Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני עושה 400-500 ק"מ ביום, וממה שראיתי עלות של מקטע של 200 ק"מ היא כ-20 יורו, מדובר על עוד כ-100₪ ביום, זה לא מעט. (בנוסף לעלות השכרת הרכב, דלק, ביטוח נהג צעיר).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בבקשה מחשבון.

תעשה הרבה פחות מ-400 ק"מ ביום, ואל תשכח שלא הכל על האוטוסטראדות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זוכר שרק לפני עשור או שניים היינו צריכים לשעשע את עצמנו בלי סמארטפונים, כי פשוט לא היו? :-D

ולא זכור לי מתי פעם אחרונה טסתי בטיסה ארוכה שלא הייתה בה מערכת בידור מובנית.

קצת סטיה מהנושא, אבל אלעל משתמשת במטוסי ה-763 העתיקים במערכת שקרויה DreamStream, ומבוססת על WiFi. לפי הרשום באפליקציה מקורה בלופטהנזה. מניסיוני שלשום - פועלת הרבה יותר טוב ממערכות המגע שנתקלתי בהן בשנים האחרונות באלעל ובטורקיש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
...

זוכר שרק לפני עשור או שניים היינו צריכים לשעשע את עצמנו בלי סמארטפונים, כי פשוט לא היו? :-D

...

באמת אוף טופיק, אבל אחרי בפעם הראשונה שטסתי לבד ב-1989, בטיסה הבאה בשנת 1993 (אחרי השירות הצבאי) כבר הייתי מלך עם הדבר הזה:

20170730_210356.jpg

יש "סופר באס"!

והאמת שלמרות גילו, הוא עדיין חיה רעה- את הקלטות בתמונה שרכשתי עוד ב-1989 באיזה פסטיבל מכוניות באנגליה, מצאתי לאחרונה והעברתי למחשב בעזרת האייווה הזה.

פורסם
קצת סטיה מהנושא, אבל אלעל משתמשת במטוסי ה-763 העתיקים במערכת שקרויה DreamStream, ומבוססת על WiFi. לפי הרשום באפליקציה מקורה בלופטהנזה. מניסיוני שלשום - פועלת הרבה יותר טוב ממערכות המגע שנתקלתי בהן בשנים האחרונות באלעל ובטורקיש.

המערכת הזאת קיימת גם ב-737-900 החדשים ואכן היא מלופטהנזה, גם ב-A321 של LH השתמשתי בה.

בכל מקרה אני לא יודע איך אתה חושב שאני אעשה פחות מ-400 ק"מ ביום, לינה בברגמו למשל, משם לונציה וחזרה זה סביבות 400 ק"מ, יש את אגם גארדה שנמצא בסביבות 150 ק"מ לכל כיוון אם אני לא טועה, ויש את ניס שנמצאת איזה 300 ק"מ מברגמו, מה שאומר 600 ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

עשה מסלול נודד, לא כוכב. אם אתה נוסע לוונציה השאר ללון בה או המסירה הסמוכה. משם די לוורונה או לאחת העיירות שבקרבת האגם. אני לא רואה שום הגיון לנסוע מברגמו לונציה ובחזרה באותו יום. זה בזבוז עצום של דלק, אגרת כביש, ובעיקר זמנכם היקר. תכנון נכול של טיול כזה יכלול לילה או שניים באזור מילאנו, אח"כ באזור גארדה\וורונה, אח"כ באזור וונציה. יודע מה: אולי אפילו החזרת הרכב בוונציה וטיסה לפרנקפורט משם או מוורונה, או חזרה ברכבת למילאנו. איני יודע מה המחיר, אבל יתכן שזה יהיה יותר זול.

אם אתה מעוניין בריבירה הצרפתית או בפרובאם פרובאנס טוס עם אלעל\סאנדור לניס (או למרסיי). נמה"ת של ניס גדול מאד ותמצא ממנו טיסות לכל אירופה, כולל לגרמניה, אם כי איני בטוח שדווקא עם LCC (יודע מה? בדוק טיסות ל-HHN או אחד השדות המשניים האחרים באזור פרנקפורט. יכול להוזיל לא מעט. גם בצד האיטלקי בדוק שדות משניים כמו LIN, או שדות של ערי שדה).

