Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5 שנים עם S_MAX

shayy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מאוד נחמד בתור מוביל משפחתי. מה שיפה שזוגתך מתחברת לכל ה"דוסמובילים" בדמות מאזדה 5 וS-MAX. בד"כ האשה רוצה ג'יפ. רצוי כמה שיותר גדול.

כמו כן יש לי שאלה לגבי הצבע. למיטב זכרוני גם הרכב שלך הוא בצבע לבן. במקרה או שככה אתה אוהב אותם?

לגבי ניר צבי - הניכור הוא בכל מוסך מרכזי של יבואן. יחד עם זאת בהשוואה למוסכים אחרים הוא אחלה. אומנם טיפלתי שם פעם אחת עם במוו, אבל הייתי מרוצה. הם גם הביאו לי רכב שכור בעלות של 100 שקל. כלומר עשיתי חברות שנתית במועדון במוו וקיבלתי רכב חינם. אבל תכלס שילמתי על השכרה 100 שקל.

מוסך מרכזי של קרסו אם אתה מגיעה עם רנו אתה מקבל רכב שכור ב100 שקלים ליום.

אם אתה בא עם אינפיניטי - נונתים לך חליפי. אבל צריך לציין מראש.

בלקסוס החל מIS אני חושב - מקבלים רכב חילופי וגם שינוע.

בלובינסקי מותגים עממיים לא מקבלים כלום וDS מקבלים רכב חילופי.

מה שאני אומר שבאותו המוסך יש רמות שרות שונות . זה מה שמעניין.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אצלי במשפחה אמא שלי נוסעת על כזו, רכב פנטסטי למרות שאצלה הוא בליסינג תפעולי דרך שלמה סיקסט ושם פשוט הרסו את הרכב.

אצלה נגמר הליסינג עוד חודשיים ואין מחליפה באופק שעומדת באותו סטנדרט עם הפורד.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם
רכב מאוד נחמד בתור מוביל משפחתי. מה שיפה שזוגתך מתחברת לכל ה"דוסמובילים" בדמות מאזדה 5 וS-MAX. בד"כ האשה רוצה ג'יפ. רצוי כמה שיותר גדול.

כמו כן יש לי שאלה לגבי הצבע. למיטב זכרוני גם הרכב שלך הוא בצבע לבן. במקרה או שככה אתה אוהב אותם?

.

האמת שמה שמעניין אותנו זה מה הרכב שווה באמת. נסעתי במגוון ג׳יפים כולל במחיר כפול מהמקס והם לא יותר טובים...

לגבי צבע, העדפה שלי זה שקוף, לבן זה הכי קרוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

טוב אני לא יכול לומר מבחינת מנוע, לא נסעתי מספיק על המנוע החזק.

הפורד 90٪ מהזמן אצל אישתי, לפני זה היה לנו פראדו קצר, מידי פעם גם אבא שלי לוקח לי את הסוואנה ומשאיר לנו את הלנד קרוזר.

מבחינת הורדתי אותה ברמה, והאמת שגם אני נהנה עם הרבה יותר מהלנד קרוזר.

נסיעה חלקה יותר (אולי גם בגלל החתך של הצמיגים בפורד) המנוע חזק וזריז בהרבה, בתחושה שלי גם מהאקובוסט.

עד כמה שזה נשמע מוזר גם צריכת הדלק היתה עדיפה.

אישתי עדיין מאוד רוצה לאנד קרוזר ארוך.

אבל המחיר....הוא חסר פרופורציה לגמרי לדעתי ( לא אמרתי את זה שמכרתי:wink:).

אם זאת שהיא עולה כיום ללאנד קרוזר היא מרגיש שהוא אוטו הרבה יותר מיושן מבחינת מראה הפנים.

הפורד הרבה יחודית, פחות נפוצה על הכביש (ברמה שאנשים שואלים מה זה האוטו הזה, אני מת על זה)

הוא הכי פחות מיניוואן של דתיים, הוא לדעתי הכי יפה בקטגוריה אם יש בכלל קטגוריה שהוא נמצא בא.

