Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל, מדינת ישראל באופן כללי מסריחה מחאפריות ומאינטרסנטים...

.I'm really getting sad (honestly, no sarcasm) thinking that people are just used to it as the norm

.My residency in the US for the past few years has indeed opened my eyes

My appologies to everyone that now think that I'm being a dick, I am not, I personally have nothing to lose or gain from this law but I care about it anyways for the benefit of all

.Moti

פורסם

מוטי,

נראה לי שהתבלבלת קצת, ועל הדרך אתה עלול לבלבל את מי שקורא את השרשור הזה או את הודעותיך.

דני לוי היה מהיוזמים והמובילים של הצעת החוק, הן בגרסתה הקודמת והן בגרסתה הנוכחית. אז לפני שאתה תוקף אותו, אנא זכור שהוא הוא, הביא אותנו עם חצי צעד לפני התחלת פעילות ספורט מוטורי בישראל.

אני לא מסכים עם טענתו שימי מסלול אינם ספורט מוטורי, אני חושב שהם זרז חשוב להתפתחות בסיס לספורט מוטורי, במיוחד במדינה בה עד ביום לא היתה קיימת חיה כזו, אבל רחוקה מאד הדרך מכאן ועד לתקוף אותו (כמאמר כותב הטור: "החוק הזה נוצר ע"י נהגי מירוצים, קודם ע"י נהגי מירוצים, נכתב בייעוץ צמוד של נהגי מירוצים ומיועד עבור נהגי ורוכבי מירוצים, ועל כך מגיעות להם רק תשבוחות והסרת כובע וקסדה קולקטיבית של כולנו").

ולגבי טענותייך לחאפריות - קשקוש. הרבה מאד עבודה הושקעה ע"י גורמים מקצועיים ומשפטיים מהרמה הגבוהה ביותר כדי לגבש את החוק הזה. ואתה מוזמן לעיין בפרוטוקולים של ועדת הכלכלה בנושא 23.6.04, 9.3.04 ואחרים כדי להבין כמה אנשי מקצוע היו מעורבים בחוק הזה.

ולגבי שלמה כהן - אני מקווה שכבר הגעת להארה, בעקבות הערות של אנשים אחרים בשרשור זה

Little Max, שבשעותיו הפנויות גם קורא לעצמו אורי ויסלר, למען הסר ספק.

פורסם
הטענה שנשמעה היא שאופן שימוש זה בכלי הרכב (=ימי מסלול, רכיבה במסלול), גורם למאמצים מכאניים על הרכב והמכלולים המעמידים בספק את בטיחותו בכביש הציבורי, אם ישוב לנוע בו.

Sorry, but this is a mistake... in fact, it order to put a car on a race track for the purpose of running a track day your car must go through a complete technical inspection to assure its safe operation... most of these vehicles are probably in much safer operating condition than 75% of the cars that are currently moving on public roads in israel

מסיבה זו - ככל הנראה - נקבע כי "כלי תחרותי" לא ישוב לעולם להיות "כלי רכב" (המורשה לנוע על הכביש).

וזה בדיוק מה שדרוש כדי לאפשר ימי מסלול: לאפשר לכלי רכב להפוך לכלים תחרותיים - ולשוב ולהיות כלי רכב בתום האירוע.

- Another confusing point

There is a HUGE difference between a fully race prepared vehicle and a street car that can just go for a track day... the law makers seem to fail on this exact point, not understanding that these are two completely different worlds, just like the fact that is a huge difference between track day driving and competition driving

A fully prepared racecar should not be street registered, to that I fully agree, a car that is equipped with a roll cage should not be moving on a public road

ולמיטב הבנתי, הנושא בטיפול, ומסיבות שלא ניתן לפרט אותן כאן, עדיף כרגע להמתין ולא לעשות רעש (אני יודע איך זה נשמע - אבל באמת שיש סיבות...)
:smile: We can agree on disagreement

.Moti

פורסם

מוטי,

זכור שלא במירוצים עסקינן, אלא בימי מסלול.

כמו כן, לא מדובר במכוניות, אלא באופנועים.

אתה מוזמן לחלוק עלי (אבל, אנא, הסבר), אבל אופנועים "ספורטיביים" מודרניים כשירים לימי מסלול באופן שרוב המכוניות שנעות על הכביש לעולם לא יהיו.

פורסם

דני לוי הוא משלנו !!1

תשאלו את ראשי עמותות האופנועים ,אף על פי שהוא נהג ולא רוכב.

כל נושא הtrack day יעלה לדיון לפני הקריאות הנוספות. תפסיקו לרדת עליו הוא היחידי שיזם

דחף ,פעל, ויושב מול חבורות אוכלי חינם במשרדי הממשלה השונים והכל לבד!!!!

כל הנושא המקצועי עליו, ובקרוב אני אפרסם מדוע לא נכנס סעיף הtrack day בחוק המקורי.

פורסם
דני לוי הוא משלנו !!!

כל נושא הtrack day יעלה לדיון לפני הקריאות הנוספות. תפסיקו לרדת עליו הוא היחידי שיזם

כל הנושא המקצועי עליו, ובקרוב אני אפרסם מדוע לא נכנס סעיף הtrack day בחוק המקורי.

א. ראה הודעתי בנושא מלמעלה. אני חושב ומאמין שהיא דעת הרוב ולא דעת המיעוט.

ב. אני לא רואה המונים ש"יורדים" על דני לוי. אחד או שניים "יורדים", כנראה בלי להכיר את הדברים לאשורם, אחרים מעבירים ביקורת, לגיטימית לדעתי, תוך חיזוק ידיהם של האנשים שהובילו את החוק.

Little Max

פורסם
דני לוי הוא משלנו !!1

אתה נתפס לנושא ה-Track days, וזה חלק קטן מהבעיה הכוללת.

אני מתכוון לבעיה של אופנועי שטח, שמגיעים מהיצרן כשהם חוקיים וכשירים לתנועה יומיומית - וגם מוכנים לשימוש תחרותי. בארץ יש מאות כאלו , ואף אלפים, אשר הגיעו לכאן כחוק, ומשמשים את בעליהם ליומיום או בסופי שבוע לטיולים ורכיבות אתגריות. אלו אופנועים שלפחות בחלקם נמנים על הרמה הגבוהה ביותר. עד היום, בעליהם יכלו להתחרות עמם במירוצים שונים ללא בעיה. מה יהיה אחרי כניסת החוק לתוקף?

בעולם האופנועים, בכלל, המרחק בין דגמים מסחריים חוקיים לכל דבר המוצעים למכירה לקהל הרחב, לבין כאלו המשמשים למירוצים, קטן מאד. נראה לי שלכל הסוגיה הזו לא ניתנה כלל הדעת בעת הכנת החוק. זאת בנוסף, כמובן, לנושא הטראק-דייז.

וממש לא ראיתי כאן תקיפה רבתי על דני לוי... להיפך, אם כבר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...