Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6X9 דגמים של PIONEER

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
BEEKER, קרא שוב את הודעתי.

בתנאים שציינת, המשמעות היא שזה עם הספק נומינלי מוצהר 40W, יתכן ולא ישרוד את החיבור למגבר החזק יותר.

אבל עד לאותה נקודה, בהנחה והנצילות שלהם זהה, הם אמורים להישמע פחות או יותר אותו הדבר ובאותה עוצמה (תלוי במשתנים אחרים שמשפיעים על גרף ההיענות וכד').

במילים אחרות אם נקח את התנאים שהצבת, אבל נחבר מגבר 40W, שני הדגמים ישמעו באותה עוצמה בשלב זה (הנחת נצילות זהה בתוקף). אבל לרמקול ה"חזק" יותר, יש אפשרות לחבר מגבר עם הספק כפול. אם תחבר לו מגבר של 80W ואת ה"חלש" תשאיר עם 40W, אז ה"חזק" ישמע מעט חזק יותר (תאורטית פלוס 3dB).

זו הבנתי בנידון.

לא היה לי ספק ששני סוגי הרמקולים יוכלו "להסתדר" עם הגברה של 15W.

אני התייחסתי לעובדה שרמקול שמיועד ל-80W בנוי אחרת מבחינה מיכנית לעומת רמקול של 40W (מבחינת אורך מהלך של הדיאפרגמה Xmax).

צודק כי אמור להיות הבדל , אבל מי אמר אם לטובה.

אולי הרגישות של הרמקול הבנוי להספק יותר נמוך , יותר גדולה.

והרמקול הבנוי להספק גבוהה הספיידר בו יותר קשיח.

ולכן הפעם.. לחיבור ללא מגבר החלש הוא העדיף.

בגדול אתה צודק, גם אני בהחלטה של רגע הייתי הולך על החזק יותר.

אבל, בעולם המושלם העדיף הוא - לחבר לבדיקת שמיעה את שני סוגי הרמקולים.

והרמקול אשר נשמע לנו טוב יותר , אותו לקחת.

רק שהפעם הדרישות הן לרמקול.. באופן כללי ללא דרישות מיוחדות, והתאמות למערכת.

לכן שניהם מתאימים.

לאחי התקנתי ב 6 רמקולים כאלה 6X9 בדופן האחורית (רשמתי על כך בעבר)

למלא כצלילי רקע - מונחתים וחתוכים בטווח המיד - יש גם קומפוננטים קדימה.

הבחירה הייתה לפי סט הרמקולים עם הגריל היפה יותר.. אני רציני, הגישה וההערות שלו עיצבנו אותי.

"שים סתם רמקול ממילא בקושי נשמע בו" לכן כשאישתו שאלה מה התקנתם.

אמרתי לה :grin: את הרמקולים עם הגריל היפה יותר.

אייל.

היי , מצטט כדי שתשימו לב להמשך השרשור :D

ראשית שבת שלום !

חבר שלי קנה רדיו דיסק CDX-GT740UI וחיברנו הכל , הכל עובד ותקין אך יש בעיה אחת שפונקציית הAUX(ניסנו כמה כבלים) לא עובדת וגם פונקציית הDISC לא עובדת אבל הרדיו כן עובד משום מה.

רעיונות מה קרה ומה הבעיה ?

תודה מראש חברים !

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היי , מצטט כדי שתשימו לב להמשך השרשור :D

ראשית שבת שלום !

חבר שלי קנה רדיו דיסק CDX-GT740UI וחיברנו הכל , הכל עובד ותקין אך יש בעיה אחת שפונקציית הAUX(ניסנו כמה כבלים) לא עובדת וגם פונקציית הDISC לא עובדת אבל הרדיו כן עובד משום מה.

רעיונות מה קרה ומה הבעיה ?

תודה מראש חברים !

אז לא הכל תקין ולא הכל עובד. כנראה חיבורים שלא במקומות הנכונים.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם

למה הכוונה לא עובד?

ניתן לבחור במקור AUX, אבל לא עובד? או שלא ניתן לבחור בו כלל (יתכן וצריך להפעילו דרך תפריט אם זה המצב)?

ו-CD, ניסיתם דיסק מקורי או צרוב? מה צרוב עליו? איך נצרב (באיזה קצב? נסגר או לא? וכד')?

