Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני ההחלפה, המאוורר התחיל לעבוד על מהירות גבוהה כ10 דקות בערך מתחילת הנסיעה, ונשאר כך על מצב קבוע עד לכיבוי המנוע.

מפלס המים תקין, ושום נורת חום לא דלקה. אבל שיגע אותי שהמאוורר עובד קבוע ועל HI SPEED

אז פניתי למוסך, חיברנו למחשב והבנו שהטמפרטורה לא עוברת את ה85 +- או אפילו יורדת.

והמאוורר ממשיך כל הזמן לעבוד.

לאחר התייעצות נאמר לי שכבר הוחלפו מספר טרמוסטטים לרכבים אלו, וזה פתר את הבעיה.

חשבתי וחשבתי ולבסוף החלטנו להחליף.

וזה לא עזר. קרה דבר אחר, המאוורר לא עבד כלל.

הדלקנו מזגן, ואז המאוורר נכנס לפעולה על מהירות גבוהה. כיבינו מזגן, והוא מפסיק לאחר 2-3 דקות לעבוד.

בקיצור, בהעדר שעון חום ומאוורר שלא ברור איפה הכשל במערכת, אין לי שום אינדיקציה לדעת האם המצב

תקין, מה חום המנוע, ומה לעשות הלאה?

אשמח מאוד לקבל חוות דעת, מאחר ואני בדקתי גם בפורומים בחו"ל, והתקשתי למצוא תשובה ברורה.. מה שכן

יש לרכבים אלו בעייה במערכת הקירור, לאורך כל השנים! ממש מכה.

פורסם

מאוורר מקבל פיקוד מ ECU (מחשב ניהול) שניזון מחיישן טמפ'.

אם אחרי שהטמפ' ירדה הוא עדיין פועל יכול להיות שיש בעיה בחיווי פיקוד או בפיקוד עצמו - יכול להיות שהממסר לא משחרר אותו.

צריך לבדוק דבר ראשון האם בטמפ' שהוא כבר היה אמור להפסיק לעבוד עדיין יש פיקוד בממסר שלו (פיקוד = מתח שמועבר לממסר),אם כן הבעיה יכולה להיות במחשב או בחיישן טמפ' שגורם לשגיאה במחשב.

פורסם

תודה על התגובה : )

אבל העניין הוא כזה: לפני שהחלפנו את הטרמוסטט, המאוורר היה נכנס לפעולה לאחר 10 דקות בערך ולא מפסיק עד לכיבוי המנוע, ולא משנה מה מזג האוויר או אם הרכב נוסע על כביש מהיר.

לאחר ההחלפה, זה עבד באותו אופן. ואז החלפנו את היוניט של המזגן. שם כבר המאוורר הפסיק לעבוד, ונכנס לעבודה רק ברגע שמדליקים מזגן.. לאחר כמה 2-3 דקות הוא מפסיק לעבוד (בנסיעה)

עצרתי בצד להעיף מבט . המשאבת מים עובדת כנראה ללא הפסקה, המיכל עיבוי ממש חם, והצינור התחתון של המים, בכלל קר..

אין לי מושג מאיפה להתחיל..

פורסם

אם הצינור קר וזה לאחר שמנוע הגיע לטמפ' עבודה נכונה וודאית, נראה שהטרמוסטט לא תקין ולא מעביר נוזל קירור (מים)

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז מה זה אומר? שבפועל המשאבה עושה סירקולציה רק במעברי המנוע ולא עם הרדיאטור?

טמפרטורת עבודה וודאית, דיי בעייתי ברכב הזה מאחר והגאונים שם החליטו לוותר על השעון והשאירו רק חיווי שדולק רק במצב "בעייתי"..

למוסכניק אין מחר זמן להתעסק עם הרכב שלי, אז מחר אתקין ואקבל מידע ע"יי הרכיב Engie ואז לפחות אדע על איזה טמפרטורה המנוע עובד.

פורסם

אם אין סירקולציה תקינה, הטמפ' שתגלה בנוזל הקירור תלויה במיקום החיישן ואינה מצביעה בהכרח על טמפ "כללית" במערכת.

אם צינור אחד קר, יש שתי אפשרויות:

הטרמוסטט לא "פתח" כי נוזל הקירור עדיין לא בטמפ' המינימום הנדרשת

או

הטרמוסטט לא פתח כי הוא תקול/תפוס ואינו מאפשר מעבר חופשי של נוזל קירור.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עדכון: בבוקר עשיתי נסיעה של 20 דקות בערך, לאחר מכן הרמתי מכסה מנוע,

מיכל העיבוי היה חם מאוד והצינור התחתון עדיין היה קר. כלומר התרמוסטט לא נפתח עדיין

והמאוורר לא נכנס לפעולה.

לפי מספר דעות בפורומים בחו"ל, הבנתי שיש מצב ל"כיס אוויר" במערכת

אחרי שהוחלף התרמוסטט.

בזהירות רבה התחלתי לשחרר את מכסה המיכל, ולחץ האוויר החל לצאת.

עד שהמים הגיעו כמעט עד פתח המכסה.

סגרתי והמשכתי בנסיעה, ומכאן הכל הסתדר!

חברתי את הengie וראיתי במדוייק את חום המנוע והוא סביב ה85

כאשר הוא מגיע ל100, המאוורר נכנס לפעולה כמו שעון, עד אשר מייצב את החום חזרה.

ומפלס המים חזר למקומו.

מקווה שהמידע יעזור לאלה שנתקלים בתופעה לאחר החלפת תרמוסטט/נוזל קירור/רדיאטור וכיו"ב/

רק לנקוט במשנה זהירות כשעושים את הפעולה הזו! המים רותחים ועלולים לפרוץ חזק מהלחץ

ולגרום לכוויות קשות!

פורסם

לא להאמין שמי שהחליף טרמוסטט לא הוציא אוויר מהמערכת. לא להאמין. רשלנות מקצועית לשמה.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

המוסכניק דאג להוציא אוויר, אני הייתי איתו כל הזמן הזה וראינו שהרכב כבר חם

אבל כנראה שהיה צורך ב"סיבוב שני"

מאחר ונותר עדיין אוויר במערכת.

בכל אופן המון תודה למגיבים :-)

• תוכן חדש...