Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש להחליף את הנוכחית.

לא מעוניין לשרוף הון עצמי של כ130K על רכב חדש.

אני נוסע כ25Kkm בשנה, מדובר על כ-2 טיפולים בשנה וקצת (כל 15 כמובן), ומתעסק בשריפת זמן על תיקונים אקראיים והתעסקויות שקשורות לרכב.

שמעתי על ליסינג פרטי, יצרתי קשר עם חברה אקראית ומוכרת שמצאתי פרסום ברשת, מדובר על:

תשלום של 2500שח בחודש כולל:

* ללא מקדמה כלשהי *

* תקופה של 32 חודשים שבסיומה מחזיר את הרכב ואף אחד לא חייב כלום לאף אחד*

- סיוויק 2017 חדשה 0קמ שלא תהיה על שמי (ומבחינתי זה מצוין, עוד פחות התעסקות).

- ביטוח מקיף + חובה (לא חשוב עבר ביטוחי אם בכלל, השתתפות עצמית 990שח במקרה של תאונה, לא משנה מי אשם, מקבלים רכב חילופי).

(השתתפות עצמית של 1800שח במקרה של טוטאלוסט - מקבלים רכב חילופי).

- טיפולים.

- תיקונים (אחריות).

- סט 4 צמיגים להחלפה במהלך התקופה.

- מצבר אחד חדש להחלפה במהלך התקופה.

- החלפת נורות שרופות חופשי לפי הצורך.

*הגבלה של 20Kkm בשנה, על כל 1קמ, חצי שקל*

* אין שינוע של המכוניות בטיפולים - התעסקות עלי*.

עלות שנתית - כ30אלף שקל.

לפי זה, זה נשמע נהדר.

גם לפי החישוב שלי, רכישת רכב חדש דרך היבואן בעלות של כ130,000שח (באמצעות הלוואה, ולא על ידי שריפת הון עצמי), תהיה פחות משתלמת מאשר פה.

ולמה?

* שריפה חלקית של הון עצמי *

הלוואה- כ18,000 בשנה (1500שח בחודש).

2 טיפולים - כ2200שח בשנה (שהם כ130שח בחודש).

ביטוח - כ6000שח בשנה.

טסט - כ1700שח בשנה.

ירידת ערך - כ13אלף בשנה. (בהנחה שרכב יפני יעלה כ130K כחדש, ואחרי 3 שנים יעלה כ80K).

עלות שנתית של כ37K - 42K בשנה ~~~

אז איפה הקאץ'? מה פספסתי?

פורסם

לא פיספסת כלום, אבל יש מסלול זול יותר לאותו רכב באוויס אקספרס:

אמנם עם מקדמה של 7,500 ש"ח אבל אחרי שמשקללים אותה פנימה יוצא 1,810 ש"ח לחודש ל-36 חודשים.

לא כולל מצבר וצמיגים ולא כולל אגרת רישוי שנתית.

השאר בדיוק אותו דבר.

פורסם

ההשוואה שאתה עושה היא לא מדוייקת (בין ליסינג לרכישה), משום שבליסינג - לאחר 32 חודשים אתה נשאר בלי כלום, וברכישה - לאחר 32 חודשים אתה נשאר עם רכב ששווה 80K.

פורסם

בנוסף החישוב שלך לא נכון

עלות הלוואה של 108K ל-32 לחודש היא לא מה שרשמת - יש היום הלוואות סביב הפריים פלוס 0.5% ככה שעלות ההלוואה לשנה 2K בלבד.

ירידת ערך 15K

ביטוח 4K

טיפולים 1K

טסט 1.5K

סה"כ עלות שנתית 23.5K לשנה.

פורסם

וחיוב על כל שפשוף בהחזרת הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין שום דרך בעולם שליסינג יצא זול יותר מרכישת רכב.

נוח יותר, כן. אבל תמיד יקר יותר מרכישה.

יוצא דופן יכול להיות רק במקרה של רכב קטן ונהג חדש וצעיר שאז אפשר לשקול ליסינג.

פורסם

העסקה נקראת וגם מתבצעת כעיסקת ליסינג, בפועל היא בעצם שכירת רכב לשלוש שנים עם הגבלת קילומטראז'. לא יודע כמה תעלה שכירות רכב כזה לתקופה ארוכה, אבל זה הבסיס הנכון להשוואה.

