Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת I STOP מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

שתי שאלות בנוגע למאזדה 3 פרימיום החדשה מנוע 2 ליטר.

הראשונה. האם מישהו יודע, אם מערכת ה i stop גורמת למזגן להיסגר כשהיא ניכנסת לפעולה? קראתי באיזה אתר שהמערכת לא נכנסת לפעולה כאשר המזגן על מקסימום. אבל מה קורה שהמזגן לא על מקסימום. האם המזגן נחבא או לא?

שתיים, בנוגע לקיפול מראות חשמלי. האם בזמן נעילת האוטו המראות מתקפלות אוטומטית. עד כמה שהבנתי אמור להיות אבל לא סגור על זה. מבקש הבהרה.

תודה רבה מראש

פורסם

מתחת לטמפרטורה של 19 מעלות, מערכת I stop לא נכנס לעבודה,

אבל יש דרך לראות אם המערכת מוכנה לעבודה דרך המסך הראשי (של הרדיו וכו)

בנוסף לגבי כיבוי המזגן, זה לא נכון, פשוט פחות עוצמתי.

המראות לא מתקפלות אוטומטית בנעילת הרכב, אתה יכול לסובב את הגויסטיק של המראות למצב קיפול ידנית.

פורסם

המראות מתקפלות חשמלית רק באופן ידני - כלומר אתה צריך ללחוץ על כפתור (יותר נכון לסובב כפתור) כדי שזה יקרה ולא זה לא אוטו' כשפותחים/סוגרים את האוטו.

מתחת ל21 מעלות אם אני לא טועה הסטארט סטופ פשוט לא נדלק, מעל הוא פשוט מפסיק לקרר ומוציא סתם אוויר בכמה שניות שהרכב עוצר.

המערכת עצמה לדעתי לא שווה כלום ומעצבנת, שוחקת את המצבר ובשורה התחתונה לא חוסכת כלום חוץ מכיבוי של הרכבים תוך כדי פקקים או פניות לתוך רחובות עמוסים.

פורסם

לא כתבתי סתם אלא מתוך ניסיון בדגם הספציפי הזה - הוחלף מצבר אחרי שנה וחצי וזה רק משחיקה של סטארט סטופ. ששוב לטעמי מערכת מיותרת שלא חוסכת בשום דבר בטח אחרי שקלול של מצברים שהולכים מהר יותר (אלא אם חיסכון של אגורה וחצי לנסיעה מאוד קריטיים בשבילך) אגב אני לא היחיד עם מצבר סטארט סטופ שטוען שהם נשחקים, תבדוק יש הרבה כאלה.

פורסם (נערך)

חשוב לי להבהיר עוד שתי קטנות - 1. המצבר הוחלף בתוך האחריות (שנגמרת עליו אגב בתוך שנתיים ולא שלוש) 2. יש כפתור פשוט שמכבה את המערכת ומאז שהחליפו לי את המצבר אני פשוט מתנזר מהמערכת ואני משתמש בכפתור כדי לכבותה. קצת מעצבן שכל נסיעה צריך ללחוץ מחדש אבל ככה זה במאזדה, וגם באודי A6 שאני נסעתי תקופה:)... שמעתי שיש רכבים שאפשר לכבות לצמיתות - אין לי מושג אם זה נכון.

עריכה אחרונה על ידי בוני03
פורסם
חשוב לי להבהיר עוד שתי קטנות - 1. המצבר הוחלף בתוך האחריות (שנגמרת עליו אגב בתוך שנתיים ולא שלוש) 2. יש כפתור פשוט שמכבה את המערכת ומאז שהחליפו לי את המצבר אני פשוט מתנזר מהמערכת ואני משתמש בכפתור כדי לכבותה. קצת מעצבן שכל נסיעה צריך ללחוץ מחדש אבל ככה זה במאזדה, וגם באודי A6 שאני נסעתי תקופה:)... שמעתי שיש רכבים שאפשר לכבות לצמיתות - אין לי מושג אם זה נכון.

