Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני עובד כמנהל קהילה ביישוב קטן בצפון. בחודשי הקיץ, יולי אוגוסט, נפתחת אצלנו בריכה, ולמצוא מציל זה תמיד סיפור. (הבריכה פעילה כ12 שעות ביום).

שאלתי היא כזו:

האם מותר לי לשלוח אנשים לקורס הצלה, שעלותו 4000 שח. תמורתו, לקחת מהם צ'ק ביטחון על הסכום הזה, ולנסח הסכם שהם צריכים לעבוד אצלי 400 שעות ב30 ש"ח לשעה. (מחיר השוק כ40 לשעה). כל שעה שיעבדו, ירדו להם 10 ש"ח מההתחייבות. יכולים לעשות זאת בעונה, שתיים או שלוש לבחירתם.

אשמח לדעתכם, מה כדאי, ממה להיזהר וכו'

צביקי.

פורסם

לקריאה:

http://workers.org.il/%D7%A1%D7%A2%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%90-%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%96%D7%94-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94/

2. תשלום תמורת הכשרה מקצועית

בתי הדין לעבודה פסקו, כי מעסיק שהשקיע בהכשרה מקצועית של העובד רשאי לחייב אותו לתקופת עבודה מסוימת, ואם העובד אינו משלים את התקופה שנקבעה בחוזה, רשאי המעסיק לגבות ממנו תשלום מוסכם, שגם הוא נקבע בחוזה.

אורך התקופה הנדרשת או הפיצוי הכספי חייבים להיות סבירים, כלומר, פרופורציוניים למשך תקופת ההכשרה ועלות ההכשרה. במקרה של עימות משפטי בין העובד למעסיק, חייב המעסיק להציג חשבוניות המוכיחות את עלות ההכשרה.

תשלום הפיצוי חייב להיות מדורג. בתי הדין קבעו כי עובד, המתקרב לסוף התקופה שנדרשה ממנו בחוזה, ישלם פיצוי קטן יותר על הכשרתו מאשר עובד, שהתפטר מייד אחרי שהתחיל בעבודה.

חברות מסוימות מחייבות את העובד לשלם סכום של 2,000 ש”ח תמורת הכשרתו אם תסתיים העסקתו מכל סיבה שהיא. זהו סעיף בלתי-חוקי, שאינו מחייב את העובד גם אם חתם עליו. חברת שמירה החתימה מאבטחים ששובצו לעבודה על התחייבות לשלם 8,000 ש”ח תמורת קורס הכשרה שנמשך 10 ימים בלבד. החברה הציבה תשלום מדורג: עזיבה בשלושת החודשים הראשונים תשלום של 8,000 ש”ח. הסכום יורד ב- 2000 ₪ לאחר כל שלושה חודשים נוספים להישארות בעבודה. גם החוזה הזה מהווה דוגמא לחוזה בלתי חוקי.

אם ההעסקה מסתיימת בעקבות התפטרות מוצדקת, או בעקבות פיטורים שלא באשמת העובד, אין המעסיק רשאי לדרוש מן העובד פיצוי על הכשרתו. ההתפטרות היא מוצדקת, כאשר זכויותיו של העובד נפגעות (בגלל אי-תשלום, מחלה או תאונה, הרעת תנאים, וכדומה), או כאשר ההתפטרות היא בנסיבות בהן יש לעובד זכות חוקית להתפטר, ולקבל פיצויי פיטורים, ואין המעביד רשאי לגבות ממנו פיצוי מלא על תקופת ההכשרה.

:turn-l:
פורסם

רק נקודה אחת חשובה, האם היישוב במקרה הזה הוא מעסיק (יענו, מוציא תלוש) או שמעסיק את המציל בקבלנות?

אם בקבלנות, הרי אתה מנסח מולם חוזה, ומה שתכתוב, זה מה שצריך לעמוד בו.

שאלה יותר מעניינת, האם במקרה כזה יוכל לבוא המציל ולטעון, בדיעבד, שהוא בעצם עובד ולא קבלן, ולדרוש זכויות?

ואם כן, באילו תנאי העסקה/עבודה כן ובאילו לא?

בקיצור, אל תחסוך, לך לעו"ד בתחום ואל תעשה טעויות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הרשה לי רגע להסתכל על כך מהצד השני. *אתה* צריך מציל. זה האינטרס שלך לשלוח מישהו לקורס. מדוע שמישהו יסכים לקבל משכורת פחותה במקום מחיר השוק? התשובה היא כמובן כי אתה מעדיף לא לשלם את עלות הקורס - ז"א לנכות אותו לאט לאט מהמשכורת.

