Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גן ילדים בבניין משותף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קצת רקע כללי: אני מתגורר בבניין משותף בעל 2 קומות ו-2 כניסות. בכל כניסה 3 דירות. בכל כניסה ישנה דירה (קומת קרקע) עם גינה, ובקומה העליונה 2 דירות. הבניין בצורת מלבן וכל המרפסות של הדירות נמצאות באותה החזית.

כל דיירי הבניין הם המקוריים, עולים חדשים מברה"מ פרט לאחד.

בכניסה השנייה לבניין בקומת הקרקע, במהלך ה2-3 האחרונות החל להתנהל לו גן ילדים\פעוטון\צהרון כל השיט הזה עם הבכי, הצעקות, הקולות של הגננות, מסיבות ובעיקר מטרד כשהורים מגיעים עם רכבם להוריד את הילד לגן ומהווים מטרד לתנועה ברחוב (יש לציין כי מול לבית שלי קיים בית כנסת, ואף גן ילדים ששייך לעירייה - עומס רכבים ברחוב).

לאותה דירה שבה מתנהל הגן ישנה גינה ולה שטח טאבו משלה ע"פ חוק. אך מה שקורה ששאר השטח שמוקף בגדר נחשב לשטח ציבורי של הבניין. מה שקורה בפועל הוא, שהשכן פשוט השתלט על אותו שטח ומנהל על גביו גן ילדים, כן אותו שטח ציבורי שבדיעבד אני יכול באמצע היום לשים מנגל ולמנגל באמצע היום בגן ילדים.

השכן שאחראי לזה (יותר נכון אשתו היא זאת שמנהלת את הגן אך הוא לוקח חלק פעיל בו) משמש גם כוועד הבית.

אותו שכן בכלל לא מתגורר בבניין, אלא שכר דירה בבניין סמוך שם מתגורר. משמע הדירה הפכה להיות 100% עסק ולא דירת מגורים.

השכן שאחראי לזה, בנה גם גדר בטון מקיפה לגן בחזית הבניין ללא אישורים וללא היתר. לאור כך הגיעו פקחי העירייה ודרשו ממנו להמציא אישור. הוא עבר בין הדירות וטען שלא ידע שצריך אישור.

באותו נושא, הוא הגיע אל ההורים שלי בבקשה שיחתמו על מסמך שמאשר לו תוספת בנייה ותו לא.

שוב, אני מציין כי כל שאר הבניין הם עולים מברה"מ שלא יהיו מסוגלים לקרוא מסמך בעברית. לכן אין באפשרותי לדעת על מה הם חתמו כל השנים שהגיע וביקש חתימה לפה ולשם משום שלא השאיר עותק וההורים לא דרשו עותק (כך גם שאר השכנים).

אין לי מושג גם עם קיבל היתר חורג להפעלת העסק. פרט לכך, לפעמים בימי שבת בצהריים הוא משכיר את המקום (שנחשב לשטח הבניין) לאירועי ימי הולדת עם הפעלות ומוזיקה תמורת תשלום.

נתקלתי בנושא דומה מאוד לשלי באתר האגודה לתרבות הדיור: http://www.tarbut-hadiur.gov.il/content/2775

זאת הבעיה שלי בתמצית.

כיצד אני פועל מכאן לצמצם את הפגיעה בכל דיירי הבניין? מישהו נתקל בסיטואציה דומה ודרכי הטיפול בה? ישנו איזה גוף שמטפל בזה? או שזה אני יחד עם עורכי דין ובתי משפט?

זה הפך לבלתי נסבל הגן ילדים הזה, רק פוגע באיכות החיים של דיירי הבניין.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

זה אתה ועורך דינך, קרוב לודאי אצל רשם הבתים המשותפים.

יש פרוצדורה שמאפשרת הגשת בקשה בנוהל מזורז.

תביא בחשבון שיהיה עליך להמציא ערבויות למקרה שייפסק לטובת אותו שכן והוא ידרוש פיצוי.

לגבי רישוי העסק - צריך לברר ברשות המקומית. סבירות גבוהה שלא קיים. תן לעורך הדין לטפל.

לפי ההתנהגות מדובר באדם ששם פס ארוך על החוק, אל תופתע אם ישתמש גם באמצעים אלימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני עורך דין

הולכים לעיריה לבדוק האם יש אישור לשימוש חורג+ לבניה הנוספת.

אם אין

הולכים לעו"ד רצוי שבקי בנושאי מקרקעין

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה צריך עורך דין ?

אפשר לפנות ישירות לרשם הבתים המשותפים בבית המשפט הקרוב, להביא צילומים וסרטונים על מה שמתרחש.

זו תביעה כפולה כנגד אותו שכן וכנגד וועד הבית שמאפשר את זה.

פורסם

מרטינס - יש לא מעט ניואנסים שרק יודעי ח"נ, קרי עורכי דין, יודעים. למשל - כיצד לזרז את התביעה, או מה לעשות בעניין ערבויות שהתובע צריך לתת.

עדיף לשלם לעורך הדין עכשיו מאשר לשכן בעוד שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...