מניח שהר"ד הוא יד שניה, בהתחשב שהמכשיר הוא מלפני כ-8 שנים לדעתי. אולי לא תקין.

פורסם
אז לא הכל תקין ולא הכל עובד. כנראה חיבורים שלא במקומות הנכונים.

כמו איזה חיבורים ? יש לך רעיון ?

למה הכוונה לא עובד?

ניתן לבחור במקור AUX, אבל לא עובד? או שלא ניתן לבחור בו כלל (יתכן וצריך להפעילו דרך תפריט אם זה המצב)?

ו-CD, ניסיתם דיסק מקורי או צרוב? מה צרוב עליו? איך נצרב (באיזה קצב? נסגר או לא? וכד')?

מניח שהר"ד הוא יד שניה, בהתחשב שהמכשיר הוא מלפני כ-8 שנים לדעתי. אולי לא תקין.

דיסק צרוב היה עליו כמה שירים.

בחרתי במקור של AUX השיר רץ והרדיו דיסק נראה שקולט עפ"י הסרטונים שרצים בזמן שהשיר רץ (קופא כשאני עוצר את השיר) אבל לא מוציא שמע , הפעלתי אותו דרך תפריט השירות.

הבחור שנקנה ממנו טוען שאצלו הכל עבד כרגיל והכל אמור להיות תקין.

רעיון איפה טעיתי ?

פורסם

לא אמור להיות קשר.

ומוזר שהרדיו כן מנגן, אבל שאר המקורות לא. מה לגבי ה-USB באמת?

בדיסק, מעבר לסרטוני הרקע, יש זיהוי של הקבצים/שירים? הטיימר רץ? נסו דיסק שנצרב במהירות עד X4 ונסגר.

ב-AUX, טיפשי אולי, אבל בדקתם שהווליום בטלפון מוגבר? יש גם שליטה נפרדת דרך ה-HU, לבדוק מצבו.

בדקו שפונקציית ATT לא מופעלת בטעות (כפתור קיים לדעתי רק בשלט, אבל אולי יש גישה גם דרך המכשיר).

בדקו שכל המגעים של הפאנל נקיים.

אולי שווה לעשות RESET למכשיר ולראות אם יש שינוי (כמובן לקחת בחשבון הגדרות שימחקו).

המכשיר מחובר ישירות לרמקולים או דרך מגבר?

פורסם (נערך)

USB גם כן קורא את הDSK והשירים רצים (הטיימר) , הדיסק פחות מעניין אותי הAUX והUSB זה מה שחשוב.

הווליום במכשיר עד הסוף , בדקתי שבהגדרות האופציה של הAUX על ON.

עשינו RESET וזה לא פתר את הבעיה.

פונקציית ATT מה זה אומר ? ואיך זה קשור שזה לא נותן לי לשמוע ?

מגעים נקיים לגמריי.

המכשיר מחובר דרך מגבר לרמקולים.

קשר אולי לRCA ? או משהו בסגנון ?

עוד רעיונות ?

עריכה אחרונה על ידי izon
פורסם

קורא את ה-DOK וגם מנגן או רק קורא וגם פה אין שמע?

שוב, מה שמוזר לי זה שהרדיו כן מנגן לכם. אם לא היה שמע בכלל אז הייתי חושד אולי בחיבורים למגבר וכד'.

ATT זה קיצור של Attenuate או הנחתה/השקטה. זה כדי להשתיק את המערכת בכניסת שיחת טלפון וכד'. סטייל Mute אבל לא לחלוטין.

יש גם כבל כזה בצמה (כחול בהיר) שמיועד לחיבור לדיבורית כדי שהנ"ל יבוצע אוטומטית. שווה לבדוק שהוא מבודד ולא נוגע בכלום/מינוס.

פורסם

לאחר ניתוח של כל החיבורים שוב נפתרה הבעיה והכל עבד חלק כיוונו את הרמקולים עוצמת GAIN , חיתוכים וכו'...רצינו לסיים את העבודה העברנו כבלים אחרונים מסיימים , רוצים לעשות בדיקה אחרונה , הרדיו דיסק לא נדלק ! בכלל !! כיאלו הוא לא מקבל מתח , בדקתי חיבורים שוב פעם והפעם באמת הכל מחובר היטב , יש אפשרות שנשרף הפיוז של הרדיו דיסק , בדקנו נראה שלא.

