Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי מאמרים ופה בפורום ועדיין יש לי מספר שאלות:

1) קניתי אוטם צבע Carpro Reload, ראיתי ביוטיוב איך משתמשים איתו הכל טוב ויפה. השאלה היא האם אני צריך לעשות גם ווקס אחרי שאני משתמש בו? כי לפי מה שקראתי חובה ווקס אחרי אוטם צבע. ואם כן אחרי כמה זמן מהרגע שאני שם את האוטם צבע אני צריך לשים את הווקס? וכתוב על המוצר מאחורה עם הרכב שחור אז יש לערבב עם מים 1:1, מישהו יש לו את המוצר ויכול להסביר לי מה רשום שם על רכבים שחורים?

2) פוליש, קניתי Meguiar's Polish לתיקון שריטות קטנות, ואפילקטור לפוליש עדין. השריטות הקטנות נמצאות בעיקר על המכסה מנוע. השאלה שלי היא האם לא רואים הפרש בצבעים לאחר שימוש רק על חלק אחד של הרכב?

תודה רבה

פורסם

קודם כל ברוכים הבאים.

1 - המוצר באופן כללי הוא אוטם "סופי" שעמור שיכל להגיע על מוצר אחר או בתור אוטם בפני עצמו.

אין שום צורך לעברבב אותו הוא מגיע מוכן לשימוש , אופן השימוש הוא די פשוט , לרסס כמה שפריצים על חלק של הרכב או

המטלית לעבוד בתנועות מעגליות על השטח (משטח קטן כל פעם) , עד שהחומר נהיה כמעט ולא נראה לעין , לאחר מכן לקחת מטלית נוספת ולעשות ולעבור על החלק שוב עד שלא נשאר שאריות של חומר כלל.

2 - אין בעיה לעשות על חלקים , הבדלי גוונים לא יהיו , מה שכן עם יש על שריטות על חלק גדול של השטח הייתי ממליץ לעשות את

כולו , פוליש מוריד שכבה דקה של "לקה" (שכבה שמגנה על הצבע) , אם תעשה על חתיכות קטנות יהיו הפרשים בין העובי שלה

כדי לשמור על עובי אחיד הייתי עושה לכל המשטח.

באופן כללי אני חושב שזו לא שיטת עבודה נכנונה והתוצע גם תהיה בהתאם , כמו כן חשוב לזכור שיש להכין את משטח העבודה לפני כן.

תוכל לעיין במדרכים שפורסמו פה כדי להבין על מה מדובר : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?584848-%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%AA%D7%9D-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%A2%D7%96%D7%AA%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%9C%D7%91%D7%93

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם

תודה על התגובה.

קראתי את כל המדריכים וברור שאני הולך להכין את המשטח לפוליש (שטיפה עם שמפו איכותי+פלסטלינה על כל האוטו). ולמה אם אפשר לדעת השיטה לא נכונה? זה שריטות ממש מינוריות שרואים אותם רק אם מתקרבים לרכב.

ואם אפשר תשובה לגבי הווקס, כמה זמן לחכות בין האוטם צבע עד שאני שם את הווקס?

תודה

פורסם

לא אמרתי שהכל לא נכון , הכוונה הייתה יותר בגישה ובחומר הנבחר.

לטעמי הגישה של לעשות פוליש לחלק אחד בלבד היא לא נכונה כלל , אני חושב שנכון לשמור על אחידות בכל הרכב.

כמו כן בטוח שיש לך המון סוורלים ושריטות קטנות על כל הרכב ולא רק על מכסה המנוע , אולי פחות ממה שיש שם אך עדיין קיים.

ולכן פוליש בייחוד יחסית עדין הייתי עושה על כל הרכב , איפה שצריך מעט יותר דגש אפשר לעבור פעמיים.

לגבי האוטם התכשיר שבחרת הוא לא בדיוק אוטם , לפי התרשמות אישית זה יותר כמו חומר לפיניש שמחזיק במקרה הטוב כחודש ובמקרה הפחות טוב סדר גודל של שבועיים.

ולכן אני לא רואה טעם לעבור את כל התהליך הזה (קשה פיזית ומאוד ארוך יחסית) כדי להגיע לאותו מצב בעוד כמה חודשים.

אני הייתי קונה אוטם רציני יותר כמו פוסו למשל , ועליו כבר מיישם את שלך ביותר פיניש , ואז כאמור וואקס כבר די מיותר.

אם בכל זאת תבחר ללכת בדרך שהזכרת אני הייתי מחכה לפחות יום אחד לפני יישום ווקאס.

כל חומר שמוגדר בתור אוטם צריך זמן כדי להיצמד כמו שצריך לצבע.

2017 Type R

• תוכן חדש...