Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

אז הגיעו המכווצים שהזמנתי מאיביי והחלטתי בלילה שבין שלישי לריביעי לעשות את העבודה. למה בלילה? כי שקט ונעים, לא חם (טיפה קר, בכל זאת - בית אל) ואין מי שישב לך על הראש.

הבולמים הם הבולמים המקוריים של פורד, שהלכו עם האוטו את כל ה-165,000 ק"מ שגמע, כמו כן גם התושבות.

לאחר הפירוק שמתי לב שהתושבות מעט יבשות וישנה נזילה מהבולם השמאלי בעוד שהימני היה בסדר למראית עין. החלטתי להחליף את הבולמים מאחר והרכב היה מקבל מכה מלמטה על כל באמפר.

המצרכים:

2 בולמים חדשים - אני הזמנתי מאייפקס מוטורס בולמי גז של קייאבה (KYB)

2 תושבות חדשות - גם אם נדמה לנו שהתושבות תקינות, לא נרצה לבצע את התהליך שוב רק בשביל התושבות.

לדרמן

מפתחות פתוחים 15+17

ידית מומנט

הרבה סבלנות ויכולת אלתור.

לא צילמתי תמונות כי הטלפון שלי ממאן לפתוח את המצלמה, אבל אתאר את התהליך.**

כחצי שעה לפני העבודה התחלתי להשקות את התושבת של הבולם (שיושב בלחץ בטבעת שלו) בWD-40 כל רבע שעה בערך. השפרצתי עליו כמות נכבדה (ממיכל קטן, שנשאר לי ממנו כמעט רבע לאחר סיום העבודה).

בשלב הראשון נפרק את הגלגלים ונרים את האוטו על בוקים לצורך עבודה בטוחה.

שלב שני*: פתיחת אום של הנאבה (בוקסה 15) ושחרור שלה מהמקום. לאחר מכן נפתח את האום של המוט המקשר (בוקסה 17) וננתק גם אותו, לא לפני שננתק את הצינור של מערכת הבלמים מהתפס שלו, על מנת שלא ייקרע.

ננתק את הכבל של חיישן ה-ABS ממקומו מאותה הסיבה בדיוק.

נפתח את הבורג שמהדק את הטבעת שבה יושב הבולם (בוקסה 15) לאחר שהשפרצנו עליו WD-40.

שלב שלישי: נתחיל לדפוק בעדינות עם פטיש על החלק שבין הבולם לדיסק (אני לא יודע איך קוראים לו). החלק הזה הוא פשוט ברזל עבה.

שלב רביעי: לאחר שהבולם השתחרר ממקומו, נפתח את שלושת הברגים של הושבת שנמצאים בתא המנוע. זהירות! לא לפתוח בשלב זה את האום המרכזי בתושבת!

שלב חמישי: נשחק מעט עם הבולם ונביא לשחרורו מהמקום, עד להוצאתו מבית הגלגל.

לאחר שהוזהרתי מהסכנה בשלב הבא, אני מזהיר את מי שקורא: שחרור הבולם מהקפיץ עם המכווצים חייב להיות בזהירות המירבית! זה לא נעים בלשון המעטה לחטוף קפית כזה איפשהו בגוף.

שלב שישי: נכווץ את הקפיץ עד שהבולם ישחק בחופשיות בתוך הקפיץ, ורק אז נפתח את האום המרכזי. העבודה עם המכווץ צריכה להיות מידתית לכל צד, על מנת שלא לגרום נזק לקפיץ וגם לשמור על האיזון של הקפיץ.

שלב שביעי: נפתח את האום המרכזי - המקורי אצלי היה בוקסה 15 והחדש של KYB היה 17.

בבולם הישן יש את הגומיה שמגינה על הזרוע של הבולם, כרית בתחתית הזרוע ותושבת עליונה של הקפיץ. בכרית של הבולם יש טבעת. נעביר את אלה לבולם החדש ולתושבת החדשה ואז נלביש את הבולם על הקפיץ, נסגור את הבורג המרכזי של הבולם ונחזיר את הבולם למקום.

את הסגירה נעשה בסדר הפוך לפתיחה***.

הערות:

* בשלב הזה בסגירה טחנתי את ההברגה של הבורג. נאלצתי להשחיז את הראש של הבורג עם דיסק על מנת שהאום יחזור למקומו. בנוסף, בבורג הזה אמורה להיות מגרעת במרכזו שמיועדת למפתח T30. אצלי משום מה זה לא היה, והיה רק חור שמתאים במקרה הטוב לנול. החור הזה אמור למנוע את התזוזה של הבורג ולאפשר פתיחה של האום. לכן השתמשתי בלדרמן על מנת לתפוס את הבורג בראשו. לאחר שהאום הגיע לקצה הבורג תפסתי את הבורג מאחורי האום והמשכתי.

** הסרטון שבו נעזרתי:

*** מי שמשתמש בידית מומנט -

מומנט סגירה בורג נאבה: 74-81 ניוטון מטר

ברגי תושבת בולם: 34-41 ניוטון מטר

ברגי גלגל: 135 ניוטון מטר

תודה מיוחדת נתונה למאור ה ת ו ת ח!! שמסייע לי בכל שאלה ומדריך אותי איך לעשות דברים. כן יירבו! יישר כח!

אז ככה. לאחר ביצוע מורגשים השינויים הבאים:

א. נעלמה המכה שהאוטו היה מקבל על כל באמפר

ב. האוטו לא מתנדנד כמו ספינה בהפעלת לחץ ושחרור

ג. האוטו לא נזרק קדימה בבלימה

ד. אולי זה פסיכולוגי, אבל הבלימה השתפרה.

אז זהו זה, עד הפרוייקט הבא, שבע"ה יהיה מצולם.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)

תודה על השיתוף, וכל הכבוד שעשית את זה בפעם הראשונה בעצמך.

רק חידוד קל - גוש הברזל שאליו מתחבר הבולם, תפוח ההגה, ותפוח המשולש, נקרא נאקל - KNUCKLE

image.jpg

מצרף סרטון שיסביר את כל מה שהסברת במילים. אומנם זה מאזדה 3 אבל זה לא משנה, זה אותו רכב חוץ מהמנוע. הפטנט הזה של בולם שנכנס לתוך חובק בנאקל מופיע גם בחלק מהצרפתיות והוואגיות. DISLIKE ממני ליצרנים שבוחרים בשיטה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

השיטה הזו היא שיטה נאחסית. הסרטון שקישרתי הוא סרטון על הפוקוס ממש.

הדימיון בין מאזדה לפורד הוא די גדול יחסיצ למעט העיצוב.

תודה על הפידבק אסף!

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

כן, רק אחרי שהגבתי שמתי לב שצירפת לינק לסרטון. מתנצל.

וכמו שאדם אמר - כדאי שיהיה אימפקט בהישג יד לפתיחת האום המרכזי של הבולם.

Stay Dirty

פורסם

אין ספק שאימפקט מאוד עוזר עם האום המרכזי אך בקצה המוט שעליו יושב האום ישנו לרוב חור שמותאם לאלן שפשוט מכניסים בו ואז עם הקונטרה שזה יוצר מסובבים. ניתן גם לתםוס את הטלסקופ של הבולם עם גאבקה ואז לפתוח את האום.

פורסם

אני םשוט לקחתי מפתח 15 חצי עם ראצ'ט עם מפתח אלן וכמה פתחתי וסגרתי (הסגירה היתה עם 17 כמובן)

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...