פורסם (נערך)

תודה לכל מי שענה,

shlomub -

תוכל להסביר את החישוב שלך?

אם נניח ניקח מכונית שעולה 110אלף שח, אם ניקח עליה הלוואה מלאה, ונפרוס אותה ל3 שנים לדוגמא, נקבל 110,000, חלקי 36 נקבל 3055שח לחודש (אם נחבר את הריבית לעסקה, נגיע לכ3700-4000~) = שהם 44,400 שנתי.

תוסיף לזה את החישוב שלי מההודעה הראשונה:

2 טיפולים - כ2200שח בשנה (שהם כ130שח בחודש).

ביטוח - כ6000שח בשנה.

טסט - כ1700שח בשנה.

ירידת ערך - כ13אלף בשנה. (בהנחה שרכב יפני יעלה כ130K כחדש, ואחרי 3 שנים יעלה כ80K).

ונגיע לחישוב שנתי של: 67,300 בשנה, שהם 5600של בחודש.

* כל זה בהנחה שלא השתמשתי בהון עצמי, אני לא מעוניין להשתמש בהון עצמי*.

נשווה את זה, לליסינג פרטי של חברה אחרת מההודעה הראשונה :

סיוויק 2017 אוט' , בעלות של 1865שח כולל טיפולים ביטוח וטסט.

לשנה זה 22,380, ול3 החשבון כבר ידוע.

וכמובן, אין לי שום התעסקות עם מכירה\קניה\מוסכים\ושאר המקומות ששורפים לי זמן יקר וכסף.

עוד דעות?

אגב, חסרון יחיד וגדול בעיני, זה שאין רכב ידני (כמו שאני נוהג עליו כרגע), מצד שני, להמשיך לנסוע על הנוכחי עולה לי בשנה כ17,000שח (כולל ירידת הערך).

עריכה אחרונה על ידי ohanaohad
פורסם (נערך)

אתה מחשב לא נכון - בסוף העסקה של רכישה פרטית אתה נשאר עם רכב ששווה כ 80 אלף שקלים. בסוף של תקופת הליסינג אתה נשאר בלי שום דבר.

לכן אתה צריך לחשב רק הוצאות על הרכב, כולל ירידת ערך + ריבית על הלוואה.

לפי החישוב שלך ( שבו מחיר הטיפולים וביטוחים לרכב כמו סיוויק או קורולה, לדעתי, גבוה מדי ), זה 23 אלף הוצאות שותפות + 1200 שקלים ריבית. בקיצור, פחות מ- 2000₪ לחודש.

ובעסקת ליסינג לא חישבת חריגה בקילומטראז' .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

*אין חריגת קמ, כי בחברה השניה העלות היא 1860 שח עד 25אלף קמ, שזה מעולה.

ברור שאני נשאר עם רכב בשווי כ80 אלף שח, זה ברור לחלוטין.

אבל אז, זה אומר לחזור למצב הנוכחי של התעסקות מול טיפולים\ביטוחים\תיקונים וטסטים (וזה לא שונה מהרכב המשומש הנוכחי).

בשביל לצאת מהמצב של תיקונים ובלתמים, צריך להוסיף עוד 40אלף שח בחזרה לחדש.

לפ החשבון של VLADCAR, אני כן אשלם 5600בחודש כפול 3 שנים, וברגע שאסיים את ההלוואה, אוכל למכור את הרכב ויהיה כ80אלף שח (שהם יתקזזו ממחיר ההלוואה המקורי), שהם בעצם רכב בן 3 שנים עם כ75אלף קמ.

בנוסף, על פי העיסוק שלי, אני לא יכול להישאר ללא רכב אפילו יום, כל שזה תמיד חייב להיות מפתח כנגד מפתח.

פורסם

עדיף רכישת רכב ששומר על ערכו ואמין מאד, ולסיויק יש את זה.

שוב, עסקת ליסינג על רכב אמין שכבר הוכיח את עצמו בשוק לא משתלם, לחברת הליסינג לא יהיו הוצאות מיוחדות וגם לך אם תרכוש בנוסף לזה יש לך אחריות מהיצרן.

• תוכן חדש...