Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוק הגבלת המהירות בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם חוץ מהיותו חוק השומר על הסדר ובעיקר על בטיחות הנוסעים והמשתמשים בכביש, נמצא בו גם איזשהי מחשבה שהמהירות שנקבעה אמורה להיות המהירות האידיאלית לחסיכת דלק?

פורסם

עד שנת 73' בכבישים רבים הגבלת המהירות היה 100 קמ"ש.

בעקבו משבר האנרגיה הגביל הנשיא ניקסון את המהירות ל 55 מייל, וכצעד הזדהות גם בארץ הורדה המהירות המירבית ל 90 קמ"ש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אז היו רכבים עם גיר 3 או 4 הילוכים ומנועים פרימיטיביים.

כיום ברכבים חדישים יותר הילוכים, טכנולוגיה מתקדמת (חוץ מחלק מהאמריקאים שעדיין משתמשים באותם מנועים) והשיקול של חסכון בדלק לא רלוונטי להגבלת המהירות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

חן - לא זכורה לי התרת מהירות מעל 90 קמ"ש בתקופה האמורה. עד 1969 (לערך) המהירות המותרת בשטח פתוח היתה 80 קמ"ש. ב-1969 (לערך) נפתחר אפילו בקטע הכביש המהיר הראשון בארץ - קטע קיסריה - והמהירות בו הוגבלה ל-90 קמ"ש. גם תמרורי "דרך מהירה" שהוצבו בקטע זה הוסרו לאחר תקופה קצרה והוחלפו בתמרורים המלבניים הלבנים עם סמל של רכב ומעליו הכיתוב "90", שניהם בשחור.

הגדלת גג המהירות המותרת ל-100 ובהמשך ל-110 קמ"ש הרבה יותר מאוחרת - אאל"ט שנות ה-90 והעשור הקודם, בהתאמה.

במשבר הנפט של 1973-74 הונהגה הגבלה אחרת, וזו היתה חובה לקבוע יום בשבוע בו רכב אינו נוסע. התקנה הותקנה כאות הזדהות עם הולנד אשר הגבילה את תנועת הרכבים יום בשבוע בשל משבר הנפט, ונאכפה על ידי מדבקה צבעונית עם סימול היום שנבחר על ידי בעל הרכב, שהוצמדה לשמשה הקדמית (כמובן שהיה גם "יום פ" - לפטורים מההגבלה).

טכנולוגיה שפעלה בארץ והשימוש בה הופסק היה רמזורים שציינו את המהירות המתאימה לניצול "גל ירוק" - רצף של אורות ירוקים ברמזורים שאפשרו נסיעה רציפה. זכורים לי רמזורים כאלה בדרך חיפה עכו, שהמליצו על נסיעה במהירות 40-50-60 קמ"ש ככל שהפאזה הירוקה התקדמה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז היו רכבים עם גיר 3 או 4 הילוכים ומנועים פרימיטיביים.

כיום ברכבים חדישים יותר הילוכים, טכנולוגיה מתקדמת (חוץ מחלק מהאמריקאים שעדיין משתמשים באותם מנועים) והשיקול של חסכון בדלק לא רלוונטי להגבלת המהירות.

לדעתי אתה טועה, אולי לך לא משנה עלייה בעשרות אחוזים בצריכת הדלק כתוצאה ממהירות גבוה והתנגדות אוויר שתורמת גם כן, כמובן שצריך לתת לזה משקל כלשהו לקביעת מהירות בכביש.

פורסם

צפע - השיקול של הרשויות הוא בטיחות, והמהירות המותרת נקבעת לפי מאפייני הכביש (וגם רכיב של ההתנהגות הצפויה של הנהגים).

לגבי צריכת הדלק - כאן השיקול הוא של המשתמש. אמנם יש מהירויות אופטימליות מבחינה זו (שילוב של מאפייני המנוע, תיבת ההעברה והאוירודינמיקה של הרכב), אבל המדינה לא מתערבת בשיקול זה של הנהג. הגבלת המהירות המותרת ל-55 מי"ש בארה"ב בתקופת משבר מחירי הנפט ב-1973-4 היתה די חריגה, ומיעוט הנהגים ציית למגבלה למרות קנסות כבדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי אתה טועה

דעתך לא רלוונטית.

אני לא טועה.

הגבלת המהירות בכביש אינה תלויה בפרמטר של חסכון בדלק.

1. עובדה שיש הבדל בין כביש עירוני / בין עירוני / מהיר לאותו רכב.

2. גם בכביש בין עירוני / מהיר אין לחסכון בדלק שיקול. לכל רכב צריכת דלק שונה.

3. במדינות שונות הגבלת המהירות משתנה, לאותם רכבים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אל תבינו אותי לא נכון, אני לא מתכוון שזה שיקול מכריע אבל בכל זאת שיקול, באם הוא מתגמד בהתחשב לכל שאר המרכיבים במכלול בחירת המהירות שיהיה.

פורסם

טכנולוגיה שפעלה בארץ והשימוש בה הופסק היה רמזורים שציינו את המהירות המתאימה לניצול "גל ירוק" - רצף של אורות ירוקים ברמזורים שאפשרו נסיעה רציפה. זכורים לי רמזורים כאלה בדרך חיפה עכו, שהמליצו על נסיעה במהירות 40-50-60 קמ"ש ככל שהפאזה הירוקה התקדמה.

כ"כ חבל אחלה רעיון!

• תוכן חדש...