Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תיקח בחשבון שאם תקנה את הליאון, כבר לא תוכל להתפאר בהתנהלות מחושבת. :wink:

האמת שגם פה יש התנהלות כלכלית מחושבת. החלום האמיתי שלי הוא GOLF GTI. מכיוון שאין לי את הכסף הפנוי לקנות רכב כזה חדש וגם אין לי את הכסף הפנוי לתחזק אחת משומשת אני מעדיף לחכות עם החלום ולהנות מלאון חדשה.

כפי שכתב אור, אין לי שום בעיה להשיג מימון ל GTI אבל זה כבר מחוץ לתוכנית שלי כרגע.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי ההצהרה שלך שגויה - כל עוד אתה מבין את העלויות האמיתיות, זו בהחלט התנהלות מחושבת (שמושפעת מרצונות אישיים).

התנהלות לא מחושבת זה לקנות את הלאון, ואז לגלות "פתאום" שנה אח"כ שאין כסף לשיפוץ שתכננו לעשות כבר לפני שנתיים...

ביססתי את זה על הטענה שלו עצמו שכלכלית נכון לעשות החלפה בעוד כשנתיים, אז לקחתי את ההחלפה בעוד שנתיים כהתנהלות מחושבת.

פורסם
הנכון הוא-

מתים רק פעם אחת.

חיים כל יום מחדש.

סלע, קבל ח"ח חזק, משפט עם המון המון תובנות, תודה!

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

אני מסכים עם אור לגמרי. בעית ה"כן אפשר" היא קשה מאד. מצד שני הבחור פה נשמע כן מחושב ויודע מה ההשלכות. וסדר עדיפות שלו זה לספק את התאבון. נשאר רק לאחל לו מזל טוב ושיסע בדרכים טובות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
אתה מחפש חיזוק ל...

1. VAG מוצר אמין

2. צמפיון יבואן איכותי

3. לזרוק המון כסף סתם, זה בסדר כי חיים רק פעם אחת.

4. דיסוננס זו לא מחלה.

תגיד מה ונחזק אותך בכיף.

או זה או מדור פירסומי .

פורסם

הלאון Yeffefiya . הצבע שאהבת לא כל כך מושך מכאן, אולי במציאות זה שונה. אני אומר: אם יש תקציב ויש אוטו מגניב, סססאומו... לך על זה. אין יותר כיף מלקום כל בוקר ולעלות לאוטו שאתה ממש אוהב. לחובבי רכב אין הרבה הנאות כאלה בחיים וזה שווה כל רגע. ואחרי שנתיים שוב פעם להחליף. כמו שכתבתי - סססאומו (:-

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני בגדול חושב שזה מהלך לא חכם, התשוקה לחומר דועכת עם הזמן, תגדיר לעצמך שאת הבולמוס לרכב חדש תקפיא כרגע חודש וחצי מהיום, להערכתי לא תהיה לך אותה תשוקה לרכב החדש.

שנית, קח רכב כזה להשכרה שבוע... שבועיים... חודש, הנזק מההתלהבות ממנו יהיה הרבה יותר קל.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

מבין אותך לגמרי, מעטות הפעמים שיש לנו תשוקה מטורפת למשהו שאנחנו באמת רוצים (לאו דווקא צריכים), ולכן אם לא מדובר בתשוקה רגעית וישנה האפשרות הכלכלית - אז לא תמיד חייבים להתנזר.

גם יונדאי I25 יכולה לשנע אותך בבטחה מ A ל B, אבל אנחנו מחפשים גם להנות מהחיים :)

אני אישית הייתי עושה חושבים ומנסה להבין כמה זמן אחזיק ברכב.

אם מדובר על החלפה כל שנתיים שלוש, אז אולי הייתי ממתין כדי להנות מהאיביזה שכבר ספגת בה את ירידת הערך (לספוג כל שנתיים-שלוש ירידת ערך של עשרות אלפי שקלים זה לא פשוט לכל אחד)

אבל אם אתה משער שתחזיק עם הלאון שש-שבע שנים, אז בטווח הזה הנזק הכלכלי של ספיגת ירידת הערך של האיביזה והחלפתה בלאון - מתמתן, וזה היה הרבה פחות דרמטי.

פורסם

דבר תנאים.. (כי אני גם רוצה)

כמה נתנו לך על הרכב שלך מתחת למחירון?

בכמה משחררים לך את הלאון ומה התוכנית תשלומים?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

Oryo

שים לב שרשמתי שיש פה בן אדם שמודע שזה לא כלכלי ולא בן אדם שבקושי סוגר את החודש.

אני זה לא כול עמשראל, מי שמחושב ולא בקושי סוגר את החודש בהחלט יכול לקנות רכב חדש כמו שאני עושה וכמו שפותח השירשור גם יכול לעשות.