גם עיצוב הפנים מאוד מאופק אבל מאוד יפה לדעתי, בטח יותר מהדגמים החדשים ששם הכל מצועצע.

מושבי העור פרקטים מאוד ונראים מצויין.

ולבן זה צבע מושלם לדעתי.

אני בעברי היתי עם ההילקס 8 שנים ועוד 4 עם פראדו.

אבל מאז הילדים אני כבר לא נהנה מטיולי שטח כמו פעם.

לכן ירד לי מרכבי השטח הגדולים והיקרים, אז עבור הדחף שלי לעניין אני מחפש לי סמוראי לימי שישי.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

אתייחס להרבה דברים שעלו בשרשור מאוחר יותר.

בעיקרון - הרעיון היה לשתף בעיניין עלויות תחזוקה. לגבי חוות דעתי על הרכב כבר כתבתי בעבר לא פעם.

בכל אופן - עכברוני - כשאתה רוכש רכב גדול ומגושם אבל בסופו של דבר אינו מרווח בהתאם, זה די לא לעניין. זה סיפור של לא מעט ג'יפים. אני לא יורד לשטח וגם לא מטפס מדרכות, אז אלו תכונות שאין לי סיבה לשלם עליהם. וזה בהחלט פייר אם למישהו אחר זה חשוב. כי פה בטח המקס תכשל.

מהצד השני - גינוני הכביש שלה - יכולת שיוט מהיר (במיוחד) בשקט ותוך תחושת שליטה, הם ברמה שלא מעט מכוניות "מנהלים" היו יכולות לאמץ.

ספציפית, למשפחה, דגם הטיטניום במיוחד, לצד הפונקציונאליות הגדולה, מספק גם פאר יחסי, עור ואלקנטרה, מערכת סאונד מצויינת עם 11 רמקולים וגג פאנורמי ענק. גם הביצועים הם ברמה גבוהה 7.9 ש' ל 100 ומהירות מרבית של 235 קמ"ש. אלו לא בדיוק נתונים של מיניוואן קלאסי. גם לנהג התקשורת וההתנהגות מתגמלים. (ובואו לא נשכח שאלו נתונים של מכונית בת 5. בזמנה בכלל לא היה משהו שמתקרב לזה).

אגב, היום הייתי בטיפול שנתי במוסך עם הרכב השני. אני לא רוצה להסיט דיון, אבל זה עזר להזכר בכל זאת בפנינה שקיימת שם. אחראי מחלקת פחחות - מנשה שקולט למי יש שריטה בעניין התחזוקה. היה לי שפשוף בפגוש שמשום מה לא הצלחתי להסיר וחשבתי שזו שריטה. רציתי שיעשה תיקון. כמו תמיד ניגש אלי ואמר כמה כיף לראות רכב בתחזוקה כזו. אמר שחבל לי על הכסף ושאחכה. חזר ועשה פוליש והפלא ופלא השריטה נעלמה. בסיום היום כשאספתי את הרכב, נתן לי בקבוק עם צבע, אם אצטרך לתת תיקון נקודתי. במוסך משפחתי אלו אולי מחוות רגילות, אבל במוסך מרכזי זה עושה כיף. וזו לא פעם ראשונה שנתקלתי ביחס מיוחד ממנו. כשרואים את האדם קולטים שהוא יודע מה זה שירות. כמובן שזה היה ללא עלות.

בנוסף, ברכב שלי יש מצלמה - עברתי על כל שלב הטיפול ברכב ונסיעת המבחן שבוצעה בו. אין לי שום הערה. הכל היה לעניין. ולמרות שקבלתי שם 3 הצעות שונות מעובדים למכור להם את הרכב, אף אחד לא התיישב ברכב או התקרב שלא לדבר על ל"בחון אותו".

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם
טוב אני לא יכול לומר מבחינת מנוע, לא נסעתי מספיק על המנוע החזק.

2.3 שברשותך אמנם לא עגלה. בעיני ביצועיו סבירים. היה ברשותי כזה ונהנתי ממנו.

ההספק שלו 161 כ"ס. באקובוסט טיטניום 240 כ"ס. ה 2.3 מאיץ ל100 ב 11.2 ש' האקובוסט מקצץ 30% ומסתפק ב 7.9 ש'.

