Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לקבל פיצויי פיטורין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד בחברה כבר מעל לשנה, נמצא כאן ללא חוזה.

אני רוצה להתפטר, ויודע שבעקבות העסקה ללא חוזה אני לא זכאי על פי חוק לפיצויים.

לא רוצה להפסיד את הסכום הזה, ולכן שואל אתכם מה האופציות שעומדות בפני כדי לקבל את זה?

(מלבד להגיע למצב שמפטרים אותי...)

פורסם

קודם כל לדבר עם הבוס בצורה גלוייה.

6% מתוך ה 8.33% כבר מופקד אצלך בקרן הפנסיה (יכול להיות שגם יותר אבל זה המינימום המחוייב בחוק) ותוכל למשוך אותו עם טופס 161 מהמעסיק. ה 2.33% הנותרים תלויים כבר ברצונו של המעסיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין דבר כזה לא זכאי.

אין דבר כזה ללא חוזה.

אתה לא תפסיד כלום. אם ירצה, ישלם בטוב. אם לא, ישלם דרך ביה"מ לעבודה (שאוהב מאוד מעסיקים נצלנים)

משכנתא זה קל

פורסם
קודם כל לדבר עם הבוס בצורה גלוייה.

6% מתוך ה 8.33% כבר מופקד אצלך בקרן הפנסיה (יכול להיות שגם יותר אבל זה המינימום המחוייב בחוק) ותוכל למשוך אותו עם טופס 161 מהמעסיק. ה 2.33% הנותרים תלויים כבר ברצונו של המעסיק.

אני בן 20 ולכן לא זכאי לדמי פנסיה.

האם זה משפיע על גובה הפיצויים שלי?

אין דבר כזה לא זכאי.

אין דבר כזה ללא חוזה.

אתה לא תפסיד כלום. אם ירצה, ישלם בטוב. אם לא, ישלם דרך ביה"מ לעבודה (שאוהב מאוד מעסיקים נצלנים)

בקיצור אני זכאי גם בהתפטרות יזומה שלי?

פורסם

גם בגיל 16 אתה זכאי לכל ההפרשות. אם לא הפרישו לך אתה זכאי לתבוע ולקבל את כל ההפרשות.

פורסם

זה לא מדויק, חובת ההפרשה לביטוח פנסיוני הינה מגיל 21 לגברים וגיל 20 לנשים.

אני מניח שהכוונה של המחוקק הייתה ליצור שיוויון בין אוכלוסיות מסוימות בשוק העבודה (כאלה שעושים צבא וכאלה שלא).

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
אני בן 20 ולכן לא זכאי לדמי פנסיה.

האם זה משפיע על גובה הפיצויים שלי?

בקיצור אני זכאי גם בהתפטרות יזומה שלי?

כן.

רק דמי אבטלה תוכל לקבל 90 יום מסיום מועד ההעסקה ולא מהיום הראשון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סליחה ? זכאי לדמי פיטורין אוטומטית בהתפטרות ?

מאיפה זה בדיוק צץ ?

אם אתה מתפטר, אתה זכאי לדמי פיטורין רק במקרים מאוד ספציפיים.

אם אינך נכלל באותם מקרים ספציפיים - אתה מוזמן להתפטר, אך אף אחד לא חייב לתת לך פיצויי פיטורין

פורסם
סליחה ? זכאי לדמי פיטורין אוטומטית בהתפטרות ?

מאיפה זה בדיוק צץ ?

אם אתה מתפטר, אתה זכאי לדמי פיטורין רק במקרים מאוד ספציפיים.

אם אינך נכלל באותם מקרים ספציפיים - אתה מוזמן להתפטר, אך אף אחד לא חייב לתת לך פיצויי פיטורין

זו התגובה לה חיכיתי.

זה בדיוק גם מה שקראתי באתרים באינטרנט שעוסקים בנושא... אז בעיקרון אני מבין שהאופציה הטובה ביותר שלי היא פשוט לשוחח עם המעסיק ולקוות שהוא יסתחבק ויאהב אותי מספיק כדי לתת לי את זה?

פורסם

מנ זה לעבוד בלי חוזה?

בשחור?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה לא מדויק, חובת ההפרשה לביטוח פנסיוני הינה מגיל 21 לגברים וגיל 20 לנשים.

אני מניח שהכוונה של המחוקק הייתה ליצור שיוויון בין אוכלוסיות מסוימות בשוק העבודה (כאלה שעושים צבא וכאלה שלא).

החוק לא ממש ברור בנושא. כעיקרון חובת ההפרשה היא גם עד גיל הפנסיה אבל יש לי עובדים פנסיונרים ובבדיקה שעשיתי התברר שאני חייב להפריש לקופת גמל במקום.

פורסם
מנ זה לעבוד בלי חוזה?

בשחור?

ממש לא. משכורות לבנק ועם תלושים, אבל פשוט לא חתמתי על כלום חוץ מטופס 101 ואין לי תנאי העסקה על גבי דיו ונייר.

חבר'ה אני צריך כאן תשובה, האופציה היחידה שלי בנסיבות האלו היא רק ללכת לדבר איתו ולבקש יפה את הכסף?

פורסם
ממש לא. משכורות לבנק ועם תלושים, אבל פשוט לא חתמתי על כלום חוץ מטופס 101 ואין לי תנאי העסקה על גבי דיו ונייר.

חבר'ה אני צריך כאן תשובה, האופציה היחידה שלי בנסיבות האלו היא רק ללכת לדבר איתו ולבקש יפה את הכסף?

לספק תנאי העסקה בכתב זה חובה שקבועה בחורק ויש עליה פיצוי לא קטן.

לגבי הפיצויים אתה תלוי ברצון הטוב שלו.

• תוכן חדש...