Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו 940.

Big_White
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום יש לי סובארו B4 2008 סטיישן..

אני נוסע המון. ככה שאני כבר לא רואה טעם להמשיך להחזיק ברכב הזה. :?

החלטתי לקנות וולוו 940 סטיישן. (רציתי טורבו, אבל אין טורבו, אז אקנה כניראה אטמוספרי, ואחרי זה ניראה מה יהיה :evil:)

מדובר בדגם 2.3 ליטר. שנת 93

מדובר בנסיעות רגועות 90% מהן מחוץ לעיר בנסיעה רגוע על 90 קמ''ש.

והייתי רוצה לדעת קצת עלויות החזקה. צריכת דלק.

בעיקר חלקים שהם אחזקה שותפת... כמו דיסקים, רפידות ופילטרים.

אלא יותר לכיוון של בול ג'ויינטים, משולשים, תותבים למשולשים, בולמים, רדיאטור, אלטרנטור, סטרטר.

דברים שעם השנים כבר מסיימים את הקריירה שלהם.

יש לי זוג ידיים ישרות, ככה שאת העבודה על הרכב אני יכול לעשות לבד בעצמי.

מדובר על נסיעה של כ 40 אלף בשנה.

צריך את הרכב שישרת אותי בלי לרוקן לי את הכיס. שנה וחצי, שנתיים גג.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

הרכב משנת 93 גם מנוע וגיר עלולים להתקלקל.לא הייתי בכלל נכנס להרפתקה הזו.

לטווח קצר של שנה וחצי עד שנתיים יש ליסינג פרטי באוויס/אלבר אבל לא לק"מ שאתה מחפש.

אולי בתקציב שלך, במקום הסובארו כדאי לחפש רכב דיזל/היברידי כי הק"מ מטורף ואת הבלאי (שכאשר אתה קונה רכב משומש אי אפשר לדעת קשה עוד יותר להעריך לאחר שתעשה איתו 60-80,000 ק"מ).

באוטו סנטר יש סיוויק היברידיות בנות 3-4 עם ק"מ מכובד יחסית לגילן אבל במחיר של ה B4 שלך-אולי כדאי לחשוב בכיוון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי 740 משנת 92 מנוע 2.0 אבל חוץ מהנפח, המנועים האלה זהים בהכל.

אתה יכול לקרוא כאן על השימוש שלי ברכב והעלויות.

בקצרה, טיפול ברכב הזה הכי קל בעולם. צריך להיות מפגר גדול כדי לדפוק שם משהו. ברכב הזה אין משולשים, יש זרועות כאלה שמחליפים בהם את הגומי וזהו.

רדיאטור לוקח 10 דקות על השעון להחליף.

חלקים יש בשפע, גם באינטרנט. לא יקר.

צריכת הדלק זה העניין הכי קריטי פה, במשולב אני מגיע ל1:8.5. מחוץ לעיר הכי נמוך שהגעתי זה 1:10. אני נוסע עם אוטו ריק רוב הזמן, תאר לך מה זה בסטיישן עמוסה בציוד. תבדוק אם זה סביר לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפי דעתי הלבד:

לעשות 40 אלף ק"מ עם וולוו שנת 93 , תצטרך להחליף חצי אוטו בזמן הזה וצריכת הדלק 1 ל 6, תחשב את זה על פני 40 אלף ק"מ תראה מה תקבל.

שורה תחתונה: זה לא מעשי בכלל. אבל יש יוצאי דופן. בהצלחה בהרפתקאה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

חשקה נפשי גם בסטיישן טורבו, קשה למצוא

בעבר הייתה במשפחה סדאן טורבו, היא לא הייתה זולה וחסכונית, גם לא באחזקה אבל נסעה חזק יחסית והציעה תמורה יפה למחיר.

קח בחשבון חיישנים שלא הכי זולים, בולמים אם תרצה לטפל בתחושת האוניה, ודרייבשאפט שצריך שיפוץ לנטרול רעידות.

Sent from my D5803 using Tapatalk

M-TECH E46

פורסם
כיום יש לי סובארו B4 2008 סטיישן..

אני נוסע המון. ככה שאני כבר לא רואה טעם להמשיך להחזיק ברכב הזה. :?

את המשפט הזה אני לא מבין. מה בעיה להמשיך להחזיק בסובארו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי בגלל צריכת דלק, חשב שמשום מה בוולוו ישיג יותר טוב :lol:

פורסם

כשהיתה לי וולוו חדשה כזאת (סדאן) היא נסעה 9.5 קילומטרים על ליטר בנזין. ה-740 2.0 שהיתה לי לפניה עשתה 1/7.

ולא, ממש לא הייתי ממליץ על וולוו 1993 לניעה של 40000 ק"מ לשנה -ואל תשכח שישלך גם שני טסטים בשנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למה אף אחד לא מציע את הפתרון הכי הגיוני מבחינת מחיר? להתקין מערכת גז, הסובארו B4 בנויה להסבת גז והיא תחזיר את ההשקעה די מהר.

אם מתעקשים להחליף רכב, אז אפשר אולי לקנות דאצ'יה סנדרו סטאפווי דיזל, עולה 75 אלף ש"ח, תמכר אחרי שנתיים בהפסד משמעותי בגלל שהיא חדשה ובגלל הק"מ, אבל לפחות יש אחריות וכנראה גם שקט נפשי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשביל 40,000 ק"מ בשנה אל תחשוב אפילו על וולוו ישנה.

אתה צריך דיזל מודרני ידני או היברידי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מדובר על נסיעה של כ 40 אלף בשנה.

צריך את הרכב שישרת אותי בלי לרוקן לי את הכיס. שנה וחצי, שנתיים גג.

וולוו בת 23 זה ממש, אבל ממש לא שם.

אולי הוא פשוט מכנית ויחסית נוח לתיקון, אבל רכב בן 23 זה רכב בן 23.

לנסועה כזאת הכי זול בשבילך יהיה להישאר עם הסובארו, וגם אותה תצטרך כנראה להחליף בקרוב למשהו הרבה יותר חדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התיקונים,אם יצטרך בכלל, יהיו זניחים לעומת עלויות הדלק עם הקילומטרז שהוא מתאר. גם עלות הקניה היא גרושים. בחישוב גס זה בערך 35k ש"ח בשנה. לנסיעות עבודה כאלה לא הייתי בוחר באף רכב בנזין.

• תוכן חדש...