Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MK7 GTI - צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברור שלא היית מוציא שקל על הרכב שלי, זה מתקיים באופן ריק כי אין לי רכב.

חוץ מזה, הייתי ממליץ לך לקחת קצת פחות קשה דברים שנכתבים בפורום מאנשים מסתם אנשים רנמדומלים שאתה לא מכיר, אבל הי, אולי נגעתי בנקודה רגישה - מתנצל.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

אני חייב להודות שמקריאה ראשונה של הפוסט שלך ובמיוחד מהכותרת, גם אני כמו לוציפר התרשמתי שאתה מוטרד מצריכת הדלק, יש דרכים נעימות יותר להבהיר את כוונתך. עכשיו שהבהרת את כוונתך אני מקווה שתמצא כאן חברים שיוכלו לייעץ לך מניסיונם האישי.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

מנוע בהרצה, נסיעות קצרות בפקקים - ברור שתהיה צריכה גרועה.

מצא לך יום שבת, בדוק לחץ בצמיגים, מלא דלק עד הסוף, אפס את מד המרחק, סע לך על כביש מישורי לפחות 100 ק"מ כשסל"ד נמוך ככל שניתן*, חזור ומלא דלק באותה משאבה עד הסוף ובדוק אז את צריכת הדלק. אחרי ההרצה הנתון רק ישתפר.

*עם זאת בהרצה יש לגוון עם הסל"ד - לא לעלות ממה שמומלץ לרכב, אבל שלא יהיה קבוע בנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי vpvi
פורסם
ברור שלא היית מוציא שקל על הרכב שלי, זה מתקיים באופן ריק כי אין לי רכב.

חוץ מזה, הייתי ממליץ לך לקחת קצת פחות קשה דברים שנכתבים בפורום מאנשים מסתם אנשים רנמדומלים שאתה לא מכיר, אבל הי, אולי נגעתי בנקודה רגישה - מתנצל.

אני מחקתי את הפוסט עם אותה הערה, כי זה לא היה במקום, ואני מתנצל. אני מכבד כל אחד פה בפורום, גם ללא היכרות אישית ולכן גם מתייחס לדברים בכבוד הראוי.

לא חשבתי שהתגובה הראשונית שלך מוסיפה מידע רלוונטי (הרי אני יודע לעשות את אותו חישוב לבד), אלא נועדה רק ל"קנטר". לכן הגבתי כמו שהגבתי.

הלכתי וקראתי את השתלשלות העניינים שוב והגזמתי בתגובתי, הייתי צריך להיות עדין יותר ועל כך אני מצר.

יום מעצבן שכזה היום, שכנראה יצא פה בפורום. שוב סליחה.

פורסם
מנוע בהרצה, נסיעות קצרות בפקקים - ברור שתהיה צריכה גרועה.

מצא לך יום שבת, בדוק לחץ בצמיגים, מלא דלק עד הסוף, אפס את מד המרחק, סע לך על כביש מישורי לפחות 100 ק"מ, חזור ומלא דלק באותה משאבה עד הסוף ובדוק אז את צריכת הדלק. אחרי ההרצה הנתון רק ישתפר.

בהרצה יש לגוון עם הסל"ד - לא לעלות ממה שמומלץ לרכב, אבל שלא יהיה קבוע בנסיעה.

תודה. אני כבר ב-1800~ קמ, אז אני מאוד מקווה שההרצה הסתיימה (וביצעתי כמומלץ :) ) פשוט תהיתי אם מה שמצפה לי זה 6-7קמ לליטר בתנאי הנסועה הרגילים שיש לי ביום-יום, ונראה שהתשובה היא שכן.

חבר עם MK6 אמר שאנסה למלא דלק 98 ולראות שצריכת הדלק משתפרת. לא בטוח שזה רלוונטי בנסועה ובפקקים שלי ושווה את ההפרש במחיר. בכל זאת אבצע זאת באותה תחנה מפורסמת בחולון בתידלוק הקרוב כדי לראות.

פורסם
אני מחקתי את הפוסט עם אותה הערה, כי זה לא היה במקום, ואני מתנצל. אני מכבד כל אחד פה בפורום, גם ללא היכרות אישית ולכן גם מתייחס לדברים בכבוד הראוי.

לא חשבתי שהתגובה הראשונית שלך מוסיפה מידע רלוונטי (הרי אני יודע לעשות את אותו חישוב לבד), אלא נועדה רק ל"קנטר". לכן הגבתי כמו שהגבתי.

הלכתי וקראתי את השתלשלות העניינים שוב והגזמתי בתגובתי, הייתי צריך להיות עדין יותר ועל כך אני מצר.

