Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תודה על התגובות! רובכם מייצגים נאמנה את שני העננים שיש לי מעל לראש וממש רבים בינהם.

מצד אחד הענן ההגיוני והמחושב והמצד השני הענן האימפולסיבי והרגשי.

רק כדי להבהיר, הכסף קיים אבל הוא לא הגיע בקלות. הוא נחסך בעמל רב ולאורך זמן.

יש כאלה שבכספם הפנוי נהנים מטיול ארוך בעולם הגדול, יש כאלה שיחליפו טלויזיה, סלון או מטבח ויש כאלה (כמוני) שנהנים מרכב חדש עם טיפה אופי.

אם לא אחליף עכשיו אין לי ספק בכלל שבשנתיים הקרובות אני אחליף את האיביזה.

ההתלבטות היא לגבי ההווה וההצעה שקבלתי עכשיו בסוכנות.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
כמעט בטוח שבליאון יש תא מטען מודולרי כמו בגולף

מה זה תא מטען מודולרי, חזרתי למקור-לכאן בגלל שד"ר גוגל איכזב אותי בכך שלא מצא עבורי תשובה לשאלה הזו.

פורסם
יעזור לך אם אפזר קצת שליליות ואגיד שזה הרכב הכי מכוער שראיתי מימי מאז הפיאט רגטה 1988 של אבי, עליה השלום (הרכב הראשון שנהגתי עליו)?.

לאון זה לא רכב מכוער, הוא פשוט סתמי. אפילו לעיצוב של קורולה יש יותר אופי.

ההבדל בין ילדים למבוגרים הוא מחיר הצעצועים שלהם

וגודל האגו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
אני אומר לך על זה, אתה מודע שכלכלית זה לא משתלם וזה חשוב, אני בדעה שאם כלכלית המצב מאפשר משהו ללכת על זה.

אתה ושאר עמישראל, ולכן יש כאן כ"כ הרבה אנשים שחיים על בועת אשראי.

יש הפרש ענק בין מה שאפשר לעשות ברמה הכלכלית כרגע, לבין ההשלכות של ההחלטה לאורך זמן. אני יכול להכנס מחר לסוכנות של פורש ולהזמין 911, לאורך זמן ברור לי שעלות הפזיזות שלי תכאב.

זו כמובן דוגמא מוקצנת (בשביל להמחיש): בפועל, רבים האנשים שרוכשים רכב חדש בגלל ש"אפשר" - היות והם לא שמים לב לעלות האמיתית של ההחלטה על הכיס שלהם.

יש לנו קרובי משפחה שבקושי סוגרים את החודש, עובדים ב2 עבודות וכו' - אבל נוסעים ברכב חדש מהניילונים "כי אפשר" וכעת משדרגים אותו "כי אפשר". כל זאת בזמן שהם מתלוננים על המצב הכלכלי חדשות לבקרים.

בעיני זו עדות מהממת (מלשון shock) לבורות הכלכלית של ההמונים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם לא אחליף עכשיו אין לי ספק בכלל שבשנתיים הקרובות אני אחליף את האיביזה.

ההתלבטות היא לגבי ההווה וההצעה שקבלתי עכשיו בסוכנות.

תחכה.

השדרוג בעוד שנתיים יהיה משמעותי יותר ואולי יהיו הצעות מעניינות יותר (לאו דווקא לאון או VAG אחרת)

פורסם (נערך)
אתה ושאר עמישראל, ולכן יש כאן כ"כ הרבה אנשים שחיים על בועת אשראי.

יש הפרש ענק בין מה שאפשר לעשות ברמה הכלכלית כרגע, לבין ההשלכות של ההחלטה לאורך זמן. אני יכול להכנס מחר לסוכנות של פורש ולהזמין 911, לאורך זמן ברור לי שעלות הפזיזות שלי תכאב.

זו כמובן דוגמא מוקצנת (בשביל להמחיש): בפועל, רבים האנשים שרוכשים רכב חדש בגלל ש"אפשר" - היות והם לא שמים לב לעלות האמיתית של ההחלטה על הכיס שלהם.

יש לנו קרובי משפחה שבקושי סוגרים את החודש, עובדים ב2 עבודות וכו' - אבל נוסעים ברכב חדש מהניילונים "כי אפשר" וכעת משדרגים אותו "כי אפשר". כל זאת בזמן שהם מתלוננים על המצב הכלכלי חדשות לבקרים.

בעיני זו עדות מהממת (מלשון shock) לבורות הכלכלית של ההמונים.

כפי שכבר אמרתי, זה לא המצב אצלי. מדובר על כסף זמין שכבר שנחסך. אני לא זקוק לאשראי.

כמובן שזה גם לא על חשבון דיור או חינוך ושאר דברים אלמנטריים.

S60 Rdesign

פורסם

א. שים לב למי הגבתי

ב. זה שיש לך כסף נזיל לא קשור בכלל לנושא. השאלה היא לא הנזילות אלא התכנון הכלכלי של משק הבית שלך. הכסף שתוציא על הרכב זה כסף שלא תוכל להוציא על X - האם הפרמיה של רכב חדש מקבלת פריוריטי על X? ליגה! לך על זה (הנה גם לי יש רכב מטופש לחלוטין, מי אני שאבקר).

