Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שרכשתי רכב שחור בן 5 שנים וביצעתי פרויקט אישי שלמען האמת לא הייתי מרוצה ממנו,ניסתי את הווקס ולמעשה הגעתי הכי קרוב למה שרציתי, הפרויקט הראשון שלי כלל שטיפה מלאה עם שיטת 2 הדליים כמובן, פלסטלינה,ייבוש, מריחת גלייז של אוטו גילם,אוטם של מנזרנה. האוטו כמובן יצא חלק מאוד ונעים כמשי וגם נקי אבל חיפשתי עומק עומק בצבע! ברק,מראה, מראה רטוב ואת זה לא קיבלתי, למעשה כבר החלטתי לעשות לרכב אצל בעל מקצוע פוליש ווקס ויסיר את כל מה שעשיתי אבל כאב לי על כל העבודה שעשיתי והחלטתי לנסות ניסוי אחרון, קניתי את הווקס שמיועד לרכב שחור של מגווירס נתתי שטיפה לרכב ומרחתי, התוצאות הפתיעו לטובה האוטו סוף סוף מראה ונראה רטוב ובוהק, השאלה עד מתי זה יחזיק.. לצערי שבחנתי את המכסה מנוע בשמש גיליתי מלא סווירלים ז״א ההשפעה של הגלייז נעלמה בערך בחודשיים, אם חשוב למישהו אני אעדכן כמה זמן המראה הרוטב שמר על עצמו. ועכשיו שאלה לדעתכם פעם הבאה אין מנוס מלקחת את הרכב לפוליש להעלמת השריטות נכון? האם אפשר לבקש רק פוליש? יש בידי אוטם של מנזרנה ואת הגלייז ווקס. לא רוצה חומרים של אחרים מעוניין רק בפוליש, אפשרי?

פורסם (נערך)

בו נעשה סדר קטן

גלייז של אוטוגלים מעולה(בעזוב למיסוך שהוא עושה הוא גם סוג של פוליש שמנקה את הצבע) מחזיק בערך בין חודש ל3 חודשים תלוי באופן הכנה של הפח ותנאי מזג אויר.

אוטם מהווה תחליף לוואקס בעמידות גבוהה יותר אך ללא צבע חיי(לא מביא בדרך כלל צבע חיי ומראה רטוב חמים)

ווקס(המראה שאתה מחפש) ווקס עם ריכוז גבוהה של קרנובה יספק מראה רטוב, מחזיק בדרך כלל סביבות חודש+-

לגבי סוירלים רכב שחור(צבע כהה בכללי) יותר חשוף ופגיע מהבחינה הזו, בגדול גם אם תקפיד על כללי שטיפה נכונה ניגוב נכון וכו' עדיין יתבצרו לך סוירלים(זה לא נמנע) מישהו נשען לך על הרכב עם מכנס והיה מעט אבק וקיבלת אוסף סוירלים במתנה.

בגדול תעשה חידוש אותם אחת לחצי שנה(כולל פלסטלינה/IRONX) עם ישום גלייז וחידוש ווקס אחת לחודש(יש וואקסים היברידיים כמו קוליניט 845 שיש להם הראה דיי טוב ועמידות של אוטם, כמו כן יש אוטמים כמו פוסו שיש להם יכולת מיסוך)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

מחזק לגמרי את iliahrom

לגבי אם אפשר לעשות רק פוליש את דיטיילר בוודאי שאפשר, זה בסוף החלטה שלך מה לבצע. רק שתדע שפוליש מצריך הכנה טובה (מן הסתם זה גם זמן ועלות אצל הדיטיילר)

לגבי הווקס, אם התקציב מאפשר לך, ממליץ על ווקס Black של CG, מדהים, סינטטי לחלוטין (לא מבוסס קרנובה) מה שהופך אותו להרבה יותר עמיד, שום ווקס אחר שניסיתי לא השתווה לעומק השחור שאני מקבל איתו.

אני איתו כבר שנתיים ולטעמי הוא מחזיק לפחות חודשיים.

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

תודה רבה על התגובות, שהלכתי לקבל הצעת מחיר על הרכב ההצעה הייתה 5 אלף ודובר על ציפוי ונשארה של הרכב למשך 4-5 ימים- לא בא בחשבון, לכן לדיטיילר מקצועי אין תקציב יש כן תקציב לפוליש ווקס סטנדרטי, בכל המאמרים שקראתי( אחרי שעשיתי הכל) הבנתי שחייב פוליש קודם כל לתוצאות מושלמות, לכן ההגיון שלי אומר שפלסטלינה ופוליש יעעלו בגג 400 ש״ח- אני אבצע את השאר, לגבי ווקס וההמלצה קראתי שבווקס עם קרנובה יש יותר ברק לא? נתנו לי המלצה לסוג מסוים אם אני לא טועה קופסה אדומה אני יותר מאוחר אעדכן איזה ווקס זה

פורסם

לא נשמע לי הגיוני שפוליש והכנה (דו או תלת שלבי) יעלו 400 שקל אצל דיטיילר מקצועי, כמעט בטוח שעולה יותר

תפנה לאחד הדיטיילרים פה בפורום ותקבל הצעת מחיר.

בכל מקרה הכיוון שלך טוב - פוליש אצל דיטיילר, ווקס/אוטם לבד.

