Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה שדיברת עם כל זוכי מחיר למשתכן והחלטת שהם לא יכולים.

העובדה היא שכמות הביטולים, בטח בתקופה האחרונה היא מאוד קטנה וזה לא עניינך איך הם משלמים לקבלן או משלימים הון עצמי.

פורסם

אתה יודע שכשאתה נרשם למחיר למשתכן בפרויקט במיקום X אתה יודע רק מה המחיר למטר?

אתה לא יודע מה היצע הדירות מכל סוג. נגיד שיש לך 200 אלף ש"ח, וואלה זה מספיק הון עצמי בשביל דירת 3 חדרים בפרויקט שבו אני קניתי (כי יכלו לקנות עם עשרה אחוז),

למה שלא תיגש או תבטל וכו'? הרי יש לך סיכוי לרכוש דירת 3 חדרים. הרי אם יתפסו כל הדירות 3 חדרים ויהיה לך רק 5-6 אתה כבר תצטרך לעשות חושבים האם יש לך איך להביא את הכסף או לא, במידה ולא אתה מבטל וזה עובר לבא בתור.

אלה כללי המשחק, אל תשנא את השחקנים....

פורסם (נערך)
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

העובדה היא שכמות הביטולים, בטח בתקופה האחרונה היא מאוד קטנה וזה לא עניינך איך הם משלמים לקבלן או משלימים הון עצמי.

עובדה? מאיפה אתה יודע מי מבטל ומי לא?

אני הייתי בקבוצה ההיא בתקופה שלא הייתה  ריבית כזאת גבוהה וראיתי כמה אנשים בהלם מההון עצמי שצריך להביא

אבל אתה צודק יש מצב הם הלכו לעבודה ונפל עליהם שק עם כסף אז הם לא ביטלו

כולה חצי מליון זה לא משנה שכל אחד כאן לא יכול להשיג 

לפני כשעה, BloodFist כתב:

אתה יודע שכשאתה נרשם למחיר למשתכן בפרויקט במיקום X אתה יודע רק מה המחיר למטר?

אתה לא יודע מה היצע הדירות מכל סוג. נגיד שיש לך 200 אלף ש"ח, וואלה זה מספיק הון עצמי בשביל דירת 3 חדרים בפרויקט שבו אני קניתי (כי יכלו לקנות עם עשרה אחוז),

למה שלא תיגש או תבטל וכו'? הרי יש לך סיכוי לרכוש דירת 3 חדרים. הרי אם יתפסו כל הדירות 3 חדרים ויהיה לך רק 5-6 אתה כבר תצטרך לעשות חושבים האם יש לך איך להביא את הכסף או לא, במידה ולא אתה מבטל וזה עובר לבא בתור.

אלה כללי המשחק, אל תשנא את השחקנים....

אפשר לעשות חישוב לפי גודל הדירה והמחיר למטר ולדעת אם אני מסוגל לקנות או לא

למה אתה יוצא מנקודת הנחה שאם יש לי 100 אלף אני יכול לקבל משכנתא 1.7 נניח?

אתה מתייחס לתנאים כמו משכנתא והון עצמי כאילו הם ברורים ופשוטים.

לא כל מי שיש לו 100 אלף יקבל 1.7 משכנתא

ולא כולם באים עם 200 אלף

ראיתי שם המון אנשים שבקושי גירדו 60 אלף ובנו על ההנחה של נהריה שתהיה להם תקפה לדירות במרכז

לרוב האנשים שם אין את ה 400-500 אלף כדי לקנות דירה מעל 1.8

ומי שנמצא גם ככה במינוס ובכל הזמן רק מכסה אותו ונכנס שוב למינוס , אין לו שום סיכוי בעולם לעמוד במשכנתא של 7000-8000 בחודש

אז אין טעם להתחרות בכלל על דירות שלעולם לא תקבל משכנתא כדי לקנות אותן

אם היינו מדברים על דירה של 800 אלף בעכו הייתי מבין

אבל עזבו שטויות אין ספק שהמחירים יורדים

כשדירת 3 חדרים בדימונה נמכרת כמו שעלתה לפני שנתיים דירת 4 חדרים בקריית גת וקרוב למה שמכרו 4 חדרים באשקלון, ועוד  בניין שנראה כמו מפעל.

