Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

אני לפעמים מופתע מהתגובות כאן

לכתוב "קיבל 60 אלף הנחה

זה כמו לכתוב "עשיתי בבורסה 10,000". על איזה סכום עשית את זה? על 20 מליון ? או על 20 אלף?

כל המספרים האלה שנזרקים 60 אלף 100 אלף 200 אלף זה לא מעניין כל עוד לא יודעים מה המחיר המקורי

אם אני נכנס למשרד באשקלון שמציע דירה דמיונית ב 2 מליון בעיר טילים הזאת והוא נותן לי 60 אלף הנחה אני אצחק לו בפנים ואצא משם

אם הוא יציע לי את הדירה ב 1.2 ויתן לי 100 אלף הנחה זה כבר עניין אחר.

זה לא חוכמה לזרוק מחיר דמיוני ואז לתת 100 אלף הנחה.

זה לא משנה מה המחיר המקורי, כי לפני שנה אם מישהו היה נכנס ואומר את המילה הנחה היו בועטים אותו מחוץ לדלת.
תכיר בעובדה, הקבלנים בלחץ. גם היזם הראשון שהופיע בכתבה ניסה להגיד "המחירים ירדו באחוזים בודדים", זה ברור שיש לו אינטרס להלחיץ, בתאכלס? הבנקים מתחילים לשבת להם על הראש. 
בהעלאת ריבית הבאה זה כבר יהיה הרבה יותר משמעותי.

פורסם

כל יום יש עוד כמה עשרות או מאות מפוטרים בהייטק.

מי שעובד נצמד חזק לכיסא. האופציות נמחקו והמניות נחתכו. נגמרו הימים של דילוג בין עבודות (עד הגל הבא).

זה מגזר שלם שכבר לא רץ לקנות דירות יוקרה בכל מחיר.

וזו רק סיבה אחת לירידה בביקוש, מעבר לעליית הריבית.

הקבלנים לא יפרסמו מודעות עם המילה הנחה. יקראו לזה בשמות אחרים. אבל בפועל לטווח הקרוב תהיה ירידה.

רק שאף אחד לא יודע לכמה זמן וכשהמיתון הזה ייגמר יהיה עוד פעם זינוק.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אתם רושמים כאן בבטחון כאילו שאתם היזמים.

קודם כל הקבלנים לא בלחץ כלל, כי קבלן לא מוכר דירות, קבלן מבצע והסיכון שלו מועט, יזם מוכר דירות והסיכון עליו.

יש לי חבר יזם כמו אח, נכון לעכשיו הוא לא מוכר דירות בכוונה כי הוא פוחד שהוא מוכר נמוך מידי ביחס לשכנים.

לאחרונה בגלל עליות הריבית הוא חושב למכור כמה דירות שהוא בנה להשקע גם כי הריבית עולה וגם כי הוא באמת פוחד שהמחירים ירדו.

אבל נכון לעכשיו עדיין חוטפים דירות באותם המחירים, והוא עצמו לא מרגיש שינוי כלשהו, זה יותר מהפחדות \ דיבורים מה שהוא מרגיש.

הוא מוכר באזור גוש דן, יכול להיות שבפריפריה המצב שונה

• אהבתי 2

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, D1winner כתב:

כי הוא באמת פוחד שהמחירים ירדו.

בעזרת אללה שהפחד שלו יתממש במהרה.
ובהרחבה:
בסופו של דבר כולם רוצים להרוויח כסף ויש פה משחק של מי ימצמץ ראשון.
אם מישהו יושב על 400-500 אלף שקל הון עצמי בלי הלוואות כנראה שהוא יכול להרשות לעצמו לחכות איזה חצי שנה-שנה, השאלה כמה זמן יזמים (כמו חבר שלך) יכולים לחכות לפני שהחרב מתהדקת.
ולמה כיף לראות אותם נלחצים? כי רשמת בעצמך, הוא לא מסתכל על כמה הוא מרוויח, אלא איך הוא לא יוצא פראייר לעומת יזם מקביל. 

