Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע היאריס לפחות ממה שנראה מהתמונות באינטרנט נראית ממש חזק בתמונה.

הבנתי שהיא חדשה, למישהו יצא לקרוא ביקורות עליה בחו"ל?

עוד משהו ששכחתי לשאול עליו לגבי סוג הגיר, מה ההבדלים בין

[TABLE]

[TR=class: odd]

[TD]אוטומטית - טיפטרוניק [/TD]

[TD]אוטומטית - רציפה [/TD]

[TD]אוטומטית - רובוטית כפולת מצמדים

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פשוט לא יצא לי לנהוג על רכב אחר מלבד האוקטביה

תודה

פורסם

טיפטרוניק זה סתם כינוי שהדביקו לזה שיש ברכב אפשרות לשנות הילוכים בצורה ידנית, אפשר למצוא את התכונה הזו ברוב התיבות היום בלי קשר לסוג.

לעניין סוגי התיבות, אתה מוצא בעיקר תיבות פלנטריות, רובוטיות ורציפות:

מכוניות עם תיבה רציפה (ויש סיכוי טוב שגם ביאריס יש כזו) מתנהגות משונה קצת כי אין להן הילוכים והן משנות בצורה רציפה את יחסי ההעברה בין המנוע לגלגלים. מכאן שאין תחושה של העברת הילוכים והרכבים נותנים הרגשה מאוד עצלה. יש אנשים שזה ממש לא משנה להם (ויעידו המכירות של טויוטה) אבל להרבה אנשים אחרים (כולל אני), הדבר הזה הרג את כל נסיעות המבחן הרלוונטיות וכל אופציה לרכוש את הרכבים האלה.

תיבה רובוטית היא תיבה שזהה מבחינה מכנית לתיבות ידניות רק שהתפעול של ההילוכים והקלאץ' מתבצע על ידי מחשב. רוב הסיכויים שבאוקטביה היתה לך תיבה כזו של שישה הילוכים. היתרון של התיבות האלה נעוץ בפשטות מכנית יחסית, העברה מהירה של הילוכים ומעט מאוד הפסדי כח בדרך. מהצד השני, חלק מהתיבות האלה הציגו אמינות מזעזעת (תיבות של VAG ושל פורד) וכולן לא מאוד נעימות בעת זחילה בפקקים.

תיבה פלנטרית היא התיבה האוטומאטית ה"קלאסית" שמכילה מנגנון מאוד מורכב מכנית אבל כזה שמספק העברות הילוכים חלקות יחסית על חשבון הפסדי כח מסוימים במעבר בין הילוכים. בעבר הן היו מוגבלות במספר ההילוכים וסבלו לא פעם מבעיות אמינות אבל התיבות הפלנטריות שנפוצות היום (אייסין וZF) הן מאוד טובות ומומלצות.

להסתכל באינטרנט זה לא מספיק... אתה חייב ללכת לראות אותם בתצוגה ולקחת את המכוניות הרלוונטיות גם לנסיעות מבחן.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת,

ברור שבסוף נעשה נסיעת מבחן על הפיינליסטיות.

כרגע אני רק בשלב של בדיקת האופציות הקיימות ובדיקה באינטרנט מידע עליהם.

סתם לדוגמא המזדה 2, אם נושא הבטיחות מבחינתי מאוד חשוב אז אין טעם מראש לעשות נסיעת מבחן על רכב

אם אני "מתעקש" על חמש כוכבים במבחן ריסוק, ויש לה רק ארבע... וכו'

פורסם

כפי שהסבירו לי בעבר, ציון ה4 כוכבים למאזדה 2נוגע לגרסת האקטיב, ובשאר הגרסאות יש את המערכת החסרה להשלמת הציון.

פורסם
כפי שהסבירו לי בעבר, ציון ה4 כוכבים למאזדה 2נוגע לגרסת האקטיב, ובשאר הגרסאות יש את המערכת החסרה להשלמת הציון.

אשמח לעוד מידע ממי שמכיר את הסיפור

אני הסתכלתי באתר של שלמה SIXT יש שם מנוע השוואת רכבים לפי המון פרמטרים ובבטיחות רשום במאזדה 2 שיש לה 4 כוכבים

גם בגרסת הדיינמיק.

מעבר לזה ממש מעניין איך אפשר לבדוק על מה ירד לה הכוכב החסר?

פורסם

אתה חייב לעשות קצת יותר שיעורי בית... החמישה כוכבים לא בהכרח אומרים אותו דבר בכל רכב כי כמעט כל הרכבים שנבדקו לפני 2016 לא היו עוברים את ה3 כוכבים במבחנים של 2016-2017 שמחייבים מערכות בטיחות אקטיביות.

מכוניות כמו הC3 והטיפו שנבדקו לפי המבדקים המחמירים וקיבלו 4 כוכבים הן מכוניות יותר בטוחות מהסקודה פאביה שנבדקה ב2014 וקיבלה 5 כוכבים. לפי הסטדנדרטים הנוכחיים היא לא היתה יכולה לקבל יותר מ3...

פורסם

האמת חידשת לי,

חשבתי שהכוכבים זה רק על בדיקה של נזקי גוף בעת תאונה.

איפה ניתן לראות את העניין הזה ולקבל עוד מידע?

פורסם

Euroncap

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה חייב לעשות קצת יותר שיעורי בית... החמישה כוכבים לא בהכרח אומרים אותו דבר בכל רכב כי כמעט כל הרכבים שנבדקו לפני 2016 לא היו עוברים את ה3 כוכבים במבחנים של 2016-2017 שמחייבים מערכות בטיחות אקטיביות.

מכוניות כמו הC3 והטיפו שנבדקו לפי המבדקים המחמירים וקיבלו 4 כוכבים הן מכוניות יותר בטוחות מהסקודה פאביה שנבדקה ב2014 וקיבלה 5 כוכבים. לפי הסטדנדרטים הנוכחיים היא לא היתה יכולה לקבל יותר מ3...

אתה משווה תפוחים לתפוזים , לא ניתן לעשות השוואה כזו.

פורסם
אתה משווה תפוחים לתפוזים , לא ניתן לעשות השוואה כזו.

הפאביה יותר בטוחה מהC3 או פחות בטוחה מהC3? מי מהן הוא תפוז ומי תפוח. כלאם פאדי.

פורסם

הוא אומר שלא ניתן להשוות, 4 כוכבים של לפני שלוש שנים זה לא בהכרח שלוש היום...

אני אישית מעניין אותי יותר ההגנה על הנוסעים בזמן תאונה פחות מערכות הגנה אקטיביות וכו'

פורסם

באתר של euroncap תמצא פירוט ברור עם ציונים על סעיפים ותתי סעיפים שונים, גם בנוגע למערכות אקטיביות אבל גם בנוגע להגנה הספציפית על כל חלק בגוף של הנהג, הנוסע וילדים. בכל מה שקשור לבטיחות הפאסיבית, פירוט כזה קיים גם שנים אחורה רק שהשקלול הסופי שונה. הבחירה שלי בסקודה פאביה לא היתה אקראית...

• תוכן חדש...