זה שיא השיאים

281311763_23850505843770732_2277452598896720435_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

קבלן רשם שאין דירות ושיש תשואה מטורפת, וואו עכשיו חייב למהר לקנות.

גם המוכר קסטות בים עוד רגע הולך.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם

בוודאי,

בלעדי כולם כבר היו חוטפים לכם את ה 4 חדרים בבאר יעקב במליון שקל אחרי שהקבלנים בלחץ

או את הפנטאוז בבריגה בנתניה שמעתי מליון וחצי שקל למה הוא בלחץ שם. תלכו מהר 

• מצחיק 2
פורסם
לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

מכסת הזוכים, קרי מספר הדירות המוגרלות.

לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

קראתי איפשהו שרשימת ההמתנה היא בערך כמה פעמים מספר הדירות, כלומר אם יש 30 דירות בהגרלה הרשימת המתנה היא 90/120/150 (לא זוכר את המספר המדויק, אם זה פי 3 או פי 5).

יש גם איזה קומבינה באמצע שהם שולחים מייל אם רוצים להישאר ברשימת המתנה או לא.

אוקיי, אז כמו שחשבתי, אף אחד לא באמת יודע.

לפי מה שאני מכיר, מלבד רשימת הזוכים יש גם רשימת הממתינים שמתקדמת כל פעם שאחד הזוכים מבטל.

אין שום מכסה ברשימת ההמתנה, ורשימת ההמתנה היא באורך של כל המשתתפים.

לא מוצא לזה סימוכין, אבל זה מה שאני מכיר מהניסיון שלי של 3 וחצי שנים של הגרלות.

פורסם
לפני 3 דקות, iluxxxa כתב:

אוקיי, אז כמו שחשבתי, אף אחד לא באמת יודע.

לא טענתי שיש מכסה ברשימת המתנה. יש מכסה לזוכים, קרי סך מספר הדירות בהגרלה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לא יודע מאיפה הביאו את השטויות האלו - אין מכסה ל"רשימת המתנה".

אם זכית מקום 1000 והיו רק 3 דירות, תצטרך ש997 אנשים לפניך יוותרו על הדירה.

לא פי 5 ולא פי 3. כמה אנשים שהשתתפו בהגרלה זה מי שבתור.

image.thumb.png.3922d763ee73708298897f76271ee869.png

אחרי X זמן ישלחו מייל לכל המשתתפים שאקטיבית יאשרו שהם עדיין מעוניין להיות ברשימת המתנה כדי לא לבזבז זמן.

image.thumb.png.f104c512f7ad21fc52afd3222032d704.png

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה לא משנה אם יש מכסה או אין מכסה

בשורה התחתונה אם זכיתי היום בהגרלה ואני יכול לקנות לא בא לי לקבל מייל עוד שנה "בוא תבחר דירה", אחרי שקניתי דירה ב 400 אלף יותר וחיכיתי שנה שכל אלה שבאו בלי כסף יבטלו.

וזה שהצלחתי לשלם 400 אלף יותר בשוק חופשי לא אומר שהכסף הזה גדל לי על העץ או שאני יכול לזרוק אותו חופשי. יש לי הרבה מה לעשות עם 400 אלף חוץ מלשים אותם על דירה בשוק חופשי בגלל שאנשים זבלות נרשמו להגרלה כשהם בכלל בחובות.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

בן אדם אין לו מושג איזה דירה, 3 חדרים, 5 חדרים, קומה 17 או קומה מינוס חמש - אין לו מושג.

הוא רק יודע שהוא זכה בהגרלה, ובאיזה איזור יבנו לו בניין. זהו.

איך על סמך זה תסנן תחליט לו כמה ואיך ? הוא בעצמו לא יודע כמה יעלה לו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, Transporter כתב:

בגלל שאנשים זבלות נרשמו להגרלה כשהם בכלל בחובות.

גדול 🤣

לפני 7 דקות, stum כתב:

בן אדם אין לו מושג איזה דירה, 3 חדרים, 5 חדרים, קומה 17 או קומה מינוס חמש - אין לו מושג.

לא מעניין, שכל הביטוח הלאומי האלה יעופו הצידה.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, stum כתב:

הוא בודאות יודע מה המצב שלו בבנק, כמה הון עצמי יש לו ומה  המחיר של הדירות שיש בפרוייקט

רוב האנשים יודעים בדיוק מה הסיכוי שלהם לקבל משכנתא  וכמה משכנתא הם יכולים לקבל. 