אל תשכח שכמו בכל מקום, למעסיק לעולם יהיה הכוח הגדול יותר מול עובד. לפחות אל תדרוש כופר בדמות צ'ק ביטחון.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אבל "המישהו" כאן מקבל הכשרה, שפותחת לו אפשרות תעסוקה לא רעה, בייחוד אם אתה סטודנט, ובנוסף - משרה מובטחת. ההפחתה מהמשכורת, זו הדרך ליצור מחוייבות לתפקיד, לפחות עד החזרת ההשקעה של המעסיק. כלומר, עצם זה שהמשכורת כוללת החזר הקורס, מבהירה, משפטית, את אופי העסקה, שהיא כהלוואה.

אחרת העובד יכול פשוט לעשות את הקורס, וללכת לעבוד במקום אחר...

נראה לי סביר לגמרי, מבחינת הוגנות

פורסם

נכון, אבל... :)

הם סתם מפרסמים "דרוש מישהו שילך לקורס מצילים" באולג'ובס או שמישהו מהקהילה מחליט לעשות את זה? אני יוצא מנקודת הנחה שלא סתם שולפים מישהו מהרחוב. ישנה מחוייבות מובנית למטרה, לא סיבוב חופשי על חשבון המעביד.

בכל מקרה וגם אם זה לא כך, הכשרות יכולות להיות מלוות בתקופת התחייבות של שנה, לדוגמה, אך בסופו של דבר אני לא מאמין בהורדות מהמשכורת וערבויות מהצד החלש במשוואה.

מפעל שמספק נעלי עבודה וביגוד פעם בשנה - לא מוריד 600 ש"ח מהמשכורת בכל פעם. לא מחייב את העובדים על המים שזורמים בשרותים. באופן דומה, מדובר פה בהכשרה לתפקיד שהמעסיק החליט להשקיע בה, במקום למצוא מישהו שכבר "בא עם"...רק שלא באמת כי רוצים את ההשקעה בחזרה כשמישהו ממלא את התפקיד לאחר מכן.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אם הייתי חושב שיש איזה שהוא סיכוי שמישהו יתחייב לי נניח לשלוש עונות, לא היתה לי שום בעיה לשלם. בפועל, אני מקווה לעונה אחת שקטה.

זו עבודה לבוגרי תיכון. זו תעודה שנשארת לכל החיים.

פורסם

מפעל שמספק נעלי עבודה וביגוד פעם בשנה - לא מוריד 600 ש"ח מהמשכורת בכל פעם. לא מחייב את העובדים על המים שזורמים בשרותים. באופן דומה, מדובר פה בהכשרה לתפקיד שהמעסיק החליט להשקיע בה, במקום למצוא מישהו שכבר "בא עם"...רק שלא באמת כי רוצים את ההשקעה בחזרה כשמישהו ממלא את התפקיד לאחר מכן.

YYY... הוא בסה"כ מחפש עובד לפי שעות לעבודה עונתית, ואתה כבר פתחת לו מפעל עם עובדים במדים שלא מקבלים מינימום סניטיציה ככתוב בחוק...

מה עכשיו, נדבר על הזכות של המציל להתאגד עם עצמו ולהקים 'ועד מצילי הבריכה'?!8)

מדובר פה על מתן הכשרה למקצוע, תמורת התחייבות לעבודה, לכמה חודשים.

סה-טו.

40 ש"ח משלמים למי שכבר מימן לעצמו את ההכשרה

למי שלא, משלמים 30.

סביר לגמרי.

והצד החלש כאן הוא המעסיק, כי אין לו כלים ממשיים להבטיח שהעובד יעמוד בהתחייבות שלו, ואין לו אלטרנטיבות זמינות. הוא תלוי במציל, לא ההפך.

צביקי - תעבוד אולי על דרך החיוב, ובסיום התקופה המלאה, תן בונוס.

פורסם
לא מחייב את העובדים על המים שזורמים בשרותים

אם תתקין מנגנון מעקב, שבו כל עובד יצטרך להעביר כרטיס/תביעת אצבע כדי להוריד מים, ולחייב את העובד בהתאם, העובדים פשוט יפסיקו להוריד את המים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מים שזורמים בשרותים. .

יחי ההבדל הקטן. המים שזורמים בשירותים לא מהווים השקעה שאותה העובד יכול לקחת ולהתפרנס במקום אחר בטרם המעסיק קיבל מאותו עובד את התפוקה המצופה ממנו.

כנ"ל נעליים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ואם הוא יבריח את המים החוצה בכוסות פלסטיק מהמטבחון, ישפוך למיכל שמחזיק ברכב, ואחר כך ימלא בניאגרה בעבודה הבאה?

נוצר פה תקדים מסוכן.

במקרה של נעליים, מפחיד אפילו לחשוב מה הוא יעשה איתן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...