה שנדרש הוא שעבוד הפוליסה לטובת הבנק עד גובה המשכנתא (הדרישה מתבטלת כאשר ערך המשכנתא יורד ל-30,000 ש"ח).

כך גם ביטוח החיים - התחלתי במו"מ עם סוכן הביטוח במחיר של כ-500-600 ש"ח לחודש, סגרתי עם ביטוח ישיר על 270 ש"ח לחודש. וכל אימת ששילמתי נתח נוסף מהמשכנתא דיווחתי לביטוח עם אישור הבנק כך שהמחיר ירד בכמה עשרות ש"ח לחודש.הבעיה היחידה היתה השהיה של כחודשיים מהתשלום עד קבלת האישור מהבנק שהועבר לחברת הביטוח.

פורסם

בביטוח מבנה שים לב לאחוז השתתפות עצמית באירוע של רעידת אדמה. ישנן שתי אפשרויות 4% ו-10%, ברירת המחדל היא 10% אלא אם חתמת על טופס ספציפי בעניין/ כך זה ב"הראל"', אולי בחברות אחרות זה אחרת.

זה אומר שאם שווי המבנה, ע"פ הביטוח שלך, הוא 1,000,000 ש"ח אז במקרה של נזק מרעידת אדמה תתחיל לקבל פיצוי רק מעל -100,000 ש"ח. זה אומר שאם הנזק הוא לא טוטאל לוס אלא רק נזקים כמו סדקים, צנרת מים וכד' לא תקבל פיצוי עד גובה ההשתתפות העצמית. כמובן שבמקרה של טוטאל לוס תקבל 900,000 במקום 1,000,000.

מכיוון שאנחנו באזור מועד לרעידות אדמה (העתק ים המלח והעתק יגור) וסטטיסטית רעידת אדמה משמעותית מתרחשת באזור כל כ-80-100 שנים לא כדאי להתעלם מהנושא היות ורעידת האדמה האחרונה באזור הייתה ב-1927 (ולפניה ב-1837).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

תבדוק בביטוחים הישירים.אני שם כבר שני עשורים הספקתי לתבוע כמה פעמים ללא בעיה מסויימת. פחות מ 1000 שח לשנה.סוקר(מעריך) מגיע פעם ב 3 שנים בערך.

מבנה רכוש ותכולה פריצה שריפה נזקי מים צד ג רעידת אדמה (רכוש ותכולה) ועוד משהו ששכחתי אההה נזקי טבע כגון סופה לפני שנתיים שגרמה נזק לביתי שילמו(להפתעתי) ללא שום בעיה וכו'.

שים לב שלרוב מבטחים מבנה ללא תכולה כאשר לתכולה נגרם נזק מדובר בהמון כסף.

אגב בלי קשר גם ביטוח לרכב שווה להשקיע גם על נזק מרעידת אדמה כי לרוב הביטוחים לא מכסים נזק כזה וזה ממש לא יקר.

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...