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

ציינתי אחי לא אצל דיטיילר , אצל ״ פוליש ווקס״ רגיל יש אחד בחולון שעושה והאמת שראיתי עבודות ממש יפות שלו, שוב זה לא דיטיילר אבל רק פוליש נראה לי דבר בסיסי- הורדת שיכבה דקה, השאר אני אעשה

פורסם

ב400 שקל לא הייתי מתקרב אליו ממרחק ירייה, ישחט לך את הלכה שהיא גם ככה עברה חיים לא קלים לפי מה שאתה אומר, עבודה נורמלים עם הכנה פוליש של כמה שלבים וציפוי עם עבודהתקינה של כמה שעות טובות תעלה לך בין 1500-2000 שקל, צור קשר עם יעקוב אלטר/שלומי אדרת/אורן/pdr+ תלוי מאיזה אזור אותה( אורן צפון השאר מרכז)

נשלח מהדרכים

פורסם

כן אבל שים לב שבכוונה אני ״בורח״ למקומות זולים יותר בגלל זה אני עושה הכל בעצמי לכן אני לא רוצה להגיע לסכום של 2000 ש״ח ובגלל זה קניתי גלייז למיסוך ומילוי הסוורלים,אוטם וכמובן ווקס. מה שכן אם הייתי יכול לתקן כן הייתי מבצע פוליש אך ורק פוליש כדי לקבל את הרכב חדש ונקי יותר ואז הייתי עושה את כל השאר בעצמי, הגיוני לא?

פורסם

לא הבנתי את הקשר בין זה שאתה מיישם אוטם ווקס לבד לבין לעשות פוליש אצל חאפר.

זה מעולה שאתה עושה דברים לבד, פוליש ממליץ בחום ללכת למקצוען.

בדקת ד״א מחירים אצל דיטיילרים? ההפרש גדול?

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

לא בדקתי את הווקס בלאק של CG שהמליצו כאן, אבל יש לי את הפיץ' 53 שלהם שגיליתי אותו בפרוייקט של שלומי, והוא די נחמד, אבל אני מצטער לקבוע שהווקסים היחסית זולים של מגווירס מביאים תוצאה זהה בהחלט... אולי ממש מעט פחות.

דבר שני, כשהרכב שלך יהיה נקי ונוצץ, הסווירלים יבלטו הרבה פחות, ואז תוכל לשקול בכלל אם אתה חייב פוליש ובלגן.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לא הבנתי את הקשר בין זה שאתה מיישם אוטם ווקס לבד לבין לעשות פוליש אצל חאפר.

זה מעולה שאתה עושה דברים לבד, פוליש ממליץ בחום ללכת למקצוען.

בדקת ד״א מחירים אצל דיטיילרים? ההפרש גדול?

סליחה על הדילאיי לנושא שאני פתחתי, בדקתי אצל דיטיילר וקיבלתי הצעת מחיר של 5 אלף ש״ח- ככה החלטתי לעשות לבד,דיבר איתי שהפח

במצב רע וצריך 5 שכבות טובות ודיבר על נאנו, הייתי פחות בקיא בזמנו בחומר אבל המחיר גרם לי לעשות את הפרויקט לבד. לתומי חשבתי שפוליש זה פוליש ועוברים עם פולישר על האוטו וזהו אבל ההפרש האדיר בין המקומות מראה שחוץ מחומר טוב אולי יש עוד דברים שאני לא יודע עליהם, לכן אני מנסה להכין את עצמי לפרויקט שבוא אבקש רק פוליש ואת השאר איישם בעצמי,

פורסם
לא בדקתי את הווקס בלאק של CG שהמליצו כאן, אבל יש לי את הפיץ' 53 שלהם שגיליתי אותו בפרוייקט של שלומי, והוא די נחמד, אבל אני מצטער לקבוע שהווקסים היחסית זולים של מגווירס מביאים תוצאה זהה בהחלט... אולי ממש מעט פחות.

דבר שני, כשהרכב שלך יהיה נקי ונוצץ, הסווירלים יבלטו הרבה פחות, ואז תוכל לשקול בכלל אם אתה חייב פוליש ובלגן.

הוא נקי ונוצץ אבל אם נשים אותו ועליו אור חזק חזק לבן אפילו פלאש של פלאפון רואים את הסוורלים, לגבי ווקס הטענה שלך מאשרת את מה שחשבתי גם
פורסם

בוא נגלה לך סוד, כולם כאן שרוטים, כולל אני, ומפריע לנו כל סווירל בלתי נראה, אבל תכלס אף אחד לא עומד להתבונן על הרכב שלך מול פלאש של פלאפון, ואם ממרחק של מטר הוא נראה מדהים, אז לא צריך להפריע לך עד כדי שתשקיע 5,000 שקל בפרוייקט.

אני אישית קניתי גם פוליש וגם פולישר ועוד חומרים לרוב, הם יושבים סתם בארון. כשקיבלתי את הרכב מהסוכנות שטפתי אותו טוב עם סבון פיירי ולאחר מכן עברתי עם אלכוהול וביצעתי ציפוי. מאז אני מתחזק את הרכב עם שטיפה ידנית ב-ONR צבע ירוק, מידי פעם ווקס, והרכב נראה מדהים עם כל הסווירלים שהוא צבר מאז.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

גם אני חושב שאת עניין הפוליש אפשר למתן. אם מצב הצבע סביר, גלייז פעם בכמה חודשים ארוכים, עם שימוש של ווקס ודיטייליר יתן לך תוצאות מעולות.

עם הזמן תוכל להתארגן על השכרת מכונה ליום או משו.

בעניין הווקס לרכב שחור, יש המלצה חזקה על ה-CG BLACK?

כרגע אני עם מנזרנה ודי מבסוט, רק יורד לאחר חודש.

Fiat Bravo 2011 TJET​

• תוכן חדש...