הביקורת שלי היא על אלו שמשתמשים בכסף הנזיל בשביל לספק איזו גחמה רגעית, ואז מתבכיינים שקשה לצבור הון בשביל לבצע פעולות אחרות.

אם זה לא ברור מאליו - שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו עם הכסף שלו, בין אם זה משכנתא, לאון, טיול למרוקו או רכישת כל העונות של בנות גילמור וצפיה במרתון עד שהמוח הופך לעיסה נזילה שאפשר לאפסן בכד.

רק שיבין את ההשלכות לפני שהוא עושה את ההחלטה, זה שאפשר כרגע לא באמת אומר שיש יכולת כלכלית אמיתית.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ראיתי שהגבת ליוליאן זה בסדר. היה חשוב לי להבהיר שאומנם הרגש אצלי מאוד חזק אבל הוא לעולם לא יהיה חזק יותר מהתנהלות כלכלית נכונה. בזכות ההתנהלות המחושבת שלי לאורך שנים רבות, בהם גם נסעתי על גרוטאות הצלחתי להגיע היום למצב שיש לי כסף פנוי לטובת החלפה פוטנציאלית של רכב וזה לא יהיה על חשבון שום דבר חשוב אחר.

למזלי יש לי את ההשכלה הרלוונטית כדי לנהל את משק הבית שלי בצורה טובה מאוד.

גם אם אחליט בסוף להחליף את הרכב זה יהיה בצורה מודעת להשלכות ולהפסד הכלכלי כתוצאה

מכך, כתבתי את זה בתחילת הדיון.

מדובר על תשלום טהור כדי לספק תשוקה אנושית לחומר

S60 Rdesign

פורסם
באמת שזה לא היה בתוכנית, אבל הייתי קרוב, היה לי קצת זמן ונכנסתי לסוכנות של סיאט.

הלאון 1.4 150 כ"ס בגירסת סטייל מאוד מאוד הרשימה אותי. נראית טוב, מאובזרת, חזקה ובמחיר משתלם.

אני מכיר מקרוב את כל נושא ה DSG וההתנהלות הבעיתית של צ'מפיון אבל המכוניות שלהם פשוט מושכות

אותי כמו מגנט מאוד חזק.

קיבלתי הצעת מחיר, כנראה משתלמת, להוסיף 64K על האיביזה שלי (2014) ולצאת עם לאון 1.4 חדשה.

נכון ש...

יש לי איביזה מטופלת ומלוקקת שמשרתת אותי נאמנה

יש לי גם גולף ממקום העבודה (רוב הזמן אצל אשתי)

ירידת הערך המשמעותית כבר מאחורי ומבחינה כלכלית כדאי לי להשאר עם האיביזה עוד שנתיים

בקניית רכב חדש אני מפסיד המון כסף ורק מנפח את קופת המדינה והיבואנים

אבל הדבר הזה לא יצא לי מהראש:

[ATTACH=CONFIG]485797[/ATTACH]

באמת שהצליח להם, אני ממש על סף קניה של מוצר שמבחינה הגיונית אין לי כל צורך בו כרגע אבל הלב אוי הלב כמה שהוא רוצה...

אני מה זה מבין אותך...

בפעם האחרונה שנכנסתי לפליקס כמעט יצאתי עם גולף GTI.

מאז אני פשוט לא נכנס לאולם התצוגה.

פורסם
ראיתי שהגבת ליוליאן זה בסדר. היה חשוב לי להבהיר שאומנם הרגש אצלי מאוד חזק אבל הוא לעולם לא יהיה חזק יותר מהתנהלות כלכלית נכונה. בזכות ההתנהלות המחושבת שלי לאורך שנים רבות, בהם גם נסעתי על גרוטאות הצלחתי להגיע היום למצב שיש לי כסף פנוי לטובת החלפה פוטנציאלית של רכב וזה לא יהיה על חשבון שום דבר חשוב אחר.

למזלי יש לי את ההשכלה הרלוונטית כדי לנהל את משק הבית שלי בצורה טובה מאוד.

גם אם אחליט בסוף להחליף את הרכב זה יהיה בצורה מודעת להשלכות ולהפסד הכלכלי כתוצאה

מכך, כתבתי את זה בתחילת הדיון.

מדובר על תשלום טהור כדי לספק תשוקה אנושית לחומר

תיקח בחשבון שאם תקנה את הליאון, כבר לא תוכל להתפאר בהתנהלות מחושבת. :wink:

פורסם (נערך)

לדעתי ההצהרה שלך שגויה - כל עוד אתה מבין את העלויות האמיתיות, זו בהחלט התנהלות מחושבת (שמושפעת מרצונות אישיים).

התנהלות לא מחושבת זה לקנות את הלאון, ואז לגלות "פתאום" שנה אח"כ שאין כסף לשיפוץ שתכננו לעשות כבר לפני שנתיים...

אין הנחתום וכו' - אבל לצורך העניין אני קיבלתי במודע החלטה כלכלית מטופשת לחלוטין (רכישת ג'ולייטה תלתן עבור נסועה מנהלתית ב90-95% מהזמן...) ברמה הרציונלית, אבל קיבלתי אותה בידיעה שאני מוכן לשלם את הפרמיה הזו עבור ההנאה השולית מכל הסיפור, ומבלי שזה פוגע ביכולת הכלכלית שלי לעשות מה שמתחשק.

האם לשיטתך זו התנהלות לא מחושבת?

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...