רעיונות איפה התקלה עכשיו ??

פורסם
לאחר ניתוח של כל החיבורים שוב נפתרה הבעיה והכל עבד חלק כיוונו את הרמקולים עוצמת GAIN , חיתוכים וכו'...רצינו לסיים את העבודה העברנו כבלים אחרונים מסיימים , רוצים לעשות בדיקה אחרונה , הרדיו דיסק לא נדלק ! בכלל !! כיאלו הוא לא מקבל מתח , בדקתי חיבורים שוב פעם והפעם באמת הכל מחובר היטב , יש אפשרות שנשרף הפיוז של הרדיו דיסק , בדקנו נראה שלא.

רעיונות איפה התקלה עכשיו ??

כמו רוב המקומות גם באזור של הרדיו דיסק יש בלאגן בכבלים בלי סוף וכאשר דוחפים את יחידת הראש בחזרה למקום אז נעשה עוד יותר בלאגן. תוציאו הכל שוב ותבדקו שלא התנתק רכיב כלשהו, יכול להיות שאחד החוטים התנתק כתוצאה מחיבור רופף.

hu: pioneer prs80

amp: celestra fa2300x, Zapco ST-2000XM II, hertz hdp4

front: hertz spl show ST44 + SV165L

sub: fi q15, psi recone

פורסם
USB גם כן קורא את הDSK והשירים רצים (הטיימר) , הדיסק פחות מעניין אותי הAUX והUSB זה מה שחשוב.

הווליום במכשיר עד הסוף , בדקתי שבהגדרות האופציה של הAUX על ON.

עשינו RESET וזה לא פתר את הבעיה.

פונקציית ATT מה זה אומר ? ואיך זה קשור שזה לא נותן לי לשמוע ?

מגעים נקיים לגמריי.

המכשיר מחובר דרך מגבר לרמקולים.

קשר אולי לRCA ? או משהו בסגנון ?

עוד רעיונות ?

יש שני חוטים דומים שמשמשים ל-REMOTE.

יש חוט בצבע כחול שמוציא מתח רק במצב רדיו (אמור לשלוט על אנטנה חשמלית).

החוט השני (כחול/לבן) מוציא מתח בכל המצבים (מיועד למגבר).

לדעתי חיברתם את המגבר לחוט האנטנה, ובמצב דיסק היחידת ראש ממשיכה לעבוד אך המגבר אינו נדלק

-

פורסם
כמו רוב המקומות גם באזור של הרדיו דיסק יש בלאגן בכבלים בלי סוף וכאשר דוחפים את יחידת הראש בחזרה למקום אז נעשה עוד יותר בלאגן. תוציאו הכל שוב ותבדקו שלא התנתק רכיב כלשהו, יכול להיות שאחד החוטים התנתק כתוצאה מחיבור רופף.

בדקתי 3 פעמים שוב פעם והכל עובד רגיל מה שכן גם האור הפנימי של הרכב זה שבתקרת הרכב לא נדלק , אני מעריך שזה בעיה באחד הפיוזים של הרכב, יכול להיות ?

יש שני חוטים דומים שמשמשים ל-REMOTE.

יש חוט בצבע כחול שמוציא מתח רק במצב רדיו (אמור לשלוט על אנטנה חשמלית).

החוט השני (כחול/לבן) מוציא מתח בכל המצבים (מיועד למגבר).

לדעתי חיברתם את המגבר לחוט האנטנה, ובמצב דיסק היחידת ראש ממשיכה לעבוד אך המגבר אינו נדלק

צדקת לחלוטין זאת הייתה הבעיה , רק שעלינו עליה לפני שהגבת :)

לא היית יכול להגיב לפני כל השעות ששרפתי על פתירת התקלה :p

תודה בכל מקרה !

מה בנוגע להמשך הפוסט יש לך רעיון ? הרדיו דיסק לא נדלק ואיתו גם לא נדלק המנורה בתקרת הרכב , יש סיכוי שזה אחד הפיוזים ?

פורסם (נערך)

אם אני זוכר נכון, בגטס יש פיוז אופייני שנשרף ומשפיע על הרדיו והתאורה, צהוב גדול כזה.

עריכה, אמור להראות כך (כמובן, לא מחייב שזה זה):

Fuse problem.jpg

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

• תוכן חדש...