Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

1. באיזה קילומטרז מחליפים רצועת טיימינג לסיטרואן המצויינת בכותרת?

2. הבנתי שלרכב הזה צריך מידי פעם לעשות ניקוי פיח. האם תוסף יכול לפתור את העניין והאם בכלל אפשרי להשתמש בתוסף דלק ברכב הנ"ל? אם כן באיזה תוסף כדאי להשתמש?

3. מה עושים בטיפול 60K?

בסוף הכנסתי גם 3 ;)

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם (נערך)

1. שרשרת . לפי הרעש/זוית היסט

2. לפי כמות הפיח . תוסף לא יעזור הרבה אבל גם לא יזיק

3. אין טיפול 60K . עושים כל שנה או 15K. בודקים מה התבלה (למשל פלאגים) ומחליפים..גם שמן מנוע,פילטרים וכו . לפעמים גם מחליפים נוזל קירור ב60K אבל סביר להניח שאחת התקלות כבר תגרום להחליף אותו ממילא

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

1. במנוע הזה אין רצועת טיימינג. יש שרשרת טיימינג שאין כל הוראה להחליף אותה. הבעיה היא שבמנועים האלו (במיוחד בשנים האלו) ישנה בעיה במותחן הטיימינג שנכשל ואז המנוע נכשל.

2. תוסף לא יעזור בכלל מכיוון שזהו מנוע הזרקה ישירה בו אין מגע בין הדלק לגב השסתומים. בעית הפיח במנוע הזה הינה רצינית ביותר. בעצם כל נסיעה שאתה עושה אתה מלכלך את השסתומים ומוריד מיעילות המנוע. ניקוי יש לעשות מקסימום כל 60 אלף ק"מ למרות שאת הסימפטומים אתה תרגיש הרבה לפני. הניקוי מבוצע על ידי התזת שבבי אגוזים מסעפת היניקה. עלות הטיפול כ-3000 ש"ח.

אחרי ניסיון עם המנוע הנ"ל ומניסיון של כמעט כל בעל רכב על מנוע כזה, אני ממליץ לך לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. המנועים האלו לא בנויים נכון ויש בהם המון כשלים כמו משאבת לחץ דלק גבוה (ברכב שהיה לי אחרי 60 אלף ק"מ הוחלפה המשאבה פעמיים. עלותה 2000 ש"ח), מותחן טיימינג וטורבו.

Renault clio RT 1994

פורסם

תודה לכולכם. התכוונתי לשרשרת פשוט מתוך הרגל קראתי לה רצועה :)

הרכב עשה טיפול לפני כשנה ועבר בדיוק 15 אלף קילומטר. בטיפול הקודם הוחלפו כל הפילטרים, פלאגים, שמן מנוע וכו'.

פשוט מידי פעם מרגישים מעין גמגום שנעלם כשהרכב מאיץ לכן שאלתי על התוסף.

פורסם

זה יכול להיות פלאג, כויל, או משאבת דלק..

אם נדלקת נורה (לפעמים גם אם לא) מומלץ ללכת למוסך בהקדם. לפעמים תיקון קטן שמוזנח יוביל להרס גדול

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אז אני מבין שקנית כבר את הרכב, הייתי בטוח שעוד לא.

בכל מקרה תקשיב למנוע טוב בבקרים. אם תתחיל לשמוע רשרושים חזקים תחליף מותחן בהקדם.

לגבי הגמגום, זה כנראה בעית הפיח על השסתומים. כל עוד המצב לא גרוע מאד (סרק לא יציב) אתה יכול למשוך. את הניקוי אפשר לבצע בכל מוסך מורשה ובמוסך גבע ואורן שירותי רכב.

Renault clio RT 1994

פורסם

הרכב אצלי כבר טיפה מעל לשנה. האמת שהרכב למכירה כי אני מחליף ל- 7 מקומות אבל הגמגום הזה לא היה. לא משהו רציני, סתם מציק בקטנה. הסלד עובד יציב ובעיקרון הרכב נוסע יפה פשוט אני מעדיף לטפל בכל בעיה שיש או למנוע אם אפשר לכן שאלתי.

• תוכן חדש...