Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גולש הרבה בקבוצות פייסבוק באירופה, אני אישית מתעניין ברכבי "מנהלים" ושמתי לב שבאירופה הסדאן פשוט לא קיים.

בסופר מיני או משפחתיות אפשר להבין וזה לא הדיון.

אבל למה במשפחתיות גדולות, בארץ, הסדאן שולט?

איזה סיבה הגיונית יש לכך שרוב המונדאו הן סדאן?

מאזדה 6 בכלל לא יודע אם מביאים הצבק.

ורבות אחרות מהקטגוריה בשליטת הסדאן.

האם מחירה של הסדאן זול יותר? אחרת למה להעדיף סדאן על ליפטבק? הרי זה גם נראה אותו דבר.

פורסם

אין יתרון לסדאן - מלבד ההעדפה העיצובית המסורתית של הישראלי. מאותו טעם סטיישן במשפחתיות הגדולות לא תפס, אנשים רוצים את ה"רושם" של סדאן כי זה מה שמתחבר אצלם לתדמית הרצויה. מצד שני - אתה יכול להתנחם בכך שאנחנו לא חריגים, אירופה היא החריגה ובשווקים גדולים אחרים סטיישן וליפטבק בקטגוריה הזו לא קיימים או קיימים בשיעורים זניחים (סין, ארה"ב וכד').

פורסם

אני גם מעדיף הצ'בק, אבל היתרון העיקרי של הצ'בק הוא למטרת הובלות של חפצים ארוכים (ארונות מאיקאה למשל).

כמה אנשים שכבר קנו "מכונית מנהלים" בארץ באמת יבצעו הובלות כאלו בעצמם? אם אתה לא מתכנן להוביל שום דבר לבד, מה היתרון של הצ'בק (למעט המגב האחורי)?

סדאן, לפחות קונספטואלית, מעט ארוכה יותר ולכן בעלת נפח אחסון מעט גדול יותר. יכול להיות שזה בכלל לא נכון במשפחתיות גדולות ("מנהלים"), אבל לך תסביר את זה לאנשים. גם ככה זה סגמנט מאוד שמרני ברובו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה שאפשר לפתוח את הבגאז' והקור מהמזגן לא יברח. או לחילופין, הקניות בבגאז' יתחממו פחות מאשר שיהיה מתחת לזכוכית של דלת חמישית.

יש גם מכוניות שפשוט ניראות יותר טוב בתצורת סדאן, כמו רנו מגאן 2, או קורולה דור נוכחי.

בסדאן גם לרוב הבגאז' יותר גדול מזה של דגם האצ'בק מקביל. גם לא רואים מה נמצא בבגאז' (כידוע, גנב לא יגנוב מה שהוא לא יודע שקיים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הקניות בתא המטען ברכב סדאן לא מתחממות פחות או יותר ובהאצ'בק לא הכל גלוי כי יש כיסוי לתא המטען, קשיח או נגלל.

לגבי רכבי מנהלים, בעבר היו לא מעט דגמים עם מרכב 5 דלתות בנוסף לסדאן בעיקר עבור השוק האירופאי, למאזדה 626 ו-6 היו כאלה עד לדור הקודם, להונדה אקורד בעבר הרחוק ועוד רבות וטובות.

עם השנים האירופאים נטו יותר לכיוון סטיישנים וג'יפונים וכמות המכירות של ההאצ'בקים ירדה. הסדאן מיוצרים גם עבור שווקים אחרים ולכן שרדו (בנתיים) ויש חברות כמו סקודה שהחליטו לייצר בדור השני של הסופרב רכב שהוא גם וגם.

בארץ בשנים שבהן נמכרו הרבה משפחתיות גדולות עדיין הייתה העדפה גורפת לדגמי סדאן ולכן מעט דגים יובאו בתצורת האצ'בק וגם אלה שיובאו נמכרו בכמויות קטנות יחסית.

פורסם

ישראל נוטה פחות לכיוון אירופאי, ויותר לכיוון מדינות אסיה וצפון אמריקה, ששם מרכב סדאן, מנוע בנזין וגיר אוטומטי שולטים ביד רמה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
.

בסדאן גם לרוב הבגאז' יותר גדול מזה של דגם האצ'בק מקביל

נכון, אבל זה לרוב תיאורטי, כי בפועל זו תצורה פחות פרקטית.

פורסם

העניין הוא שברכבי מנהלים, לדגמי הצבק גם יש תחת כמו סדאן והם נראים אותו דבר.

לכן השאלה, למה ספציפית בארץ ההעדפה לסדאן בסגמנט הזה?

כחדש מי זול יותר?

פורסם

אני חושב שסדאן.

אם קורולה עולה פחות מאוריס, וסיויק 4 דל' עולה פחות מדגם 5 דל', אז אני מאמין שבמכוניות מנהלים (עד כמה שיש עדיין מכוניות מנהלים, זה סגמנט די גוסס היום), אותו מצב.

פורסם
העניין הוא שברכבי מנהלים, לדגמי הצבק גם יש תחת כמו סדאן והם נראים אותו דבר.

לכן השאלה, למה ספציפית בארץ ההעדפה לסדאן בסגמנט הזה?

כחדש מי זול יותר?

אין באמת הבדל אמיתי במחיר (לפחות לא היה, יש בכלל הצ'בק בסגמנט הזה היום?) לדעתי, הכל נובע משמרנות של הלקוחות - רובם מבוגרים, שפעם העדיפו סדאן בקטגוריה נמוכה יותר בגלל הבגאז' הגדול יותר, ונתקעו עם ההעדפה הזו גם כשאין באמת הבדל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

במקרים בהם שווקו סטיישן בקטגוריה הזו בישראל, זה היה לעיתים באותו מחיר בדיוק או בפער זניח מהסדאן. זה לא שכנע את הישראלים - למעשה המקום היחיד בו הישראלים מוכנים לקנות סטיישן הוא בקומפקטיות (וגם שם, זה לא בכמויות האירופאיות).

פורסם

תצורת האצ׳בק/סטיישן תמיד תיהיה שימושית יותר מגרסת סדאן ולא רק למקרה שצריך להוביל ארון של איקאה - כלב, אופניים, עגלת ילדים, you name it.

יש גם מכוניות שנראות הרבה יותר טוב הסטיישן (אודי A4 למשל). הלקוחות הפוטנציאליים בארץ פשוט שמרניים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...