אתה מדבר פה כאילו דירות בנתניה עולות 800 אלף אז אם יתמזל מזלי תשאר לי אחת כזאת פנויה. זה לא המצב וזה לא קרוב להיות המצב.

אז לא, עם 100 אלף הון עצמי אין לי מה להתחרות בנתניה.

ועזוב את ההון העצמי

נגיד וזכה ונגיד שיש לו 100 אלף וזה מספיק על הנייר. מי אמר שיקבל 1.6  משכנתא?

הוא יודע כמה הוא מרוויח ומה הנטו שלו. לרוב האנשים שלא מצליחים לחסוך כסף אין באמת סיכוי להחזיר משכנתא כזאת אז למה

לפני כשעה, iluxxxa כתב:

לא מעניין, שכל הביטוח הלאומי האלה יעופו הצידה.

שיתחרו על נהריה וערד  וכל מה שהם כן יכולים לקנות

בדיוק כמו שאני לא הולך לשריין פנטאוז בכיכר המדינה ולחפש מאיפה להביא 20 מליון.

אין לי את היכולת, אין טעם ללכת בכלל לבזבז לקבלן את הזמן ואין טעם לתפוס מקום של מישהו שיכול להביא את הכסף הזה מחר.

רגע אבל זכותי לנסות

אז אולי נלך?

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, stum כתב:

לא יודע מאיפה הביאו את השטויות האלו - אין מכסה ל"רשימת המתנה".

אם זכית מקום 1000 והיו רק 3 דירות, תצטרך ש997 אנשים לפניך יוותרו על הדירה.

יש רשימת המתנה, וכמו שכתב מישהו זה ×2 או ×3 ממס’ הדירות בהגרלה, תלוי בכל פרוייקט.

היא רלוונטית לגבי זה שמי שברשימת המתנה לא יכול להירשם ל 3 הגרלות נוספות אלא רק ל 2. כי באחת הוא כבר רשום.

מעבר לרשימת ההמתנה נחשב ל ”לא זכה” ויכול להירשם ל 3 הגרלות נוספות, כמובן שאם 2000 איש לפניו יבטלו הוא יתקדם לראש התור.

לא יודע איך להסתכל על הבעיה של טרנספורטר, אני חושב שמעטים הם הביטולים בגלל אי יכולת כלכלית, לדעתי מי שנרשם כן בודק מה היכולות שלו, אא”כ הוא חשב שישארו 3 חדרים ונשארו רק 5.  הרבה ביטולים הם של אנשים שפשוט נמאס להם לחכות וקנו דירה, הם לא טורחים להיכנס לאתר לעדכן שזה כבר לא רלוונטי, רק כשמגיע זמן בחירת הדירות הם פשוט לא מופיעים בכלל. ואז פתאום ”מופיעים” המון ביטולים.

זה באמת התנהגות מגעילה כי אנשים בהמשך התור אפילו לא יודעים שהם התקדמו למעלה, מה שגורם להם לוותר על הזכייה.

מעבר לזה עולה השאלה האם תוכנית סיוע בדיור אמורה לחלק הטבות של 2 מליון ש”ח, או שהיא אמורה לדאוג לחסרי דירה לאיזה שהיא דירה בבעלות אבל כמובן לא לפיס של מליון או שניים...

זה מה שניסו לתקן במחיר מטרה ובאמת הרבה אנשים לא מסתכלים על הנחה של 300 אל”ש. (בנוסף לזה שרכישה כזו היא מאוד נוקשה ואין אפשרות לשנות כלום בתכנון או במפרט וכו’)

מצד שני גם כשמחיר למשתכן התחילה ההנחות לא היו מי יודע מה, רק בגלל שהמחיר היה נעול ל 2015 הפער הלך וגדל עם הזמן, גם מחיר מטרה נעול על 2020, מה יהיה ב 2028?

אף אחד לא יודע.

נ.ב.

חבר שזכה בירושלים לפני יותר משלוש שנים אמור בשבוע הבא לבחור דירה.

מחיר הזכייה - 20 למ”ר, כל הדירות בשוק חופשי כבר מכורות ב - 53 למ”ר. (פרוייקט רוממה)

הוא בונה על לבחור דירה של 100 מ”ר, תעשו חשבון כמה הוא מרוויח..

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• תוכן חדש...