Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע 1.2TSI מאבד נוזל קרור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע 1.2L TSI על VAG שנת 2014.

הרכב מאבד נוזל קרור - לאט אבל ברור.

לפני שאני רץ למוסך אני רוצה לעשות שיעורי-בית, יש למישהו נסיון עם זה? סיבות, מחלות?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

יש במנוע קולר שיושב בתוך סעפת היניקה ומתחברים אליו 2 צינורות מים.צריך לפרק את הצנרת וואת הברגים שנועלים אותו ולבדוק אם יש סימני מים בתוך הסעפת.סיבה שנייה יכולה להיות מצנן חימום פנימי בתוך הרכב בדוק סימני רטיבות מאחורי השטיחים הקדמיים בצמוד לדוושות.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם (נערך)

משאבת מים כושלת זו בעיה מאד נפוצה ברכבי הקונצרן . הסתכל למשל פה http://www.vagit.co.il/forum/viewtopic.php?start=120#p148708 (בהודעה מספר 131 )

הכותב שם אינו סתם אחד חסר ניסיון,הוא דיי תותח בתחומו.

בכל מקרה, שנתיים זה בדר"כ הזמן שהמשאבה הזו שורדת. תכין ₪2500 לצמפיון ושניכם תצאו מרוצים. יגידו לך כמובן שזה בלאי טבעי... ובאמת זה אחד התיקונים הזולים בצמפיון.

אל תזניח כדי שלא תגיע בטעות למצב יותר נדיר שתואר בלינק שנתתי שבו מחליפים צמות ומחשב ...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

פותה״ש, בסבירות גבוהה משאבת המים דורשת החלפה. מדובר (כנראה) בסדרת ייצור פגומה אשר הורכבה במנועי 1.2 בשנת 2013/4. בייטי שלי (ייוצרה בנוב׳ 2013 ועלתה על הכביש במרץ 2014) היה איבוד קל מאד של נוזל קירור. במסגרת הטיפול השנתי האחרון (אוק׳ 2016) המוסך זיהה נזילה מהמשאבה והיא הוחלפה תחת אחריות של רצון טוב - היצרן נשא ברב עלות ההחלפה ואני שילמתי סיכום סמלי של כ250 ₪ וקיבלתי שנתיים אחריות על המשאבה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כל הכבוד למוסך שלך. לחבר שלי ייטי 2013 וגם אותה בעייה וחייבו אותו בצמפיון בלי בעיה ב ₪2500 .השונות בין המוסכים שלהם ממש גדולה.

הבטחון שלו באמינות הרכב התערער מאד והוא החליט שיום הדין קרב ואין אחריות ושהכל מתחיל להתפרק ומכר אותו מהר. לקח לו שבוע למכור .

פורסם

אם הרכב עדיין באחריות תכנס לאחד ממוסכי צ'מפיון.

אם הוא לא, אז ממליץ לך להיכנס למוסך רון בת"א (תתקשר לפני ותוודא שאופיר או רון נמצאים).

פורסם
הכל תלוי בבעיה שיש לך, כמה נוזל קירור יוצא לך להשלים?

YTIMSIT

נשאלה פה שאלה נכונה.

מדוע? אני אסביר. מפלס נוזל הקירור אינו נשאר לנצח באותו מצב. אלה יורד. אומנם לאט מאוד, אבל עדיין. במיכל העיבוי של האיביזה, ההשלמה בין סימן ה-MIN ל-MAX, הוא כ-כוס וחצי של נוזל קרור. כל כ-10000 ק"ם המפלס יורד מה-MAX ל-MIN, וצריך להשלים. זה קרה בכל רכב חדש שרכשתי בשנים האחרונות, ללא קשר לחברה או יצרן הרכב. לי אין הסבר מדעי לתופעה.

אם קצב ירידת המפלס גבוהה בהרבה ממה שתיארתי, צריך באמת לקחת בחשבון את המשאבה{כפי שחבריי ציינו}, ואולי להעיף מבט גם לכיוון המיכל עצמו.

בטיפול האחרון שביצעתי לרכב, ראיתי ארגז ענק מלא במיכלי עיבוי של הקונצרן שהוחלפו בעקבות סדקים.

פורסם (נערך)

נניח שהאוטו עם 45,000KM ומעולם לא בדקו או השלימו נוזל קרור ב-2 טיפולים שעבר,

במקרה כזה מוצדק ולגיטימי השלמה של לפחות 300CC נוזל קרור.

לפני שבועיים השלמתי בערך 400CC, לפני שבוע אח"כ עוד בערך 200CC על ההפרש בין ה-MIN-MAX.

עכשיו אני במעכב לראות את האיזון בין מפלס ה-MAX ל- MIN ואם זה יורד מתחתיו.

בינתיים הצטיידתי היום ב-1.5L של נוזל קרור G12++ שמיועד למהילה.

טיפול 45K מתוכנן בכל מקרה עוד שבועיים ונבדוק את זה.

אם זה באמת מכאני, אני מקוה שהאחריות של השנה הנוספת תועיל במשהו.

עריכה אחרונה על ידי ytimsit

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם זה באמת מכאני, אני מקוה שהאחריות של השנה הנוספת תועיל במשהו.

ראה את תגובתי (מספר שמונה) - אצלי כאמור, התגלתה הנזילה במשאבת המים לקראת סוף השנה השלישית וההחלפה בוצעה במימון כמעט מלא של היצרן למרות שרשמית המכונית כבר לא באחריות. בהנחה שאת כל הטיפולים ביצעת במוסך ברשת היבואן, לא אמורה להיות בעיה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...