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

אם מישהו יושב על 400-500 אלף שקל הון עצמי בלי הלוואות כנראה שהוא יכול להרשות לעצמו לחכות איזה חצי שנה-שנה

היום עם 400-500 הון עצמי אתה לא קונה דירה בחדרה.
לפני שנה הוא היה קונה.
מה שאני בא לומר זה ששיש מצב שבעוד חצי שנה-שנה ההון העצמי שלו כבר לא יהיה הון עצמי כי הוא לא יספיק לאף דירה.
לא בטוח שהוא יכול להרשות לעצמו לחכות.

מי שיש לו כמה מיליונים יכול לחכות גם למשיח, אבל לא נראה לי שהוא לחוץ על דירה במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 48 דקות, farkash7 כתב:

היום עם 400-500 הון עצמי אתה לא קונה דירה בחדרה.
לפני שנה הוא היה קונה.
מה שאני בא לומר זה ששיש מצב שבעוד חצי שנה-שנה ההון העצמי שלו כבר לא יהיה הון עצמי כי הוא לא יספיק לאף דירה.
לא בטוח שהוא יכול להרשות לעצמו לחכות.

מי שיש לו כמה מיליונים יכול לחכות גם למשיח, אבל לא נראה לי שהוא לחוץ על דירה במקרה הזה.

נכון, וזאת הכוונה.

הוא יחכה עוד שנה וייקנה את הדירה בחדרה אחרי שהמחירים ירדו. בזמן הזה אם הוא לא חמור יחסוך עוד 50 אלף.

להגיד "המחירים תמיד יעלו גם אם אין ביקוש" זאת חוסר הבנה בכלכלה.

פורסם

כמו להגיד שאנשים ימשיכו להתמנף גם אם הריבית גבוהה מאוד.

כלכלה אלטרנטיבית, כמו העובדות האלטרנטיביות של טראמפ.

משהו יירד. כי הכסף יקר יותר והביטחון התעסוקתי נמוך יותר, אז בהכרח הביקוש נמוך יותר היום. ביקוש מבחינתי זה לא אנשים שרוצים דירה אלא בעלי אמצעים שאשכרה יכולים לקנות או לקחת משכנתא.

איפה ובכמה יירד, אנחנו יכולים רק לנחש.

ובואו נראה מה הציבור יבחר בשבוע הבא.

• אהבתי 1
פורסם

מה שקצת מעצבן אותי, זה שיש כאלה שלא משנה מה, המחירים יעלו ואז אתה בעצם הורג את השיח.

עזוב, אמרו גם שהריבית לא תשפיע על שוק הדיור.

היא רק מרימה את הראש והרכישות קרסו ב 50%.

(בנק ישראל אמר וגם ים של אנשים)

רכישות. לא ביקוש.

פורסם
לפני 14 דקות, Transporter כתב:

מצחיק איך קצת משנים לאנשים את הכותרת בפרסום והם חושבים  שהקבלנים בצרות

נתנו הטבות כאלה גם בעבר פשוט קראו לזה בשם אחר

בשנתיים האחרונות לא היו מבצעים ולא הטבות.
כמו שוק הרכב, מתי פעם אחרונה ראית מבצעי כסאח? איפה מבצעי סוף השנה?
אחרי העצירה בשוק הדירות תגיע גם עצירה בשוק הרכב, אנשים עדיין במנטליות של כסף חינם אז כל רכב שמגיע לארץ נמכר חודשים מראש. 
אם העלייה בריבית תמשיך , תהיה עצירה בטירוף הקניות. אין אפשרות אחרת.

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

מזכיר לך שאם המחירים ירדו ב-10% אתה תחזור למחירים שלפני שנה בערך לפני עליית המדד המטורפת (שאני מאמין שלא זז לאחרונה אולי אפילו ירד...).

בשנה האחרונה המחירים עלו בממוצע ב-19%, בחלק מהמקומות גם ביותר.

אז עלייה של 19% ואז ירידה של 10%, לאורך כל התקופה משקף עלייה של 7.1%.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא כקינטור, אלא כי "בערך" זה כללי, אז שמתי את המספר האמיתי כדי שכל אחד יוכל להגיד לעצמו אם זה כן או לא

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שוק הנדל"ן בימים אלה:

Body Language & Emotional Intelligence: Nonverbal Communication Analysis #  2055: Three Wise Monkeys - Hear no evil, See no evil, Speak no evil - Body  Language Interpretation vs. Traditional Symbolism

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...