Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה אולי מרגיז , אבל צודק. זה לגיטימי לרצות את זה אבל גם לגיטימי להגן על המידע ששייך לבעלים הקודמים.

ברור שצריך לעשות זאת כשרוכשים את הרכב, עם הרוכש.

אני לא חושב שהייתי רוצה שכל העולם יידע איזה טיפולים/תיקונים נעשים ברכבים שלי - בלי אישורי.

מה הבעייה לפנות למוכר?

מתוך חוק מכירת רכב משומש:

"[TABLE]

[TR]

[TD] 2. *(א) מי שרכש רכב משומש זכאי לקבל מכל מוסך שבו תוקן או טופל הרכב ומכל מבטח שביטח את הרכב, כל מידע שיש בידיהם על הרכב.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

"

תודה לישה. :)

מיכה

למה לכתוב שטויות

הרכב כבר לא שלך והמידע על הרכב "שייך" לבעל הרכב החדש.

לכן כעת כל היבואנים נותנים את המידע בשמחה אחרי שהוכחת שאתה בעליו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר חשבתי שהשרשור הולך לכיוון של "נתתי אמון ואכלתי לוקש".

שמח בשבילך שסגרת פינה ואתה רגוע.

תהנה מהרכב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה :)

יצרתי קשר באמצעות אופציית הצור קשר באתר של דלק מוטורס.

אחרי כשעתיים חזרה אליי נציגה ממש נחמדה שעזרה לי עם מבוקשי.

היא ביקשה שאשלח לה במייל צילום תעודה מזהה כלשהי+ צילום רישיון הרכב (עם עדיפות שיהיה על שמי).

אחרי רבע שעה היא חזרה אליי במייל עם הפירוט המלא, שהשביע את רצוני (בלשון המעטה).

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אני אישית לא אוהב את המוסך הזה באשדוד ותמיד ניגש לעשות טיפול מורשה מאזדה ברחובות ושם גם קיבלתי את פרוט הטיפולים ללא כל בעיה .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

וואלה? איך הם ברחובות יותר טובים?

אתה ממליץ לי ללכת לשם במידת הצורך על אף המרחק?

בוא נגיד שבשביל טיפול רגיל אני לא צריך מורשה, אני קונה חלקים לבד ויש מי שיחליף.

אבל בשביל תיקונים ואבחונים, שווה לנסוע עד רחובות? אני מניח שאתה מדבר על מוסך אביב.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
מעולם לא הבנתי את הטיעון הזה. איזה מידע כבר יש כאן? אפשר למצוא היום כל פיפס על כל אדם ברשת, אבל חס ושלום שנדע אם הוא החליף שמן מנוע.

הנה דוגמא אפשרית: בעל הרכב שמתגורר בתל אביב ביצע תיקון במוסך מורשה באילת כיוון שהרכב שלו נתקע שם. מסיבותיו הוא אינו מעוניין שידעו שהיה באילת.

מישהו שמתחזה לבעל הרכב פונה למוסך ודרך המידע הזה מגלה שבעל הרכב בילה באילת בזמן שהוא לא אמור היה להיות שם. כתוצאה מהידע הזה (1) בעל הרכב מפוטר מעבודתו כי המעסיק גילה שהוא בילה באילת בזמן שטען שהוא חולה או (2) אשתו של בעל הרכב מתגרשת ממנו. בעל הרכב תובע את המוסך על הנזקים שנגרמו לו.

וכן, אני יודע שנתתי דוגמא קיצונית.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בהיסטוריה שאני קיבלתי בזמנו היה רשום מה עבר על הרכב ולא שם המוסך

אצל יבואן אחר הופיע גם המוסך המבצע.

מי שמקבל את המידע הוא הבעלים החדש של הרכב לא אשתו של... ולא המעביד של...

אתה רואה יותר מדי סרטים:-D

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

החוק הוא מאוד ברור ומאפשר לבעלים החוקיים של הרכב לקבל את היסטוריית הטיפולים שלו. אצל רוב היבואנים, הנוהל מתבצע מול מוקד שירות הלקוחות ולאחר שהרוכש שולח מסמך המעיד שהוא בעל הרכב+ ת.ז.

• ספונסר פורום
פורסם

היי,

אכן, פירוט ניתן למסור לבעל הרכב החדש עם הוכחת בעלות (העברת בעלות ו/או רישיון רכב בצירוף ת.ז/רישון נהיגה).

את המידע ניתן להשיג מכל מרכז שירות של דלק מוטורס.

אם עדיין נדרש מידע כלשהו, מוזמן לפנות אליי בהודעה פרטית.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם
מתוך חוק מכירת רכב משומש:

"[TABLE]

[TR]

[TD] 2. *(א) מי שרכש רכב משומש זכאי לקבל מכל מוסך שבו תוקן או טופל הרכב ומכל מבטח שביטח את הרכב, כל מידע שיש בידיהם על הרכב.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

"

תודה לישה. :)

זה מאוד מעניין אותי, בעיקר הקטע עם ה"מבטח שביטח את הרכב".

המון פעמים ניסיתי לברר היסטוריה ביטוחית לגבי רכב שרציתי לקנות וגם לגבי רכב שכבר ברשותי ותמיד נאמר לי שלא ניתן למסור מידע כזה.

כמובן שאם יש ירידת ערך לרכב אתה לא תדע על זה, תשלם פרימייה לפי שווי מלא של הרכב, אבל כשתרצה לממש את הפוליסה תקבל מחיר משוקלל עם ירידת ערך.

האם הסעיף לעיל אומר שאני יכול לדרוש ממבטח של הרכב בעבר או בהווה לספר לי אם היו תאונות/ירידות ערך/אובדן להלכה ברכב?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אכן כן אבל....

המידע מוחזק במאגר מידע שלא שייך לחברת ביטוח ספציפית לכן תיתקל בבעיות שהזכרת

כמובן שבעת הצורך שאילתא למאגר המידע הזה חברת הביטוח תדקלם את ההיסטוריה הביטוחית של הרכב

את המידע שחברת הביטוח הספציפית יודעת במסגרת הביטוחים שהיו אצלה היא צריכה למסור

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הנה דוגמא אפשרית....

אז אני מבין אתה מנוסה בעניין? :-D

אתה צודק בהחלט, אך אותי כבעל הרכב החדש לא מעניין אם הטיפול בוצע במורשה מאזדה תל אביב או מאזדה אילת, אלא שהוא פשוט בוצע ולשמוע אם היו תיקונים חריגים. לא ממש מסובך להוסיף פקודה קטנה לתוכנה של המוסך שבלחיצת כפתור תדפיס את כל הפרטים למעט מיקום או משהו שיסגיר פרט מזהה על הבעלים הקודמים של הרכב.

פורסם
וואלה? איך הם ברחובות יותר טובים?

אתה ממליץ לי ללכת לשם במידת הצורך על אף המרחק?

בוא נגיד שבשביל טיפול רגיל אני לא צריך מורשה, אני קונה חלקים לבד ויש מי שיחליף.

אבל בשביל תיקונים ואבחונים, שווה לנסוע עד רחובות? אני מניח שאתה מדבר על מוסך אביב.

בדיוק

:smile:

מוסך אביבי אחלה מוסך ואחלה אנשים, ואני יכול לטפל ברכב שלי לבד יש כלים אבל בגלל שהיא יד ראשונה לא רוצה לשבור רצף של טיפולים .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לקחתי לתשומת לבי תודה :)

נקווה שלא נצטרך בזמן הקרוב, אין לי בעיה לנסות אותם פעם או פעמיים במידת הצורך.

• תוכן חדש...