Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, אשמח לעצה \ דעהיש לי פוקוס 2012 שנדלקה לה הנורית של ה"בדוק מנוע".

אחר בדיקה עם רכיב engie, מדובר בתקלה בתפקוד הממיר הקטליטי -

https://www.obd-codes.com/p0420

לאחר בדיקה במוסך מורשה פורד הם טוענים שלא מדובר בחיישני חמצן אלא שיש להחליף את הממירים.

הם רוצים על זה מחיר גבוה (בשבילי) של כ2600 ש"ח.

הלכתי למקום שמתמחה באגזוזים וממירים והוא הציע לי אופציה זולה יותר - לשים עוד ממיר

באמצע, לפני הממירים שיש להחליף ( זאת

לאחר שהוא הסתכל הוא אומר שפירוק והרכבה של הממירים הקיימים זו עבודה ארוכה ומורכבת

ברכב הזה).

עוד הוא ציין שלהרכיב ממיר נוסף זול משמעותית (כ-1000 ש"ח כולל עבודה) אך ציין חיסרון

ואמר שיתכן שהנורת "בדוק מנוע" עדיין תהיה דולקת ככל הנראה וזה לשיקולי.

רציתי לשמוע את דעתכם על הפיתרון של לשים ממיר נוסף - מספיק טוב? יש עוד חסרונות שלא הוזכרו? הייתם הולכים על זה? וגם לגבי המחיר לכך.

לגבי הנורה אני פחות חושש - אני יכול לכבות אותה ידנית דרך אפליקציה כגון torque או אחת אחרת.

אם תהיה בעיה אחרת שבגללה תידלק הנורה הרלוונטית אוכל לבדוק זאת בקלות ע"י הרכיב engie שגם ככה מחובר קבוע.

אשמח לדעתכם,

תודה רבה

פורסם

להוסיף עוד ממיר בטור או במקביל?

פתרון יצירתי, לכל הדעות.

לדעתי אין צורך להחליף את שני הממירים. חפש מקום נורמלי שיבצע ניקוי, או שתנסה להשיג אגזוז קומפלט מפירוקיה שכולל את שני הממירים.

פורסם
להוסיף עוד ממיר בטור או במקביל?

פתרון יצירתי, לכל הדעות.

לדעתי אין צורך להחליף את שני הממירים. חפש מקום נורמלי שיבצע ניקוי, או שתנסה להשיג אגזוז קומפלט מפירוקיה שכולל את שני הממירים.

לפי המבנה והמיקום שהבחור הראה לי לממיר הנוסף, אני סבור שמדובר על הוספה בטור.

לגבי ניקוי - האם בהכרח יעזור? והאם עלויות הדבר בהכרח זולות יותר?

תודה

פורסם

בטור או במקביל זו הייתה בדיחה.

קשה לי להאמין שהלכו 2 ממירים באוטו בן 4-5. לא סביר. צריך להבין מה קרה, ובשביל זה כדאי לך למצוא מומחה לעניין. הוספת ממיר זה פתרון שאולי יחזיק כמה חודשים.

אם צריך להחליף, תמצא צנרת שלמה מפירוק זה יהיה יותר כלכלי.

פורסם

אני חושב ששווה לך לבצע סריקה עם סורק נורמלי ולא עם האנג'י ובתור התחלה לתת לנו פה קודי תקלות שנרשמו במחשב.

פורסם
אני חושב ששווה לך לבצע סריקה עם סורק נורמלי ולא עם האנג'י ובתור התחלה לתת לנו פה קודי תקלות שנרשמו במחשב.

תגובה לך ולשאר החברים שהגיבו -

לגבי החיבור בטור\במקביל - מצטער, חלף מעל ראשי... כמו ששמתם לב אני לא ממש בקיא בענייני רכב, ולכן מתייעץ כאן :)

צנרת מפירוק - לא מוצא את הרכב הזה בשום פירוקיה.. זה פוקוס סטיישן 2012, חיפשתי בכל ב"ש, פירוקיות באיזור דרום

בכפרים הערבים, אפילו הרמתי טלפון למקום המפורסם של החלפים במרכז הארץ (שכחתי את שמו לצערי) - אין למצוא רכב כזה בפירוק...