תודה רבה בוני על ההתייחסות. אני מבין כי אתה בעלים של בדיוק הדגם הזה (פרימיום) בנפח 2 ליטר. אשמח לדעת התרשמות כללית שלך מהרכב, מכל ההיבטים. קודם כל מאיזו שנה הרכב שלך? ובכלל, חוץ מהמערכת i stop מה החסרונות ויתרונות שמצאת? איך ההתרשמות מהתנהגות כביש? וגם כמה ראית שהיא באמת צורכת דלק?

תודה מראש

פורסם

בפעם המי ידוע כמה - מערכת STOP & START אינה מותקנת באף מכונית ללא תכנון מקדים ומקיף, על כל המשתמע מכך.

המתנע מיועד ל 600,000 - 700,000 התנעות, האלטרנטור מחוזק והמצבר מסוג פריקה עמוקה.

גם מצבר כזה יכול לשבוק חיים אחרי שנה וחצי, ואין לזה קשר למערכת.

רק במכוניות שהמזגן בהן פועל על מנוע חשמלי (אינוורטר), המזגן ימשיך לקרר גם כשהמנוע כבוי.

במאזדה 3 יש מדחס רגיל, ולכן אין מיזוג כשהמנוע כבוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני חייב לציין שקשה (לפחות לי) להתרגל ל STOP&START ברכב שלי (לא מאזדה) אבל בהחלט בפקקים זה מעצבן ברמות עד כדי שאני מנטרל את האופציה.

מה שכן אצלי גם שהטמפ' פחות 19 מעלות המערכת נכנסת לפעולה אני מניח כי הרכב הגיע לטמפ' הרצויה (לא בהתחלת הנסיעה שהרכב חם).

אני לא רואה ממש יתרונות במערכת הזאת חוץ מקבלת דרגת זיהום נמוכה יותר ליצרן

פורסם
תודה רבה בוני על ההתייחסות. אני מבין כי אתה בעלים של בדיוק הדגם הזה (פרימיום) בנפח 2 ליטר. אשמח לדעת התרשמות כללית שלך מהרכב, מכל ההיבטים. קודם כל מאיזו שנה הרכב שלך? ובכלל, חוץ מהמערכת i stop מה החסרונות ויתרונות שמצאת? איך ההתרשמות מהתנהגות כביש? וגם כמה ראית שהיא באמת צורכת דלק?

תודה מראש

בכיף:

נתחיל בזה שיש לנו בבית את הדגם הזה אבל לא בדיוק הדגם הזה - כלומר לפני שקראו לו פרימיום אלא כשהוא היה ספיריט ואז הוא היה הדגם הבכיר. לאחרונה מאזדה החליפה את השמות והוסיפה קצת אבזור לדגם הבכיר ומספיריט הוא הפך לפרימיום... כיום אין בכלל את המושג ספיריט אבל הרכב הוא אותו רכב עם אותו מנוע וחוץ מריפודים שונים וערכת בטיחות טיפה יותר מתקדמת אין שום הבדל. הרכב עלה לכביש בינואר 2015 ועבר כבר 60K שזה סכום נכבד ביותר שבהחלט אפשר לתת חוו"ד עליו ואטוטו חוגג שנתיים על הכביש.

עכשיו לרכב עצמו:

1. קודם הרכב נראה מדהים כל אחד אומר את זה וקשה לפספס את זה זה מתחיל בתאורה הקדמית עובר ללד מאחורה ממשיך בקימורים שיש לכל אורך הרכב ותמצא רק במאזדה או ברכבים שעולים 400K ומעלה, ונכנס לפנים הרכב שנראה ומרגיש טוב מאוד. הריפוד אצלי הוא ריפוד בד בניגוד לפרימיום שמגיע היום עם עור, הרכב מגיע עם אבזור עד מעל הראש אם תרצה ארחיב (יש מפרט רשום בכל מקום רק תחפש).

