Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

על משרד התחבורה ועל בטיחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא דובר ונטחן בפורום מאות פעמים, אך חשוב כל פעם להעלות אותו מחדש. אסור לתת לזה לעבור בסדר היום, אסור לתת למשרד התחבורה לעבוד על הציבור בנוגע לבטיחות הרכבים, אסור לתת למשרד התחבורה להמשיך בחוסר המקצועיות בטיפול הקטל בכבישים.

די ללוביזם

די לשחיתות

מצרף מקור אשר דן על הנושא שכולנו מכירים

http://www.thecar.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%92-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8/

לסיום, אספר על כתבה מתוכנית הבוקר שראיתי אתמול, על נהגי אוטובוס שמתלוננים על חוסר באמצעים בטיחותיים בסיסיים באוטובוסים (דוגמא- מצלמת רוורס). על חוסר החקיקה של משרד התחבורה לחייב את חברות האוטובוסים להתקין אמצעי בטיחות אלו. נהג אוטובוס אמיץ רואיין והודה שהרג אזרח בזמן נסיעה לאחור, ועל כך שעם מצלמת רוורס המקרה לא היה קורה.

תגובת משרד התחבורה: משרד התחבורה מתייחס ברצינות לאמצעי בטיחות באוטובוסים והוא הורה לחברות האוטובוסים להתקין בכל כלי, מערכת למניעת סטייה מנתיב.

נו באמת.

פורסם

טוב, הדירוג של משרד התחבורה שונה מאוד מזה של Euro NCAP.

הוא בעיקר נותן משקל מרכזי למערכות בטיחות פרואקטיביות (סטיה מנתיב, שמירת רווח, בלימה אוטונומית וכדומה) ופחות לבטיחות משנית (פסיבית) או למאפייני ההתנהגות האקטיבית ה"קלסיים" כמו ניהוג ובקרת יציבות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מכמה שנים של התניידות בצבא אכן לאגד ומטרופולין ומהפעמים הבודדות שיצא לי לנסוע בסופר בוס (לפחות אזור מרכז ודרומה) אכן מע' סטייה מנטיב+מצלמות רוורס+מצלמות על הדלת האחורית קיימים.

אך לצערי בפרפריה הסיפור דיי שנה, האוטובוסים הנמוכים ללא כל אמצאי ראייה לאחור מלבד המראות בנוסף רוב ערי הפרפריה סובלים מכבישים פח בתוך השכונות(לא קשור למשרד התחבורה אך העיריות לא עושות את עבודתן)

בכל אופן כמו שאני רואה עכשיו השירשור לא ישנה דבר חוץ מפריקת עצבים שבסופו של דבר ינעל או ומוזג עם שירשור אחר

פורסם

חן - אני חושש שאנחנו יודעים בדיוק מה משפיע על הפרמטרים לקבלת ציון בטיחות מלא במשרד התחבורה.

האם משרד התחבורה ערך מחקר שמכוניות העונות על הדרישות שבציון רמת הבטיחות שהוא מפרסם, יביאו לשיעור ההרוגים הכי נמוך על הכביש?

האם הוא לקח את הפרמטרים ברמת הבטיחות, ממדינה אחרת שפרסמה מחקר שאלו הדרישות שיביאו לשיעור ההרוגים הכי נמוך בכביש? שכביש שמלא בסוזוקי סלריו, הוא ככל הנראה כביש בטוח יותר מכביש מלא בE קלאס?

איליה - השרשור נועד על מנת לייצר תודעה. לא נשב בחיבוק ידיים כשמשרד התחבורה מעודד התקנת מערכת בטיחות אחת, על פני מערכת בטיחות אחרת שככל הנראה תיצור כביש הרבה יותר בטוח. זה מתגלגל אלינו בסוף, לבטיחות בכבישים שלנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מסכים איתך ב100% בנידון, אבל לפרסם כתבה ולהתעצבן בפורום זה לא רחוק מלשבת בחיבוק ידיים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...