ויכול להיות שאתה טועה, למה אתה בטוח שכולם קונים ואחרי זה בוכים? אולי זה סטיגמה שנוח להגיד אבל במציאות שבה קניית רכבים חדשים עולה ועולה מראה תמונה אחרת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דבר תנאים.. (כי אני גם רוצה)

כמה נתנו לך על הרכב שלך מתחת למחירון?

בכמה משחררים לך את הלאון ומה התוכנית תשלומים?

לאון 1.4 חדשה בצבע לבן (הצבע שני מעדיף) ללא חבילה וויז ומצלמת רוורס: באזור 121 לפני מיקוח.

על הרכב שלי קיבלתי 58K לאחר הפחתה של 5% על טרייד אין ו3% על ק"מ מעבר לממוצע

S60 Rdesign

פורסם

ההתלבטות שלך מסגירה אותך - חסכת כסף, יש לו מטרות בעתיד הלא כל כך קרוב, ואין לך עודפים גדולים.

הניסיון מראה שאפקט ה"חדש" נמשך בין ימים לשבועות בודדים. אח"כ הוא מתפוגג ואתה נשאר עם טלפון\כונית\צעצוע אחר חדש וחור פחות או יותר גדול בכיס.

60,000 ש"ח הם סכום קטן במחזור הכלכלי של משפחה. אבל לוקח הרבה זמן לצבור אותו.

אישית - הייתי מוחק את הביקור הזה בסוכנות מהזכרון, ומחליף את הרכב ראשר אני זקוק לחדש - בגלל שינוי במבנה המשפחה, בגלל חוסר אמינות של הישן, בגלל צורך אמיתי אחר. "חשק" אינו סיבה מספקת, אלא אם אתה מגדל כסף בחצר האחורית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב עשית שחזרת הביתה.

במצבים כאלה אני חושב שהדבר הכי טוב לעשות הוא לחכות חודש-חודשיים ולא לעשות כלום. אם אחרי חודש-חודשיים זה עדיין יציק לך ברמה שתגרום לך לחזור לאולם התצוגה ולבחון את העניין שוב הייתי אולי מתקדם לכיוון העסקה.

כמובן אני יוצא מנקודת הנחה שאתה אכן בנאדם מחושב שמתנהל נכון כפי שכתבת אם לא תוותר על זה כבר עכשיו.

כמובן שמבחינת סדרי גודל יש הבדל גדול, אבל גם בפג'ו 205 שרכשתי לא מזמן, ועלתה באופן יחסי נזיד עדשים הייתי בדילמה. לא הייתי צריך אותה בכלל, אני לא צריך רכב בכלל. הייתה לפניה 205 אחרת לא רעה שדיברתי עם המוכר שלה בטלפון והחלטתי לעצור ולנשום. אחרי חודשיים מצאתי את עצמי שוב פותח את לוח יד 2 ומחפש, ואז אמרתי לעצמי שאם אמצא עוד מציאה אקנה ואני לא מתחרט על זה לרגע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
ההתלבטות שלך מסגירה אותך - חסכת כסף, יש לו מטרות בעתיד הלא כל כך קרוב, ואין לך עודפים גדולים.

הניסיון מראה שאפקט ה"חדש" נמשך בין ימים לשבועות בודדים. אח"כ הוא מתפוגג ואתה נשאר עם טלפון\כונית\צעצוע אחר חדש וחור פחות או יותר גדול בכיס.

60,000 ש"ח הם סכום קטן במחזור הכלכלי של משפחה. אבל לוקח הרבה זמן לצבור אותו.

אישית - הייתי מוחק את הביקור הזה בסוכנות מהזכרון, ומחליף את הרכב ראשר אני זקוק לחדש - בגלל שינוי במבנה המשפחה, בגלל חוסר אמינות של הישן, בגלל צורך אמיתי אחר. "חשק" אינו סיבה מספקת, אלא אם אתה מגדל כסף בחצר האחורית.

תודה על התגובה אני ממש מסכים. רק הערה אחת, אתה חושב שאתה יודע כמה "עודפים" יש לי אבל אתה לא מדייק.

יש לי מספיק עודפים שצברתי במהלך השנים למגוון גדול של צרכים - דיור, חינוך, בילויים וגם בלתמים גדולים לא עלינו. הכל מחושב ומנוהל.

בנקודת הזמן הנוכחית הגדרתי שאני יכול להפריש כ 60K מהעודפים שלי לטובת החלפת רכב.

כמובן שזה לא ישאיר אותי ללא רשת ביטחון ועודפים אחרים שאני שומר לדברים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תוכן חדש...