יום מעצבן שכזה היום, שכנראה יצא פה בפורום. שוב סליחה.

הכל בסדר.

הסיבה שעניין אותי לדעת היא כי אני בנקודה של קניית רכב בעצמי ולכן מתעניין באופן קבלת ההחלטות של אנשים אחרים, מכל מלמדי השכלתי. ובנוסף ישנם רבים שלא לוקחים בחשבון את ירידת הערך של הרכב, ובסופו של דבר אני לא מכיר אותך ולא יודע מה אתה יודע או לא. ולכן היתה השאלה.

פורסם

אם ישנה המלצה על לחץ אוויר "אקונומי" לצמיגים, אז לך גם עליו.

ואם אין, אפשר לנפח מעל למומלץ לפחות ב-10% ואפשר אולי יותר (כתלות גם בכמה אתה רגיש לשינויי נוחות), על צמיגים קרים ולא יותר מהמקסימלי המותר לצמיגים עצמם.

פורסם (נערך)
אם ישנה המלצה על לחץ אוויר "אקונומי" לצמיגים, אז לך גם עליו.

ואם אין, אפשר לנפח מעל למומלץ לפחות ב-10% ואפשר אולי יותר (כתלות גם בכמה אתה רגיש לשינויי נוחות), על צמיגים קרים ולא יותר מהמקסימלי המותר לצמיגים עצמם.

חשבתי על זה באמת, ובשני המקרים שמילאתי אוויר (אחרי לקיחת הרכב מהסוכנות) וגם כעבור חודש פחות או יותר, היה 32 בכולם. בשני המקרים, אפילו תוספות של מעל 10% לא ממש שינו משמעותית.

אני אמנע מהעלאת 10% בגלל החורף והכבישים במצב זה. אחשוב על כך כשמזג האוויר ישתפר.

איפה אפשר למצוא מספרים של לחץ אוויר אוקונומי? זהו ג'נט 17''

IMG_20161031_083921.jpg

עריכה אחרונה על ידי BNitay
פורסם
הכל בסדר.

הסיבה שעניין אותי לדעת היא כי אני בנקודה של קניית רכב בעצמי ולכן מתעניין באופן קבלת ההחלטות של אנשים אחרים, מכל מלמדי השכלתי. ובנוסף ישנם רבים שלא לוקחים בחשבון את ירידת הערך של הרכב, ובסופו של דבר אני לא מכיר אותך ולא יודע מה אתה יודע או לא. ולכן היתה השאלה.

בהחלט לקחתי את ירידת הערך כפקטור, כי זה באמת האובדן היחידי (פרט להוצאות שוטפות). לצורך העניין, מאזדה 3 2.0 ספיריט חווה אותו אובדן ערך כעבור 3 שנים כגולף GTI. זה כאשר אתה משקלל 15% תוספת על GTI במצב כמו שלי לאחר 3 שנים, ביחס לכמות הGTI יד ראשונה שישנם בנמצא.

פורסם

אם אין המלצה על המדבקה (ואין) או בספר, אז אין.

וגם ככה 36 (ולא 32) זה יחסית גבוה מהסטנדרט. תוסיף לזה כ-10% ואתה כבר ב-39-40.

לא הבנתי מה הקשר לחורף.

פורסם
אם אין המלצה על המדבקה (ואין) או בספר, אז אין.

וגם ככה 36 (ולא 32) זה יחסית גבוה מהסטנדרט. תוסיף לזה כ-10% ואתה כבר ב-39-40.

לא הבנתי מה הקשר לחורף.

אחיזה נמוכה יותר בלחץ גבוה יותר, כאשר הכבישים רטובים וחלקים כאשר האחיזה נמוכה יותר מלכתחילה

פורסם

בשינויים קלים כאלו, אני לא חושב שהאחיזה נפגמת הרבה אם בכלל. שטח המגע אינו משתנה רדיקלית בצמיגים רדיאלים כל עוד לא מדובר במקרי קיצון. ובכל מקרה אפשר להתנסות בדירוג. איפה חן ג.?

אגב, בכבישים מוצפים, עדיף לך צמיג עם לחץ אוויר גבוה יותר/צר יותר. הסיכוי לציפה נמוך יותר.

פורסם

36 זו המלצת היצרן (לצמיגים קרים) לפי תמונת המדבקה שצירפת. המלצה שבדר"כ מהווה פשרה בין נוחות-ביצועים-חסכון בדלק.

האם זה מספיק? בהחלט. אבל יש פתח לשחק עם זה.

• תוכן חדש...