2. המנוע חלש יותר מהנתונים על הנייר ככה לפחות אני מרגיש - כלומר מרכב ששוקל קצת יותר מטון ויש לו 165 סוסים ציפתי ליותר.. אבל זה לא כזה קריטי בפרט פה בארץ שאין יותר מדי לאן "לברוח" הבעיה במאזדה שהמנוע משתמש בכל כוחו רק מסלד מאוד גבוה, שלא צבין הרכב חזק מאוד מאוד בטח יותר מכל משפחתית ממוצעת ויעלה לך את הקסטל על 110 ב2000 וקצת סלד.

3. נוחות בכביש סבירה + (לרכב עממי) שיבושים גדולים כמו פסי האטה וכו הוא אוכל בלי מלח דווקא את הקטנים קשה לו יותר, יש רעשי רוח ברמה סבירה (שוב, בהתאם לקטגוריה) .

4. בניגוד למה שזה נראה הרכב דיי מרווח למרות שאני לא ראיה גדולה כי אני לא גבוה במיוחד (1.70) ואני ממש אוהב שהכל קרוב והקבינה ממש בנויה לנהג מכל מערכת השליטה שדומה לבמו אאודי ומרק ועד לזווית הישיבה שמאוד נמוכה וספורטיבית גם מאחורה יש מרווח סביר לשתי מבוגרים וילד, תא מטען עם פתח הטענה קצת בעייתי כסאות למשל לא יכנסו לך בגלל הצורה של הפתח ועוד כל מיני מוצרים.

5. בעיות שהיו ויש כל הזמן - 1. הכפתורים של קיפול המושבים הם כמו בשנות ה80 עם חוטים וכל מיני דברים שאני לא מבין איך זה יכול להיות וכבר פעמיים שהתקלקל הכפתור (תוקן במוסך בטיפולים שוטפים ללא שום תשלום כמובן - לדעתי זה פשוט חוטים שמשתחררים או משהוא כזה וכנראה פשוט מאוד לתיקון) 2. הוחלף מצבר כמו שכבר כתבתי 3. טיפולים רגילים ללא שום דברים מיוחדים למעט ענייני ברקסים כאלה ואחרים שהוחלפו משחיקה פעמיים - סביר ביותר אמור לקרות...

אפשר לומר אפס תקלות (למעט המצבר שפשוט נגמר...)

6. אני אחד שבכל הרכבים תמיד השיג צריכת דלק גרועה ככה ששוב אני לא יודע כמה אפשר לסמוך עליי ובנוסף על הכל אני תל אביבי ונוסע המון המון בפקקים בתוך העיר (אולי 70%-60 מזמן הנסיעה זה בתוך העיר) והרכב הזה דווקא מצטיין בחיסכון בדלק בעיקר מחוץ לעיר שלדעתי בקלות אפשר להגיע ל1/17 ואפילו 1/19-20 בתוך העיר זה יותר בכיוון של בין 1/7-10 ובכללי אני עושה 1/10 ע"פ שעון הרכב - לא הייתי בונה על הרבה יותר אלא אם אתה נוסע הפוך ממני כלומר 70% מחוץ לעיר.

עכשיו אחרי כל זה - טיפ - תחשוב טוב לפני שאתה קונה כי בעוד כמה חודשים בודדים נוחתת כאן מאזדה 3 חדשה מתוחת פנים, אמנם מתחית פנים קלה אבל עדיין מתיחה, אני אישית הייתי ממתין - לדעתי ב3 שתנחת פה בקרוב יהיו מערכות בטיחות הרבה יותר מתקדמות פלוס אבזור עוד יותר מפנק ובלם ראשי שעובר מידני לכפתור.

אם ישלך עוד שאלות אשמח לענות.

פורסם

וואו בוני. איזה פירוט. המון המון תודה על ההשקעה בכתיבה המאוד מפורטת ועניינית. ממש עזרת לי להבין את מיכלול הדברים ברכב הזה. נשמע מעולה.:lol:

פורסם (נערך)

גם אצלי מצבר וורטה 70A S&S קרס אחרי שנה שהאוטו היה על הכביש. הוחלף באחריות . מאז אני מכבה את המערכת כל פעם כי מצבר חדש עולה ₪1500

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...