Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, מכיון שהוא לא מדליק אורות מאחור.

מי שם לב בכלל שהאורות האחורים דלוקים ביום? לא רואים את זה.

לא רואה בכלל בעיה עם זה.

פורסם

לא רק שאין בעיה עם זה, אלא שמוטב שהאורות האחוריים לא ידלקו באור יום, ולא רק מטעמי חסכון: אורות הבלם מעט פחות בולטים כשהם מופעלים על רקע האור האחורי שדולק.

אבל, נכון להיום, זה מה שהמחוקק הישראלי רוצה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש שירשור גדול שפתחתי בנושא זה בדיוק בפורום ייעוץ משפטי כאן. פתחתי את השירשור לפני כמה שנים, כשכל נשוא ה DRL היה עוד חדש.

אז, החוק לא התייחס בכלל לקיום DRL.

תדליק אור נמוך (שמדליק גם תאורה אחורית) וזהו.

בהמשך החוק שונה. היום הוא אומר:

תדליק אור נמוך או DRL ותאורה אחורית. מכיוון ש DRL לבד לא מדליק תאורה אחורית, עדיין צריך להדליק אור נמוך.

מה שכן, אם ברכב מסויים הפעלת אורות חניה (קליק ראשון במתג האורות) לא מכבה את ה DRL, אז ברכב כזה אפשר להדליק אורות חניה. זה חוסך קצת חשמל ומפחית את בלאי הנורות.

פורסם

שאלה היפוטית... נניח ובנאדם שם מיליון לדים באורות חנייה וזה עושה את הפנס מואר כמו אור נמוך רגיל, האם זה "עוקף" את החוק?

עם יד על הלב, אפילו כשאני נוסע עם הרכב של העבודה בכבישים בינעירוניים ומדליק אורות מרגיש לי כ"כ מיותר. שמש חזקה, שמיים בהירים...

ברגע שיש גשם, אווירה קודרת, אין שמש בכלל, ברור שחייב להדליק וזה רצוי מאוד. לא מבין את החוק, כאילו יש פה כל היום עננים, ללא שמש, עם גשם, שלא יראו אותך.

פורסם

לא, ויש פוטנציאל לסנוור.

והדלקת אורות ביום איננה מיותרת. כבר הובאו בפורום מובאות ממחקרים שהוכיחו שיש שיפור בניראות גם באור יום מאוד חזק.

פורסם (נערך)

רואים אור מעבר ביום. אתה לא מודע לכך, אבל רואים.

וגם אור המעבר היה מסנוור אילולי היה מוסט למטה ולימין (הוא נועד למעבר על פני רכב אחר בחשיכה, ואמור להאיר תמרורים ואת שולי הכביש).

אם תרכיב שם לדים בעוצמה דומה (או גבוהה יותר) כמו שאמרת, ללא ההיסט הזה - אתה תסנוור לבאים מנגד או לנוסעים מימינך את הצורה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

בהתאם לחוק החל מהיום הראשון של נובמבר ועד ליום האחרון של חודש מרץ,

חובה להדליק אורות מעבר ברכב וזה לא חדש לאף אחד.

הרעיון הוא להראות יותר מאשר לראות ונהגים רבים משכילים ליישם את התקנה

גם בכל ימות השנה.

להיות בולט זה טוב אבל לפעמים יש גם בולטות יתר שהחוק אינו אוהב

כמו תוספות תאורה למיניהן שמעניקות לרכב הרגיל

מראה של צלחת מעופפות למסתכל מרחוק.

התקנה להדליק אורות בחורף מחייבת את כל כלי הרכב הכבדים והציבוריים

בכל הדרכים וכלי רכב פרטיים רק בדרכים שמחוץ לשטח העירוני.

השימוש באורות חניה כשמו כן הוא -

מותר ורצוי לשימוש במצב של חניית הרכב בלבד.

אורות החניה הם אור שמפעיל פנסים קטנים ובין השאר מפעיל תאורת מכוונים.

אין לנסוע בדרך כל שהיא עם אורות חניה בלבד.

מומלץ להדליק אורות בכל נסיעה, בכל דרך שהיא ובלי קשר לחוק.

במיוחד חשוב הדבר בחורף, בצל, בערפל, בעת עקיפה,

בנסיעה בכביש דו-סטרי או בכביש צר וכן כשהשמש בגבך.

פורסם

הכי מרגיז זה ברכבים שהאורות נדלקים לבד ע"י חיישן , עכשיו יבוא שוטר ויתחיל לנהל ויכוח עם החיישן שחשוך ?

אני מבין שזה החוק אבל החלק הנחמד שיש חיישן זה שאי אפשר לשכוח להדליק אורות , מצד שני בחודשי החורף יש לא מעט ימים שהאורות לא ידלקו ואז יש סיכון לדו"ח.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

השימוש באורות חניה כשמו כן הוא -

מותר ורצוי לשימוש במצב של חניית הרכב בלבד.

אורות החניה הם אור שמפעיל פנסים קטנים ובין השאר מפעיל תאורת מכוונים.

אייל, אנא ממך תקרא בעיון את ההודעה שלי שמתייחסת לאורות חניה, אני מצפה להתייסות עניינית ולא לדברים כליים שלא קשורים למה שנכתב.

פורסם

ברוב המכוניות עם החיישני אורות יש פונקציה של כיבוי אורות אוטומטיים בחניה - הפתרון בחורף? להדליק אורות קבוע ולא לגעת במתג..שמניעים האורות נדלקים שמכבים הם נכבים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הכי מרגיז זה ברכבים שהאורות נדלקים לבד ע"י חיישן , עכשיו יבוא שוטר ויתחיל לנהל ויכוח עם החיישן שחשוך ?

אני מבין שזה החוק אבל החלק הנחמד שיש חיישן זה שאי אפשר לשכוח להדליק אורות , מצד שני בחודשי החורף יש לא מעט ימים שהאורות לא ידלקו ואז יש סיכון לדו"ח.

הרעיון מאחורי התקנה לא קשור רק לחשכה, בשביל זה יש תקנה נפרדת. הרעיון מאחורי הדלקת אורות קבועה ביום היא לשפר את הניראות דווקא במזג אוויר בהיר.

אייל, אנא ממך תקרא בעיון את ההודעה שלי שמתייחסת לאורות חניה, אני מצפה להתייסות עניינית ולא לדברים כליים שלא קשורים למה שנכתב.

אורות חניה לא מספיקים בכל מקרה. מחקרים הראו שהם לא מבליטים את הרכב באור יום כמו אורות מעבר.

פורסם

חן גם אתה לא קראת...

מה שכתוב אצלי זה הדבר הבא:

אם יש רכב, בו הדלקת אורות חניה לא מכבה את תאורת הDRL, ניתן לנסוע עם אורות חניה דלוקים.

יש לך DRL דולק + אור אחורי דולק + אור חנה קידמי דולק. עונה על דרישות החוק וחוסך מעט חשמל ובלאי של נורות ראשיות.

ברוב המכוניות עם החיישני אורות יש פונקציה של כיבוי אורות אוטומטיים בחניה - הפתרון בחורף? להדליק אורות קבוע ולא לגעת במתג..שמניעים האורות נדלקים שמכבים הם נכבים.

זה ממש לא קשור אחד לשני, כיבוי אורות אוטומטי בחניה היה גם בפיאט אונו 1990.

• תוכן חדש...