Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לא פעם ראשונה שאני קונה אוטו משומש, אבל פעם ראשונה שאני קונה אוטו עם מנוע טורבו.

מכיוון שכל העסק הזה לא מוכר לי, רציתי לדעת מה אני צריך לוודא במועד הקניה.

קראתי על העניין שיש צורך לחמם את המנוע לפני תחילת נסיעה, ולתת לו להקרר לפני סיומה.

אני מניח שרוב האנשים לא מקפידים על הנושא, ולכן השאלה האם ברכבים שעברו באזור ה-40-50 אלף ק"מ זה יכול להיות קריטי, או שזה רלוונטי לנסוע גבוהה בהרבה?

האם בכללי זה משהו שרוולנטי לשאול את המוכר ואפילו לבקש להוריד על כך מחיר?

וכמובן לא פחות חשוב, איך בודקים בכלל טורבו? אני מניח שמכוני בדיקה לא בודקים את זה, או שאני טועה?

פורסם

רכבי טורבו מודרניים הרבה יותר ידידותיים למשתמש ואינם דורשים השהייה מרובה בטרם הכיבוי..

מתאר לעצמי שרוב בעיות הגדישה של הטורבו יופיעו במחשב הרכב בבדיקה.

בעיניי ממש לא ריאלי לדרוש הורדה במחיר על סמך משהו לא ודאי והשערתי..

פורסם
היי,

לא פעם ראשונה שאני קונה אוטו משומש, אבל פעם ראשונה שאני קונה אוטו עם מנוע טורבו.

מכיוון שכל העסק הזה לא מוכר לי, רציתי לדעת מה אני צריך לוודא במועד הקניה.

קראתי על העניין שיש צורך לחמם את המנוע לפני תחילת נסיעה, ולתת לו להקרר לפני סיומה.

אני מניח שרוב האנשים לא מקפידים על הנושא, ולכן השאלה האם ברכבים שעברו באזור ה-40-50 אלף ק"מ זה יכול להיות קריטי, או שזה רלוונטי לנסוע גבוהה בהרבה?

האם בכללי זה משהו שרוולנטי לשאול את המוכר ואפילו לבקש להוריד על כך מחיר?

וכמובן לא פחות חשוב, איך בודקים בכלל טורבו? אני מניח שמכוני בדיקה לא בודקים את זה, או שאני טועה?

דבר ראשון, לבדוק הקפדה על שגרת טיפולים. במנוע טורבו זה יותר קריטי.

לוודא שהוחלף שמן מנוע במרווחי זמן שקבע היצרן, לשמן מנוע בתקן שקבע היצרן.

רכב שאין לו הסטוריית טיפולים או שמשך את זמני הטיפול - לא לקנות.

שנית, תלוי במיקום הטורבו במנוע, בחלק מהמקרים ניתן נזילות או הזעות שמן מהטורבו או מצינור גדישה מהטורבו לאינטרקולר. לא אמורים להיות סימני שמן על טורבו תקין.

אוזן מקצועית יכולה לאבחן רעש לא תקין מהטורבו.

מכוני בדיקה כן בודקים נזילות שמן ורעשים, אבל סביר להניח שלא יפרקו את צינור היניקה ולא יבדקו חופש במניפה.

לגבי המתנה לפני/אחרי נסיעה. היום במנועים מודרניים זה פחות קריטי ואתה צודק, אף אחד כמעט לא עושה את זה.

אם תרכוש, תקפיד על המתנה של כ 30 שניות אחרי נסיעה מאומצת. אחרי נסיעה רגילה - כמה שניות עד בכלל לא.

בתחילת נסיעה גם לא צריך, אלא להניע ולנסוע מייד, בלי להפעיל עומס גדול על המנוע בדקות הראשונות.

מוכר שיודע בכלל על איזה המתנה מדובר ולא יסכל אליך כמו על עב"מ אחרי שתשאל את זה - זה כנראה אחד שיותר מבין ויותר דואג לאוטו שלו. אבל כאמור, נדיר שתמצא אחד כזה אם אתה קונה מכונית משפחתית רגילה.

----------------------------------------------------

האמת, לא ממש מעניין איזה טלפון יש לכם. משתמשי Tapatalk, כנסו בבקשה ל Settings -> Signature ותעבירו למצב כבוי.

פורסם

מזכיר שבהרבה רכבים היום, מיצרנים מכל מגוון הקשת, יש start & stop שגם אחרי נסיעה בין עירונית לא ממתין לומכבה את המנוע.

אם היצרן לא אמר אחרת - כנראה שאין צורך. להזיק זה לא יזיק אבל לא הייתי ממהר לקבוע אורך חיים עתידי של הטורבו על סמך זה

פורסם

אז אני מסיק שהדבר היחידי שאני יכול לעשות זה לבדוק נזילות, מרווח טיפולים ובדיקה במכון.

אם כבר, מה המרווח טיפולים המומלץ עבור לאון מהשנים האחרונות? 15 אלף ק"מ / שנה כמו ברוב הרכבים, או שיש מרווח שונה?

ותודה על המענה המהיר

פורסם
אז אני מסיק שהדבר היחידי שאני יכול לעשות זה לבדוק נזילות, מרווח טיפולים ובדיקה במכון.

אם כבר, מה המרווח טיפולים המומלץ עבור לאון מהשנים האחרונות? 15 אלף ק"מ / שנה כמו ברוב הרכבים, או שיש מרווח שונה?

ותודה על המענה המהיר

ללאון כמו שאר רכבי VAG מומלץ טיפול כל 15 אלף ק״מ או פעם בשנה.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

• תוכן חדש...