אם תקציבך כל כך מוגבל עליך לחשוב מחדש אם אתה בכלל צריך לנסוע, ואם התשובה חיובית - האם להתפרש על תא שטח גדול או דווקא להצטמצם באיזה טיול עירוני מבוסס תח"צ.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ובדיוק כאן נכנס השיקול לנסוע לפראג. המלונות זולים יחסית, לא צריך רכב, טיסת מפראג לפרנקפורט עולה הרבה, אבל רכבת עולה הרבה פחות וכו'.

פורסם

כבר המלצתי על פראג וגם נתתי סיבות מדוע.

טיסה כיוון אחד לפרנקפורט תעלה לך 100-150 דולר, ממש לא נורא.

רכבת תעלה פחות, אבל גם תקח הרבה יותר זמן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טיסה תיקח יותר זמן מהרכבת, אבל לא בצורה ענקית.

חצי שעה להגיע לטרמינל, שעה וחצי בשדה עצמו (אם אין עיכובים), שעה וחצי טיסה, לפחות חצי שעה יציאה מהמטוס ואיסוף מזוודות, חצי שעה הגעה לעיר עצמה. סך הכל כ-4.5 שעות של טרטורים, לפחות.

ברכבת, יקח פחות משבע שעות מלב פראג ללב פרנקפורט.

כל אחד יעשה את השיקולים של עצמו.

פורסם
כבר המלצתי על פראג וגם נתתי סיבות מדוע.

טיסה כיוון אחד לפרנקפורט תעלה לך 100-150 דולר, ממש לא נורא.

רכבת תעלה פחות, אבל גם תקח הרבה יותר זמן.

לכן חשבתי לקחת רכבת עד דרזדן ומשם להמשיך עם רכב, יעלה לנו כמו טיסה אבל הרכב ישאר לנו גם לטיולים אחרי התערוכה, כשרוצים ללכת לטייל, לאכול או לנסוע לספוטינג בפרנקפורט.

פורסם

שכור את הרכב אחרי שתסיים בתערוכה, תחסוך גם ימי שכירות וגם עמלת החזרה בתחנה שונה מתחנת האיסוף.

מלון לאו דווקא במרכז העיר. אם בכל זאת תחליט לשכור רכב עם ההגעה לגרמניה (או עם ההגעה לפרנקפורט) בחר במלון מחוץ לעיר - יש מלונות נחמדים בכל מיני עיירות מקסימות - ותוכ לחסוך בעלות המלון, אם כי במחיר תוספת זמן ומרחק נהיגה.

פורסם

"הבעיה" שהשכרה לטווח קצר עולה כמעט כמו השכרה לטווח ארוך, ואני לא יודע אם יום אחד בתערוכה מספיק (RS אומר שכן) או שצריך יומיים (לפי משתמש אחר שכתב כאן את זה) ולכן אני גם לא יודע למתי להזמין את הרכב.

מה גם שלא כל כך מתאים לי להיסחב משדה"ת או מתחנת הרכבת עם מזוודות ברכבות פנימיות או לשלם הרבה כסף למונית.

פורסם

זו תהיה הפעם ה-7 שלי ברצף ב-IAA. ה-3 האחרונות היו מצומצמות ביחס לאלו שקדמו להן, וגם בנוכחית כבר הוצהר שלא מעט יצרנים לא יהיו בה...

מניסיוני, יום שלם - מפתיחה ועד סגירה - יהיה אומנם יחסית אינטנסיבי, אך בהחלט יספק. תבוא עם כוחות מחוזקים :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה בסדר, אני והפרטנר רגילים ללכת עשרות ק"מ ביום, בפעם האחרונה בגרמניה היינו הולכים 20-30 ק"מ ביום. לא מרגש אותי.

פורסם

דור, אתה מפונק, אבל לפי התאור שלך מדובר הבחירות של קבצן.

מה יקרה לבחור צעיר אם מסווג מזוודה?

בתור מי שכנראה מבוגר מאביך, שגם גורר מזוודות, התשובה ברורה: לא יקרה לך שום דבר רע.

תתחיל לארגן לך סדרי עדיפות. נראה לי שיש לך בעיה בעניין זה.

• תוכן חדש...