לגבי סריקה עם סורק נורמלי - כמובן שהאנג'י זו הייתה אינדקציה ראשונית - לאחר מכן לקחתי לבדיקה במוסך מורשה של פורד שנתנו אינדיקציה לאותו קוד תקלה שציינתי בפוסט (P0420, צירפתי גם לינק מחיפוש קצר בגוגל)

מבחינת קצת הרחבה על הבעיה - מלבד הנורה אין ממש סמפטומים.

אין גמגומים בזמן נסיעה, מדי פעם מרגישים קצת קושי בסחיבה של הרכב, אך לא משהו רציני.

זו הסיבה שאני מבקש גם דיעה על הניקוי בהזרקה שאמור לנקות גם את הפיח בממירים וכו' - אמור לעלות בסביבות ה500 ש"ח להבנתי.

תודה לכולכם :)

פורסם
בטור או במקביל זו הייתה בדיחה.

קשה לי להאמין שהלכו 2 ממירים באוטו בן 4-5. לא סביר. צריך להבין מה קרה, ובשביל זה כדאי לך למצוא מומחה לעניין. הוספת ממיר זה פתרון שאולי יחזיק כמה חודשים.

אם צריך להחליף, תמצא צנרת שלמה מפירוק זה יהיה יותר כלכלי.

שכחתי להתייחס לעניין 2 הממירים - להבנתי מהמוסך אגזוזים\ממירים שביקרתי בו, בפוקוס שלי זה מגיע בזוג - ניתן לראות גם שהממירים ממש צמודים אחד לשני ולכן מחליפים בזוגות.

שוחחתי גם עם רוני אגזוזים ברחובות שאמר את אותו דבר אף מבלי לראות את הרכב (טען שברכב כזה זה מגיע כזוג ממירים ומחליפים כזוג ולא אחד בודד)

פורסם

היתה לי פעם יונדאי אלנטרה שרכשתי כחדשה. כשהרכב היה בן 4 נדלקה לי הנורית הנ"ל. הלכתי למוסך מורשה ושם קסעו בפסקנות שצריך להחליף את הממיר הקטליטי. משום מה משהו בפסקנות של המוסך לא נראה לי והחלטתי לקחת פסק זמן לחשיבה. כעבור מספר ימים נכנסתי לסונול לתדלוק. נסעתי כמה מאות מטרים והנורית כבתה. עיינתי בספר רכב ואז התברר לי שאני אמור לשים תוסף לדלק אחת לחצי שנה שנה, היות ובבנזין של סונול יש תוסף, זה פתר את הבעיה לתמיד.

לא יודע אם זו הבעיה אצלך אבל שווה לנסות להוסיף תוסף לדלק, בייחוד אם עד כה לא שמת. לא נראה לי שרכב בן 5 צריך החלפת ממיר. בהצלחה.

פורסם
מרגיש שינוי בנסיעה? שינוי בצריכת דלק?

לא

הרכב אצלי כ3 חודשים, הנורה נדלקה לפני מס' ימים

בכל ה3 חודשים האלה הצריכה היא כ 1 ל-9-10 בתוך העיר, 1 ל-12-13 בבינעירוני

פורסם
תריץ חיפוש על ממירים קטליטים לפורד פוקוס כמו שלך, יש כמה נושאים שמדברים על זה.

קצת מוזר שאין פוקוס בפירוק.

פוקוס סטיישן לא רגילה... לא מצאתי בשום פירוקיה לצערי.

ניסיתי לחפש ולא כל כך מצאתי חוץ מאשכול על החלפת ממיר לפני קניית פוקוס שלא ממש עזר בנושא.

תוכל להכווין לפוסט ספציפי?

תודה

• תוכן חדש...