"החייים הם לא אפס ל 100". בוודאי לא אצלי. אבל זה פער מאוד משמעותי שקשה לי להאמין שאי אפשר שלא לחוש בו בכל נסיעה.

אגב בהתייחס לרכב בליסינג, בהתייחסויות בשרשור, בין היתר בצבא. מהמקרים שאני מכיר מדובר בדגם הטרנד עם 203 כ"ס. הוא מהיר ומהנה לכשעצמו. עד כמה שאני יודע ההבדל בין המנועים הוא בתוכנה בלבד. יש הבדלי אבזור ורמת גימור.

פורסם

אהלן שי,

בהחלט סיקור נחמד והשרשור מאוד אינפורמטיבי ומעניין בסופו של יום, יכול לתת המון מידע נקי מסודר לפחות עד כאן.

לגבי הרכבים, מונדאו טיטניום סדאן או האצבאק אף עושות את זה באיזור ה ~7.5 שניות למאה כך שההפרש לא קטן בכלל, כולל האצות ביניים ששם אין על מה לדבר.

הבעיטה והמשיכה וההצמדה לכסא הנהג בסחיטת הדוושה בין אם זה ב D או כמובן, ב S עם התיבה כפולת המצמדים, קשה לתאר את הסיפוק כמובן, ביחס לכל השאר.

מבחינת ההבדל הטכני? דווקא יש הבדל קטן אחד שהרבה לא מודעים אליו, וזה נמצא בצנרת הפליטה:

"The 200ps car has a 2.5" pipe to the Y-section at the rear axle.The 240ps version has a 2.75" pipe to the Y-section."

בנוסף, חברת בלופין טוענת שהיא יכולה לבצע שדרוג תוכנה מ 203 ל 240 אך לא אל 260 לדוגמא, כי הם טוענים שבבדיקות שלהם, הנתונים שהתקבלו הראו שלא ניתן להגיע לשם בצורה נוחה כמו בגרסאת ה 240 מלכתחילה, כך שייתכנו שינויים מזעריים כאלו ואחרים.

סתם לידע כללי :oops:

פורסם

מעניין. לא ידעתי.

צנרת אמנם לא חלק מכני פנימי אבל בהחלט משפיע על ביצועים.

שוק השיפורים למנועים האלו מגוון למדי. אני לא שם.

פורסם

אצלנו בחברה יש קטע...אחרי שאחד הבכירים סיים ליסינג עם אס-מקס ועבר לאאוטלנדר, שאר החבר'ה שמעו מה יש לו להגיד על הכלה החדשה ולא מוכנים לבצע את ההחלפה. מבקשים להאריך את הליסינג עם האס-מקס לעוד שנה.

פורסם

אני לא כותב פה בד"כ והגעתי לזה דרך חבר שהפנה אותי.

אני עם אס מקס כבר כמעט שש שנים, שלוש עם טרנד 2.3 2008 ועוד מעט עוד 3 עם טיטניום 2014 (אני מאמין שהוא בין האחרונים שעלו על הכביש בארץ).

אני מאוד פעיל בowners club הבריטי עם ערימות של מידע וידע שחסך לי המון כסף עם השנים (והפך את המקס שלי לקצת פחות סטנדרטית בנוף הישראלי :)).

אני מאוד אשמח להתחבר עם ולחבר קצת את החבר'ה הישראלים, כי כמו שאתם רואים מהתגובות פה מעטים קונים אס מקס (במיוחד טיטניום) "כי הם צריכים 7 מקומות".

אני זמין בהודעה פרטית פה...

פורסם

ואף מילה על המזגן החלש באס-מקס? או שזה כבר לא קיים בדגמים החדשים?

וגם - בנוגע לניר צבי, לי קצת מפריעה ההפרדה בין לקוחות פורד/מזדה לאלו של במוו/מיני. לא מהבחינה שהתור לשרות שונה אלא מבחינת התנאים. חדר ההמתנה וכל הסביבה באזור של הגרמניות יותר מכובד. לי זה חורה למרות שאני מגיע עם גרמניה....

• תוכן חדש...