Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בסקודה פאביה 2012 מנוע 1.4 ידני.

הרכב בבעלותי כ-4 חודשים, אחרי חודש עם הרכב הפנסים הראשיים הוחלפו לפנסי לד ואחד מהם נשרף לאחר כחודש(אור דרך בלבד, האור הגבוה המשיך לעבוד כרגיל, מדובר בנורה מסוג h4).

לקח חודש עד שממשתי את האחריות על הנורות וכעת שוב לאחר חודש נשרפה אחת המנורות(צד שני הפעם) ושוב אותו תסמין, אור דרך הפסיק לעבוד ואור גבוה ממשיך לעבוד כרגיל.

השאלה שלי היא כזאת- איך אני יכול לבדוק מאיפה מגיעה הבעיה?

האם הלדים פשוט לא איכותיים, קצת קשה לי להאמין כי מדובר בקיט מאתר hids-direct עם לדים של חברת CREE.

האם הבעיה בצמות החשמל של הפנסים?

ידוע לי שפנס אחד הוחלף עקב סדק, אך השני מקורי ולא בוצע שום שינוי, מעבר לזה-בזמן החלפת הפנס אין צורך לגעת בחיבורים החשמליים עד כמה שידוע לי ולכן אין סיבה שזה ישפיע על משהו.

אשמח לקבל מכם עזרה כיצד ניתן לבודד את מקור הבעיה (יכול להיות מאוד שמדובר פשוט במקריות ואני סתם פרנואיד או רמז מלמעלה להימנע מנורות הלד למרות שבוצע כיוון פנסים ואינן מסנוורות כלל).

תודה רבה מראש,

סהר.

פורסם

הבעלים הקודם החליף את הפנס השמאלי בגלל סדק.

אני החלפתי את הנורות לטורבו לד שכבר 2 נורות נשרפו(לאחר כחודש של שימוש).

השאלה איך אני בודק אם הבעיה היא בנורות לד(פגם יצור או משהו אחר) או שישנה בעיה בפנסים שיתכן ונובעת מהחלפת הפנס על ידי הבעלים הקודם

פורסם

אני לא רואה איך יכולה להיות בעיה עם הפנס עצמו. הפנס הוא בסך הכל כלי פלסטיק. הוא לא משפיע מבחינה חשמלית. רוב הסיכויים שהבעיה היא בנורות עצמן. אתה תוכל לוודא זאת אם תחליף את הנורה חזרה לנורה רגילה ותבדוק כמה זמן היא מחזיקה, או שתחליף לנורת לד של יצרן אחר.

פורסם

יש אפשרות לבדוק את החיבורים של הנורות ברכב?

מאמין שיש מתח חשמלי מסויים שהוא אמור לספק ולכן סטיה מעלה יכולה לשרוף את הנורות(ככה אוכל לשלול בוודאות בעיה בחיבור החשמלי ברכב)

פורסם
יש אפשרות לבדוק את החיבורים של הנורות ברכב?

מאמין שיש מתח חשמלי מסויים שהוא אמור לספק ולכן סטיה מעלה יכולה לשרוף את הנורות(ככה אוכל לשלול בוודאות בעיה בחיבור החשמלי ברכב)

תמיד אפשר לבדוק את המתח שמגיע לנורה בסוקט עם DVM, אבל אתה עלול בסיכון גבוה לקצר את המגעים ולגרום לנזק. מה גם שזה מיותר לחלוטין. מצבר הרכב נותן כ 12V (אתה יכול לבדוק על ההדקים של המצבר) ולכן לנורה עצמה לא יכול להגיע יותר מכך. הנורות שקנית מיועדות לרכב ולכן הם אמורות להתאים למתח של 12V. תוודא שזה רשום על הנורה. לכן ההנחה שמתח גבוה שורף את הנורה לא סביר (אלא אם הנורה אינה מיועדת למתח של 12V).

פורסם

אז הסיבה יכולה להיות קשורה אולי לעובדה שהם משווקים כנורות לפנסי ערפל.

מעבר לכך כנראה שהבעיה אכן בנורות ולא בחשמל ברכב, אבדוק גם את הפיוזים ברכב לראות שהכל תקין.

תודה רבה!

• תוכן חדש...